Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל את השאלה בשם לקוחה שלי.

הגברת רוכשת רכב כל שלוש שנים. היא לא אוהבת להתעסק עם מוסכים ויכולה להרשות לעצמה רכב חדש כל שלוש שנים.

הדרישות:

* מכונית עם נוכחות על הכביש. (אשת עסקים)

* רכב נוח ומפנק

* תקציב עד 160 אלף שקל עם גמישות קלה.

* הרכב יוחלף אחרי שלוש שנים לרכב חדש

* הגברת תשלם כ-80 אלף שקל במזומן

* נוסעת באזור ה-20 אלף בשנה, אבל צריכת דלק לא מעניינת אותה במיוחד. (הרכב הנוכחי דודג' נייטרו).

* לגברת דירוג אשראי א+ בבנק. אין לה בעיה לקבל הלוואה בתנאים מעולים.

הגברת שאלה אותי מה עדיף לקנות רכב מהחברה או לקחת רכב בליסינג.

איך אפשר לבנות נוסחה מקצועית? פעם ראשונה ביקשו ממני לעשות חישוב כזה.

אספק נתונים נוספים במקרה הצורך

פורסם

אם יש לה מוניטין אשראי טוב בבנק אז כנראה שהיא תוכל הלוואה לרכישת רכב בריבית של פריים מינוס חצי. במספרים זה אומר בערך 2 אחוז לשנה. היא צריכה לקחת הלוואה של 80 אלף ש"ח אז מדובר במשהו כמו 2,200 ש"ח בחודש החזר הלוואה (פלוס מינוס, בהנחה שריבית הפרייס תישאר זהה. לאחר 3 שנים היא מוכרת את הרכב ואם להתבסס על מחירי הרכב המשומש כיום, היא תקבל בחזרה משהו כמו 80-90 אלף ש"ח ממכירת הרכב.

לעלות החודשית הזאת צריך להוסיף את עלות הביטוחים (חובה+מקיף) ואת עלות האחזקה (שניים-שלוש טיפולים שנתיים, תלוי אם אתה קונה מאזדה שעושה טיפול כל 15 אלף או אירופאית שעושה טיפול כל 30 אלף). את העלות הזאת אני מאמין שאתה יודע לחלץ לבד...

לעומת זאת בליסינג הפרטי -

אם היא משלמת 80 אלף ש"ח מקדמה אז התשלום החודשי עומד על משהו כמו 200 ש"ח בחודש. אחרי 3 שנים היא מחזירה את הרכב כמו שהוא, לא משלמת כלום ולא מקבלת כלום. עלות הטיפולים והביטוחים על חשבון חברת הליסינג, גם אם היא קנתה מאזדה שעושה טיפול כל שבוע. כיוון שהיא נוסעת די הרבה צריך להוסיף ברוב החברות "קנס" על נסיעה של מעל ל-15 אלף קילומטרים בשנה, סדר גודל של עוד כמה מאות שקלים בחודש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...