Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יניקה - תערובת של אוויר ודלק נכנסת לתוך הצילינדר.

דחיסה - דחיסה של התערובת (האמת את זה אני לא ממש יודע איך להסביר מה זה עושה).

עבודה - הדלק מוצת והבוכנה עולה.

פליטה - הגזים יוצאים לסעפת הפליטה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

ינקה:

בוכנה יורדת למטה, שסתום יניקה פתוח. דרך שסתום יניקה פתוח נשאבת תערובת אוויר/דלק מסעפת היניקה לצילינדר.

דחיסה:

בוכנה עולה למעלה, כל השסתומים סגורים. הבוכנה דוחסת את תערובת אוויר/דלק שבתוך הצילינדר.

עבודה:

תערובת מוצתת על ידי מצת (פלג). עקב ההצתה והשריפה נוצר לחץ שדוחף את הבוכנה כלפי מטה בכוח - פעימת עבודה.

כל השסתומים סגורים.

פליטה:

בוכנה עולה למעלה, שסתום פליטה פתוח. הגזים השרופים נדחפים לסעפת פליטה דרך השסתום.

*זה הסבר מאוד מפושט וכללי, במציאות יש מספר שינוים ודקויות שלדעתי אין מקום לפרט כאן.

פורסם

תודה רבה. האמת שאני די מתקשה להבין את זה כשזה מפושט מדי (מעולם לא הייתי חזק בפיסיקה\כימיה), אני אוהב את ההסברים הפשוטים וזה מה שרציתי.

נכון לעכשיו בוקי תודה וזה מספיק לי, אם מישהו רוצה להוסיף משהו אני אשמח. זה לא שאני לא יודע כלום, פשוט דווקא הנושא הזה בקושי נקלט לי.:x

פורסם
ינקה:

בוכנה יורדת למטה, שסתום יניקה פתוח. דרך שסתום יניקה פתוח נשאבת תערובת אוויר/דלק מסעפת היניקה לצילינדר.

דחיסה:

בוכנה עולה למעלה, כל השסתומים סגורים. הבוכנה דוחסת את תערובת אוויר/דלק שבתוך הצילינדר.

עבודה:

תערובת מוצתת על ידי מצת (פלג). עקב ההצתה והשריפה נוצר לחץ שדוחף את הבוכנה כלפי מטה בכוח - פעימת עבודה.

כל השסתומים סגורים.

פליטה:

בוכנה עולה למעלה, שסתום פליטה פתוח. הגזים השרופים נדחפים לסעפת פליטה דרך השסתום.

*זה הסבר מאוד מפושט וכללי, במציאות יש מספר שינוים ודקויות שלדעתי אין מקום לפרט כאן.

חשבתי שבפליטה הבוכנה יורדת למטה, מכיוון שגם השסתום יניקה וגם השסתום פליטה נמצאים למעלה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
חשבתי שבפליטה הבוכנה יורדת למטה, מכיוון שגם השסתום יניקה וגם השסתום פליטה נמצאים למעלה.

בתהליך הפליטה הבוכנה עולה למעלה על מנת לפנות דרך שסתום הפליטה (שהוא היחיד שפתוח בפעימה זו) את הגזים שנוצרו במהלך פעולת העבודה.

פורסם

קצת לסבך את העניינים, ברשותכם:

ברכבים סטנדרטיים 4 בוכנות, כאשר בכל רגע נתון, כל בוכנה נמצאת בפעימה אחרת, כך מתקבל כל הזמן כח זמין, והבוכנה העובדת מסייעת (בנוסף לאינרציה) לפעולת הדחיסה, המתבצעת בו-זמנית בבוכנה אחרת.

להשלמת הידע, קרא על מנוע 2 פעימות.

פורסם
קצת לסבך את העניינים, ברשותכם:

ברכבים סטנדרטיים 4 בוכנות, כאשר בכל רגע נתון, כל בוכנה נמצאת בפעימה אחרת, כך מתקבל כל הזמן כח זמין, והבוכנה העובדת מסייעת (בנוסף לאינרציה) לפעולת הדחיסה, המתבצעת בו-זמנית בבוכנה אחרת.

להשלמת הידע, קרא על מנוע 2 פעימות.

כל זוג בוכנות נמצא בתהליך אחר. לא כל בוכנה.

פורסם
כל זוג בוכנות נמצא בתהליך אחר. לא כל בוכנה.

כל בוכנה בתורה מבצעת פעימה שונה. אין 2 בוכנות שמבצעות את אותה הפעימה אם לזה היתכוונת. מה שכן ואולי לזה היתכוונת זה שכל זוג בוכנות הם מקבילות כלומר בוכנה 1 ו-4 נימצאות ביחד בנקודה מתה עליונה/תחתונה וכך גם 2 ו-3.

פורסם
כל בוכנה בתורה מבצעת פעימה שונה. אין 2 בוכנות שמבצעות את אותה הפעימה אם לזה היתכוונת. מה שכן ואולי לזה היתכוונת זה שכל זוג בוכנות הם מקבילות כלומר בוכנה 1 ו-4 נימצאות ביחד בנקודה מתה עליונה/תחתונה וכך גם 2 ו-3.

אמת! כל בוכנה עושה פעילות אחרת במנוע 4 בשורה סטנדרטי. ובאמת זאת הסיבה שהכח מתקבל בצורה ליניארית ויש מומנט ברוב קשת הסל"ד.

שלא כמו במנוע 2 פעימות, שבו לרוב באמצע הקשת מתקבל פיצוץ עוצמתי של כח.

פות"ש יקר, תראה את זה מהתחלה עד הסוף. מבטיח לך שאחריו אתה תבין בדיוק איך מנוע עובד:

http://www.youtube.com/watch?v=FfTX88Sv4I8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

...

פורסם

הכי טוב שתראה בעיניים מנוע קטן, מפורק, גם שתי פעימות וגם 4 פעימות, ואתה כבר תבין לבד (צריך קצת ידע קודם).

דרך אנימציות ביוטיוב זו הדרך הכי טובה שתבין, עד שתחזיק מנוע קטן בידיים שלך ותבין לאט לאט מה קורה שם.

(האנימציות ברוב הפעמים מוגבלות בידע שהן מספקות, אבל בתור התחלה זה מספיק).

אחרי שתבין באמת איך המנוע פועל.

תעבור לקרוא על גיר אוטומט פלאנטרי, זה כבר יותר מורכב.

• תוכן חדש...