Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לפולו שלי יש תופעה מוזרה: הרכב מניע בצורה חלקה, ועובד חלק (כלומר הטורים יציבים), אך לעיתים כשהגיר במצב N או P, תזוזה של ההגה גורמת לצניחה של הטורים ולכיבוי המנוע. לאחר התנעה נוספת, הטורים לא יציבים ולאחר כפחות מדקה, הטורים צונחים והמנוע נכבה (ללא מגע בהגה).

תופעה זו מתרחשת גם בעת הפעלת מזגן כשהאוטו במצב N או P.

תופעה זו מתרחשת גם כשחום המנוע מגיע לטמפ' עבוגה רגילה (אמצע השעון).

חשוב לציין שבעת נסיעה בעיר האוטו נוסע טוב (לא בדקתי עם מזגן עובד).

אבל, כשאני בא להחנות את הרכב, אז בעת ההעברה מ-D ל-R, המנוע נכבה.

החלפתי כבר 3 (!!!) מצערות (2 חדשות תחליפות ואחת מקורית מפיורוק) והתופעה עדיין קיימת.

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

לי הייתה בעיה דומה עם פולו 2002, אבל בצורה כמעט קיצונית - בכל פעם כשהייתי ברווס בעליה קטנה, הטורים היו נופלים והאוטו היה נכבה. קרה לי גם בנסיעה בעיר (אין היגוי או בלמים כשנכבה...). החלפתי חוטי הצתה והבעיה נעלמה, אבל אצלי יכולתי לדעת כמעט בוודאות שמדובר בחוטים או בסליל - כשנותנים "מכה" לגז והאוטו מגיע ל-4000 סלד (בניוטרל) אפשר היה לשמוע את הגמגום.

פורסם
האם נבדק תפקוד מנוע צעדים בעת החלפת המצערות?

בדגם הזה אין מנוע צעדים.

לי הייתה בעיה דומה עם פולו 2002, אבל בצורה כמעט קיצונית - בכל פעם כשהייתי ברווס בעליה קטנה, הטורים היו נופלים והאוטו היה נכבה. קרה לי גם בנסיעה בעיר (אין היגוי או בלמים כשנכבה...). החלפתי חוטי הצתה והבעיה נעלמה, אבל אצלי יכולתי לדעת כמעט בוודאות שמדובר בחוטים או בסליל - כשנותנים "מכה" לגז והאוטו מגיע ל-4000 סלד (בניוטרל) אפשר היה לשמוע את הגמגום.

החלפתי חוטי התצה, פלגים וגם כוהל - אמנם המנוע תפקד טיפה יותר טוב, אבל הבעיה המקורית נשארה בעינה.

הצעות אחרות?

פורסם

אחרי החלפת מצערת עשית ריסט/כוונון של המצערת דרך המחשב?

אפשרי דרך מחשב הרכב, או דרך טקס מפוקפק של ניתוק מצבר+ הצמדת כבל פלוס למינוס (מרוקן את הסוללה של המחשב),

לאחר מכן לפתוח סויץ׳ ולהמתין 3 דקות שבהן אתה אמור לשמוע כל מיני רעשים בעת כיוונון המצערת.

תהליך זה נקרא באנגלית TBA - throttle body alignment.

בוצע בפולו של חבר לאחר ניקוי עם ספריי קרבורטורים, ונראה שפתר את הבעיה.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

• תוכן חדש...