Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים (כן, שוב...)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשום אופן לא! צמיג הפוך יפנה מים ויתנהג באופן כללי אחרת מצמיג שמסתובב לכיוון הנכון.

מלבד זאת, יש לשער שלצמיגים המשומשים יש כבר בלאי מסויים ולהפוך אותו אומר להתחיל בלאי מנוגד - בקיצור נמרץ - לא כדאי בכלל.

לצמיגים שיש לי כרגע (A539) אין כיוון סיבוב (Rotation) אלא רק הגדרת צד פנימי וחיצוני. כיוון ששני הצמיגים הימניים תקינים, השאלה היא האם ניתן לקחת את האחורי ימני ולהרכיב אותו כקדמי שמאלי, כך שהצד החיצוני נשאר חיצוני, אך כיוון הסיבוב מתהפך.

אני מכיר את הכלל לפיו רשת המתכת בתוך הצמיג מתאימה את עצמה לכיוון הסיבוב, אך השאלה היא עד כמה מהותי הדבר לצמיג שעבר 10K ק"מ בלבד?

לאור מה שנאמר כאן, אני אוותר על הפאלקנים.

יש המלצות נוספות לצמיג טוב במחיר שפוי מלבד אלו שכבר הוזכרו (P6000 וטורנזה)?

אולי מישהו יודע על מקום שעשוי להחזיק A539 במלאי (על אוטו דיפו חשבתי לבד, הם יקבלו טלפון מחר בבוקר)?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאוד תלוי באיך אתה נוהג עם הצמיגים הללו בעשרת אלפים קילומטר... אני בקילומטראז' כזה הספקתי לייצר 4 צמיגי סליקס מהברידג'סטונים של היאריס...

צמיגים טובים?

גודייר איגל וונטורה (מוכיחים את עצמם בעיקר כשהכביש רטוב על הפג'ו), קונטיננטל אקו-קונטקט (הוכיחו את עצמם להפליא בגולף שנהגתי בה כמה אלפי קילומטרים).

תנסה לדבר עם יוסי מצמיגי זוארץ ולשאול אותו אילו צמיגים הוא מחזיק למידה שלך.

פורסם

אתה תרגיש הבדל ניכר מאוד לשלילה - האחיזה של הפאלקנים נמוכה משמעותית מהיוקוהמות.

רועי , עם כל הכבוד.

במקרה יש לי בבית מבחן צמיגים מ AUTOCAR (ותודה לאותו רועי :D ). אחרי מבחן ממצה כזה אני יכול להגיד , גם לא בודאות שצמיג X אוחז יותר מצמיג Y.

לפי מה הקביעה הנחרצת הזו? ואינני טוען שהיא אינה נכונה חס וחלילה , אבל קביעות כאלו ראוי שיגיעו עם סימוכין , לא?

האם קיים מגאזין /אתר שבחן אי פעם סוג כלשהו של פאלקן?

אם אתה סומך על נסיוני הדל - אז לבטח תשמח לדעת שאני בחנתי את הפאלקנים הללו מול פדראל מקבילים - ומצאתי שהפדראל סיפקו אחיזת כביש שהיתה משמעותית טובה יותר על כביש יבש באותה המכונית בדיוק.

מכונית שלישית עם יכולת כביש *נמוכה* יותר מהשתיים הזהות תיפקדה אף היא טוב יותר עם צמיגי פדראל.

וכמה טוב שיש שבוע לבחון מכוניות חליפיות. פג'ו, זה הרכב החליפי שמוביל אותך :?

ועוד משהו אביעד - הגישה שלפיה כדאי לקנות צמיג זול ונחות ולא את הטוב ביותר רק כדי להמנע מקצת בלאי של איזה מנחת פעם בשנה - היא די מצחיקה.

*כל* צמיג ייהרס במידה דומה יחסית במנחת אבל לא כל צמיג יספק לך רמת אחיזה גבוהה גם בימים שבין מנחת למנחת. למה לסוע עם צמיג פחות בטוח כל השנה ולהתפשר על טיפה שחיקה במנחת במקום לסוע עם צמיג נחות כל השנה כדי שהוא יחזיק בתאוריה עוד קצת במנחת?

כל צמיג יתבלה במנחת כך שאם כבר הפשרה שלך צריכה להיות - לקנות צמיג עם אחיזה גבוהה ליום יום וסט נוסף למנחתים של משהו זול. אם אין לך כסף לשניהם - תתאפק במנחתים ותקנה רק סט אחד טוב.

אגב, הצמיגים של מתן אוחזים אפילו במצבם טוב יותר מצמיג חדש ו"טרי" אבל נחות דינמית.

פורסם
"פאלקן צמיג מעולה" .

מה זה האמירה הזו, כל הפאלקנים אותו דבר ?

יש סדרות טובות ויש פחות טובות, ברור שמה שעולה 300 שקל הוא כנראה לא צמיג ספורטיבי מושלם.

פאלקן בדגם המדובר :ZE-502

קונטיננטל אקו-קונטקט (הוכיחו את עצמם להפליא בגולף שנהגתי בה כמה אלפי קילומטרים).

אני רוצה להצטרף בחום להמלצה הזאת. הפולו נעולה באקו-קונטקט, ולא היו לי יותר מדי

ציפיות כי זהו צמיג "ירוק" ו"משפחתי" עפ"י שמו, אבל מסתבר שבפועל הוא מספק את

הסחורה ברמה גבוהה , ובשקט מופתי.

מחיר? לי הם עלו 370 ש"ח לאחד אצל אנטון, (פאלקן עלו 70 ש"ח פחות באותה תקופה).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אם אתה סומך על נסיוני הדל - אז לבטח תשמח לדעת שאני בחנתי את הפאלקנים הללו מול פדראל מקבילים - ומצאתי שהפדראל סיפקו אחיזת כביש שהיתה משמעותית טובה יותר על כביש יבש באותה המכונית בדיוק.

מכונית שלישית עם יכולת כביש *נמוכה* יותר מהשתיים הזהות תיפקדה אף היא טוב יותר עם צמיגי פדראל.

כן , אני סומך על נסיונך (דל?למה דל? יהיו עוד.. :D )

אבל כמוני כמוך , אנחנו לא ממש מקצוענים , 2 הצמיגים לא היו במצב חדש , התנאים לא היו סטרילים , בקיצור זה לא מבחן רציני(על אף שאני לוקח זאת בחשבון).

ועוד משהו אביעד - הגישה שלפיה כדאי לקנות צמיג זול ונחות ולא את הטוב ביותר רק כדי להמנע מקצת בלאי של איזה מנחת פעם בשנה - היא די מצחיקה.

*כל* צמיג ייהרס במידה דומה יחסית במנחת אבל לא כל צמיג יספק לך רמת אחיזה גבוהה גם בימים שבין מנחת למנחת. למה לסוע עם צמיג פחות בטוח כל השנה ולהתפשר על טיפה שחיקה במנחת במקום לסוע עם צמיג נחות כל השנה כדי שהוא יחזיק בתאוריה עוד קצת במנחת?

כל צמיג יתבלה במנחת כך שאם כבר הפשרה שלך צריכה להיות - לקנות צמיג עם אחיזה גבוהה ליום יום וסט נוסף למנחתים של משהו זול. אם אין לך כסף לשניהם - תתאפק במנחתים ותקנה רק סט אחד טוב.

אגב, הצמיגים של מתן אוחזים אפילו במצבם טוב יותר מצמיג חדש ו"טרי" אבל נחות דינמית.

אין שום ויכוח.

ברגע שאני בעצמי אווכח שהפאלקן צמיג נחות , אתקין חלופה אחרת : A539 , ונטורה וכו'.

עד אז אני ניזון בעיקר משמועות.

אז אני מבין שאין שום מבחן לפאלקנים? :?

נ.ב

האם הפאלקנים שהזכרת היו מהדגם המדובר ZE502?

פורסם
אבל כמוני כמוך ' date=' אנחנו לא ממש מקצוענים , 2 הצמיגים לא היו במצב חדש , התנאים לא היו סטרילים , בקיצור זה לא מבחן רציני(על אף שאני לוקח זאת בחשבון).[/quote']

אכן, תנאים לא היו סטריליים והפדראל היו זקנים יותר בשנה... אבל אולי הם משתבחים עם השנים ;-)

ברגע שאני בעצמי אווכח שהפאלקן צמיג נחות , אתקין חלופה אחרת : A539 , ונטורה וכו'.

עד אז אני ניזון בעיקר משמועות.

אז אני מבין שאין שום מבחן לפאלקנים? :?

עצם זה שאנחנו כמעט ולא מצליחים למצוא שום מבחן לצמיג הזה כבר צריכה להדליק נורה אדומה - חתול בשק.

נ.ב

האם הפאלקנים שהזכרת היו מהדגם המדובר ZE502?

כן.

פורסם

את הרשמים שלי ועוד כמה חברה עם נסיון מעשי לאורך זמן ובתנאים שונים עם צמיגים אלו, להבדיל מכמה שלקחו סיבוב פה ושם.

ציטוט

Testing this tyre in two different sizes, Test Mot (4/00) found that it gave an unbalanced performance. It was good in the dry - offering agile handling, low noise and achieving the best results for braking in its size category - but its grip in wet conditions was only average and it was susceptible to aquaplaning.

אני מאד מרוצה מהצמיגים ביבש, מאד !

ברטוב הם אכן קצת בעייתיים כשהבעיה העיקרית בהם היא הרגישות ל-aquaplaning

ואני הייתי הראשון שהעלה את הנקודה הזאת.

הניסיון להשוות אותם לצמיגי פדארל ולפסוק עוד כי הפדארלים טובים יותר, עצוב !

אתה בטוח רועי ש"השוואה" הייתה באותם תנאים באותו רכב וב-ZE-502 ?

לי שהראלי שלי משמשת כרכב פנאי נטו ולא לתחבורה יומית הצמיגים הללו מתאימים מאד

לרוב אני נוהג בכבישים יבשים ושווה לי לרכוש סט צמיגים שמבצע מעולה ביבש ב-880 ש"ח, נקודה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

הניסיון להשוות אותם לצמיגי פדארל ולפסוק עוד כי הפדארלים טובים יותר, עצוב !

אתה בטוח רועי ש"השוואה" הייתה באותם תנאים באותו רכב וב-ZE-502 ?

לא דיוויד, דימיינתי שאני נוהג בשתי מכוניות זהות לחלוטין במשך שבוע שלם כשלאחת פדראל ולשנייה פאלקן ZE502.

המצאתי את זה ממניעי רשעות טהורה והרצון שלי שצמיגי פדראל (שלא ממש שמעתי עליהם לפני המבחן הזה כלום) יימכרו במליונים כי יש לי אחוזים אצל היבואן.

זה היה לאורך זמן, שבוע כאמור ובשתי מכוניות זהות עם נתונים זהים (קילומטראז', מנוע, מצב בולמים).

הניסוי שלי התבצע בכבישים יבשים, רטובים ובדרך עפר ולא לפני שבדקתי שבשניהם יש אוויר בצורה תקינה.

הניסוי התקיים ללא משוא פנים, אם יש חשש.

אגב, אם אתה *באמת* מאמין שניתן לרכוש מוצר שזול ב50-70% ממוצר מקביל מוכח ולקבל את היכולת של הצמיג המוכח אז אתה נמצא במצב בעייתי.

אי אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצים. או בלי חמאה, שכן אז היא נדבקת למחבת אבל זה לא ממש קשור לפואנטה.

פורסם
אי אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצים. או בלי חמאה, שכן אז היא נדבקת למחבת אבל זה לא ממש קשור לפואנטה.

אני מעדיף עם שמן, לא חמאה... ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

אני מקוה שאתה משתמש לפחות בסינטטי מלא :D

פורסם

איציק

אני מקוה שאתה משתמש לפחות בסינטטי מלא :D

כמובן ! אך ורק ב 5W40... :D

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...