Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים (כן, שוב...)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הניסיון להשוות אותם לצמיגי פדארל ולפסוק עוד כי הפדארלים טובים יותר, עצוב !

אתה בטוח רועי ש"השוואה" הייתה באותם תנאים באותו רכב וב-ZE-502 ?

לא דיוויד, דימיינתי שאני נוהג בשתי מכוניות זהות לחלוטין במשך שבוע שלם כשלאחת פדראל ולשנייה פאלקן ZE502.

המצאתי את זה ממניעי רשעות טהורה והרצון שלי שצמיגי פדראל (שלא ממש שמעתי עליהם לפני המבחן הזה כלום) יימכרו במליונים כי יש לי אחוזים אצל היבואן.

זה היה לאורך זמן, שבוע כאמור ובשתי מכוניות זהות עם נתונים זהים (קילומטראז', מנוע, מצב בולמים).

הניסוי שלי התבצע בכבישים יבשים, רטובים ובדרך עפר ולא לפני שבדקתי שבשניהם יש אוויר בצורה תקינה.

הניסוי התקיים ללא משוא פנים, אם יש חשש.

אגב, אם אתה *באמת* מאמין שניתן לרכוש מוצר שזול ב50-70% ממוצר מקביל מוכח ולקבל את היכולת של הצמיג המוכח אז אתה נמצא במצב בעייתי.

אי אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצים. או בלי חמאה, שכן אז היא נדבקת למחבת אבל זה לא ממש קשור לפואנטה.

כמה דברים

1. אני באמת חושב שהפכת את נושא הפאלקנים למסע צלב.

2. לגבי המחירים של הפאלקנים בארץ - זה שהם נמכרים בזול פה בארץ לא אומר כלום, ממתי השוק הישראלי מהווה מדד לתמחור צמיגים ?

לדוגמה בבריטניה הפאלקנים והיוקו A539 נמכרים במחירים דומים ולמעשה מתחרים על אותו נתח שוק, זה שבארץ ה-A539 עולים כפול זה לא אומר כלום.

תבדוק את הלינק הזה, תקרא מה שרשמתי בנידון http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=3730&start=30

3. אין מצב בעולם שצמיגי פדראל יהיו טובים מה-ZE-502

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברים

1. אני באמת חושב שהפכת את נושא הפאלקנים למסע צלב.

2. לגבי המחירים של הפאלקנים בארץ - זה שהם נמכרים בזול פה בארץ לא אומר כלום, ממתי השוק הישראלי מהווה מדד לתמחור צמיגים ?

לדוגמה בבריטניה הפאלקנים והיוקו A539 נמכרים במחירים דומים ולמעשה מתחרים על אותו נתח שוק, זה שבארץ ה-A539 עולים כפול זה לא אומר כלום.

תבדוק את הלינק הזה, תקרא מה שרשמתי בנידון http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=3730&start=30

3. אין מצב בעולם שצמיגי פדראל יהיו טובים מה-ZE-502

1. למה? אני באותה מידה יכול לטעון שאתה לא אובייקטיבי כי יש לך כאלו, אני יודע היטב שלי אין לא פאלקנים ולא פדראל על האוטו.

2. אם כבר הזכרת A539, הרי שאותם דווקא מצאתי כמספקים ובטח יותר טובים מהפאלקנים במידה ניכרת (אבל על מכונית נחותה לעומת אלו שנעלו פדראל ופאלקן. היוקו תיפקדו טוב משני הצמיגים האחרים למרות הנחיתות הדינמית של המכונית עליה היו מותקנים.)

3. לא כיף לקרוא, אבל זו האמת לאמיתה.

פורסם

אמרתי זאת כמה פעמים, ה-A539 טוב מהפאלקן ZE-502 גם ברטוב וגם ביבש

הנקודה שלי הייתה שהם מתומחרים בחו"ל במחירים דומים, ולמרות זאת הפאלקנים בארץ לפחות במידה /14175/60 עולים קרוב למחצית !

אגב, אם אתה *באמת* מאמין שניתן לרכוש מוצר שזול ב50-70% ממוצר מקביל

כן, והפאלקנים דוגמא טובה לכך היבואן שלהם לא חזיר ומוכר אותם במחירים נוחים

מה שאתה עושה זה לנתב את הוויכוח לכיוון שנוח לך.

לגבי צמיגי פאדרל, עצוב או לא עצוב אני לא קונה את זה.

http://www.adventuretire.com/federal.htm

פורסם

מאיזו תשובה עניינית בדיוק התחמקתי?

עניתי הכל לעניין ובדיוק על מה ששאלת.

אגב, חשבת על האפשרות שפאלקן בבריטניה "חזירים" ומוכרים במחיר גבוה את הצמיג שלם ללא סיבה או מסיבות מיתוג? או אולי שהיוקוהמות זולות שם סיבה של תחרותיות?

או אולי חשבת על האפשרות שהפאלקנים נמכרים בארץ במחיר כזה בגלל שהיבואן מנסה למכור אותם ולא מצליח במחיר גבוה יותר כי הוא נתקל בתחרות מול מותגים מוכרים יותר?

אגב, אם ZE502 היו עולים כמו פירלי P-zero רוזו-אסימטריקו היית חושב שהם טובים באותה מידה?

התמחור לא מעיד תמיד על האכות.

במקרה של הפאלקנים, המחיר הזול שלהם (שאין לי מושג ירוק האם הוא זול או יקר משל הפדראלים, לא טרחתי לברר מחירים) - מתבטא גם באכות שלהם.

פורסם

http://www.tyres-online.co.uk/tyretest/tests.asp

בקישור הנ"ל מופיעים מבחנים בלתי-תלויים של צמיגים (Federal לא נמצאים בשמם

הזה...)

ב-MaxPower למיניהם ראיתי כל מיני מכוניות משופרות עם צמיגי Federal.

לא נראה לי שלאחר השקעה מכובדת בשיפורים איכותיים, הבריטים האלו יתפשרו

על הקשר עם הכביש.

הדף של Federal שפורסם מקודם, נראה כמו אתר של 50$ שנבנה ע"י חברת

צ'וקו ובניו בניית אתרים.

מעניין אם זו גם הרמה של הצמיגים :wink:

MCS 2008

פורסם
מאיזו תשובה עניינית בדיוק התחמקתי?

עניתי הכל לעניין ובדיוק על מה ששאלת.

אגב, חשבת על האפשרות שפאלקן בבריטניה "חזירים" ומוכרים במחיר גבוה את הצמיג שלם ללא סיבה או מסיבות מיתוג? או אולי שהיוקוהמות זולות שם סיבה של תחרותיות?

או אולי חשבת על האפשרות שהפאלקנים נמכרים בארץ במחיר כזה בגלל שהיבואן מנסה למכור אותם ולא מצליח במחיר גבוה יותר כי הוא נתקל בתחרות מול מותגים מוכרים יותר?

אגב, אם ZE502 היו עולים כמו פירלי P-zero רוזו-אסימטריקו היית חושב שהם טובים באותה מידה?

במקרה של הפאלקנים, המחיר הזול שלהם (שאין לי מושג ירוק האם הוא זול או יקר משל הפדראלים, לא טרחתי לברר מחירים) - מתבטא גם באכות שלהם.

הפאלקנים מתומחרים באופן דומה ליוקו לא רק בבריטנה, אלא בכלל באירופה.

אולי חשבת על האפשרות שהפאלקנים נמכרים בארץ במחיר כזה בגלל שהיבואן מנסה למכור אותם ולא מצליח במחיר גבוה יותר כי הוא נתקל בתחרות מול מותגים מוכרים יותר?

אחלה ! מצוין ומתאים לי ! זה כבר הסבר יותר הגיוני.

אתה מצליח לבלבל אותי, זה מה שאני טענתי מההתחלה.

אתה זה שהתבסס על המחיר הנמוך שהם נמכרים כקביעה לאיכותם, להזכירך טרום ההשוואה שביצעת.

אני מעולם לא התפשרתי על איכות מי שמכיר אותי טוב יודע כמה רחוק אני הולך עם זה

אם הייתי חושב ולו לרגע שצמיגים אלו נחותים וזולים כפי שאתה מנסה לצייר אותם הם לא היו נעולים על הספידליינים שלי.

יש להם חסרונות וציינתי אותם, ביבש הם מצוינים ומתאימים לשימוש שלי.

זאת לא רק הדעה שלי אלא של רבים מאלו שרכשו אותם כולל השוואה ביבש מול הצמיגים הקודמים ביניהם גם מותגים מוכרים שעלו הרבה יותר.

פורסם

לפני שבדקתי אותם התייחסתי אליהם באותו הספק בדיוק שייחסתי ליוקו ולפדראל.

עד עכשיו אני לא יודע כמה הפדראל עולים - ואגב, יש מקומות בהם היוקו והפאלקן עולים בדיוק אותו דבר גם בארץ.

לי למשל הציעו פאלקן ויוקוהמה באותו (בעצם מעט יותר אפילו בכמה שקלים) המחיר שרכשתי את הגודייר, אני לא הצלחתי למצוא צמיג במחיר המדהים שאתה מצאת.

כך שלפי הקביעה שלך הייתי אמור לקנות את הפאלקנים או היוקוהמות כי הם עלו יותר מהגודייר בקצת (15 שקל לצמיג במקרה של הפאלקן, 25 לצמיג במקרה של היוקו).

אבל הפרש האכות בפועל, כך גיליתי בדיעבד הוא כזה שדווקא הגודייר הוא הצמיג הטוב ביותר, בהפרש מסויים מהיוקוהמות ביבש והבדל ענק ברטוב ואילו היוקוהמות נמצאות בהפרש ניכר מהפאלקנים בשני הפרמטרים.

אלו המסקנות שלי מהבדיקות ש*אני* ערכתי. אתה לא חייב לקבל את זה אבל אלו המסקנות שלי - שוב, כמו שאמרתי - ללא משוא פנים.

אני משאיר לך את זכות המילה האחרונה בנושא, מפה בכל מקרה אני לא אוכל לשכנע אותך (ולא בטוח שיש לי בכלל סיבה לעשות את זה, לא חייבים להסכים).

פורסם

היום הרמתי כמה טלפונים לפנצ'רמכרים שונים. במידה הבעייתית של הלנצ'יה (למיטב ידיעתי, נועלות אותה רק לנצ'יה תמא בשנים מסוימות, אלפא 75 ו-BX חזקות) הצלחתי להשיג רק קומהו פשוטים עבור כ-500 ש"ח לצמיג ולכן ויתרתי. בלית ברירה, נאלצתי לרכוש את הצמיג הישן מהגיפור עבור 450 ש"ח וכך גם חסכתי את הצורך להחליף זוג, כיוון שהצמיג השני עוד במצב חדש.

לפחות עשו לי איזון חינם לכל ארבעת הצמיגים...

התגלית המשמחת היא שהמשלוח עם הצמיגים לפורד מגיע תוך שבוע עד עשרה ימים, ולא כמו שחשבתי עד כה. אני אקנה עוד זוג A539 ואסגור עניין.

תודה רבה לכל מי שעזר!

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

רועי, בתור בעל רביעיית ZE502 אני מתפלא מאוד על המסקנות שלך לגבי הצמיג.

ביבש הצמיגים האלה הם כנראה הטובים ביותר שזכיתי לנסוע איתם בכל המכוניות שהיו לי.

המון רגש, פרוגרסיביות ואחיזה גבוהה, שהופכים להיות ממש מ-ד-ה-י-מ-י-ם כשהם חמים מאוד.

עשיתי ניסוי של מעגל ברדיוס קבוע במגרש רטוב, והייתי מאוד מרוצה מהאחיזה הצידית ברטוב.

בגשם סוחף ב 120 קמ"ש לא היו בעיות ציפה בכלל.

דייויד אומר שהוא הרגיש ציפה, אבל במהירות הרבה יותר גבוהה.

הפרש המחירים המשמעותי במידות מסויימות לעומת צמיגים כמו האיגל פשוט הופכים כל צמיג ממותג "בכיר" ויקר יותר ללא-רלוונטית עבור מישהו שגומר סט צמיגים בשנה בממוצע.

לשלם מאות שקלים נוספים בשביל צמיגים עם אחיזה רטובה קצת יותר טובה במדינה כמו ישראל זה כמו לשלם לזונה שתמצוץ לך בזמן שיש לך חברה נימפומנית.....

8)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לשלם מאות שקלים נוספים בשביל צמיגים עם אחיזה רטובה קצת יותר טובה במדינה כמו ישראל זה כמו לשלם לזונה שתמצוץ לך בזמן שיש לך חברה נימפומנית.....

LOL

:D:D:D:D:D:D:D

:D:D:D:D:D:D

:D:D:D:D:D

:D:D:D:D

:D:D:D

:D:D

:wink:

זה יהיה המוטו שלי מעכשיו לקנית צמיגים.

אולי זה גם יעזור בקבלת הנחות אצל אנטון... :wink:

פורסם

המון רגש, פרוגרסיביות ואחיזה גבוהה, שהופכים להיות ממש מ-ד-ה-י-מ-י-ם כשהם חמים מאוד.

עשיתי ניסוי של מעגל ברדיוס קבוע במגרש רטוב, והייתי מאוד מרוצה מהאחיזה הצידית ברטוב.

הפרש המחירים המשמעותי במידות מסויימות לעומת צמיגים כמו האיגל פשוט הופכים כל צמיג ממותג "בכיר" ויקר יותר ללא-רלוונטית עבור מישהו שגומר סט צמיגים בשנה בממוצע.

8)

ג'רמי, יש לך מניות בפאלקן? :lol:

גם זה , גם תמונה של הצמיג...

אולי תסדר לנו הנחות? :wink:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אבל בכל זאת - הפאלקן מנסיון של חצי שנה נותנים מענה איכותי מאוד על יבש.

על רטוב - חוויתי כמה וכמה מצבים של ציפה במהירויות של 120+ וגם מצבים של החלקות קלילות בפניות הדוקות במהירויות קטנות הרבה יותר.

המסקנה שלי : מכיוון שבארץ יש גשם במשך 30 יום בשנה (במקרה הטוב) הפאלקן הוא הבחירה הטובה ביחס עלות-תמורה ולכן אני ארכוש פאלקנים גם כצמיג הבא שלי אלא אם אמצא צמיג אחר בעלות די דומה ובאיכות דומה (A539 ב400 שח הוא אלטרנטיבה טובה...)

:-)

פורסם

8)

צחוקים.

שים לב שרשמתי שגם האיגל וונטורה וגם היוקו עלו אותו דבר כמו הפאלקן ולכן לא רכשתי את הפאלקנים, החלטה נבונה בדיעבד.

לא היה הפרש של מליונים, לא של מאות והגודייר היו אפילו זולים יותר ב15 שקל מדהימים לצמיג.

אני, אגב, מעדיף לשלם עוד 400 שקל לסט צמיגים שמחזיק שנה (33 שקל בלתי יאמנים לחודש, אל שוב, זה לא מה שנדרשתי לשם - אני שילמתי על גודייר פחות מאשר על פאלקן) - כדי לקבל יותר אחיזה, זה "מעט" חשוב יותר מחישוקים של ראלי או סט מצערות וזה גם הרבה יותר זול.

פורסם

צחוקים.

שים לב שרשמתי שגם האיגל וונטורה וגם היוקו עלו אותו דבר כמו הפאלקן ולכן לא רכשתי את הפאלקנים, החלטה נבונה בדיעבד.

לא היה הפרש של מליונים, לא של מאות והגודייר היו אפילו זולים יותר ב15 שקל מדהימים לצמיג.

אני, אגב, מעדיף לשלם עוד 400 שקל לסט צמיגים שמחזיק שנה (33 שקל בלתי יאמנים לחודש, אל שוב, זה לא מה שנדרשתי לשם - אני שילמתי על גודייר פחות מאשר על פאלקן) - כדי לקבל יותר אחיזה, זה "מעט" חשוב יותר מחישוקים של ראלי או סט מצערות וזה גם הרבה יותר זול.

רועי מה בדיוק הבעיה שלך ?

איך בדיוק מפריעות לך ה-throtlle bodies והחישוקי speedline שיש לי ברכב ?

יצאת כזה ->

פורסם

אגב, גם לי יצא לחוות ציפה עם ה-A539, בעיקר במהירויות גבוהות (110 ומעלה) על כבישים מוצפים.

האחיזה בפניות על רטוב באמת מצויינת. כמעט ולא ניתן לדעת שהכביש רטוב.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...