Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק - אתה לא באמת רוצה לפתוח כאן דיון על כמות ושיעור הדתיים מכלל היהודים לפני השואה ואחריה, השלכות השואה על היהדות ושיעור היהודי הדתיים, נכון?

רועי - הרב, בין אם בעצמו ובין אם בעצת אחיתופל של מקורביו שלא נתנו לו לשבת בבית כשזקנתו גברה עליו, לא כיבד חלק ניכר מהציבורים אליהם משתייכים המגיבים כאן. כשם שקשה לך לחשוב על חסרונותיו עת זו, קשה להם לא פחות לחשוב על יתרונותיו, אשר נגיעתם אליהם פחותה בהרבה מזו של חסרונותיו. מה לעשות ועל כל זה היה על הרב (במידה פחותה) ועל אנשי ש"ס (במידה רבה) לחשוב בימי חייו.

בכלל, אם נותרה בקרב אנשי ש"ס שמץ אמצונה, הם צריכים לעשות עם עצמם דין וחשבון של ממש על השימוש הציני שעשו ברב מזדקן במשך כעשור וחצי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נגיד ואני הייתי תומך של מעשיו לפני 30 שנה. כאשר היה הרב הראשי לישראל.

אבל ברגע שהוא עבר לפוליטיקה. אז הוא היה צריך כבר לסיים את חייו. ולחסוך למדינה ולאזרחים את כל המיליונים של השקלים שהוא עקץ מהמדינה.

וכל ההמצאות כמו כשרות בית יוסף.

וההתנהלות של הקהל היום היה בזיון.

פשוט בזיון. חנו על כל דבר שיש. על כל הצמחיה. באמצע הכביש (אז ביטלנו נתיב שלם. מה קרה). על המדרכה. על התחנת אוטובוס.

בחניות פרטיות. הכול מותר. הולכים במרכז הכביש. רמזור ירוק למכוניות. אז נחצה את הכביש. ונפריע לתנועה.

נעצור באמצע הצומת. כדי להעלות נוסעים.

ממש דוגמא לאנשים נעורים. בערך כמו הערבים במצרים שרוצחים אחד את השני כי הם מצביעים לקבוצה השניה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

סליחה אבל המדינה שבה נולדתי הוקמה כמדינה קתולית.

יש לה צביון קתולי מובהק וכל החגים שם הם חגים קתולים.

בנוסף, בהמון בתי ספר עושים ברכה בבוקר ומזכירים את כל הבולשיט הדתי שלהם.

אבל!

כאזרח אני יכול ללכת ולהתחתן שם עם מישהי מכל דת, ואפילו מכל מדינה.

הלכתי עם גרושתי לעתיד למשרד הפנים, אמרנו שאנחנו רוצים להתחתן והם לא שאלו אפילו מה הדת שלנו.

כל מה שהם ביקשו זה את תעודת הזהות שלי ואת הדרכון שלה (היא ישראלית).

פה יכולה להיות מדינה יהודית אבל חילונית.

לא צריך את הרבנים בשביל זה, ובמיוחד לא את אלו שהם גזענים ומסיתים נגד חלקים מהעם.

אם אני כיהודי רוצה להתחתן עם לא-יהודיה, זה בדיוק מה שאני אעשה.

ובעידן המודרני, אם רוצים למכור משהו, צריך לשפר את האיכות שלו.

בואו נעשה יהודיות יותר איכותיות במקום להגיד "תשמע, זה מה שיש, אתה חייב להתפשר".

אין סיבה שאנשים יילכו לחו"ל להתחתן. אפשר לעשות את אותו דבר פה.

מה שבעצם הרבנות הראשית בראשותו של מר"ן ז"ל יצרה זה מצב שבו לא רק שאנשים עושים מה שבא להם, אלא גם מזלזלים בדת ובכל מוסד הנישואין.

אנחנו ממש לא צריכים רבנים שיגידו לנו מה לעשות.

אנחנו יהודים עם ראש פתוח ומקבלים את היהדות איך שאנחנו רוצים.

פורסם

תעשה לי טובה ואל תשווה את צ'ילה לישראל.

אם כל כך רע לך פה וטוב לך בצ'ילה, אתה מוזמן לחזור לשם.

רק אל תשכח שיהדות דרום אמריקה נחשבות לקהילות היהודיות הכי עשירות בעולם.

שאתה משווה מדינה למדינה, תשווה את כל המעמדות, אני בטוח שאתה לא רוצה לחיות כמו רוב האזרחים העניים בצ'ילה, או לחיות באיום תחת קרטלי הסמים של דרום אמריקה.

לכל מדינה יש את היתרונות שלה והחסרונות שלה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה הקשר בין זה לעניין הפרדת דת ומדינה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הקשר הוא במשפט האחרון.

בצ'ילה יש יותר חופש בנישואין, אבל יש קרטלי סמים ועוני הרבה יותר גרוע מישראל, אין אף מדינה מושלמת בעולם.

אני לא אוהב אנשים שהיגרו ממדינה מסויימת למדינה אחרת ואז בוכים שרע פה (אז למה הגרתם בכלל).

כפייה דתית בעיניי זה מדינות כמו איראן, בנתיים המדינה הולכת ומקבלת צביון יותר חילוני, אין בעיה לראות קניונים, עסקים ומקומות פתוחים בשבת וגם מקומות שמוכרים לא כשר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קודם כל, אתה מתבלבל בין צ'ילה למדינות אחרות באזור.

קרטלי הסמים הם בכלל בקולומביה, מקסיקו וכל האזור ההוא, רחוק רחוק בצפון היבשת. צ'ילה דווקא בסדר, רק שלא נקבתי ספציפית בשם של המדינה כי נתתי דוגמה כללית למדינה עם צביון של דת מסוימת, אבל בלי הכפייה על העם.

עזוב את זה כי זה לא רלוונטי.

אנחנו מדברים פה על העובדה שאפשר לקיים צביון לאומי מסוים גם בלי כפייה של מנהיגים שלא נבחרו באופן דמוקרטי ובלי הנחיות מלמעלה שניתנות כחוקים שלא קשורים לתקופה שבה אנחנו חיים.

זה מה שלא הבנת, שאנחנו לא צריכים את הרבנים שיגידו לנו מה לעשות.

המצפון של כל אחד מאיתנו יותר בריא מזה שהיה לחכמי התורה לפני 3000 שנה.

יותר מזה, סביר להניח שכיום לרוב הכותבים פה בפורום יש יותר ידע מצטבר ב30 השנים הראשונות של החיים שלהם ממה שהיה לרמב"ם בכל שנות חייו.

אנחנו יודעים מספיק בשביל להתנהג כמו בני אדם ולא צריכים את ההנחיות של אדם שלא מעודכן במה שקורה בעולם "האמיתי".

אולי הוא היה צריך לפרוש בגיל 60 ואז למנוע את כל הקרקס הזה שנבנה מסביבו ואת הבושה של להיזכר על ידי מליונים כזקן בור וגזען עם דמנציה.

פורסם

ואני לא אגיד שאני מצטער שהוא מת. אני מצטער שזה לא קרה לפני שהוא הקים את ש"ס. והרס לעצמו את כל ההשגים שהיו לו בתקופה שהוא היה "רב" בתורה. ולא "רב" עם הקהל

כפייה דתית בעיניי זה מדינות כמו איראן, בנתיים המדינה הולכת ומקבלת צביון יותר חילוני, אין בעיה לראות קניונים, עסקים ומקומות פתוחים בשבת וגם מקומות שמוכרים לא כשר.

כפייה דתית זה שאין פירסום נשים על אוטובוסים (כי מפחדים מהנזקים שיהיו לאוטובוסים) ואין פרסום על שלטי חוצות.

כפייה דתית זה חנויות מפחדות לפתוח בשבת כי יעשו עליהם חרם.

כפייה דתית זה עיר כמו ירושלים שבגלל אוכלוסיה דתית יש זריקות אבנים על רכבים וזה נפוץ.

כפייה דתית זה לעשות את המוות לחתן וכלה לאשר את היהדות שלהם..

כפייה דתית זה למכור מוצר במגוון כשרויות כאשר זה מוצר מדף פשוט. כמו מלח שולחן / פפריקה / פלפל ועוד. ולחייב את החנויות

שמחזיקות כשרות זו או אחרת לקנות אך ורק מספק / משווק אחד וזה יקר ב 100% יותר.

כפייה דתית זה ללכת לשכן ולבקש ממנו לא לעשות על האש אצלו בחצר. כי זה מפריע לו לישון בשבת. או לא לשמוע מוזיקה כי זה יום שבת.

ויש עוד הרבה.

אז אני מצטער להרוס לך. אנחנו ממש לא הולכים לכיוון שאתה חושב. אנחנו מתקרבים לאירן. וה"רב" שמת. היה לא רחוק מחמינאי מבחינת שליטה מוחית הקהל האנשים שלו.

בבקשה. העולם אומר את שלו

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם
מי שרוצה שיזכרו אותו יפה, שיתנהג יפה. יש מעט מאוד מנהיגים בישראל שגרמו לנזק בסדר הגודל של הרב המנוח.

אתה איש עלוב מאוד.

הפסקתי לקרוא את השרשור מנקודת התגובה שלך.

--

איש גדול ואין מילים יכולות להספיד ענק שכזה. יהיה זכרו ברוך, זכר צדיק לברכה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

הוא היה אדם שגרם למדינת ישראל נזק שלא יתואר.

הוא הרחיק כמות ענקית של אנשים מהדת וגם מהתרבות היהודית בגלל הפסיקות שלו והתתערבות הבוטה שלו גם בעניינים שלא נוגעים לו, בקרב הציבור החילוני.

הוא פסק דברים שמשפיעים לרעה על החיים שלנו (שם שלך) ברמה היומיומית.

אדם גדול?

My motherfucking ass!

פורסם

אני יגיב לך בקצה על המשפט. הוא היה איש גדול.

אנשים גדולים עושים צל קטן. !!

פורסם
אתה איש עלוב מאוד.

הפסקתי לקרוא את השרשור מנקודת התגובה שלך.

--

איש גדול ואין מילים יכולות להספיד ענק שכזה. יהיה זכרו ברוך, זכר צדיק לברכה.

בניגוד אליך, רוב המגיבים כאן נימקו דעותיהם. אתה, בינתיים, מנציח את הסטיגמה של תומכי הרב כי הוא רב וככה זה. אם אינך חפץ במחשבה עצמאית, זה לא אומר שאחרים מוכרחים להיות שותפים לדעה, או אף לאמונה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הקשר הוא במשפט האחרון.

בצ'ילה יש יותר חופש בנישואין, אבל יש קרטלי סמים ועוני הרבה יותר גרוע מישראל..

למה, זה מר"ן והרבנות שנלחמים במשפחות הפשע, קרטלי הסמים והעוני? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...