Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר במאזדה 323 BA שנת 97, מנוע 1800 וגיר אוטומט.

לצערי הגיר מסיים את חייו ואני שוקל להחליף אותו בגיר ידני.

למה? אני אוהב את הרכב ולא בא לי להפרד ממנו. מהתחלה חיפשתי גיר ידני אך לא מצאתי. למכור את הרכב, לא נרא לי שאצליח וגם כן בסכומים נמוכים כאלה אני לא אמצא שום רכב אחר שלא יעשה בעיות.

ברוב המקרים של תקלות וטיפולים אני מטפל לבד וכבר מכיר את רוב ה"קריזות" של הרכב.

אז נשוב לנושא.

רק היום קיבלתי החלטה, לכן עוד לא בחרתי בעל מקצוע ולא בניתי רשימת חלקים שאצטרך לקנות/להשיג.

לפני כל התהליך הלא פשוט הזה, הייתי רוצה לקבל המלצות וטיפים.

לדוגמה: איזה דגמים של גיר יתאימו, איזה חלקים מומלץ להחליף, במה לטפל, איזה בעל מקצוע מומלץ בצפון (בפרטי)...

כל המלצה תבורך.

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

חפש רכב זהה מפירוק עם גיר ידני.

חוץ מזה כנס לפורום מאזדה,מישהו שם עשה פעם הסבה כזאת ללאנטיס 2001 שהיו ממנה כמה חתיכות בודדות עם גיר ידני.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני בעבר עשיתי הסבה לגיר ידני בלנטיס F שנת 98. האם יש לך מד אוץ דיגיטלי או אנלוגי ? אם זה דיגיטלי, יש לך פחות עבודה. אם זה אנלוגי, יכול להיות שתצטרך להחליף את חיישן המהירות שנמצא בגיר.

להלן דגשים וחלקים שתצטרך.

אתחיל עם החלקים :

1)גלגל תנופה שמתאים לגיר ידני

2)קלאץ כמובן

3)חיישן מהירות במידה והדגם שלך הוא לא עם מד אוץ דיגיטלי

4)ידית הילוכים והמוטות שלה (בדרך כלל תמצא את זה ביחד)

5)דוושת קלאץ + משאבת קלאץ עליונה

6)גיר מדגם F25, אל תסתבך עם G51, זה גיר חזק אבל בעייתי מבחינת הסבה

7)סיכוי טוב שתצטרך תושבות מנוע חדשות (ב-G51 שהתקנתי הייתה התאמה מושלמת של התושבות).

דגשים :

1)גיר מדגם G51 הוא נדיר יותר. הוא חזק ועמיד כי הוא משודך במקור למנועים חזקים יותר. לא הייתי ממליץ כי צריך לעשות שינוי בקוטר הפעמונים שנכנסים לגיר. אל תתעסק איתו, חפש גיר שהגיע בשנים 96-98.

2)למזלך אתה לא צריך להחליף מחשב מנוע עקב ההסבה. מה שכן, נורת HOLD תידלק לך כל הזמן כי הנורה מצביעה על תקלה בגיר האוטומט, שבעצם אין לך. תתעלם מהנורה או שפשוט תסיר אותה. האופצייה היקרה יותר הוא למצוא מחשב ניהול מנוע שמתאים לצמות של גיר ידני. הייתי אומר, תוותר על האופציה הזו.

3)לפני פירוק הגיר, העבר את הידית ל-P או ל-N על מנת שתוכל להתניע את המנוע אחר כך. גם אם לא עשית זאת, תמיד אפשר לגשר את הפינים בצמה של מתג בורר ההילוכים האוטומט שנמצא בגיר עצמו.

אם אני זוכר נכון, זה הכל.

אתה מוזמן לשאול עוד שאלות.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

טוב, שמוליק שימחת אותי קצת.

הכן כן, יש לי מד אוץ דיגיטלי. והמחשב, זה מה שפחדתי ממנו.

אם אני לא צריך להחליף אותו אז כאב ראש אחד פחות.

1) ברגע שאני מוצא מאיפה לקנות את הגיר מה אני יכול לקחת משם יד שניה ומה עדיף לקנות חדש כדי לא להסתבך בעתיד?

2) יש דגמים של מאזדות שמשם אני יכול לקחת את הגיר ויש עוד דגמים שהדוושות והמוטות מתאימים? (לפי מה שראיתי בפורומים בחו''ל)

3) בגיר F25 אני אצטרך לאחליף ציריות? הבנתי שבגיר ידני הציריות קצרות יותר.

מתברר שלא הייתי רשום במאזדה קלאב, אז אני אפרסם שם את הנושא.

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

בקשר לציריות,

את זה אני לא יודע, כי אני התקנתי גיר G51 ושם בנו לי ציריות בהתאמה אישית.

חפש לך רכב בפירוקיה ופרק את כל מה שרשמתי לך (בהנחה שזכרתי את הכל).

פרק גם את הקלאץ וגלגל התנופה. תן אותם למכונאי שיבדוק ואם הם במצב טוב +, אז תרכיב.

אל תסתבך עם מכלולים של דגמים אחרים, אתה לא יודע איפה תיתקע.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אני גם הסבתי.

החלק שהכי בעייתי למצוא הוא גלגל התנופה. אז תתחיל ממנו. הגיר לא נפוץ אבל קיים.

בעקקרון יש הבדל בציריות בבית מיסב של ציריה הימין.

לעוד מידע כנס לפורום מאזדה (שמוליק יכול לעזור גם משם :))

פורסם

זהו, נרשמתי למאזדה קלאב ופרסמתי אותה הודעה. :-)

עכשיו נתחיל לאסוף מידע.

קראתי קצת בפורומים פה והבנתי כבר שזה סיפור להרכיב סט של חלקים, אלה אם כן אני אמצא קומפלט של גיר והכל מאותו הרכב כמו שלי :-D

יש מספר דגם של גלגל תנופה למנוע BP שאני אתחיל לחפש? או שפשוט לבדוק הכל דרך קטלוג של מאזדה הנ''ל?

גם כן אני מחפש מקצוען בתחום, אני יותר לא סומך על מוסכניק שלי.

אם יש מישהו בצפון אשמח לשמוע.

דימה.

פורסם

דימה, דבר איתי בפרטי, יש לי גלגל תנופה של מאזדה 323F ידנית BP למכירה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

טוב, התמזל המזלי ומצאתי את כל הגיר עם כל המשאבות, דוושות, ידית וכו'...

דגם של הגיר הוא (F5D2 (4. ירד מרכב (BA) לפני כמה ימים ועדיין מורב על מנוע (מחוץ לאוטו).

המחיר שהציעו לי הוא 2500 ש''ח לכל החבילה.

האם המחיר הוא הגיוני?

הציעו לי לעשות עבודה אצלהם ב1500 ש''ח, אבל לא נרא לי שזה נכון לעשות.

עכשיו אני מחפש מומכה בתחום שיבצע עבודה בצפון (איזור חיפה).

מה מומלץ לאחליף? כגון גומיות, צינורות, קלאצ'...?

דימה.

נ.ב. תמונות של הגיר ה"חדש". :-)

20130924_132605.jpg

20130924_133128.jpg

20130924_132613.jpg

20130924_133139.jpg

פורסם

מחיר סביר ביותר וגם על העבודה.

לך על זה, אל תשבור את הראש יותר מידי.

מניסיון !

פורסם

שווה לעשות את העבודה אצלהם? הרי זה פירוקיה.

פורסם
שווה לעשות את העבודה אצלהם? הרי זה פירוקיה.

שווה לך לעשות אצלהם כי הם בקלות יוכלו להזמין לך ממגרשים אחרים חלקים שאולי תצטרך.

אתה נותן להם שישברו את הראש.

• תוכן חדש...