Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי הסיפור הוא כזה,לחבר הארגנטינאי שלי יש סבתא שגרה בארץ (גם הוא) ולפי מה שהוא מספר ממשלת ארגנטינה לא מאפשרת להוציא שום סכום של כסף (מעל 100 דולר) מחוץ לגבולות המדינה. לסבתא שלו יש כ 100K דולר ופנסיה שנכנסת כל חודש+ הכנסות אחרות. הבעיה שהיא גם לא יכולה למשוך את הכסף בארץ. גם לי זה זה נשמע תמוהה אבל הוא לא פראייר ולא טיפש וכבר ניסה לא מעט דרכים.

הרעיונות שהצעתי לו הם קנייה של אגח של מדינה כלשהיא (לצורך העניין גרמניה) בארגנטינה ופשוט למשוך את הכסף בארץ. או לקנות בכסף יהלומים (משובצים, לא גולמיים) ולהעביר אותם לארץ ולמכור אותם. השאלה אם זה אפשרי בכלל? ואם יש לכם פתרונות אחרים שהייתם ממליצים.

פורסם

קראתי קצת על המצב, אכן עסק ביש:

Individuals are allowed to buy a limited amount of dollars for purposes including foreign travel, mortgage payments and to send to family members traveling abroad who run out of money.

מזכיר במידת מה את המצב בארץ בשנות השבעים/שמונים/תשעים המוקדמות.

אני מניח שפועל שם שוק שחור כמו שהיה בארץ בתקופת הגבלות המט"ח. אפשר לקנות מזומן ולטוס איתו, אבל זה מסוכן מכמה סיבות.

1. צריך להצהיר על סכומים כאלו בכניסה לארץ. לא סיפור גדול בהנתן שהכסף ממקור חוקי, אבל צריך לספק מסמכים.

2. סכנה של שוד

3. סכנה של זיופים

אם זו האופציה המועדפת, הייתי קונה יורו ולא דולרים, וזאת מסיבה פרוזאית למדי. שטר הדולר בעל הערך הגבוה ביותר הוא 100, ואילו ביורו מדובר ב500 (ובערך גבוה יותר מהדולר ליחידה). בסכומים כאלו יש הבדל גדול מאוד בנפח, ואז אפשר להכניס הרבה יותר כסף לחגורת בטן.

ממה שאני מבין פזוס ניתן להוציא, צריך לבדוק אם הבנק בארץ מוכן להמיר פזוס במידה וההעברה תתבצע במטבע הזה.

עוד אופציה היא שבמידה ולסבתא יש דירה, היא יכולה לקחת משכנתא עליה ואז להעביר את הכסף כתשלומים. אני לא יודע אם הרשויות בארגנטינה תסכמנה לכך, אבל אפשר להעביר את כל הכסף במכה בשביל לכסות את המשכנתא בתשלום יחיד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
קראתי קצת על המצב, אכן עסק ביש:

Individuals are allowed to buy a limited amount of dollars for purposes including foreign travel, mortgage payments and to send to family members traveling abroad who run out of money.

מזכיר במידת מה את המצב בארץ בשנות השבעים/שמונים/תשעים המוקדמות.

אני מניח שפועל שם שוק שחור כמו שהיה בארץ בתקופת הגבלות המט"ח. אפשר לקנות מזומן ולטוס איתו, אבל זה מסוכן מכמה סיבות.

1. צריך להצהיר על סכומים כאלו בכניסה לארץ. לא סיפור גדול בהנתן שהכסף ממקור חוקי, אבל צריך לספק מסמכים.

2. סכנה של שוד

3. סכנה של זיופים

אם זו האופציה המועדפת, הייתי קונה יורו ולא דולרים, וזאת מסיבה פרוזאית למדי. שטר הדולר בעל הערך הגבוה ביותר הוא 100, ואילו ביורו מדובר ב500 (ובערך גבוה יותר מהדולר ליחידה). בסכומים כאלו יש הבדל גדול מאוד בנפח, ואז אפשר להכניס הרבה יותר כסף לחגורת בטן.

ממה שאני מבין פזוס ניתן להוציא, צריך לבדוק אם הבנק בארץ מוכן להמיר פזוס במידה וההעברה תתבצע במטבע הזה.

עוד אופציה היא שבמידה ולסבתא יש דירה, היא יכולה לקחת משכנתא עליה ואז להעביר את הכסף כתשלומים. אני לא יודע אם הרשויות בארגנטינה תסכמנה לכך, אבל אפשר להעביר את כל הכסף במכה בשביל לכסות את המשכנתא בתשלום יחיד.

הבעיה בפזוס בארגנטינה שרוב הכסף מזויף ואפילו הבנקים שם סוחרים בו. מצב מאוד הזוי ולא מתאים לדעתי למדינה כגון ארגנטינה. לכן גם אם הבנק בארץ יסכים להמיר את הכסף רוב הסיכויים שהוא יהיה מזויף. מה שכן האופציה של היורו מעניינת. אני חושב שאם מישהו שנוסע בתור תייר לארגנטינה הוא יוכל להעביר את הסכום מבלי שהרשויות יתנכלו לו.

פורסם

התכוונתי לביצוע של העברה בנקאית אלקטרונית של פזוס, לא כסף אמיתי. אני מאוד בספק שהפזו סחיר, אבל הייתי מרים טלפון לבנק לשאול. יכול לחסוך כרטיס טיסה.

אגב, היורו הוא המטבע המועדף על סיטונאי סמים מאותה הסיבה בדיוק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
התכוונתי לביצוע של העברה בנקאית אלקטרונית של פזוס, לא כסף אמיתי. אני מאוד בספק שהפזו סחיר, אבל הייתי מרים טלפון לבנק לשאול. יכול לחסוך כרטיס טיסה.

אגב, היורו הוא המטבע המועדף על סיטונאי סמים מאותה הסיבה בדיוק.

העניין שהם לא מאשרים העברות בנקאיות בנלאומיות.

דבר נוסף שהצעתי לו הוא לפתוח שני חשבונות פייפאל. אחד בארץ ואחד בארגנטינה ולהעביר דרכו את הכסף לחשבון הישראלי.

פורסם

1. פייפאל יאנסו אותו בעמלות ושערי המרה גרועים

2. יש מס של 20 אחוז בארגנטינה על רכישות בחו"ל בכרטיס אשראי. רוב הסיכויים שכזו העברה תתקל באותו המס.

עוד דרך אפשרית, וזה תלוי בבנקים בארגנטינה היא לקנות מניות זרות (אמריקאיות לדוג') ואז להעביר אותן לחשבון במדינה אחרת. אני לא יודע אם הממשלה שם מתייחסת לזה כאל העברת כספים או לא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

בשביל לקנות ביטקויין אתה צריך להעביר כסף למסלקה. דא עקא, המסלקות נמצאות מחוץ לארחנטינה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

הייתי נזהר מאוד עם יהלומים וכו'. דבר ראשון, אפשר לאכול אותה עם זיוף. דבר שני, המוכסים בנתב"ג רק מחכים למניאק שיפול לידיים שלהם. דבר שלישי, תהיה לך בעיה בארץ עם חוקי הלבנת הון כשתבוא למכור אותם. דבר רביעי, זה פשוט מסוכן פיזית. דבר חמישי, אני מניח שהשוק השחור לדברים שאפשר לנייד מחוץ למדינה בארגנטינה חזק מאוד (כי כולם באותה הבעיה), מה שאומר שכנראה יהלומים (או זהב) שם יעלו לא מעט. כנ"ל לגבי המרות לדולר\יורו - אני מניח שמדובר באובדן חזק של הכסף.

מצד שני, גם להשאיר שם את הכסף זה לא מדהים (אינפלציה אדירה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אולי צריך לבדוק עם יהודי טוב, אחד בשם אדוארדו אלשטיין. העביר 25 מ' דולר לארץ בלי בעיה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני הייתי פשוט מתייעץ עם אנשים אמינים (משפחה/חברים) בארגנטינה במקום להמציא את הגלגל - אני מעריך שהם לא הראשונים שנתקלים בבעיה הזו, ואני מעריך שיש פתרונות קיימים, גם אם לא לגמרי חוקיים.

פורסם

הוא מגיע ממשפחה די אמידה ומלומדת כולם אקדמאים וכולם שוברים את הראש איך עושים את זה.(גם בארץ וגם בארגנטינה) ביטקוין מעבר לטרחה גם סיכון לא קטן.

איזה מצב מטומטם:shock: יותר גרוע מבר'המ.

פורסם

יש לי חבר שגר כבר המון שנים בארגנטינה. שלחתי לו SMS עם הפרטים . ברגע שהוא יחזיר תשובה רלוונטית אעדכן בכיף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אז ככה. החבר אומר שעד 10,000 דולר לא יגידו לה כלום. מעל לסכום הזה היא תשלם מס והרבה. משום מה הוא מתעקש שאין בעיה להוציא מעל 100 דולר. הוא הציע שתמצאו רו"ח טוב שיקטין לכם את נזק המס בכדי להוציא סכום גדול יותר. רק בקשר לפנסיה הוא לא בטוח. הוא טוען שזה קצת בעייתי.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...