Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מכיר ויודע איך זה בארגנטינה אבל ממדינות אחרות באירופה ניתן להפקיד בצייינג שם ולמשוך כאן בצ'יינג אחר כמובן שהם צריכים להיות מתואמים ומכירים.

כנס בארץ לצ'יינג ושאל.

פורסם

אין לי יותר מידי מה לפרט, אני חושב שגם פעם הייתה כתבה בסגנון על טיבם של כספי התרומות בחלק מהמקומות בעולם (ארה״ב לדוגמא).

בכל אופן ובלי קשר לכתבות הללו, יצא לי לבקר הרבה בבתי כנסת בחו״ל, וקשה שלא לשמוע על הקומבינות והתרגילים שמדברים על ידך.

אין לי ניסיון אישי בזה, וגם בגלל מה שראיתי/שמעתי/הרגשתי די השתדלתי להתרחק מבתי כנסת בחו״ל - מה שראיתי פשוט הגעיל אותי.

אני זוכר איך כל פעם שנכנסתי לבית כנסת הרגשתי כאילו פשוט ניכנסתי לסוג של מועדון גברים/אחווה גברית אקסלוסיבית ושהמטרה היחידה שאנשים הגיעו לשם זה בשביל למצוא קומבינות כאלו ואחרות...

בסופו של דבר לתת לך כתובת מדויקת אני לא יכול, אבל כיוון להתחיל בו דווקא כן...

אני רק יכול לציין שאם לפני זה לא הרגשתי כל כך קרוב לדת, אז מה שראיתי שם בכלל הרחיק אותי ( אבל זה כבר לשרשור אחר)

פורסם

מעטות הדרכים שבהן יוכל להוציא סכום כזה משם מבלי לשלם חלק נכבד למס. לרכוש מט"ח או יהלומים וכו' = יותר מדי התעסקות ויותר מדי סכנות.

אם אפשר לקבל את החוק והתקנות הקשורות לעניין נוכל להיות יותר חכמים. אולי למצוא איזושהי פירצה.

בכל אופן, האפשרות המומלצת והכי טובה תהיה לפנות לרו"ח (בעיקר כאלה בעלי ניסיון עם חברות רציניות) על מנת שיעזרו. הם יספקו פתרון טוב.

אבל שוב, זה יעלה לו כסף. להוציא את הסכום כמו שהוא, לא ייצא לו.

פורסם

הכי בטוח זה זה למצוא מישהו בארץ שצריך פזוס בארגנטינה ויש לו כסף בארץ, ולהתחלף איתו לפי שער מוסכם (הוא יקבל פזוס שם, סבתך תקבל ממנו שקלים כאן).

מישהו שמייבא מוצרים מארגנטינה, למשל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני כחצי שנה הייתי בארגנטינה, בתקופה שבה הטירוף אחר הדולר התחיל.

המצב הוא באמת בכי רע, שכן לא מאשרים משיכת דולרים גם לאזרחים עם כרטיס טיסה ביד. ברחבי דרום אמריקה הפסו הארגנטינאי איבד מערכו ברמה כזו שחלפנים רבים לא מוכנים בכלל להמיר אותו.

פאלו, אם יש ישראלי שחי באגרנטינה, כדאי שיוציא את הכסף שלו בארץ - הוא יפסיד הרבה מאוד כסף אם ימיר את הדולרים שלו לפי השער הרשמי.

וכדי שתבינו את הבעיה:

שווי דולר (בפסו) לפי שער-

רשמי: 5.73

שחור: 9.30

היו זמנים שהדולר הגיע לשווי של 10 פסו לאחד. כמעט כפול משוויו האמיתי.

גרף שמראה את העלית בשוויו של הדולר:

http://dolarblue.net/historico/

אני אנסה לברר דרך חברים שחיים בארגנטינה,

בינתיים תמסור לחברך הרבה בהצלחה.

פורסם

נתקלתי בסיפורים האלה והייתי בהלם.

שירות "בנקאות " של בית כנסת נשמע מעניין. כמו גם המרה מול מישהו בחו"ל. יתרון בולט במקרה הזה הוא שער ההמרה בשוק השחור, שכמו שצויין יכול להגיע לפעמיים השער הרשמי.

אנשים שפגשתי בטיול יצאו עם דולרים במזומן עליהם, אם כי כמה אלפים בודדים ולא מעל מאה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
הכי בטוח זה זה למצוא מישהו בארץ שצריך פזוס בארגנטינה ויש לו כסף בארץ, ולהתחלף איתו לפי שער מוסכם (הוא יקבל פזוס שם, סבתך תקבל ממנו שקלים כאן).

מישהו שמייבא מוצרים מארגנטינה, למשל.

יבואני בשר לדוגמא. זה משהו שבהחלט הייתי מחפש בבית כנסת, היות ונשלחים לשם שוחטים מהארץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...