Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספר מכונאים, רשום לי שהוונטה נכנסת לעבודה רק ב106 מעלות.

חלקים מתיישנים, הרכב כבר בן 18, הלך לי כבר ראש-מנוע, בגלל הוונטה. (המנוע מתחיל להשרף מעבר ל100 מעלות ביוניט).

דרך אגב, היום שיפצתי את המנוע של הוונטה, המקורי מת מלפני כמה שנים, ומאז אין אותם יותר בשוק, אלה רק את הטוויאנים.

הטאויינים מתים לי כל חצי-שנה.

היום לקחתי אחד מהטוויאנים שישב לי במגירה, למקום שמלפפף מנועים חשמליים, הם שיפרו לי אותו (יכלתי לעשות את זה לבד, פשוט זה חלק חשוב ואני רוצה יד יותר מקצועית ממני, כרגע אני בגדר חובבן).

האם יש דרך לשנות במחשב רכב, שהוונטה תיכנס לעבודה ב80 מעלות? (לא אכפת לי צריכת דלק ובלאי, העיקר שלא יעבור את ה90 מקסימום!).

כרגע ביום יום, הוונטה עובדת רוב הזמן, בגלל או שאני עם מזגן.

או שנדלקת לי נורת צ'ק אנג'ין (בעיה בEGR), וזה מפעיל אוטומט את הוונטה.

באופן כללי, הרכב לא מתחמם! יש טרמוסטט.

ברוב הזמן הרכב עומד על אמצע קו-העבודה, שזה מצויין (בערך 90 מעלות), מחוץ לעיר בנסיעות מהירות הוא גם מחזיק כל הזמן חצי או פחות מקו העבודה.

ברמזורים ובעצירות ממושכות מאוד, לוקח לו זמן והוא מתחמם (כאמור, וונטה כבויה!)

עוד שאלה קטנה.

אם אני רוצה לחבר מנורה (היא תותקן בדש-בורד), ולחבר אותה לוונטה, היא תעבוד על תקן נורת חירום, שהוונטה דולקת היא דולקת. (יותר נכון, שהוונטה כבויה, הנורה נדלקת. מה שיותר קל מבחינת התקנה!).

איך הכי מומלץ להתקין את זה, ובאיזה חלקים להשתמש?

תודה רבה וחג שמח.

פורסם

מה שמפעיל את המאוורר זה ה"יוניט מאוורר".

אם תמצא יוניט שמתאים לך ונכנס לפעולה בטמפ' שאתה רוצה, נשאר רק להחליף.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אבל נראה לי כל GM אותו דבר, לא?

ככה גם כל הצרפתיות שהיו לי לדוגמא (פיז'ו), כולם שמרו על 89 מעלות.

או שהיוניט מאוורר זה אוניברסלי?

מקסים, מבחינת המנוע כמכלול, הוא מחזיק (יותר נכון, נטו המנוע, שזה מגנט והרוטור שאין להם כמעט בלאי, אני לא מכליל את הפחמים).

הבעיה שפתחתי את המנוע, החוטים שם באיכות זבל, הבידוד שלהם נפגם מהר מאוד.

(מה שעשיתי, החלפתי לחוטים עם בידוד עמיד בפני חום, ואת הצמה שמתחבר אליו, משכתי למקום יותר קר, ואיבטחתי הכל כמו שצריך.)

כמו שזה נראה עכשיו, אני יחזיק עד שיגמרו הפחמים. (ואחרי זה, משפץ את המנוע שפירקתי, וגם הוא יהיה על הפחמים).

יכול ליהיות שהקונקטור מהצמה של הרכב גם לא טוב, אבל כרגע העניין שלו פתור, אבטחתי אותו הכי טוב שאפשר.

יכול ליהיות שאני יוסיף לוונטה מפסק שאני אחראי עליו (שיחובר במקביל לכל המצבים, ואני אפעיל אותו מתי שאני רוצה בנוסף).

(לגבי צריכת דלק, זה כבר קבוע 1\8.5 בערך בעיר, ו1\10 מחוץ לעיר, גם אם הרכב עמוס ומזגן או רק אני עם חלון, ניסיתי את כל הווריאציות והגעתי למסקנה שזה לא מדבר לרכב הזה)

הבעיה הגדולה היא שאני מעדיף לשחק כמה שפחות בחשמל, ועוד חשמל של אמריקאית.

פורסם

לא אמור להתחמם מעל 90 אלא אם מדובר בפקק רציני בקיץ... אם עובר במצבים רגילים כדאי לבדוק את המערכת קירור.

פורסם

לא הבנת, הוא לא נכנס לעבודה בעיקר בעצירות ממושכות, מה שגורם לטמפ' לטפס ולשרוף את הראש מנוע!

חבל שהתוכנה של הספרות הטכנית של הרכב לא פועלת לי כרגע.

שם רשום בפירוש את כל המצבים של הוונטה.

בעיקרון מה שאני מתייחס זה שעד 60 קמש, היא נכנסת ב106 מעלות צלזיוס!

106 מעלות, מה שנשאר לפזר קטשופ על הטבעות בצל.

• תוכן חדש...