Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

לבחור נשבר ה*ין מה משפחה שלו וההתנהלות הכלכלית שלהם ורק רוצה לפרוש כנפיים (גלגלים של רנו) ולעוף מהקן באוטו חדש מהניילונים ולא משנה מה המחיר! כי אין מחיר אמיתי לתחושה של חופש כלכלי!!!

• תגובות 255
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקרה הזה הייתי קונה רכב משומש, משהו ידני ופשוט. לא הייתי מתחייב לבנק.

אני למשל, לפני שנתיים וחצי גרטתי את הרכב והצלחתי לחיות את התקופה הזו בלי רכב בכלל. אוטובוסים זה קשה. מנסיון רב.

זה היה לצורך התקדמות, מאוד רציתי רכב גרמני וידני, חסכתי ועבדתי קשה, גם חיפשתי וראיתי לא מעט רכבים.

יודעים מה קניתי בסוף?... פורד פיאסטה ידנית שנת 2000 במצב מכני טוב, שנראית כמו פח בפנים מרוב כל הזבל שהבעלים הקודם השאיר. הוצאתי עליה חלק מזערי מהתקציב והחלום נשאר לו למרות שיכלתי לקנות משהו טוב בהרבה ממנה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לא קראתי את כל ה10 עמודים, רק בהתחלה אבל כמעט קרה לי משהו דומה, קניתי רכב דרך "חבר" מטלקאר.

בגלל שחבר עובדים עם בנק פועלים אז שלחו אותי לשם לקחת את ההלוואה.

אני בבנק אוצר החייל, ניסיתי לברר כמה תעלה לי הלוואה של 60 אלף וכששמעתי את הריבית יצאו לי עיניים מהמקום! (על 60 אלף יותר מ13 אלף ריבית ל5 שנים).

הלכתי לבנק הפועלים, במזל נפלתי על נציג מכירות אמין נחמד וותיק בתחום, והוא אמר לי להיזהר מאוד מהתנאים, לשים לב טוב ולשים דגש על האחוזים המדוברים בהלוואה.

אחרי שקיבלתי טפסים להחתמה, שאלתי מה שאמר לשאול הנציג מכירות, והסתבר שבגלל שאני לא לקוח קבוע של בנק פועלים אני רשאי לקבל רק 85 אחוז מההלוואה ואני מחוייב לפתוח חשבון בנק בשביל זה. זה אחרי שציינתי במפורש שאני מעוניין במימון 100%.

שיחת טלפון קצרה לבנק שלי וסגרתי הכל. לקחתי מפועלים הלוואה של 52 אלף עם ריבית של 2100 שקלים!!! (כי זה דרך חבר) ו10 אלף מהבנק שלי עם ריבית של 3000 שקלים.

חייבים להיות ערניים כשמדובר בסכומים כאלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לקחתי מפועלים הלוואה של 52 אלף עם ריבית של 2100 שקלים!!! (כי זה דרך חבר) ו10 אלף מהבנק שלי עם ריבית של 3000 שקלים.

ריבית על 10 אלף גבוהה יותר מריבית על 52. בהחלט צריך לבדוק טוב- טוב אם כבר הולכים על הלוואה כזו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

כי הריבית של ה52 אלף היא הלוואה דרך חבר (הרכב נקנה דרך המבצע של חבר, אם אתה מכיר), שידועה בהנחות ובהטבות שלה.

הריבית של ה10 אלף היא ריבית רגילה ללא שום הנחנה שניתנת בכל בנק ממוצע.

פורסם
חברים,

לבחור נשבר ה*ין מה משפחה שלו וההתנהלות הכלכלית שלהם ורק רוצה לפרוש כנפיים (גלגלים של רנו) ולעוף מהקן באוטו חדש מהניילונים ולא משנה מה המחיר! כי אין מחיר אמיתי לתחושה של חופש כלכלי!!!

אתה מקשיב לעצמך? 'לא משנה מה המחיר'? המחיר לאותה תחושה של חופש כלכלי בהחלט יכול להיות תשלומי חובות לעוד שנים רבות קדימה. אבל עזוב, מה זה לעומת התחושה המופלאה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא קראתי את כל ה10 עמודים, רק בהתחלה אבל כמעט קרה לי משהו דומה, קניתי רכב דרך "חבר" מטלקאר.

בגלל שחבר עובדים עם בנק פועלים אז שלחו אותי לשם לקחת את ההלוואה.

אני בבנק אוצר החייל, ניסיתי לברר כמה תעלה לי הלוואה של 60 אלף וכששמעתי את הריבית יצאו לי עיניים מהמקום! (על 60 אלף יותר מ13 אלף ריבית ל5 שנים).

הלכתי לבנק הפועלים, במזל נפלתי על נציג מכירות אמין נחמד וותיק בתחום, והוא אמר לי להיזהר מאוד מהתנאים, לשים לב טוב ולשים דגש על האחוזים המדוברים בהלוואה.

אחרי שקיבלתי טפסים להחתמה, שאלתי מה שאמר לשאול הנציג מכירות, והסתבר שבגלל שאני לא לקוח קבוע של בנק פועלים אני רשאי לקבל רק 85 אחוז מההלוואה ואני מחוייב לפתוח חשבון בנק בשביל זה. זה אחרי שציינתי במפורש שאני מעוניין במימון 100%.

שיחת טלפון קצרה לבנק שלי וסגרתי הכל. לקחתי מפועלים הלוואה של 52 אלף עם ריבית של 2100 שקלים!!! (כי זה דרך חבר) ו10 אלף מהבנק שלי עם ריבית של 3000 שקלים.

חייבים להיות ערניים כשמדובר בסכומים כאלו.

חבל שאינך מערב את הפורום וחבריו בסיבות בשלהן אתה נזקק למימון חיצוני. הנה הפותח התנדב לספר מהן הסיבות ובאילו נסיבות וקיבל במתנה סידרת קואצ'ינג ( מה שבזמננו, הזקנים, נקרא אולי סידרת חינוך ) תחת הכותרת " המותר והאסור בניהול כלכלי נכון, סיכויים וסיכונים " ואפילו על קצה המזלג גם קורס ביחס הנכון שבין מאוויים אישיים לעומקו של הכיס.

פורסם

אז ככה:

לפני כמעט חודשיים החלטתי לקנות קליאו חדשה

הלכתי לסוכנות של רנו, הסברתי שאין לי גרוש לשים ושאלתי איך מקבלים מימון.

הסוכן אמר לי אילו מסמכים להביא וזהו.

לקח לי כמעט חודש להשיג הכל ואז הבאתי את המסמכים ושמתי 2000 ש"ח בשביל לבצע את ההזמנה ולשריין לי את הרכב.

המימון לא נעשה מן הסתם על ידי היבואן אלא על ידי חברת מימון שעובדת עם בנק מזרחי.

להם הובהר שאני צריך 100% מימון. לא דובר על סכום כלשהו, אלא על סכום למימון. אותי לא עניין כל כך המחיר הסופי, רק ידעתי שזה יהיה שבעים ומשהו אלף ושזה ייצא לי בסביבות 1200-1400 לחודש.

ב1 לספטמבר הודיעו לי מחברת המימון שהם קיבלו את המסמכים במייל התקשרו אלי ואמרו לי שאני נפגש עם הנציג שלהם בבנק מזרחי כי אישרו לי את המימון. הוא גם טרח להגיד לי שאישרו לי רק מימון לדגם 1.2 ידני ולא ל0.9 טורבו,

הגעתי לשם וחתמתי על מליון דברים,

כשנפגשתי עם הנציג הוא אמר לי "אתה יודע שיש פה עמלה של 1300 ש"ח שאתה צריך לשלם היום, נכון?"

לא ידעתי את זה וזה לא בסדר שלא אמרו לי אבל בגלל שהכל הלך כל כך חלק עד אותו רגע, לא הייתה לי בעיה. הוצאתי 1300 ש"ח מהכיס ונתתי לו. (בלי קשר, זה קצת הרס לי את המאזן של החודש הזה כי בניתי על הכסף הזה בשביל דברים אחרים, שכרגע חסרים לי בשביל העבודה).

התקשרתי לקרסו והם אמרו שרק שולמו 70000 מתוך 76000. המחיר הכולל הוא 78000 ואני שמתי 2000 בהזמנה אז חסרים עוד 6000.

הסתכלתי על הטפסים וראיתי שבאמת, ההלוואה שכתובה שם היא על 70000 ולא על כל הסכום.

להזכירכם, שילמתי להם 1300 ש"ח על השירות, אז אני מצפה שהם יתנו לי את מה שאני מבקש.

היום קיבלתי ב16:30 שיחה מרנו. הם ביקשו שאני אקדם את הנושא עם חברת המימון וגם אמרו לי שהמחיר של הרכב עלה בינתיים ב3000. כרגע אני בסכנה לאבד את הרכב ולהגיע לסוף רשימת ההמתנה, שהיא של כמה חודשים.

.

בכחול ההדגשים

כרגיל יוסי מסיר אחריות מעצמו וכולם אשמים ולא דיברנו בכלל על כדאיות העיסקה, אלא איך לא מנהלים עיסקה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרכב יוצא 78000 ש"ח, נכון ליום של ההזמנה. את זה ידעתי גם באותו רגע. אני שמתי 2000 בהזמנה עצמה והם שמו עוד 70000. חסרים 6000 שלא יהיו לי זמינים בקרוב כי יש לי עוד הוצאות.

על הטפסים הסתכלתי אבל לפי מה שהבנתי במעמד החתימה זה שהטפסים נכונים.

קראתי את התנאים בכלליות אבל לא ציפית שהסכומים יהיו שגויים.

עשיתי אולי 50 חתימות שונות וקיבלתי הסבר פשוט על כל אחד מהמסמכים.

הבעיה היחידה היא שהם לא טרחו באמת לברר כמה עולה הרכב, כשאני לא זה שהייתי אמור להגיד להם את זה בכלל אלא הסוכנות. שם היה הקצר בתקשורת.

לא היה קצר . הם קיבלו את העתק ההזמנה שלך וידעו בדיוק כמה עולה הרכב. הקצר ככל שהיה הוא כמה מימון אתה מבקש.

וכאשר חותמים בודקים לפחות את המוכחל, שלא לדבר על כל מה שנרשם בטפסים שהם התחייבויות שאתה לוקח על עצמך.

אתה עלול למצוא שם למשל שאי פרעון של 1 או יותר תשלומים מזכה אותם בריבית נשך או בזכותם לממש את הרכב

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
על מה אתה מדבר?

יש לי את כל הפירוט פה לידי.

אני משלם 4633 ש"ח במצטבר על הריבית.

כשאני ארצה להחליף את הרכב אני פשוט אמכור אותו, אשים את הכסף כמקדמה ואקנה רכב יותר טוב עם אותו תשלום חודשי.

.

עכשיו זה לא נגד יוסי פרנקוס זה לפתוח עיניים להרבה כמוהו.

ההלוואה בפריים - 0.2 כלומר 2.55% נכון להיום. זה להלוואה של 70000 ₪ אבל לא קיבלת 70000 הלוואה אלא רק 68700 ₪. מזכיר לך שילמת מראש 1300 ש"ח

אז כבר שיעור הריבית עלה ל . 3.3% עדיין זול

והפריים נמצא כרגע בתחתית סביר כי יעלה במהלך ה 5 שנים הללו.

כמובן שגם על ה 6000 תצטרך לשלם ריבית אולי גם כמה שקלים עמלה לחברת המימון.

ומכאן לירידת הערך היא תהיה ב 3 שנים שתרצה להחליף את הרכב 50% כלומר כ 40K ויתרת ההלוואה כ 35K

אז יהיה לך 5K לשים על רכב חדש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ברוח ראיה למרחוק והקדמת תרופה למכה:

אתה בטוח שהכל אצלך מסונכרן טוב עם השותף השקט (המדינה בשבתה כמס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי)?

אצל הרבה עצמאים חדשים (ולא חדשים), ישנם לא מעט סיפורים בעטיים הם נדרשים ביום בהיר אחד לשלם סכומים משמעותיים שלא חושבו בתזרים המזומנים שלהם, ואז הם עומדים בפני שוקת שבורה.

בדיוק בגלל זה אני רוצה לחסוך קצת בצד, שיהיה למקרים של "הפתעה".

אני מאוד מסודר עם הרשויות ויש לי רואה חשבון שעושה עבודה סבירה.

תרגום מסינית לעברית

שוב אתה מסתמך על רו"ח ולא על עצמך כאומר אני לא מבין בזה הוא איש המקצוע.

עסק חדש שואל אותך הרו"ח כמה לדעתך יהיו הכנסות העסק ככה ידע אם לצרכי מע"מ תהיה עוסק פטור או מורשה

100K אתה עונה , אוקיי נרשום כעוסק מורשה

הוצאות ככה וככה ויש לו רווח משוער , עם הנתון הזה הוא הולך למס הכנסה ולבטוח לאומי וקובעים לכם תשלום חודשי.

אבל מה קורה והעסק מצליח ובמקום 100K הוא עושה 200K ואתה ממשיך לשלם לפי 100K

אבל מתחיל לחיות יותר טוב הוהצאות המחיה גדלות כי יש כסף בכיס.

סוף השנה מגיע מוגש הדו,ח השנתי ואתה צריך לשלם פתאום עוד 30-40K

יש מבין

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

סיכום

היחיד שתמך הוא bar72 ככה הוא רוכש את רכביו וחס וחלילה שלא לחרוג מתקופת האחריות.

רק הוא שוכח להבדיל בין מצבו הכלכלי שלו לבין מצבו של יוסי.

פעם מימון לרכב היה ניתן רק לרכב חדש, לכן או משומש בקושי כי אין כסף ביד או דרך הבנק בסכום יחסית נמוך כתשלום ראשון.

היום ניתן לקבל מימון של 100% לרכב משומש מליסינג / מגרשים .

לא רוצה יוסי כאלה ואני מבין אותו היטב.

ואז אין לו ברירה רק מימון מלא ובמקרה שלו בנק זו לא אופציה , וכן כמו שאומרים העשיר קונה תמיד בזול .

כן אבל

גם את זה אפשר לעשות בדרך שונה ומוקפדת מאשר הביצוע של יוסי

שרצה את רחל וקיבל את לאה ועוד הפתעות כאלה או אחרות שאולי לא יתוודע להם ואולי כן.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אתה מקשיב לעצמך? 'לא משנה מה המחיר'? המחיר לאותה תחושה של חופש כלכלי בהחלט יכול להיות תשלומי חובות לעוד שנים רבות קדימה. אבל עזוב, מה זה לעומת התחושה המופלאה...

בדיוק, עכשיו תגרום ליוסי פרנקוס להבין את זה!!!

פורסם

מתוך סקרנות - אם האוטו עולה 76K.

כמה אתה נדרש להחזיר בסה"כ ובפריסה של כמה שנים?

כשהייית ילד ממש לקרת סוף שנות ה-80 ההורים שלי לקחו הלוואה של 8000 ש"ח (למיטב זכרוני) לקנות

סובראו פשע שנת 82 בצבע צהוב - אמא שלי עד היום אומרת שזאת הייתה אחת "הטעויות"..

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

וואלה לא מבין מה קורה פה.

לבחור אין כסף לסגור את החודש ברמה כזו ש-1,300 ₪ מוציאים אותו מהמאזן החודשי, בנוסף אין לו מאיפה לגרד 6,000 ₪ נוספים, אך נראה לו שזה לגמרי לגיטימי לרכוש רכב חדש ב-80K ₪.. לאיפה הגענו?

סלח לי מר בחור אבל אתה צריך קצת להתבגר.

ואח"כ אנשים יוצאים להפגנות על יוקר המחייה.. :roll:

• תוכן חדש...