Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באסוס אני לא נוגע עם מקל מסיבה פשוטה - מקלדות מחרידות.

המחשבים בסה"כ סבירים, חבל.

אצלנו במשפחה יש כבר 5 לנובואים, משנתונים שונים, מסדרות G ו-N,

הכי זולים שיש, סוסי עבודה, עובדים כ-10 שעות ביום.

אין שום יתרון בסדרת thinkpad או ideapad,

אבל אני מרגיש מזמן כמו דון קישוט בסיפור הזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום

אני לא מבין יותר מידי בתחום.

אני צריך לקנות לאבא שלי מחשב נייד, שימושימושים עקריים:

מיילים

אינטרנט

אופיס

מעט תוכנות לא מסובכות מידי.

המחש הוא לעבודה בלבד.

מסך 14 +

לא אכפת לי שלם יקר על מחשב טוב.

שאני מתכוון למחשב טוב אני מדבר על מחשב עמיד, שלא יעשה בעיות.

שתהיה לו סוללה עמידה (לא כמו הדל שלי שנדפקה אחרי שנה)

לא מעיין אותי כל מיני מסכי מגע ועוד פיצ'רים.

אני מבין שעדיף ללכת על הגרסאות העיסקיות.

היי

הוא לא צריך מחשב לעבודה יום יומית.

הוא לא עובד על מחשב, הוא עובד ולפעמים צריך מחשב:wink:

יש ימים שלמים שהוא בכלל לא מדליק אותו.

החשוב באמת זה שהוא יעבוד ללא תקלות.

לא הבנתי מדוע הוא צריך "סוס עבודה".

יש נתון אחד שחסר - האם המחשב נועד להמצא בעיקר במשרד ולהיות מטולטל לעתים רחוקות, או שהמחשב כל היום בתיק.

אם מדובר על הסוג הראשון כל מחשב "15.6 שעולה 2,000 ש"ח יעשה את העבודה, ובתקציבך תוכל להחליפו פעם בשנתיים שלוש (וסביר שלא יהיה צורך). קרוב לודאי שגם נטבוק שעולה עוד פחות ויותר נייד יספק את צרכיו די והותר (ד"א - יש לי נטבוק מתוצרת אסוס - החברה שהמציאה את הסגמנט - אבל מדובר בנטבוק מדור ראשון, בן יותר מ-4 שנים, והוא חלש לצרכי היום. אם יש צורך בניידות רבה בהחלט שווה לבדוק נטבוקים מודרניים)

אם המחשב נועד לטלטול רב זה סיפור אחר, ואז צריך באמת מחשב יותר קטן ("13.3-14) ומסדרה יותר עמידה.

ד"א - האסוס שהזכרתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור הוא U35Jc שעבד קשה מאד - ישב על הגב של בני כמה שעות ביום כאשר למד בטכניון, וביצע את כל המשימות של סטודנט להנדסה באופן מכובד ביותר. מחשב זה החליף HP שהתפורר אחרי שנה וחצי של שימוש דומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני עבדתי עם המחשב שלי בלימודי ההנדסה.

שכללו גם עבודה עם סוליד, מטלאב ועוד.

אבל אם הוא היה נכנס לתיקון של שבוע שבועיים היתי מסתדר גם בלעדיו.

אני מתכוון לסוס עבודה בגלל שהמחשב הזה אומנם לא עובד כל יום כל היום.

אבל שהוא כן בשימוש הוא מיועד להציג בתערוכות, פגישות חשובות עם מצגות ועוד.

בחלק מהמקרים זה גם לא בארץ.

הוא לא מספיק חזק בתחום כדי להתחיל מחדש עם מחשב שהוא לא מכיר במידה והמחשב נדפק לו בחו"ל.

אם הוא יוצא להציג מחר באיזה תערוכה בחו"ל, הוא צריך את המחשב שלו עובד (עד כמה שניתן כמובן).

זאת הכוונה שלי לסוס עבודה.

פורסם

מלבד הדגם, (עניין חשוב כשלעצמו).

השיפור המשמעותי ביותר הן בהיבט השרידות והן בהיבט הביצועים

הוא כונן קשיח SSD.

אני הייתי מעדיף, דגם נחות מעט המצויד בכונן SSD.

על פני דגם מתקדם יותר, המצויד בכונן רגיל.

פורסם

1. עכשיו התמונה מתחוורת - אכן זקוק למחשב ברמה עסקית, ורצוי אחד קל. כמובן מעביר אותך לקטגוריות היקרות.

2. לתערוכות בחו"ל לא נוסעים עם מחשב אחד אלא עם שניים. חייב להיות גיבוי. אופציה נוספת - כל הקבצים החשובים על התקן נייד ומוכנות לרכוש מחשב בחו"ל בלו"ז מהיר במקרה תקלה. כמובן שאם הוא נוסע בצוות מחשב הגיבוי יכול להיות זה של איש צוות אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פלג_,

אם אלו הדרישות (כמו שהתחום העסקי דורש, בעצם), תרשה לי להציע לך את דל מהסדרה Latitude.

תוכל לראותם בפתח תקוה, כפי שכבר הציעו לך. אם המחשב יירכש בארץ, תכוון לדגמים הבאים:

E6430

E6330

E5430

E6430u

הם לא כ"כ זולים ביחס למפרט, אבל מנסיון אישי וגם מהיכרות עם איש בתחום אחזקת ניידים בחברת הייטק גדולה בארץ שמחזיקה מעל ל800 מחשבים מדגם הE6430/E6330, מדובר במחשבים אמינים מאוד ובעלי עמידות טובה גם במכות. אציין שהנסיון שלי ושלהם הוא במחשבים בעלי כונני SSD.

לגבי הלנובו, אודה ואומר שגם לי היה לנובו IBM ונהניתי מאמינותו המעולה. אבל מאז IBM נמכרו לחברה סינית, וכשעשיתי סקר שוק לפני רכישת הלטיטיוד שברשותי, שמעתי דעות חלוקות בנוגע לאמינותם של לנובו. דבר שהוריד אותי מהם. באשר לאיכות הבנייה- הם בהחלט הרשימו אותי, אבל עדיין.

לגבי אסוס- אני לא סובל את המקלדות שלהם- אני מקליד המון וזה פרמטר קריטי בעיניי. סמסונג קצת מזכירים את אסוס מבחינת המקלדת אבל יותר סבירים בנושא.

לגבי HP, אני לא רוצה להגיד סתם, ואולי יסכימו איתי פה או לא, אבל הבנתי שסדרת הפרובוק 6XXX (העיסקי שלהם) גם מוצלחת יחסית. לי אישית יש נסיון רע עם הדגמים הביתיים שלהם, אבל זה נכון ללפני -4 שנים, ולא ידוע לי מה המצב איתם כיום. אבל לא בטוח שיש אותם עם כונני SSD ועם אחריות מקורית.

באופן כללי אני לא אוהב להציע מחשבים יקרים יחסית, אלא אם הם במחיר טוב (כמו ברכישה בארה"ב), אבל נראה שבמצב שלך יש הצדקה לכך.

הסיבה לדעתי זו היא שהטכנולוגיה מתקדמת בקצב מסחרר מצד אחד, והמחירים יורדים מצד שני. יותר משתלם לדעתי לקנות ב2-3 אלף ש"ח מחשב ממוצע היום עם אחריות ל3 שנים, להשתמש עד שיימאס (אחרי סוף האחריות), ואז להחליף בלי נקיפות מצפון למה שיהיה עדכני בעוד 3-5 שנים מהיום. הרבה יותר הגיוני כלכלית, לדעתי. אבל זו ההמלצה שלי למשתמש הביתי שלא מסתובב הרבה עם המחשב. משתמש שמסתובב הרבה וגם טס עם המחשב- זה כבר דורש איכויות ועמידות טובה יותר ועקב כך המחיר בהתאם.

זה מה שעולה לי בראש כרגע.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

ישבתי הערב עם חבר שמכיר את התחום.

וקבענו ללכת מחר לראות את הדל מסדרת Latitude.

התגובה שלך אכן במקום.

מעבר לזה ראיתי היום את האסוס S400.

המסך מגע מציק לי מבחינה אחת, הוא מאוד מבריק.

המשרד שבו היה המחשב לרוב מאוד מואר, וחלון גדול בדיוק בגב המשתמש.

ממה שראיתי היום השתקפות מאוד מקשה על העבודה.

פורסם

מצטער על ההתעלקות על השרשור, מחפש נייד עד 14" עד 3K

מתלבט בנתיים בין שלושת אלה :

http://www.buy2.co.il/o/f07e63b7-a926-4604-b924-9386b4c3fe78

http://www.buy2.co.il/o/1c292a8e-4298-404d-abc4-14da7cf3d4ad

http://www.buy2.co.il/o/4b309f50-ab38-4995-bf1e-753241d6de95

מתחיל ללמוד באוקטובר,מחפש מחשב קל ואיכותי. כמה שיותר תמורה לכסף:lol:

אשמח גם לקבל הצעות אחרות. (רק לא לנובו וHP)

פורסם

1. ממליץ מאוד על מחשבי לנובו מסדרה X ( ההודעה הנ"ל נכתבת בלנובו X61 בן 7(!) שאני לא מוצא שום סיבה הגיונית להחליפו.

(דיסק SSD , הרחבת זכרון והחלפת סוללה אחת לכמה שנים פתרו את הבעיות הלוחצות) הבעיה היא שאם לקנות X אז רק ביבוא אישי כי הוא פשוט יקר בארץ.

2. היום קניתי לאחייניתי שמתחילה ללמוד באוניברסיטה HP ProBook 430 G1 עם מעבד i3 מהסדרה החדשה (Haswell) שלוש שנים אחריות כולל תיק נשיאה ב-2700 ₪ המחשב עם מסך 13.3" ושקל קילו וחצי בלבד ונראה באיכות בניה טובה בהחלט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא רק דיסק קשיח SSD, אלא גם דיסק און-קי המכיל את כל החומרים שלו לתצוגות, וגם Google Drive או שירות ענן אחר.

אמנם זה אומר לשמור ולסנכרן קבצים (עם ה-Google Drive נדמה לי שאין צורך ויש אפשרות להגדיר סנכרון אוטומטי לתיקיות, ויש גם לדיסק און-קיים תוכנות שמסנכרנות אוטומטית), אבל בעת הצורך עניין של 10 דקות וחיבור USB או WiFi ויש לו הכל על מחשב חדש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...