Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעשים מהמגבר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיר, למה עם מערכת פשוטה שמורכבת מארבעה רמקולים ורדיודיסק בלבד אין לנו רעש אלטרנטור? חשבת על זה פעם?

רק ברגע שנשלח סיגנל למגבר לדוגמה שנמצא בבאגז' עם כבל RCA ארוך יתחילו לצוץ הבעיות.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הינה הסרטוט שתכננתי למייצב לרדיו דיסק. זה גרסת ניסיון יש עוד כמה שינויים כדי שהוא יעבוד פיקס.

TEST.JPG

קצת נתונים:

מתח כניסה 8-18V

מתח יציאה קבוע 12V עד 15A. גם בכניסה של 8V המייצב יפיק 12V האמפר שהוא יפיק זה תלוי באמפר הכניסה.

בעיקרון זה תמיד יתן 12V גם המתח יעלה ל18V וגם אם הוא ירד ל8V.

הוא זקוק לגוף קירור. והנצילות לא הכי גבוהה. זה בגלל פשוטות המעגל.

כדי שהנצלות תהייה גבוהה גם המעגל יהיה יותר מסובך.

שוב זה המעגל ההתחלתי יהיה שינויים ויהיה תמונות בסוף של המעגל הסופי.

ותוצאות

תמיר

הדבר היחיד שיש לי לאמר - הרי לפנינו בן אדם אשר מנסה להמציא את הגלגל אך הפעם בצורת משושה...

יש פתרונות קנויים (מוצרי מדף) שיהיו הרבה יותר פשוטים, קטנים וזולים...

חוץ מזה - לכל רדיו דיסק נורמלי יש מע' ספק שדואגת לספק לו מתח כמו שהוא אוהב...

שורה תחתונה - לדעתי דבר מיותר לחלוטין.

ואגב - מאוד סקפטי לגבי ביצועיו של הדבר המבולבל הזה ששרבטט תמיר.

פורסם

בבקשה אלון:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=349765#post349765

דיוויד נבון ענה:

The best place is usually the closest practical point on the car's chassis. We seldom recommend running long ground leads for any automotive accessory.

מה ז"א הנקודה הטובה ביותר? חשבתי שאמרת שזה לא משנה.

בנוסף אציין שכל עוד אין לך השכלה פורמלית בתחום, גם אם תקרא בנושא 20 שנה לא יהפוך אותך למומחה. אני רק עכשיו התחלתי בלימודים וכבר מבין שבשביל לדעת את X כמו שצריך, צריך גם ללמוד טוב את Y וZ.

פורסם

קודם כל לא אמרתי שאני מומחה.

אמרתי שאני יודע את העובדות לגבי הנושא הזה.

ובקשר לנקודת גראונד זה עדיין לא משנה:), מחברים מינוס וזה הכל, נגמר הסיפור.

למה התכוונתי ב "לא משנה"? התכוונתי לזה שזה פשוט מיותר לטייל בכל האוטו ולחפש נקודות "טובות" יותר.

(לפעמים מציעים לאנשים להחליף נקודות גראונד כשעוזרים להם לפתור רעש אלטרנטור).

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אם זה לא משנה למה לא טוב להאריק למצבר? למה הוא אומר שהמקום הטוב ביותר בדרך כלל (למה בדרך כלל ולא תמיד??) הוא המקום הקרוב ביותר בין המצבר לשילדה?

בקשר לעובדות, כפי שאמרתי, כל עוד אין לך השכלה פורמלית בנושא אתה לא יודע את כל העובדות. גם לי אין את כל העובדות.

פורסם

למה לא טוב להאריק מגבר למצבר? כי מגבר שלא בנוי היטב עם מספיק power supply isolation יגרום ליותר רעשים במצב הזה.

ולמה בדרך כלל?

כי לפעמים יש מקרים (seldom - לעיתים רחוקות כמו שהוא אמר) שאנחנו פשוט צריכים לשלוח כבל ground ארוך עד למצבר.

מהם המקרים האלה? קח לדוגמה קורבט (ישנם עוד כמה מכוניות בנוסף)... רכב שבו הגוף שלו עשוי מפיברגלאס... אין לך דרך אחרת להאריק מגבר שם חוץ מלשלוח כבל ground ארוך למצבר.

נבון התכוון למקרים כאלה לדוגמה בהם השיטה פרקטית... ובגלל זה אמר לעיתים רחוקות.

This is a good question. The answer lies in the definition of "good" as applied to power supply isolation. If there is no noise, then the isolation is "good." We have never recommended searching about for a place to ground a power amplifier. The best place is usually the closest practical point on the car's chassis. We seldom recommend running long ground leads for any automotive accessory.

לסיכום הנושא....

אין טעם לטייל ברחבי השילדה ולחפש נקודות גראונד, פשוט תוקעים מינוס בנקודה מסוימת ונגמר הסיפור.

המצבר והאלטרנטור אכן מקומות רועשים יותר, ולא מומלץ לשלוח הארקה אליהם (מגבר שבנוי היטב עם power supply isolation אפשר להאריק לנקודות אלה ללא שום בעיית רעש). (לא מומלץ למגברים שלא בנויים כמו שצריך).

זה הכל.

וזה עובדות:) שמי שירצה מוזמן להתווכח לגביהם עד מחר גם.

פורסם
הדבר היחיד שיש לי לאמר - הרי לפנינו בן אדם אשר מנסה להמציא את הגלגל אך הפעם בצורת משושה...

יש פתרונות קנויים (מוצרי מדף) שיהיו הרבה יותר פשוטים, קטנים וזולים...

חוץ מזה - לכל רדיו דיסק נורמלי יש מע' ספק שדואגת לספק לו מתח כמו שהוא אוהב...

שורה תחתונה - לדעתי דבר מיותר לחלוטין.

ואגב - מאוד סקפטי לגבי ביצועיו של הדבר המבולבל הזה ששרבטט תמיר.

אם היית מסוגל לתכנן חצי מדבר כזה אז לא הייתי מדבר.

זה שילוב של כמה מעגלים. הקטע בסרטוט הזה הוא לשמוע על המתח יציב לרדיו דיסק לדוגמא (14.5V)

מכול מתח כניסה שהיא מ8V עד 18V תמיד הרדיו דיסק יקבל 14.5V.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם
טוב...

העיקר שהכול עובד לך...

מדען טילים שלי :-)

לא מדען טילים של אף אחד. האלטרנטור שלי לא משהו כבר. והוא נותן 15.4V

המייצב שלו הלך. ובעוצמה ממש גבוה המתח יורד ל10V אז המייצב שבניתי עושה את שלו פיקס.

גם שומר על 12V וגם מנקה את היללות של האלטרנטור. בגלל העומס הרבה שיש לי מהמגבר

אז זה מה שקרה לאלטרנטור. וזה פיתרון יותר טוב מהלהחליף אותו.

פורסם
יש כאלו שמגרדים את אוזן ימין עם כף יד ימין ויש כאלו שעם כף יד שמאל...

יש כאילו שמחטטים באף אם האצבע ויש כאילו שמחטטים באף עם הרגל..... מה הקשר?!.

יש מעגל כזה דיי בסגנון כבר מוכן :

תמירnoise_8.jpg

פורסם
ידידי, אני צוחק איתך.

תוריד את העצבים.

אין לך סיבה לכעוס.

מצטער אני מתעצבן מהר.

אז פשוט אני לא יתן שום רעיונות מישלי יותר שלא ישגעו אותי פה.

תמיר

פורסם

הוא אומר שיש מקרים יוצאי דופן (הוא לא ציין אילו אתה ציינת). הוא אומר שהמקום הטוב ביותר בדרך כלל (ולא אומר למה בדרך כלל) הוא כמה שיותר קרוב למגבר. אם זה לא חשוב אז איך הוא יכול להגיד שזה המקום הטוב ביותר?

גם אם זה לעיתים רחוקות עדיין זה אומר שזה יכול להשפיע.

עדיין לא ענית על השאלה למה לא מומלץ להאריק למצבר אם אתה טוען שזה לא משנה.

פורסם

אני יודע שאתה תמצא שאלה כדי לענות לי אבל הוא הסביר שאם המגבר לא בנוי טוב אז יש סיכוי שיהיו רעשים ואם המגבר בנוי טוב אז אין חשש,מה יותר ברור מזה?

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

• תוכן חדש...