Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אסטרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב על לקנות אופל אסטרה/ברלינה חדשה מהמפעל ורציתי לשאול כמה שאלות

אני יודע שהתמורה למחיר גבוה מכיוון שזה אוטו טוב אבל לא תיהיה בעיה למכור אותו נגיד אחרי 3 שנים? השוק של האופל בימינו לא נראה הכי טוב (כמעט ולא רואים אופל בחוץ)

רציתי לדעת +- אם הירידת ערך תיהיה גבוה

ועוד דבר אחרון אמרו לי שברכבי אפל התיקונים (לא טיפולים) נורא יקרים ביחס לרכבים אחרים (תיקון מראה וכד') האם זה נכון גם לגבי האסטרה 2013 ובכמה יקרים?

תודה רבה ושנה טובה!

פורסם

רכב מהנה לנהיגה בעיקר המנוע החדש 1.8 טורבו עם 180 כוח סוס.. תמורה מעולה למחיר !

גם מבחינת נהיגה וחוויית נהיגה......

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

הרכב המדובר הוא מנוע 1.4 טורבו

אשמח לחוות דעת נוספות לתשובות על השאלות שלי

שתיהיה לכולם שנה טובה!

פורסם

כל רכב משפחתי שנמכר בכמויות גדולות לציי הרכב יסבול מהצפה בשוק המשומשות בעוד שלוש שנים.

כשתרצה למכור, יהיו המון רכבי ליסינג במחירי ריצפה ועם אחריות וטרייד אין.

אבל זו לא רק הבעיה של הברלינה. זו בעיה של כלל השוק הישראלי בשנים האחרונות.

אם הרכב מצא חן והמחיר שלו מתאים לך, אין סיבה שלא תקנה כזה . מדובר באחת המשפחתיות הטובות שנמכרות היום בארץ.

רוצה שמירת ערך? קנה רכב בן ארבע שנים ויותר.

לגבי החלפים, אולי יקר ביחס ליונדאי וקיה אבל לא חריג יותר משאר רכבי הקטגוריה.

אתה ניזון מהרבה דיעות קדומות (המוניטין של חלפים יקרים יצא בשנות ה-70/80...)

קנה ותהנה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לצערי יש לי ניסיון רק עם ה-1.6 (לא מוגדשת) ברמת גימור נמוכה והרכב מאכזב. (החתימה לא מעודכנת, אני מתנייד על קיה ריו חליפית עכשיו והיא, לא מאמין שאני אומר את זה - טובה יותר). אמנם ביצועי מנוע וצריכה לא כל כך רלוונטיים ובכל זאת:

המנוע - מרגיש חלש מאוד. תגובה איטית ואצלה, נוצרת תחושה של רכב כבד.

צריכת דלק - אסון טבע. בנסיעה בינעירונית מתונה מגיעים ל-1:11 אם הייתה רוח גבית.

גיר - אוטומטי בן שישה הילוכים וטיפטרוניק. גרוע, גרוע, גרוע. בימים הראשונית נהגתי במוד ידני בלבד בגלל שפשוט לא הצלחתי להבין אותו כשהיה במצב אוטומטי. לבסוף התרגלתי (או שהוא למד אותי?) והסתדרתי איתו לא רע.

מתלים - נהדרים. לא רכים מידיי, לא קשים מידיי. הרכב בלע מכשולים בצורה די טובה ואחיזת הכביש הייתה טובה. בזכות המשקל ובסיס הגלגלים הרגיש כאילו הרכב דבוק לכביש ושיוט ב-160 קמ"ש הרגיש כמו זחילה (פשוט לכך די הרבה זמן לפתח מהירות כזו).

הגה - די כבד ועם תקשורת לא רעה עם הכביש.

נוחות - קודם כל רוב הפלסטיק קשיח וזול. דיפונים רכים נמצאים רק בחלק מהרכב אבל זה לא קריטי. המושבים לא רעים, יש די מקום לרגליהם של היושבים מאחור. שניים ישבו בנחת, לשלושה יהיה קצת צפוף. הרכב שלי היה שכור. ההגה היה מלא סדקים ופגיעות. חלקן נראה כנזק שנגרם כתוצאה מחשיפה לשמש. מדאיג. אגב - ידית ההילוכים מצופה גומי זול שנקרע והתקלף כל הזמן.

אבזור - כלום ושום דבר. אין משענת יד בקונסולה המרכזית (בתוספת תשלום ברכב של 125K?!?!). אפילו מחשב הדרך הוא אופציה, הייתם מאמינים? אין נתונים, לא על טמפ', לא על צריכת דלק, אפילו אין שתי מדידות של קילומטרז'.

דווקא בלוח המחוונים השקיעו, ציפוי כרום והקרנה מעניינת של אלומת אור בקצה החץ (מיותר). בלוח המחוונים שלי טיפלו בחומר כל שהוא שגרם לכל הפלסטיק להיות עכור- זהירות!. אגב, חלונות חשמל רק מקדימה (וגם רמקולים) והפינוק היחיד באמת היה שקע AUX (תודה). המזגן - מקפיא, עם 7 דרגות אוורור.

תא המטען - מעולה בהאצ'בק. פשוט תענוג להעמיס, והוא גם גדול יחסית. כבר פתחתי בזמנו שרשור שבו תהיתי למה הישראלים חושבים שרק סדאנים הם רכבים משפחתיים. באחד המבחן קראתי שתא המטען בברלינה, למרות היותו גדול בכ-90 ליטר מההאצ'בק, פחות פרקטי, בגלל פתח תאינה צר וקורה שמפריעה להכניס דברים כשהמושבים מקופלים.

בסיכום כללי - הייתי נותן לרכב הזה ציון של 6.5 מתוך 10 וגם זה בשוחד - כי הוא גרמני, כי הוא יפה ונדיר יחסית, כי הוא מרגיש סולידי (הדלת כאילו שוקלת חצי טון) ובגלל שהוא אוחז ומשייט טוב במהירויות גבוהות.

ועכשיו לקוריוז - עברתי לקיה ריו. הייתי אמור להתאכזב. אבל בפחית המכוערת הזאת יש טיפטרוניק (אמנם 4 הילוכים), 4 חלונות חשמל, 4 רמקולים, שקע AUX ו-USB תומך IPOD, משענת יד עם תא אחסון, תא המטען נפתח מהשלט, מנוע 1.4 חסכוני יחסית לאופל ומרגיש זריז בהרבה, שליטה על המערכת מההגה, איתות בנגיעה (כמו בגרמניות, שלא עבד מי יודע מה באופל), ואפילו "אורות מלווים הביתה". לא שאני חלילה ממליץ על הקוראינית, אני פשוט מנסה להמחיש מה אופל לא נותנים במחיר הכל כך גבוה שהם מבקשים.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

רוב הטענות של המגיב שלמעלה לא ממש רלוונטיות לדגמי הטורבו שנמכרים היום בסוכנות.

המנוע (140 כח סוס) לא דומה בכלום למנוע ה-1600.

רמת האבזור/ציוד הרבה יותר מפוארת מדגמי ה-1600 הראשונים שהגיעו לארץ עם 2 חלונות חשמל ועוד מיני ״פינוקים״.

אני מציע לשואל המקורי לבצע נסיעת מבחן ולהחליט בעצמו.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני מתנייד על גרסת ה1400 טורבו 140 כוחות סוס,

נהנה מאוד מהרכב, אתה מקבל תמורה מעולה למחיר, אבזור טוב יחסית ( בקרת שיוט, מגביל מהירות, אולי תוכל להכניס גם את הקונסולה עם שיכנועים )

הגיר באמת קצת מוזר אבל לא באופן חריג מידי ומתרגלים מהר, מציע לך לקבוע נסעת מבחן בסוכנות . ( תנסה בסוכנות הרצליה ותבקש את חן, בחור זהב שיודע לתת שירות )

פורסם

הרכב זריז(בזכות מנוע טורבו) ונכנס היטב לעקיפות,מרגיש בטוח על הכביש גם במהירויות גבוהות,הרכב עצמו קצת כבד-הדלתות לא קלות כמו ביפניות,איכות פנים לא רעה(אבל אל תצפה למרצדס כי היא גרמניה).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...