Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי את הזוג הזה כבר כשנתיים, עלו לי כ 1200 ש"ח בזמנו, ולפני תקופה שמתי לב לרשרושים בקומפוננט השמאלי שמגיע כנראה מהממברנה או מהגומי, הבנתי מאנשים שתיקון לא שווה, עדיין לא ניסיתי לתקן למרות שבחברה MOREL הסכימו לתקן זאת בתשלום זניח יחסית של כ 200 -250 ש"ח, לפי מה שהם אמרו אם מדובר רק בגומי (כשאני נוגע בגומי מסביב לרמקול הקרקושים מפסיקים כשאני עוזב, חוזרים מעט בבאס חזק).

האשמה היא עלי, שכיוונתי את המערכת לא כמו שצריך - 50HZ HPF לרמקול לא ידעתי שהם לא תומכים בכך, לאחר כמה פעמים בווליום גבוה שמעתי קרקוש חזק מהצד השמאלי, אז נפלה לי האבן על הלב והבנתי שהרסתי אותו, עם הזמן כשנה בערך סחב ללא רעשים עד התקופה האחרונה, שגם על 125HZ ישנם קרקושים) - לומדים מטעויות.

בכל אופן בלי לסטות מהנושא יותר מדי, הסיבה שאני שוקל לקנות קומפוננט חדש היא או להתקדם לזוג חזק יותר שיתן דגש על "קיק" וחבריו, כי המורל 6 6.5 הנ"ל דיי עדינים לאוזניים להבדיל מרמקולים אחרים ששמעתי, או לקנות שוב את הדגם הנ"ל ולשמור עליו הפעם עם הדרכה לכיווני ה EQ

אני מקשיב למוזיקת טראנס / פול און / פרוגרסיב והאוס ב 90% מהזמן, כל השאר שחורה ומיינסטרים רגיל, קצת 80/90 - בעקרון אוזן מגוונת.

אבל שמתי לב שהבאס מאוד חסר לי מהם, ואני מרגיש באס כמעט רק מהסאב וזו הסיבה ששמתי HZ על 50,

בכל אופן, נתוני המערכת שלי לא מזהירים:

סאב של קנווד KFC (כן אני יודע) - 400RMS - לא רע לי בגב אבל לא הכי מדוייק.

מגבר Lightning Audio הצהוב, 300.4.

HU של פיוניר 5800.

התקציב בעקרון באיזור ה 800-1000 ש"ח.

מה אתם ממליצים? האם יש דגמים עם קיק חזק יותר, איכותי יותר, שלא יפול אל מול רמת הקול שיש ב MOREL? שזו אחת הסיבות מדוע אהבתי אותם מלכתחילה.

תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם

הפקת באס מאלמנט תלויה בהרבה דברים מעבר לחיתוך שאתה מבצע.

חיתוך של 50hz יהרוס בצורה דומה כל רמקול אחר שתשים לפחות אלה בגודל 6.5, הם לא בנויים לזה.

הוספת בידוד ובניית פוד למידבאס ישפרו לך פלאים את הבאס שהאלמנט מפיק בתור התחלה, כמובן שגם שידרגו מגבר ורדיו דיסק אבל זה כבר אם אתה רוצה להיכנס לתחביב מאוד חזק.

שים לב שציינתי את התשתית ראשונה ולא סתם.

פורסם

קודם כל תודה על התשובה הזריזה :)

קיבלתי גם המלצות על ביצוע בידוד קודם כל, השאלה היא האם בידוד ברכב כגון סופר לנסר שהפח שלו דק יחסית, יגרום לשיפור משמעותי בסאונד?

לגבי שדרוג רדיו דיסק ומגבר אני כרגע מעדיף לוותר, המגבר נותן כוח יחסית טוב, אמנם חצי מהספק של הקומפוננט אבל מחזיק אותם יפה וברמה שלפעמים עושה לי כאב ראש, אני לא מהמפציצים בווליום, רק בנסיעות ארוכות כשהחלון מעט פתוח עם רעשי דרך.

השאלה שלי היא האם יש טעם לנסות לתקן / לחדש מלאי / לבצע בראש ובראשונה איטום דלתות?

ממך אני מבין שהעדיפות היא לאיטום?

ראיתי הרבה עבודות שאנשים בנו "טבעת" עץ להניח עליה את הרמקול, האם משמעותי הדבר? עשיתי זאת בעזרת עץ MDF לרמקולים 6X9 שישבו במגש האחורי ברכב של אבא שלי, זה נשמע טוב כיוון שלא שומעים רעש מתכתי מהפלטה, הלוואי וזה יכול לעזור גם כאן.

מצטער על השאלות הרבות, אני לא הכי מבין עניין, סתם עוד בחור שרוצה לנצל את המיטב מכספו שהושקע ויושקע.

שוב תודה

Opel Adam S 2017

פורסם

בהחלט מומלץ להתקין את הרמקולים על טבעות מעץ ובטח ובטח שלשים איטום, דווקא בגלל שאתה טוען כי פח הרכב דק, זאת כל המטרה של הבידוד.

פורסם

תודה רבה,

אשמח לקבל עצות ממך אם אתה מכיר חומרים שונים לבידוד שניתן לשים בדלתות, אני מכיר DYNAMITE אבל הם מאוד מאוד יקרים

האם יש המלצה לגבי סוג עץ שונה שאפשר לשים מתחת לרמקול? MDF יעשה את העבודה?

Opel Adam S 2017

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...