Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

לפני שנה בערך בתחילת נסיעה אני לוחץ על הגז הרכב מתחיל לנוע קדימה בהילוך ראשון , מגיע ל 3000 סל"ד הרכב מחליף ל2 ( גיר אוטומט, שכחתי לציין :roll: )אבל פתאום הייתה מעין השהייה מוזרה ( כאילו הילוך 2 לא רוצה להיכנס) במשך שניה+ ואז ההילוך נכנס

במעין מכה כזו ...?!

מאז הדבר חזר על עצמו פעמים בודדות מאוד , אבל בזמן האחרון ( שבועיים +-) התופעה תכופה יותר!

נסיתי לחקור את הבעיה ואז שמתי לב לכמה דברים :

1. אם הנסיעה התחילה עם הבעיה אז לאחר נסיעה של כ15+ דק' (נגיד אני עומד ברמזור ומתחיל נסיעה) התופעה נעלמת כלא הייתה! ( השמן מתחמם אולי ?!)

2.תלוי בעוצמת הלחיצה על הדוושה בתחילת הנסיעה , אם אני נותן לחיצה "עסיסית" רוב הסיכויים שהקפיצה תקרה , אבל לפעמים אם אני מתחיל ממש ממש רגוע "סבתא סטייל" (לגרום להעברת הילוך מ1 ל2 מתחת ל2000 סל"ד) התופעה נעלמת.

האם משהו מכיר את התופעה או נתקל בה ?

מצב שמן הגיר אולי ? או אולי תושבות ??

סליחה על החפירה אבל אני ממש רוצה להבין את זה !

תודה מראש !

ועל הדרך שתהיה לכולם שנה טובה וחג שמח !:wink:

פורסם

נשמע מוכר. שלי 2007. שמתי לב לכמה דברים:1. לפעמים ההילוכים לא עוברים בזמן, לדוג' - יצאתי לעקיפה ואחרי שהרפתי מהדוושה -לוקח זמן עד שההילוך עולה חזרה (לפעמים נדרשת העברה בידני). את זה גם אמרו לי בבדיקת הקניה. 2. הקפיצות שאתה מזכיר. כשלפעמים זה לא מכה אלא מעין טלטול שכזה. 3. הכי לא ברור - בהילוך שני (אם אני לא טועה) במהלך ההאצה יש פתאום ירידה קלה בטורים - כאילו עובר הילוך אבל לא.

לסיכום - הגיר הזה ידוע כבעייתי. כל עוד הוא נוסע, למרות שלא חלק - מבחינתי זה בסדר.

פורסם
נשמע מוכר. שלי 2007. שמתי לב לכמה דברים:1. לפעמים ההילוכים לא עוברים בזמן, לדוג' - יצאתי לעקיפה ואחרי שהרפתי מהדוושה -לוקח זמן עד שההילוך עולה חזרה (לפעמים נדרשת העברה בידני)- זה מהסיבה שהגיר החכם "מבין" שאתה רוצה מוד של ספורט אז הוא מושך את ההילוכים , אל תדאג זה תקין . את זה גם אמרו לי בבדיקת הקניה. 2. הקפיצות שאתה מזכיר. כשלפעמים זה לא מכה אלא מעין טלטול שכזה. 3. הכי לא ברור - בהילוך שני (אם אני לא טועה) במהלך ההאצה יש פתאום ירידה קלה בטורים - כאילו עובר הילוך אבל לא- בגיר הזה כבר בהילוך השני הוא נכנס לover drive לאומת רכבים אחרים שם זה נכנס בסוף הילוך רביעי או חמישי , כנ"ל תקין!.

לסיכום - הגיר הזה ידוע כבעייתי. כל עוד הוא נוסע, למרות שלא חלק - מבחינתי זה בסדר.

סה"כ רוב הדברים שאמרת תקינים, נקווה שמשהו כאן יוכל להסביר על מה ששאלתי ...

פורסם

לא נכנס כמובן ל OVERDRIVE בהילוך שני, אלא מה שאתה מרגיש זו נעילה של ממיר מומנט שגורמת לידירה קלה בסל"ד.

הנעילה מופעלת החל מ"אמצע" הילוך שני, בשלישי ורביעי נוסע נעול כל הזמן למעט בהאטה עד מהירות מאוד נמוכה.

אצל אלי הרשקו כל התופעות תקינות, כולל החלפה מורגשת מראשון לשני במצבים מסויימים.

פורסם

נעילת ממיר מומנט, לזה התכוונתי !! סורי על הבלבול :oops:

ואכן כשאני קורא שוב , הגיר שלו באמת נשמע תקין.

אוסיף ואציין שהתופעה שאני מדבר עליה מרגישה כמו "סולונאיד" שתקוע ופתום הוא משתחרר ...

פורסם

יש בשירשורים דביקים בראש הפורום הטכני, ב"פרוייקטים" תאור החלפת שמן בגיר AL4, שאיציק העלה.

נוהל בדיקת מפלס מפורט שם גם.

במגאן זה בערך אותו דבר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

צריך את עזרת מומחי הפורום ...

אז ככה, פניתי עם הבעיה ל2 מוסכים מורשים של רנו, הם קבלו ממני הסבר טכני מפורט על הבעיה והדבר היחיד שקבלתי מהם זה עצבים!!(או תשובות מתחמקות או תשובות של "בוא נפרק לך חצי אוטו ואולי נדע למה זה קורה ...")

אז פניתי למוסך שאני עובד איתו ובקשתי ממנו לבדוק את מפלס גובה שמן גיר , המפלס תקין !

ואז לאחר בדיקות בזמן נסיעה שמתי לב שבעצם כשהשמן גיר קר בתחילת נסיעה הבעיה קיימת ( מעין השהיה של שניה+ כולל איבוד כוח ואז ההילוך השני נכנס במעין "זריקת קלץ' " כזו ) ולאחר נסיעה של בערך 15דק' התופעה נעלמת והגיר מתפקד מצויין ! ( אני מניח שזה בערך הזמן שלוקח לשמן גיר להתחמם ).

אז אולי צריך החלפה חלקית של השמן גיר ??

למרות ההפחדות של המוסכים המורשים : "שלא מחליפים שמן גיר כי הגיר למד לעבוד עם השחק בשמן ואם נחליף אז יווצרו חופשים וכו'..." ????

פורסם

כותב ההודעה-ממש גנבת לי את המילים בעל פה.

ברשותי פיג'ו 206 שנת 2005 ואני מרגיש גם "דפיקה" בין הילוך 1 ל2, בעיקר כשאני לוחץ לחיצה עסיסית על הגז...

האם גם בפיג'ו זה תקין?

הונדה סיוויק ES 2002

פורסם

דפיקה בהילוכים נמוכים מוכרת וידועה.

עשה כאן חיפוש תמצא ים של חומר.

בכל מקרה, מוסך שחרטט עם החלפת השמן לא מבין כלום. למעשה ההמלצה היא החלפה כל 60 אלף.

כנס למוסך מתמחה וקבל חוות דעת אמיתית.

אם אתה מהמרכז, גבע או אורן שירותי רכב ידעו לסייע.

פורסם

כמו שסקיצה אמר החלפה של שמן גיר כל 60 אלף. זה מה שרשום בספר רכב וכל מקום שמתמחה בגירים. מומלץ מאוד להחליף ולשמור על חיי הגיר.אם אתה מהצפון במפרץ חיפה יש מקום מאוד רציני שנקרא גירומטיק.

BassHead:vamp:

פורסם

תופעה מוכרת בגיר AL4 התיקון בדרך כלל אינו רק בהחלפת שמן גיר לרוב הבעיה נובעת בשסתומים ההידראוליים בגיר

יש 4 שסתומים בדרך כלל מחליפים 2 והתקלה נעלמת ואם לא עוזר מחליפים גם את 2 הנותרים

עלות החלפת 2 שסתומים כ-1500 ש"ח

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

gideon58 , שמעתי גם על זה ! אבל אני לא מבין, אם השסתום ההידראולי לא תקין אז איך זה הגיוני שאחרי 15 דק' של נסיעה ( בוא נניח שזה הזמן שהשמן בגיר מתחמם) פתאום התופעה נעלמת והגיר מתנהג כמו חדש...

לא מצליח להבין את זה ! ???

• תוכן חדש...