Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב בן 20.5

windsurfer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אדם שיודע לנהוג נכון על רכב בלי ABS ובלי כריות אויר ויודע להסתכל על מצב הכביש רוב הסיכויים לא יגיע לתאונה ולא יעשה תאונה,לעומת זאת אדם שעם רכב 2013 שיש לו ABS וכריות אויר ולא יודע להעריך את מצב הכביש יכול לגמור באותו המקום במקום הגאסטי ולגרום למוות של אדם אחר.

למדינה עצמה לא אכפת מאיכות הסביבה אתה רואה אותה מקדמת פתרונות סביבתיים, מה שהיא עושה בפועל היא מעלה את מחיר הגז לרכב, רכבים "סביבתיים" לא מקבלים שום הנחות. איפה המדינה פה?

מה אדם אמור לעשות לגרוט את הרכב שלו ולקנות אחד אחר שיגרוט בעוד כמה שנים , או יקנה איזה רכב מיני חדש שיש לו 3 כוכבי בטיחות ובקושי עבר את מבחני הריסוק.

אני לא מסכים עם מה שרשמת. כלומר זה יכול להיות נכון בסיטואציות מסויימות, אבל כמה אנשים אתה מכיר שבאמת יודעים לבלום בלימה רגרסיבית? עזוב באוכלוסייה הכללית, פה בפורום?

כמה אנשים מסוגלים בכביש רטוב לבלום יותר טוב ממערכת ABS? (אף אחד!)

אתה רוצה לשנות תרבות (כולל תרבות נהיגה) של עם שלם, זה לא יקרה ביום אחד (להחליף את המכוניות כן אפשרי ע"י תנאים רגולטוריים).

חוץ מזה גם נהג מצויין יכול להיקלע למצב שרק אזורי קריסה וכרית אוויר יעזרו לו (ע"י טל"ש, עליו השלום!)

השר הקודם להגנת הסביבה אכו היה בדיחה מהלכת, אבל לא ניכנס פה לפוליטיקה.

אני בן 19, קודם כל.

אני חושב שפחות, אצלי לא מדובר על מנוע V-TEC אלא המנוע הרגיל, 120 כ"ס אם זכרוני אינו מטעה אותי.

בעבר נהגתי על פיאסטה 97 שהייתה חסרת כל אמצעי בטיחות, לא כריות אוויר, לא ABS ולא כלום, עם צמיגים קטנים יחסית, ובכל זאת, לא הרגשתי פחות בטוח.

ברור שכל אחד רוצה להשתדרג, לאבי הייתה גאלאנט 2001 ששירתה אותו מעולה.

אבל לא תמיד אפשר לעבור.. במיוחד לא במצב שלי (גיוס אוטוטו וכו')

אתה בן 19, לא ברור בכלל איך אתה מחזיק רכב (עובד לפני הגיוס, עזרה מההורים) אבל אתה בקושי מחזיק את הרכב הנוכחי שלך. אתה באמת יוצא מהכלל שלא נמצא במצב להשתדרג. אבל אם ההורים שלך עוזרים במימון הרכב, יכלו לעזור גם בשידרוגו, או להעביר אליך את הגאלאנט המשפחתית אם הייתה במצב טוב.

לא הרגשת פחות בטוח בפיאסטה?

כנראה שלא עברת תאונה!

כמובן חיפוש, הבחור עשה לאוטו צבע כללי בשנה שעברה והאוטו נראה כמו חדש.

ולכן כל הדיון פה לא ממש לעיניין.

איזה מיניוואן גדול ומרווח עם 7-8 מקומות (כלומר לא מאזדה 5 ודומיה), שגם יהווה שידרוג מהפרוויה אפשר לקנות בלי להוסיף סכום כסף מאוד מאוד משמעותי?

וגם אם אין כבר צורך באוטו כזה גדול, עדיין יש הגיון בלהמשיך להחזיק אותו בשביל הערך המוסף שהוא נותן.

זה לא פיאט אונו, שבאמת אפשר בתוספת כספית קטנה להחליף אותה במשהו מודרני יותר.

אכן הטעונים בדיון הזה לא רלוונטיים לגבי הפריוויה, שנותן ערך מוסף לצד צריכת דלק גבוהה (אבל עלה כחדש יותר מכפול ממכונית ממוצעת). גם מרצדס E דיזל מתוחזקת היטב מאותו שנתון יהיה קשה להחליף בעד סכום פעוט (גם עלתה כחדשה לא מעט).

לכן אני טוען שהדיון הוא כללי ולא נוגע לכיסו של פות"ש.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חמי מחזיק בסיביק 92 יש שניה עם בערך 250 אלף ק"מ

מנוע מקורי, גיר מקורי, הרכב מטופל כמו שבוי עיראקי בגואנטנמו ומסרב למות.

ברכב שמור, קל וחומר כדאי להשקיע ולתחזק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בלימה זה לא רק ABS זה גם צמיגים ולא צריך להיות גאון בשביל להבין שלא כולם פה נוסעים על צמיגים חדשים טריים או איכותיים, כל עוד מכון טסט או צמיגן מסתכל על הצמיג שלך שיכול להיות סיני בן 3 שנים שעבר התעללות של בלימות ואומר לך בפנים: "יש לך בשר בצמיג חבל להחליף", מה הסיכויים שהרכב הזה יבלום יותר טוב מטרנטה משנת 93 עם צמיגים חדשים.

פורסם

עוד פרוויה שמפגינה שרידות מופלאה. יפה.

מבחינת נוחות נסיעה היו מכוניות טובות יותר גם ב-93 (ואני מתנסח בעדינות),

אבל האמינות מעולה והעיצוב הכללי, פנימי וחיצוני, מוצלח גם היום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בלימה זה לא רק ABS זה גם צמיגים ולא צריך להיות גאון בשביל להבין שלא כולם פה נוסעים על צמיגים חדשים טריים או איכותיים, כל עוד מכון טסט או צמיגן מסתכל על הצמיג שלך שיכול להיות סיני בן 3 שנים שעבר התעללות של בלימות ואומר לך בפנים: "יש לך בשר בצמיג חבל להחליף", מה הסיכויים שהרכב הזה יבלום יותר טוב מטרנטה משנת 93 עם צמיגים חדשים.

ברור!

כי אנשים עם שקודה פליסיה 93 מקפידים על צמיגים רק מסדרה מסויימת של קונטיננטל...

פורסם

ואנשים עם רכב ליסינג חברה שמים רק ברידגסטון או יוקוהומה ברגע שצריך להחליף גלגלים.

אני לא אומר שכל פיאט אונו או סובארו ג'אסטי שווה שיאריכו לה את החיים, אבל אם להסתכל על כך שיש הרבה מכוניות על הכביש שהם יוצאי ליסינג או השכרה שעברו לא חיים קלים וחלקם הושבתו וחזרו בדרכי פלא פתאום לארץ ונוסעים עדיין על הכבישים.

במה הם טובים מאותה הטרנטה שהשאסי שלה נקי מפגיעות ובעל הרכב מחליף את רפידות הבלם והצלחות כשהם גמורות וכשצריך גם צמיגים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שמי שנוסע ברכב ישן אמור להעריך את היתרונות של צמיגים איכותיים על פני זבל סיני, כי אין לו ESP וכל מיני בקרות שיעזרו לו למנוע תאונות.

מי שלא אכפת לו מכלום, גם ברכב חדש ישים צמיגים זבל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הלוואי ומשרד התחבורה יתעשת ויוריד את גיל האספנות ל-20 ולא ל-30 כי עוד שנתיים זה יהיה סיוט מבחינתי להעביר את האוטו פעמיים בשנה טסט.

משרד התחבורה, תתעשת בבקשה. תהיה קצת גמיש עם האזרחים, קצת גמישות.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אתה בן 19, לא ברור בכלל איך אתה מחזיק רכב (עובד לפני הגיוס, עזרה מההורים) אבל אתה בקושי מחזיק את הרכב הנוכחי שלך. אתה באמת יוצא מהכלל שלא נמצא במצב להשתדרג. אבל אם ההורים שלך עוזרים במימון הרכב, יכלו לעזור גם בשידרוגו, או להעביר אליך את הגאלאנט המשפחתית אם הייתה במצב טוב.

לא הרגשת פחות בטוח בפיאסטה?

כנראה שלא עברת תאונה!

ידידי היקר, זה שאני בן 19 לא אומר שאני לא מרוויח, אני עובד במפעל ומרוויח כמו כל עובד מבוגר בארץ (בסביבות ה6 אלף), ויש לי עוד עודפים של כסף בצד. אל תדאג לי, אל תיתן לגיל הצעיר שלי לגרום לך לחשוב שהפרוטה לא מצויה בכיסי. כשאתה יודע להשקיע כמו שצריך, ולשים כסף בצד - אני יכול לקנות סיאט איביזה חדשה מהחברה (לשם הדגמא, כמובן).

הגאלאנט שהייתה אצלינו נגנבה. יותר נכון אבא שלי מכר אותה לאיזה ערבי בן..., אבל הרכב היה דיי שתיין. מנוע 2000 סמ"ק עם 4 הילוכים - מספיק להגיד.

יש לי הרבה נסיעות, אני אמנם לא עובר את ה10K בשנה (בסה"כ יש לי רישיון שנה), אבל יש לי הרבה נסיעות לחיפה (אני גר בנצרת, 45 ק"מ לכיוון), לא בא לי לשים חצי מהכסף של הבילוי על הדלק.

בוא נגיד שיש לי את העדפות שלי, ואני אכן מתגייס בנוב' 13, אבל בכל מה שקשור להחזיק את הרכב - עלי. :wink:

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

שלום

קראתי את התגובות ושמחתי על הדיון הפורה שהתעורר.

קצת מידע לאור דברים שעלו.

הרכב אכן מפגין אמינות יוצאת דופן, מבחינת איבזור (GL) מזגן מפוצל, חלונות חשמליים (יש רק 2 חלונות) נעילה מרכזית וABS, כריות אויר אין! (רק מ94).

כמובן שאני מקפיד שגיל הצמיגים לא יעלה על 4 שנים מיום הייצור (לא זוכר מידות מדויקות אבל רוחב 215)

לצערי לא מצאתי בגודל הנדרש צמיגים מיצרן איכותי ואני לרוב קונה אליאנס... (בפעם האחרונה משהו סיני כי גם זה כבר לא היה)

הרכב (למרות גודלו) יציב בצורה מפתיעה הודות למנוע המצוי מתחת למושב הנהג (סוג של מנוע מרכזי :twisted: )

הרכב כאמור משמש אותי כרכב שני ולאחרונה גומע כ4000 ק"מ בשנה (בעיקר נסיעות עירוניות קצרות)

אני יודע שזה לא כלכלי, אך מבחינתי זה סוג של פינוק...

שתהיה לכולנו שנה טובה

אין החותם מעיד על גיסתו

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שבטוח שלגרוט כזה רכב יפה שנמצא בשימוש זה מאד לא כלכלי. :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואנשים עם רכב ליסינג חברה שמים רק ברידגסטון או יוקוהומה ברגע שצריך להחליף גלגלים.

אני לא אומר שכל פיאט אונו או סובארו ג'אסטי שווה שיאריכו לה את החיים, אבל אם להסתכל על כך שיש הרבה מכוניות על הכביש שהם יוצאי ליסינג או השכרה שעברו לא חיים קלים וחלקם הושבתו וחזרו בדרכי פלא פתאום לארץ ונוסעים עדיין על הכבישים.

במה הם טובים מאותה הטרנטה שהשאסי שלה נקי מפגיעות ובעל הרכב מחליף את רפידות הבלם והצלחות כשהם גמורות וכשצריך גם צמיגים.

אתה צודק לגבי הרעות החולות שאתה מציין, אבל אני לא מבין במה זה רלוונטי לדיון.

ידידי היקר, זה שאני בן 19 לא אומר שאני לא מרוויח, אני עובד במפעל ומרוויח כמו כל עובד מבוגר בארץ (בסביבות ה6 אלף), ויש לי עוד עודפים של כסף בצד. אל תדאג לי, אל תיתן לגיל הצעיר שלי לגרום לך לחשוב שהפרוטה לא מצויה בכיסי. כשאתה יודע להשקיע כמו שצריך, ולשים כסף בצד - אני יכול לקנות סיאט איביזה חדשה מהחברה (לשם הדגמא, כמובן).

הגאלאנט שהייתה אצלינו נגנבה. יותר נכון אבא שלי מכר אותה לאיזה ערבי בן..., אבל הרכב היה דיי שתיין. מנוע 2000 סמ"ק עם 4 הילוכים - מספיק להגיד.

יש לי הרבה נסיעות, אני אמנם לא עובר את ה10K בשנה (בסה"כ יש לי רישיון שנה), אבל יש לי הרבה נסיעות לחיפה (אני גר בנצרת, 45 ק"מ לכיוון), לא בא לי לשים חצי מהכסף של הבילוי על הדלק.

בוא נגיד שיש לי את העדפות שלי, ואני אכן מתגייס בנוב' 13, אבל בכל מה שקשור להחזיק את הרכב - עלי. :wink:

ידידי היקר,

כפי שרשמתי אין כל כוונה להיכנס לאנשים לכיס. אם אתה מתגייס מאוחר, עובד, קנית רכב ואתה מחזיק אותו בעצמך, לי נותר רק לפרגן. אתה כן חריג מהבחינה שהרכב שאתה מחזיק הוא לא רכב משפחתי, וכנראה השיקול הבטיחותי אינו בראש מעיינך (יש מין קטע כזה, כשמסיעים ילדים הבטיחות מעל הכל).

לי דווקא היה רכב משפחתי גדול (מה שאתה קורא "מנהלים" 2000 סמ"ק עם 4 הילוכים, אוטומטי אבל עם נעילת מומנט בגיר, חזק קצת יותר מה-1.6 שלך ולדעתי הוא לא שותה יותר ממנה, אולי בקצת אבל לא משמעותי. 4 כריות ו-ABS כמובן, אך ללא ESP.

שלום

קראתי את התגובות ושמחתי על הדיון הפורה שהתעורר.

קצת מידע לאור דברים שעלו.

הרכב אכן מפגין אמינות יוצאת דופן, מבחינת איבזור (GL) מזגן מפוצל, חלונות חשמליים (יש רק 2 חלונות) נעילה מרכזית וABS, כריות אויר אין! (רק מ94).

כמובן שאני מקפיד שגיל הצמיגים לא יעלה על 4 שנים מיום הייצור (לא זוכר מידות מדויקות אבל רוחב 215)

לצערי לא מצאתי בגודל הנדרש צמיגים מיצרן איכותי ואני לרוב קונה אליאנס... (בפעם האחרונה משהו סיני כי גם זה כבר לא היה)

הרכב (למרות גודלו) יציב בצורה מפתיעה הודות למנוע המצוי מתחת למושב הנהג (סוג של מנוע מרכזי :twisted: )

הרכב כאמור משמש אותי כרכב שני ולאחרונה גומע כ4000 ק"מ בשנה (בעיקר נסיעות עירוניות קצרות)

אני יודע שזה לא כלכלי, אך מבחינתי זה סוג של פינוק...

שתהיה לכולנו שנה טובה

ראיתי את סרטון תעוד הפחחות, אפשר להגיד: תתחדש, ותהנו מהרכב. עם תחזוקה נכונה באמת אפשר להחזיק ברכב כזה שנים רבות.

פורסם

בכך שאתה מכליל כל רכב מעל 20 שנה כלא בטיחותי.

גם כמו שבטבע החזק שורד אז גם בשוק המכוניות רכבים שלא מצליחים להראות קשיחות בדרך כלל גם לא עוברים את ה20 שנה,מה שנשאר בסופו של דבר בשוק זה השורדים.

פורסם

לא, לא הכללתי, לא אמרתי כל, אמרתי מרבית!

גם לא קבעתי שכל רכב צעיר מ-20 שנה הוא שיא הבטיחות.

עצם זה שרכב שרד 20 שנה, לא הופך אותו לחזק, מקסימום מעיד שהרכב לא עבר תאונה!

דרוויניזם תעבורתי? החזק שורד? הרכבים עוברים ברירה טבעית? אבולוציה?!?

נו באמת!

• תוכן חדש...