Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפשת רכב חסכוני בדלק, הייתה לי היום נסיעת מבחן על יונדאי i20 הידנית.

המחיר שלה - 76000, עד סוף החודש ניתן לרכוש אותה בצורה מימונית מהיבואן ללא ריבית:

20K מקדמה, 500 ש"ח בחודש ל-36 חודשים והיתרה שנותרת כעבור 3 שנים:38K.

מישהו כאן מכיר את הרכב? ממליצים?

אני מחפשת רכב ממשפחת הסופר מיני כי אני נוסעת 20-30Kבשנה, 80% מהנסיעות הן בינעירוניות (בעיקר כביש 6), חשוב לי שיהיה חסכוני בדלק ולכן אני מתחילה להבין שכדאי לי לחשוב על רכב עם גיר הילוכים ולא אוטומט.

התלבטתי לפני זה בין המאזדה 2 ליונדאי i20 האוטומטית ועכשיו נכנסה לתמונה גם הידנית.

לידנית יש מנוע קטן יותר - 1250.

האם בעוד 3 שנים מהיום במידה וארצה למכור את הרכב זה יהיה בעייתי כי רוב האנשים מחפשים גיר אוטומטי?

האם לרכוש מהיבואן או מחברת ליסינג?

ואולי בכלל יש לכם המלצות על רכב חסכוני בדלק, אמין, קטן, שנתון 2005 בערך שעולה באזור ה- 20K?

פורסם

עם נסועה כזאת בבין עירוני אני ממליץ דיזל מקטגוריה משפתחת ומעלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מבין שיש לך עכשיו 20 אלף מזומנים.

לכמות הנסיעות כמו שלך, אני לא ממליץ על רכבים שעולים 20 אלף. מהר מאוד תתחילי לבלות במוסך, הוצאות על תיקונים.

העסקה נראית לי מתאימה מאוד למצבך ולדרישות.

אני במקומך הייתי בודק גם סוזוקי סוויפט ידנית, עם נפח מנוע זהה. אני צופה ירידת ערך פחות גדולה לסוזוקי, רק בגלל שאין כמויות מהסוג הזה בליסינג. זה יהיה משמעותי, כאשר בעוד 3 שנים תצטרכי להחליט, האם לשלם את התשלום האחרון או להתקדם לעסקה נוספת, ואז הזיכוי שתקבלי על הרכב שהוא בן 3 קשור ישירות למחיר המחירון.

כן עדיף לקנות מהיבואן, בתנאי שהרכב נרשם עליך כיד ראשונה, מאשר יד שניה מליסינג.

צבי, ההפרש בין רכב משפחתי דיזל לסופרמיני ידני בצריכת הדלק לא כזה גדול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני מבין שיש לך עכשיו 20 אלף מזומנים.

לכמות הנסעיות כמו שלך אני לא ממליץ על רכבים שעולים 20 אלף. מהר מאוד תתחילי לבלות במוסך, הוצאות תיקונים.

העסקה נראית לי מתאימה מאוד למצבך ולדרישה.

אני במקומך הייתי בודק גם סוזוקי סוויפט ידנית עם נפח מנוע זהה. אני צופה ירידת ערך פחות גדולה לסוזוקי רק בגלל שאין כמויות מהסוג הזה בליסינג. זה יהיה משמעותי כאשר בעוד 3 שנים תצטרכי להחליט האם לשלם את התשלום האחרון או להתקדם לעסקה נוספת, ואז הזיכוי שתקבלי קשור ישירות למחיר המחירון.

כן עדיף לקנות מהיבואן, בתנאי שהרכב נרשם עליך כי ד ראשונה מאשר יד שניה מליסינג.

צבי, ההפרש בין רכב משפחתי דיזל לסופרמיני ידני בצריכת הדלק לא כזה גדול.

ממש ממש תודה על התגובה,

עשית לי סדר רציני בראש! תודה על ההשקעה שלך, זה ממש לא מובן מאליו! :))))))

אז ללכת על i20 ידנית? אתם חושבים שיהיה לה שוק טוב בעוד 3 שנים? רוב האנשים לא מעדיפים אוט'?

מישהו כאן מבין ב-i20? באמת יש הבדל כזה משמעותי בצריכת דלק בין הידנית לאוט'?

פורסם

אני אישית ממליץ יותר על סוזוקי סוויפט בגלל מה שרשמתי.

זאת צריכת הדלק של הדגם הידני:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99_%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A4%D7%98_2012_11310

כנראה לא תקבלי את אותם תנאי רכישה כמו ביונדאי, אבל אולי... שווה לבדוק.

I20 ידנית תהיה עם צריכת דלק די דומה לזו של סוויפט (נתוני היצרן זהים)

I20 אוטומטית תהיה עם מנוע 1.4 וצריכת דלק פחות טובה:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99_i20_2012_10770

לסיכום, מה שאני ממליץ - להשוות תנאי רכישה בין I20 לסוויפט, במידה והן דומות להעדיף סוזוקי.

יש עכשיו גם קליאו חדשה - מלא תשבחות מכל הכיוונים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בתור בעלים של אחת כבר מספר חודשים אני יכול להגיד לך כי לדעתי הרכב יתאים אם יודעים לא לצפות לרכב ספורט.

הרכב יסע בכיף במהירות של 110 120 קמ"ש אבל יקח לו קצת זמן להגיע לשם.

בנוסך לדעתי המושבים לא הכי נוחים לנסיעות ארוכות אבל זאת רק דעתי ממליץ על נסיעת מבחן ארוכה כדי לבדוק.

מעבר לכך הרכב מאוד חסכוני ומרגיש יציב ונח במהירויות גבוהות.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר 6000 ק"מ עם I20 ידנית (5 חודשים) -

סה"כ די מרוצה

כפי שנאמר כבר, לא מכונית מרוץ, אבל מאוד נוחה לנסיעה (כולל כסא שמתכוונן יחסית מאוד גבוה וזה מאוד נוח)

צריכת דלק - 1ל 14 (מדידה אמיתית לא מחשב דרך) אבל הנסיעה כוללת הרבה פקקים בכניסה לת"א בבוקר, מאמין שאצלך הצריכה תהיה יותר טובה

פורסם

אני באופן אישי לא אהבתי את ה-I20. המושבים לא היו נוחים לי וגם הרעשים הוסיפו לעייפות (שלי הייתה 1.4 אוטו').

בנוגע לגירים הידניים - היום עקב מחירי הדלק הם עושים קאמבק. לפני מספר שנים חיפשנו רכב ידני חדש ולא היה כמעט בין מה לבחור, לעומת ההיצע הרחב שיש היום, מה שרק מעיד על הביקוש בשוק.

לנחש איזה שוק יהיה לרכב אי אפשר. לדעתי, כל עוד לא מדובר ביצירה אקזוטית בסגנון לאנצ'יה אין ממה לחשוש.

הייתי ממליץ לך על פתרון ביניים - במקום לקחת רכב מיושן וזול שידרוש הרבה טיפול ורכב חדש שיספוג ירידת ערך רק מעצם הוצאתו מהסוכנות, אני מציע לקנות רכב בן כשנתיים. תוכלי לרכוש סיאט איביזה או סקודה פאביה (הן חולקות פלטפורמה - כלומר אחיות בעלות מכלולים מכניים זהים, תאומות לא זהות שכאלה).

לאיביזה אפילו יש בקרת שיוט (עם זה שיש לה גיר ידני), מה שייקל עלייך מאוד בנסיעות הארוכות.

לדעתי שתיהן נוחות ועדיפות על ה-I20. דגמי ה-1.4MPI צורכים כ-15 ק"מ לליטר עם נסועה שרובה בין-עירונית. התוצאה הגרועה ביותר שיצאה לאחי (שיש לו איביזה כזו) היא 13 ק"מ לליטר.

לדעתי את הרכב תוכלי לקנות בטווח המחירים של 40-50K ש"ח, עם קילומטרז' נמוך מיד ראשונה פרטית. את ההלוואה בבנק תוכלי לווסת לפי כמה שתרצי לשלם בחודש. לצורך דוגמה, רכשתי עכשיו רכב ופרשתי הלוואה ל-5 שנים עם תשלומים של כ-1100 ש"ח בחודש כולל הריבית. וזה בערך פי 3 ממה שאת צריכה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...