Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

מחפש רכב חדש, השימוש העיקרי ברכב הוא לצורך נסיעות בין-עירוניות בעיקר (י"ם-ת"א) והרבה פקקים בדרך:x .

נהג גבוה ולכן יש צורך במקום לרגליים.

נהיגה רגועה :shock: מתוך רצון לחסוך בדלק (ובכסף).

אין צורך בתא מטען גדול.

שלושת האפשרויות הן:

טויוטה אוריס

הונדה סיביק 5D

פורד פוקוס 5D.

מי מכולן תתאים לצרכים שלי???:?:

דעתכם?

נא לא להוסיף אפשרויות נוספות כי כבר צמצמתי את הרשימה...

תודה

פורסם

לדעתי אפשר להוריד מהרשימה הזו את הפוקוס, רכב כבד ושתיין דלק לא קטן.

ואני באופן אישי הייתי הולך על האוריס ההיברידית.

ככה שבפקקים היא תחסוך לך המון על דלק.

כמו כן היא די זריזה ומאובזרת ולטעמי נראית מעולה.

וכן זולה לאחזקה מההונדה (לנו יש הונדה ולחבר אוריס לא היברידית)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
לדעתי אפשר להוריד מהרשימה הזו את הפוקוס, רכב כבד ושתיין דלק לא קטן.

ואני באופן אישי הייתי הולך על האוריס ההיברידית.

ככה שבפקקים היא תחסוך לך המון על דלק.

כמו כן היא די זריזה ומאובזרת ולטעמי נראית מעולה.

וכן זולה לאחזקה מההונדה (לנו יש הונדה ולחבר אוריס לא היברידית)

פוקוס אולי שתיין. אבל לא נראה לי שהמשקל זו הסיבה העקרית. שוקל 42 ק"ג יותר מהסיוויק 5 דלתות. האוריס אכן רזה יותר.

מידע כללי נראה לי שאם אתה נוהג הרבה אז מה שכתב גיא לגבי האוריס ההיברידית נכון.

לדעתי ההונדה יותר חסכונית מהפוקוס.

נהגתי בפוקוס הידנית ובהונדה הידנית.

מאוד נהנתי משתיהן. הפוקוס מאוד נוחה. ההונדה יותר מהנה.

פורסם

והאוריס הכי חסכונית. כולן מכוניות טובות, השאלה היא מה הכי חשוב לך. נוחות, הנאה, חסכון. האוריס גם די נוחה, כך שאני הייתי הולך עליה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הכי חשוב לי זה החסכון, ואחרי זה הנוחות.

הבעיה עם האוריס ההיברידית היא שאני צריך להוסיף יותר מ-15K לעומת ההונדה או הפוקוס כדי לרכוש אותה, ויכול להיות שכלכלית זה לא כדאי.

פורסם

את הסיויק תוריד מהרשימה,הישיבה לא נוחה,המתלים מתרסקים על כל סדק בכביש,והרכב לא חסכוני,למרות שהוא לא צמא במיוחד.

האוריס דווקא רכב לא רע בכלל,לדעתי אם אתה גבוה הראש שלך ינגע בתקרה,גם על המצב הנמוך ביותר של הכסא.

המתלים בינוניים,לא תענוג גדול מבחינת ספיגת מהמורות,אבל בהחלט לא גרוע כמו בסיויק,הרכב הכי חסכוני ברשימה שלך,גם בגרסת בנזיו,אני מאד לא אוהב את הגיר הרציף,שקצת לוחצים המנוע נשאר בטורים גבוהים[בגלל הגיר],וזה רועש ולא לעניין.

הפוקוס תהיה הנוחה ביותר,ובהפרש גדול,גם בעבודת המתלים וגם בנוחות הכסא.

צריכת הדלק תהיה תלויה באיזה נפח מנוע תקח,אבל הצריכה בינונית,לא חסכונית במיוחד,אבל גם לא טוחנת דלק.

אני הייתי בוחר בפוקוס,רכב משפחתי מעולה.

פורסם
את הסיויק תוריד מהרשימה,הישיבה לא נוחה,המתלים מתרסקים על כל סדק בכביש,והרכב לא חסכוני,למרות שהוא לא צמא במיוחד.

.

לדעתי זה נכון לגבי המודל הקודם.

החדש נוח. ייתכן והפוקוס יותר נוחה אבל הפער לא משמעותי בכלל.

התרשמתי לטובה משתיהן.

בכל המבחנים של ההונדה מתייחסים לשיפור האדיר בנוחות ובמתלים.

פורסם

אולי פיספסתי אבל שני אלמנטים ששמת יוצרים בעיה עם הפוקוס:

הרבה פקקים בדרך - מאוד לא הולך ביחד עם הגיר הרובוטי של הפוקוס (אלה אם אתה לוקח את הדגם הידני)

נהג גבוה ולכן יש צורך במקום לרגליים - יש סיכוי שלא יהיה לך נוח בגלל הקונסולה וגם בגלל הבליטה של הדלת, גם אני גבוה וזו אחת הסיבות שבגללן פסלתי את הרכב, מעבר לזה שמאחוריך כבר אף אחד לא ישב.

פורסם

הקיה סיד חייבת להיות אופציה שאתה צריך לשקול, רכב מצויין ואיכותי. החסרון העיקרי העדר מערכת מולטימדיה.

מלבד זאת ראה קישורים לשני מבחנים השוואתיים, כאשר המבחן הראשון של אתר אוטו מקצועי יותר לדעתי אולם לא כולל את הפוקוס. הגולף כמו שמצויין בכתבה מוצעת כעת בגרסה מאובזרת יותר, בתוספת מחיר של כ- 6 אלף ש״ח, שהיתה להבנתי צריכה לשנות את תוצאות המבחן ולהציב אותה ראשונה והיא לדעתי האישית המובילה בקטגוריה.

האוריס באה בחשבון לדעתי רק בגרסה ההיברידית לאור החסכון הרב בדלק. כך בחשבון שבבדיקה שאני ביצעתי, המושב האחורי מאד צפוף לברכיים, הצפוף ביותר בקטגוריה לדעתי.

http://www.auto.co.il/כתבה-30184-פולקסווגן-גולף-מול-טויוטה-אוריס-מ.aspx

http://www.themarker.com/dynamo/test-drive/1.2030592

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא מבין מאיפה מביאים את זה שלפוקוס יש גיר מפגר. הוא עובד חלק ונעים. אין שום בעיות איתו, פשוט צריך להתרגל. ככה זה בגיר רובוטי. יתר הגירים הם כבר פאסה. הפוקוס ממש לא כבד וצריכת הדלק לא רעה בכלל. הטויוטה יקרה מדי לדעתי, עדיף פוקוס

פורסם

אתה מדבר על תיבה ידנית או אוטומטית?

בלי קשר תעשה נסיעות מבחן! אין כמו להרגיש את הרכב לפני שאתה הולך ומשקיע כסף.

אני מכיר את הפוקוס בגירסאת סדאן ליסינג (לקחתי ממישהו מעבודה כשהוא היה בחו"ל) ועשיתי נסיעת מבחן בסיוויק.

התיבה של פורד מאוד מעצבנת בזחילה, הדרך היחידה שהצלחתי לגרום לה להתנהג טוב היא ע"י נהיגה קצת יותר אגרסיבית (יותר צריכת דלק).

נהגתי בסיוויק של הסוכנות. הרכב מאוד נחמד, דווקא לאנשים נמוכים הוא לא מתאים כי אמא שלי (גובה 1.55) לא הצליחה למצוא תנוחת ישיבה שההגה לא יסתיר את לוח המכוונים.

מה לגבי קיה סיד, יונדאי i30 ורנו מגאן dCi? (לא נהגתי בדגמים האלה, רק חקרתי)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

-סליחה על הדאבל פוסט-

לא מבין מאיפה מביאים את זה שלפוקוס יש גיר מפגר. הוא עובד חלק ונעים. אין שום בעיות איתו, פשוט צריך להתרגל. ככה זה בגיר רובוטי. יתר הגירים הם כבר פאסה. הפוקוס ממש לא כבד וצריכת הדלק לא רעה בכלל. הטויוטה יקרה מדי לדעתי, עדיף פוקוס

בגיר של פורד אתה מרגיש רעידות בזמן זחילה. מרגע שהקצב עולה אתה צודק אבל בפקקים וחניות הוא שיגע גם אותי וגם את מי שנסע איתי. אולי הדגם שאני נהגתי בו היה עם תיבה דפוקה והמוסך לא מצליח למצוא את הבעיה? הבעלים דיבר עם החברה לא מעט

דווקא הגיר החדש של רנו ממש נעים (קליאו IV)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

נהגתי בפוקוס הידנית ובהונדה הידנית.

מאוד נהנתי משתיהן. הפוקוס מאוד נוחה. ההונדה יותר מהנה.

לפני החלפת היטי בפוקוס, נהגתי לא מעט בסיווויק הידנית ולאחר מכן גם בפוקוס הידנית.

אז ככה, הסיוויק חזקה יותר / מרווחת יותר / תא המטען מרגיש גדול יותר ויש לה הילוך אקסטרה (שחסר בפוקוס) - ושם זה נגמר. צריכת דלק לא השוואתי לעומק, אין זמן ויכולת לעשות זאת.

הפוקוס נוחה יותר / שקטה יותר / מאובזרת יותר / זולה יותר לרכישה (בפער די מהותי) - וכמובן, מתעלה על הסיוויק והמתחרות (ובפער) בכל הקשור לניהוג ודינמיות. הפוקוס צפופה יותר, עמוסה יותר (יותר מידי כפתורים ולא כולם מסודרים בהיגיון) ומעט חלשה יותר.

הפוקוס עימי אוטוטו 8 חודשים. להפתעתי הרבה - צריכת הדלק אינה נופלת מהותית מזו של היטי 1.2TSI הידנית שקדמה לה. לפוקוס יתרון של בקרת שיוט, היא חוסכת דלק בפער שלא האמנתי שיהיה מוחשי עד כדי כך. בעיר היא די בסדר ובביניערוני היא בהחלט טובה - לעשות 1:17 עם מזגן וקרוז קונטרול - זה נאה עד מאוד.

אבל האם פותח הת'רד שוקל ידני בכלל? הוורסיה האוטומטית של הסיוויק עצלה יותר - והגיר של הפוקוס (בדומה ל-DSG) לא מגלה אמינות מדהימה, למרות שהוא די נעים לשימוש (ורק התפעול הידני שלו עקום וטיפשי לחלוטין).

אם כבר אוטומטי / רובוטי - הייתי בודק את האוקטביה החדשה, היא זוכה לביקורות מצויינות מאירופה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בשל סיבות שונות (רכב רפואי), העלות של הרכב החדש תהיה כדלהלן:

אוריס היב אוריס רגיל סיביק סיביק ספו פוקוס רגיל פוקוס ספור

46000 36000 28000 37000 29000 31621

• תוכן חדש...