Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאזדה 2 נמכרה לרוב לחברות הליסינג ברמת הגימור הנמוכה שהיא פחות בטיחותית משאר המתחרות בקטגורייה.

בפיקנטו למשל המצב הרבה יותר טוב מבחינת אבזור בטיחותי.

מי שהציע גרנדה פונטו - אני די בספק לגביי הגיר הרובוטי הזה מבחינת נוחות התפעול שלו ומבחינת אמינות.

מהיכרות שלי עם רכב ספציפי אין שום בעיה אבל כמובן שסטטיסטית צריך מרחב מדגם גדול.

אשמח אם תוכל לשתף למה כדאי להטיל ספק באמינות הנ"ל.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם ההסיעות הן בעיקר בתוך העיר, הייתי ממליץ על הסיריון. מאזדה 2 גם טובה, ולא הייתי פוסל קנייה בליסינג בהנחה גדולה, פשוט צריך לחפש רכב במצב טוב.

תודה! אני עדיין מתלבטת ויש לי עוד קצת זמן עד שאתארגן לרכישה אז אני ממשיכה לקרוא על כולם, וכל תגובה עוזרת.

הסיריון קצת מרתיעה אותי בגלל 4 כוכבי בטיחות, מלכתחילה מדובר בסופר מיני שהוא לא בדיוק טנק אז אני נוטה ללכת עם כאלו שקיבלו 5.

מאזדה 2 נמכרה לרוב לחברות הליסינג ברמת הגימור הנמוכה שהיא פחות בטיחותית משאר המתחרות בקטגורייה.

בפיקנטו למשל המצב הרבה יותר טוב מבחינת אבזור בטיחותי.

מי שהציע גרנדה פונטו - אני די בספק לגביי הגיר הרובוטי הזה מבחינת נוחות התפעול שלו ומבחינת אמינות.

תודה! למה צריך לשים לב לגבי ה-2 עם עבר ליסינג/השכרה? 6 כריות אוויר? או שיש עוד משהו?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סליחה על ההקפצה של דיון קצת ישן,

שתי שאלות נוספות שאשמח אם תדעו לענות עליהן:

נאמר לי ממישהו אמין שעם יונדאי גטס אין בעיה של צריכת דלק גבוהה החל מדגמי 2008. מישהו מכיר ויכול לאמת?

גטס 2008 1.4 עם 130 אלף ק"מ נשמע סביר?

מישהו יכול לחוות דעה על שברולט אוויאו 2009 1.4 מבחינת בטיחות?

מבחני הריסוק שלה קצת בלבלו אותי, ראיתי דגם של 2009 שקיבל כוכב וחצי (?!) ואת אותו דגם בחמישה כוכבים.

פורסם

אכן מ-2008 היה שיפור בדגמי 1.4 ליטר של גטס (החליפו את המנוע הישן והזוללן 1350 סמ"ק במנוע חדש וחסכוני יותר 1400 סמ"ק), הרכב נהיה חסכוני יותר אבל עדיין לא בין החסכוניים בקטגוריה, במיוחד שמדובר בגיר אוטומטי.

2008 עם 130,000 קילומטר (ממוצע של 25,000) לשנה זה לא מעט, אבל אם רכב טופל על פי הוראות היצרן, אני לא רואה בעיה ברכישתו, כמובן תלוי במצבו ובמחירו.

שברולט אבאו סדאן (4 דלתות) אכן קיבלה כוכב וחצי במבחני ריסוק ונחשב רכב לא בטיחותי, גרסת 5 דלתות (האצ'בק) קיבלה 3 כוכבי בטיחות, גרסה יותר מומלצת מהסדאן. עדיין רכב לא עומד בסטנדרטים בטיחותיים של רב מכוניות בקטגוריית סופר מיני, לכן הייתי פוסל אותו. מה שכן רכב אמין וזול לאחזקה.

רומן

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

רכבים קוריאנים בקטגוריות האלה אף פעם לא היו בטיחותיים ומפנקים כמו הצרפתיות במיוחד רנו כיום יש מלא רנו קליאו 3 אוטומטים שתוכלי אפילו לרכוש יש מטרייד אין של היבואן. אוטומטי ואני יודע שזה מעצבן שמזכירים כל פעם את זה,לא היהי חסכוני בעיר בין אם זה סריון או מאזדה או רנו, הרכבים יעשה לך מתחת ל1:10 בעיר.

גם כן נקודה למחשבה אם רוב הנסיעות בעיר אז מכת הפגיעה מתאונה תהיה במהירות נמוכה,לכן כל הרכבים עם ה20 כריות אויר לפי דעתי מיותרת,שלא תביני לא נכון אכן רכב עם רמת בטיחות נמוכה הוא עדיין סכנה לנפש.

פורסם

הרנו קליאו האוטומטית מפנקת, עד שיש בעיה בגיר המהולל שלהם. :roll:

(ואת זה אני אומר בתור בעלים של רנו קליאו)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אכן מ-2008 היה שיפור בדגמי 1.4 ליטר של גטס (החליפו את המנוע הישן והזוללן 1350 סמ"ק במנוע חדש וחסכוני יותר 1400 סמ"ק), הרכב נהיה חסכוני יותר אבל עדיין לא בין החסכוניים בקטגוריה, במיוחד שמדובר בגיר אוטומטי.

2008 עם 130,000 קילומטר (ממוצע של 25,000) לשנה זה לא מעט, אבל אם רכב טופל על פי הוראות היצרן, אני לא רואה בעיה ברכישתו, כמובן תלוי במצבו ובמחירו.

שברולט אבאו סדאן (4 דלתות) אכן קיבלה כוכב וחצי במבחני ריסוק ונחשב רכב לא בטיחותי, גרסת 5 דלתות (האצ'בק) קיבלה 3 כוכבי בטיחות, גרסה יותר מומלצת מהסדאן. עדיין רכב לא עומד בסטנדרטים בטיחותיים של רב מכוניות בקטגוריית סופר מיני, לכן הייתי פוסל אותו. מה שכן רכב אמין וזול לאחזקה.

רומן

עזרת לי מאוד. תודה! מדובר על ההאצ'בק אבל זה עדיין לא נראה לי בשבילי.

הגטס הזו ב-30 אלף ש"ח, בהנחה שמטופלת כראוי נשמע שווה?

רכבים קוריאנים בקטגוריות האלה אף פעם לא היו בטיחותיים ומפנקים כמו הצרפתיות במיוחד רנו כיום יש מלא רנו קליאו 3 אוטומטים שתוכלי אפילו לרכוש יש מטרייד אין של היבואן. אוטומטי ואני יודע שזה מעצבן שמזכירים כל פעם את זה,לא היהי חסכוני בעיר בין אם זה סריון או מאזדה או רנו, הרכבים יעשה לך מתחת ל1:10 בעיר.

גם כן נקודה למחשבה אם רוב הנסיעות בעיר אז מכת הפגיעה מתאונה תהיה במהירות נמוכה,לכן כל הרכבים עם ה20 כריות אויר לפי דעתי מיותרת,שלא תביני לא נכון אכן רכב עם רמת בטיחות נמוכה הוא עדיין סכנה לנפש.

תודה. רוב הנסיעות עירוניות אבל אין לי כוונה להגביל את עצמי ואני מעדיפה בעניין הזה ללכת על הצד הבטוח גם אם זה מצמצם לי את המבחר.

הסיבה לבטיחות היא בין השאר כי כשאני אומרת רכב חדש לנהגת חדשה, אני מתכוונת שעברתי אתמול טסט והרישיון אפילו עדיין לא פיזית אצלי. עכשיו כמובן שאני מאיצה את החיפושים אבל זה משהו שאני לא מתפשרת עליו.

פורסם
עזרת לי מאוד. תודה! מדובר על ההאצ'בק אבל זה עדיין לא נראה לי בשבילי.

הגטס הזו ב-30 אלף ש"ח, בהנחה שמטופלת כראוי נשמע שווה?

בכיף.

הייתי מנסה להוריד עוד את המחיר, כמובן לבדוק את הרכב במכון בדיקה או במוסך שאת סומכת עליו, אם יש היסטוריית טיפולים עוד יותר טוב, תוכלי לראות בדיוק מה הוחלף ומתי.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

מבחינת אמינות אין בעיה כי אני מכירה את המוכר. אני עוד מתלבטת לגביה, הסיבה לא הכי רציונלית אבל פשוט לא בא לי על הגטס.

תודה על הברכות, ידני זו לא אופציה. עברתי על אוטומט למרות שלמדתי על הילוכים. אני אשלים מבחן כשירות אם תהיה לי נסיעה לחו"ל, אבל בכל מקרה מחפשת לקנות אוטומט. הפקקים של איילון מעצבנים מספיק אפילו על אוטומט.:)

בינתיים נראה לי שאני מצמצמת את זה לגטס, סיריון וסוזוקי ספלאש שגם עלתה כאופציה, ויורדת מהמאזדה 2 שחורגת מהתקציב. סיריון מסתמנת כאופציה המועדפת, מצאתי כמה מודעות מעניינות שאני אבדוק מחר.

שוב תודה על העזרה, אני בטח עוד אשוב עם עוד שאלות.

פורסם

טוב שחזרת לכיוון של סיריון.

רכב אמין, חסכוני יותר מגטס ולדעתי נעים יותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ראיתי סיריון שאני מתלבטת לגביה.

2007, 78,000 ק"מ, יד שלישית עם עבר של חודשיים בחברת השכרה. קיבלה מכה קטנה מאחורה שתוקנה (רואים הבדלי צבע) וכמה שריטות בצד. מראה ימנית שבורה, החלפה זה עניין של 1,000 ש"ח. עוד לא לקחתי לבדיקה אבל לקחתי איתי מכר מכונאי רכב שבדק קצת והאוטו במצב טוב.

היא רוצה עליה 39, כמה שווה לשלם על רכב כזה?

ההתלבטות היא בעיקר כי אחרי כמה ימים אינטנסיביים ביד 2 נראה שקשה למצוא סיריון בקילומטראז' נמוך ובלי תאונות, בטח בתקציב שלי.

אשמח גם לשמוע מה דעתכם על סוזוקי ספלאש?

פורסם

נסיעה עירונית כוללת כבישים כמו האיילון, בגין או 22 - לכן הטענה שלך לא תופסת. וזאת בלי להתחשב בצרכים נוספים העשויים להתפתח בתקופת החזקת הרכב. על אחת כמה וכמה לנהגת חדשה שהסיכון לה להיות מעורבת בתאונה יותר גדול - אם מחמת חוסר נסיון בשליטה ברכב ואם מחמת חוסר ניסיון בקריאת הכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה והעצות!

למדתי המון מהשרשור הזה ומדיונים אחרים בפורום, ואחרי עבודה אינטנסיבית על הלוחות וכמות לא הגיונית של טלפונים מצאתי רכב נהדר.

סיריון 2006 יפהפייה עם קילומטרז' נמוך (110), יד שניה שמורה היטב בלי תאונות ובמחיר טוב. החיסרון היחיד הוא שהיא צריכה לעבור טסט וטיפול ממש עכשיו אבל זה התבטא במחיר.

עשיתי עליה סיבוב לפני הרכישה, אחרי שהתרגלתי ל- i35 בשיעורי הנהיגה ואז i20 חדשה בימים האחרונים. מרגישים היטב את ההבדל ובעיקר הירידה בכח, אבל המרחב הפנימי שלה ממש מפתיע לטובה ולא בוער לי להיות הראשונה ברמזור כך שהיא בהחלט מספיקה לצרכים שלי. הדבר היחיד שפחות אהבתי בה הוא המיקום המוזר של לוח השעונים, אבל אני מניחה שמתרגלים.

מחר אני לוקחת את הרכב, תודה לכולם!

• תוכן חדש...