Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נובעת מצרוף של חוסר מודעות וחוסר איכפתיות כלליים.

לא תמיד. יש רכבים שהם זבל מוטורי ואין להם התרעה על נורית שרופה. ברכב נורמאלי לא רק שיש התרעה, אלא גם הרכב יגיד לנהג איזו בדיוק נורה נשרפה.

ברכב שאין התרעה נהג פשוט לא יכול לדעת אם נשרפה לא נורה אחורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בנוסף לזה שלהמון מכוניות אין אורות ברקסים נורמאלים,

מה שהכי מעצבן אותי זה משאיות קטנות,כל המנורות האחוריות שלהן מקובצות על חתיכת פלסטיק פצפונת בשני צידי המשאית,וכמעט אי אפשר להבחין באורות ה'חזקים' של הברקסים כי ההבדל בינהן לבין האור האדום הרגיל מזערי לחלוטין,בנוסף,למה על משאיות קטנות לא חלה החובה על האור ברקס באמצע הרכב (הפס האדום שבדרך כלל נמצא מאחורי השמשה האחורית)?

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

אכן נתקלים הרבה בתופעה הזו שאנשים מזלזלים בנורות תקינות ותקניות,

זה כנראה אותו זבל אנושי שחושב שהוא לבד על הכביש וגם נוסע רק בנתיב השמאלי :wink:

עצה טובה שראיתי כאן בפורום:

כשנוסעים רוורס בלילה (בחניה) אפשר להסתכל במראות על הפיזור אורות אחוריים.

אפשר בלילה גם להתקרב לקיר בנסיעה אחורנית, ואז לראות אם תאורת הרוורס עובדת, ושאר האורות מאחור, ועשיתי לי להרגל פעם בתקופה לבדוק זאת. (יש לי קורולה, ואני לא יודע אם יש לי התראת על נורית שרופה, כי אף פעם לא נשרפה לי).

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

בהחלט, לא פעם יוצא לי להגיע הביתה מהעבודה בשעות החשיכה ואז אני מגיע מרים בלם יד, מסתכל אחורה ולוחץ על הבלם ובודק אם יש אורות (רכב מאחורה זה מספיק טוב לראות ישר אם יש או אין אורות).

כנ"ל עם רוורס ואורות ערפל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

^

בנוסף לדברים הנכונים הללו,אני תמיד בודק אורות אחוריים כאשר מזדמן לי לעמוד ברמזור לפני אוטובוס.

מסתכל במראה האמצעית ורואה את ההשתקפות של האורות הבלם בחזית האוטובוס :lol:

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

חובת המוסך לבצע בדיקה בטיחותית לרכב (צמיגים, אורות, בלמים) ולהתריע בפני הלקוח על תקלות.

תקלה שהלקוח בחר לא לתקן (ולכן הרכב שוחרר מהמוסך תקול) חייבת להיות מדווחת למשרד התחבורה ע"י המוסך.

החובה הזו נמצאת בתוך קובץ ההנחיות לפתיחת מוסך http://www.iga.org.il/newsletter/news298files/2.pdf

ובטיוטת החוק לרישוי עסקים לשירותי רכב http://www.pmo.gov.il/Secretary/sederyom/gov33/Documents/N81.pdf

פורסם
לא תמיד. יש רכבים שהם זבל מוטורי ואין להם התרעה על נורית שרופה. ברכב נורמאלי לא רק שיש התרעה, אלא גם הרכב יגיד לנהג איזו בדיוק נורה נשרפה.

ברכב שאין התרעה נהג פשוט לא יכול לדעת אם נשרפה לא נורה אחורית.

אני ממש לא מסכים איתך בנושא ואם היינו פנים מול פנים היתי אומר לך דברים יותר חריפים. בחזרה לנושא עצמו, אנשים נהיו חסרי אחריות לגורלם ולא מעניין אותם כלום ועדיף שתהיה תחבורה ציבורית טובה שכל העדר חיות האלה יסעו בא.

פורסם

עשרות אחוזים מהמכוניות נוסעות עם פנסים לא תקינים. אישית אני מעיר על כך לפחות ל-2-3 נהגים בשבוע, וזה, כמובן, בתנאי שגם ראיתי שהפנסים לא תקינים וגם הצלחתי לעצור לידם ברמזור ולהסב את תשומת לבם שאני רוצה לומר להם משהו. כמובן בערך אחד מ-100 רכבים שאני רואה עם תאורה לא תקינה.

עם זאת נדיר מאוד שכל שלושת פנסי הבלימה לא תקינים. שכיח מאוד 1-2.

לגבי החלפה מונעת של נורות - אין לכך כל ערך, התפלגות שריפת נורות היא כזו שהסתברות שנורה תקינה תפסיק לפעול בתוך פרק זמן מסויים זהה לנורה חדשה ולנור בת 5 שנים.

לגבי עבודה במוסך - בשני מוסכים שבהם החלפתי נורות גבו ממני את עלות הנורות נטו. הבעיה העיקרית שלי היתה עם פנסים ראשיים של קורולה 1998 שהגישה אליהם מצריכה מיומנות מיוחדת (הוראות ההחלפה הרשמות כוללות פירוק של רבע תא המנוע).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ני כל הזמן בדוק אם אורות הבלימה שלי עובדות, בלילה גם כשיש מאחורי רכב לבן נקי אני בולם וישר רואים השתקפות אדומה חזקה על גביו

פורסם
אני ממש לא מסכים איתך בנושא ואם היינו פנים מול פנים היתי אומר לך דברים יותר חריפים.

אתה לא יודע מה היית אומר לי במקרה כזה כי אתה לא הבנת אותי. אבל לנושא, במקום מערכות בטיחות ברכבים שמים USB וAUX - כי זה מוכר. מערכת שמתריאה על נורות שרופות לא משקעים כי זה לא מוכר (מערכת התראה של נורה שרופה זה משהו שמאוד קל ליישם מבחינה אלקטרונית וגם זול מאוד - מספיק נורת ביקורת, לא חייבים תצוגת תקלה במחשב הרכב למרות שרוב הרכבים היום מצויידים בזה). בשנות ה80 היה את זה ברכבים פשוטים, אבל אז השקיעו והיום רק מחפשים איך למכור.

עד שלא יהיו נקודות על התראות במבחני ריסוק - יצרנים עממיים לא ישקיעו במערכת בטיחות מצילה חיים.

אי אפשר לבנות על ערנות של נהגים לנושא הזה - אם הטכנולוגיה מאפשרת צריך ליישם מערכות חיוניות שכאלה.

אני מקווה שאתה מודע לכך שיש נהגים רשלנים ומנותקים שנוהגים על הכבישים. בגלל שאי אפפשר למנוע את זה, צריך התראה.

איזה רכב כתוצאה אנשים מקבלים (אגב לא זול בכלל גם הרכבים הפשוטים יקרים למדי)?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בתקופת המלווה אבא שלי אמר לי "מבחינתך לכולם אין מנורות ברקס, שים לב וצפה לבלימה בלי התראות."

כנראה העצה הכי טובה שהורה מלווה יכול לתת. פשוט נכון ומציל חיים.

אלדד, האם יש לך הערכה לגבי מידת המרחק שנדרש לשמור מרכב שאורות הבלימה שלו לא עובדים? מן הסתם שמירת הרווח הבסיסית של שתי שניות תהיה קצרה מדי במצב כזה. אני מעריך שהגדלת הרווח בשניה אחת בערך תספיק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני רואה המון רכבים, במיוחד טנדרים ומסחריות כגון סיטרואן ברלינגו או רנו קנגו שפשוט האורות מאחור והברקס בכלל לא עובדות!

ואני לא מדבר על שעות האור, אלא על שעות הלילה המאוחרות בכבישים חשוכים, שלפחות מחזירי האור מן הפנסים עושים את העבודה ולפחות רואים שיש משהו מלפנים. סיכון חיים.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

הבעיה עם אלו שנוסעים עם פנסים לא תקינים (אני לא מדבר על פנס שרוף בודד, אלא על מקהלה כבויה) היא הזלזול בנוגע לשאר תחזוקת הרכב - בין אם זה הקפדה על לחץ אוויר תקין בצמיגים עד לתחזוקה שוטפת של שאר הרכיבים המתכלים וגם המנוע עצמו.

פורסם

בזמן האחרון יצא לי גם להתקל בתופעה הזאת ובאופן מפתיע - זה היה ברכבים חדשים יחסית.

כבר התחלתי לחשוד שאולי מדובר בתקלת חשמל (כמו התקלה ההפוכה שנורות הבלם דלוקות קבוע).

הרי בשביל להגיע למצב הזה צריך ששלושת הנורות יישרפו תוך פחות משנה (אחרת היו עולים על זה בטסט).

• תוכן חדש...