Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , אני חדש בפורום , ברשותי יונדאי לנטרה 1999 מנוע 1600 114 כ״ס . אני מנסה למצוא לאוטו שיפורי ביצועים ( כוח ) חוץ מפילטר אויר פתוח שיש לי . יש הצעות אולי ? אני צריך עזרה , למבינים בלבד . האוטו נוסע מעולה :) הוא מאיץ חזק והוא מהיר וזריז ונמוך . אני אישית מת עליו ואני רוצה להשקיע בו קצת . תודה לעוזרים :) .

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקנה לנטרה עם מנוע 1.8/2 ליטר - שיפור הכי זול והכי גדול שאתה יכול לעשות. אין טעם לשפר את הרכב שלך כי יש מוצר מדף יותר חזק ממה שתגיע עם הרכב שלך, אלא אם כן תבנה את המנוע מחדש עם טורבו וכד' (זה יקר ולא חוקי).

ד"א, פילטר פתוח מוסיף כימעט כלום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשהייתי בן 17 גם להורים שלי הייתה יונדאי לנטרה שנת 2000 חדשה דנדשה שאהבתי ברמות על.

השקעתי בה בלי סוף - ג'אנטים, ספויילר, מדבקות, אגזוזים, חלונות כהים, מה לא.

כל פעם שהייתי מעביר את המתג בהילוכים ממצב Normal למצב Sport החיים היו נפלאים ותמימים

ואני לתומי חשבתי שזה רכב ספורט שנוסע מעולה.

ממרומי שנותיי ונסיוני אני היום מבין שזה רכב משפחתי סבבה ולא יותר מזה.

מה שאני מנסה להגיד לך זה שאני מבין אותך לגמרי וכולנו פה היינו שם או עדיין נמצאים שם.

הרכב שברשותך הוא לא ספורטיבי ואין לו פוטנציאל שיפורים מלכתחילה.

תשקיע בשיפורים קוסמטיים שיתנו לך הרגשה טובה להסתכל עליו בבוקר וזהו.

את הכסף האמיתי תחסוך בשביל רכב עם פוטנציאל גדול יותר ותמורה גדולה יותר.

אגב, הפילטר הפתוח דווקא יכול לגרוע מהביצועים של הרכב אם הוא מותקן לא נכון.

פורסם

אין מצב לשפר בניהול המנוע ( צ׳יפ או משהו כזה ) אני מבין שהאוטו הוא משפחתי , אני יודע שהוא לא. האוטו הכי מהיר , אבל אני חולה עליו ועד שאני יקנה אוטו חדש יצאו לשוק מליון רכבים אחרים , למה אני לא יכול לשפר אותה קצת

? מה ההבדל בין האוטו שלי לסיויק 1.6Sr חוץ מהvtec ו11 כוחות סוס ?

פורסם

ההבדל הוא שלסיויק יש שוק אפטרמרקט, ואת הסיוויק אתה גודש בתקציב דל מאחר ויש שוק רחב עם ניסיון וחלקים שנבנו ויועדו לדבר כזה.

לרכב שלך אין אפטרמרקט ולכן לא תמצא שיפורים ייעודיים בשבילו, וגם אם תתעקש אתה תשלם סכומים לא הגיונים.

ובסופו של דבר מה יצא לך? הרי מי קהל היעד של רכב כזה? משפחות או צעירים דלי תקציב.

סיויק לעומת זאת קיבלה תדמית של רכב "ספורטיבי", מדובר ברכב משפחתי גם הוא, אבל התדמית שלו מאפשר לשוק שלו דרישה ולכן ההפסד הכספי של ההשקעה הוא לא 100%.

אגב שלא תבין לא נכון, לא כולם פה נולדו משכילים בתחום, ואני מדבר בתור אחד שהחזיק הרבה רכבים יחסית לגילו, ומלבד הפיאט קופה שלי, כולן היו אטמוספריות, והשקעתי המון, לעולם לא קיבלתי את ההשקעה וזה בזבוז, הכוח שמתווסף לא מורגש - אם בכלל.

החזקתי מיצובישי קולט 1.6 ידנית (96), איביזה ידנית שהושקעה בג'אנטים של איביזה טורבו, צנרת ועוד מסביב.

פג'ו 106 ראלי דור ראשון שעברה הסבה ל 1.6. והפנינה שלהן הייתה פורד אסקורט RS2000 שמגיעה במקור 150 כוח סוס.

לכולן לא השתלמה ההשקעה, מלבד הראלי שיש לה את השוק שלה בין חובבי הרכב, אז אולי תקבל שקל שתיים מההשקעה.

דרור - אחד שבגיל 17 היה מושפע ושם ספויילר אלומיניום בגודל של ספסל על שברולט קורסיקה וחשב שזה ישפר את היציבות של הרכב בנהיגה זריזה

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אין מצב לשפר בניהול המנוע ( צ׳יפ או משהו כזה ) אני מבין שהאוטו הוא משפחתי , אני יודע שהוא לא. האוטו הכי מהיר , אבל אני חולה עליו ועד שאני יקנה אוטו חדש יצאו לשוק מליון רכבים אחרים , למה אני לא יכול לשפר אותה קצת

? מה ההבדל בין האוטו שלי לסיויק 1.6Sr חוץ מהvtec ו11 כוחות סוס ?

ההבדל העיקרי בין הרכב שלך לסיוויק הוא שמנועי הונדה ידועים כעמידים יחסית לשיפורים ומגיבים אליהם יפה, זו הסיבה שיש לרכבי הונדה שוק אפטרמרקט ענק של שיפורי מנוע (ובכלל) לרבות קיטים לגדישה בסקלות מחירים שונות.

למנוע שלך אין את הפוטנציאל הזה ולכן אתה גם תשקיע יותר כסף וגם לא תשיג את מבוקשך.

תחסוך כסף ותחליף למשהו שיתאים יותר לדרישותייך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם אתה ממש רוצה, מומלץ הסבה לידני. הרכב יהיה הרבה יותר כיפי, חזק חסכוני ומיוחד.

תעיף את הפילטר הוא לא עושה כלום סתם הורס.

Honda civic EJ6

פורסם

לכל מי ששאל, ונא לא לנצנץ ולהתחכם, מנוע של איבו 4 יושב אחד לאחד בתושבות של היונדאי הזאת.

ומי שרוצה לשפר יכול גם להזמין חלקים קאסטום כמובן בתשלום בהתאם.

אפשרי לשפר, כן.

כדי, לא בטוח.

שווה, ממש לא?

האם אני הייתי משפר? לא בכלל לא הייתי קונה רכב כזה.

פורסם
לכל מי ששאל, ונא לא לנצנץ ולהתחכם, מנוע של איבו 4 יושב אחד לאחד בתושבות של היונדאי הזאת.

ומי שרוצה לשפר יכול גם להזמין חלקים קאסטום כמובן בתשלום בהתאם.

אפשרי לשפר, כן.

כדי, לא בטוח.

שווה, ממש לא?

האם אני הייתי משפר? לא בכלל לא הייתי קונה רכב כזה.

לא הבנתי איך אתה כותב את מה שכתבת ועוד פותך את דברייך ב״נא לא להתחכם״..

יאללה נזרום, התקנת מנוע של איבו 4 שיושב בול בתושבות.

הגיר של היונדאי מתאים למנוע של האיבו?

בהנחה ולא, הגיר של האיבו גם יושב בול ביונדאי?

הלאה, ניהול המנוע של היונדאי מתאים למנוע של האיבו ולגיר שלה?

אה לא, אז צריך גם ניהול מקורי של איבו או ניהול חיצוני?

בקיצור, תפסיק אתה להתחכם ולדבר על לזרוק מנוע של איבו לתוך יונדאי כאילו זה דבר של מה בכך (וזה עוד לפני שנגעתי בחוקיות).

והרי גם אחרי שתזרוק ליונדאי הזאת מנוע של איבו ותגרום לעסק לתפקד כמו שצריך, דבר שיעלה לך טונות של כסף, המכונית הזאת עדיין תתנהג כמו.......יונדאי, רק שעכשיו היא אפילו מתנהגת עוד יותר גרוע כי יש לה תוספת כח משמעותית על חרא שילדה.

יש רכבים שלא נועדו לשיפורים, הם טובים ביעוד המקורי שלהם (והיונדאי הזאת באמת אחלה מכונית ביעוד המקורי שלה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מנוע של איבו ביונדאי לנטרה????

הלכתם קצת קצת אבל טיפה רחוק מידי.

רק במחיר שהוא יצטרך להשקיע במנוע גיר סרנים וניהול הוא יוכל לקנות 50 יונדאי כאלה

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

שלום לחברי הפורום, גם אני מעוניין לשפר את הרכב שלי, עכשיו שהתחיל החופש הגדול ויש לי זמן אני אוכל לחסוך קצת וחוץ מהפילטר פתוח שכבר התקנתי ונראה לי כי הוסיף לפחות 50 כ"ס אני רוצה לחסוך גם לטורבו! ראיתי במהיר ועצבני שזה מוסיף ממש הרבה! מדובר במאזדה 121! ראיתי את כל המהיר ועצבני אבל לא היה שם הסברים טכניים מעמיקים :(

שמעתי גם שאפשר לשים שם מנוע של rx8, זה נכון?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

קודם כל יש יונדאי כזאת בארץ.

דבר שני מן הסתם מנוע יבוא עם גיר צמא ומחשב, ידוע לא, אלה מה?

יש עסק בירושלים שמוכר מנועים כאלה.

אם לא סרנים, אז גיר של מיצובושי מיראז יושב שם פיקס כמו בקולט של שומאלי.

להתחכם חברי הכוונה שלי לפסול רכב ולהגיד אי אפשר לשפר, אפשרי להגיד לא כדי או לא מומלץ או אי תועלת, אבל לא אי אפשר.

• תוכן חדש...