Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא להתייחס לנתוני המיאוץ הקלאסי יותר מידי, כנראה שזה לא יהיה רלוונטי לארץ (כרגיל, מידי פעם מקצצים לנו 10 כ"ס, מידי פעם מוסיפים 10).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נראית כמו מאזדה 6 החדשב רק בקטן, מבחינה חיצונית שיפור גדול על פני הדגם היוצא.

לדעתי גם בפנים, הנוכחית מצועצעת מדי. מקווה שלא תגיע לכאן יותר מדי מסורסת.

פורסם
חשבתי שמנועי ה-TSI השאירו את הסטיגמות על מנועים קטנים בעבר ועכשיו מסתכלים על ביצועים וצריכת דלק ולא על גודל המנוע.

זה נכון חלקית. אבל גם אם תבוא למר. ישראלי השמרן, עובד ההיי-טק שמחדש כל 3 שנים רכב דרך העבודה ותגיד לו "יש לי משהו חדש להציע לך - מכונית משפחתית עם מנוע 1.2 ליטר, אבל עם טורבו שמספק גמישות וביצועים די טובים" הוא יסתכל עליך ויצחק לך בפנים. הוא לא יבין מה מלמלת עכשיו וילך לכיוון מנוע 1.6 שמציע יותר כ"ס על הנייר. קג"מ וכל זה, זה ג'יבריש בשבילו. תן לו כמה שיותר כ"ס והוא יתלהב שהוא ב"מטוס". הוא ילך לכיוון הזה באופן אוטומטי כי זה מה שהוא מכיר ורגיל אליו וכל ירידה בנפח המנוע משמע (לדעתו) רכב נחות יותר. תאמין או לא יש אנשים עדיין חיים בסרט שמנוע קטן מ-1.6 סטנדרטי זה חלש, רועד, נחות, ומנוע גדול מ-1.6 סטנדרטי הוא בהמת דלק. :roll:

אני מאוד בעד המאזדה 3, אנחנו למעשה במשפחה מחזיקים בכזאת דור 1 ונהנים ממנה מאוד, אני לא רואה אופציה שהייתה יכולה להחליף אותה בהתאם לדרישות בתקציב שעמד ברשות משפחתי. אבל לדעתי זאת טעות שיווקית קשה בישראל לשווק מנוע 1.5 אטמוספרי בעל 100 כ"ס במקום 1.6 עם מעל ל-120 כ"ס שיש אצל המתחרות. נניח אני לדוג' אם אעמוד לקניית רכב חדש, יש סיכוי גדול שאעדיף אותה בזכות אמינות, ביצועים סבירים, צריכת דלק טובה מאוד, הנאה מנהיגה ודינאמיות (חלק מאוד חשוב לי ומאזדה כמעט אף פעם לא מאכזבים בסעיף הזה), אבל לאנשים עם חשיבה ישראלית ממוצעת מדובר באכזבה. אם תכנס לראש המוזר שלהם, אתה תבין למה. מילא (ובאמת לא יהיה מנוע 1.6) אז שישווקו את ה2.0 סמ"ק במחיר סביר ושישחקו קצת עם הרמות אבזור (אבל לא יותר מדי). את ה-1.5 הם יכולים לשדך לתיבה ידנית בלבד, שכרגע גם ככה זאת התיבה היחידה שמשודכת לה וימכרו אותה במחיר מוזל. כן, ישראל זה שוק קשה ואנין טעם, מה לעשות?:lol::wink: .

פורסם
תביאו MPS דלק מוטורס

תן להם להתאושש מהפוקוס ST קודם...

לא להתייחס לנתוני המיאוץ הקלאסי יותר מידי, כנראה שזה לא יהיה רלוונטי לארץ (כרגיל, מידי פעם מקצצים לנו 10 כ"ס, מידי פעם מוסיפים 10).

אכן חשד סביר. נתוני ההספק/צריכת דלק במנועים של ה-3 החדשה מתבססים על יחס דחיסה של 14:1. למיטב ידיעתי בארץ טרם משווק מנוע (של מאזדה) בעל יחס דחיסה שכזה וייתכן שגם הפעם יבצעו התאמות "ישראליות".

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

דרך אגב, יצא לי להיתקל עכשיו בכתבה הזו:

http://www.thecardriving.com/read/5086/2014-mazda-mx-5-to-get-1-6l-skyactiv-engine-with-130-hp/

בכתבה כתוב שהמיאטה הבאה (2014) אמורה לקבל מנוע 1.6 ליטר בטכנולוגיית הסקי-אקטיב בעל 130 כ"ס. מנוע כזה בשילוב תיבת ההילוכים האוטומטית בעלת 6 ההילוכים החדש של מאזדה, יכול להיות מעניין יותר למאזדה 3 החדשה. וללא ספק יעשה רושם ראשוני טוב יותר ביחס ל-1500 ליטר/100 כ"ס. בקשר לצריכת הדלק לא בטוח, אבל אני לא מאמין שמנוע כזה יהיה יותר בזבזן בהרבה. אם בכלל.

פורסם

מופיעה גם כאן.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4397433,00.html

מסכים איתך, גם אני חושב ככה. אבל אין מה לעשות בארץ כמו בארץ, השוק ניזון משמועות וסטיגמות. למשפחתית עם מנוע 1.5 בישראל (ועוד עם 100 כ"ס בלבד, כשהמתחרות מגיעות עם מעל ל-120 כ"ס) יש נחיתות שיווקית לא תמיד מוצדקת לעומת משפחתית עם מנוע 1.6, גם אם המנוע הקטן עדיף על הגדול קשה לשנות את החשיבה הישראלית. מעבר לזה נצטרך לחיות ולראות.

הרכב אמור להיחשף רשמית רק מחר (ככל הנראה). רק בחשיפה הרשמית נראה איזה תצורות מרכב יהיו ואיזה מנועים/גירים ישודכו לה.

זה נכון חלקית. אבל גם אם תבוא למר. ישראלי השמרן, עובד ההיי-טק שמחדש כל 3 שנים רכב דרך העבודה ותגיד לו "יש לי משהו חדש להציע לך - מכונית משפחתית עם מנוע 1.2 ליטר, אבל עם טורבו שמספק גמישות וביצועים די טובים" הוא יסתכל עליך ויצחק לך בפנים. הוא לא יבין מה מלמלת עכשיו וילך לכיוון מנוע 1.6 שמציע יותר כ"ס על הנייר. קג"מ וכל זה, זה ג'יבריש בשבילו. תן לו כמה שיותר כ"ס והוא יתלהב שהוא ב"מטוס". הוא ילך לכיוון הזה באופן אוטומטי כי זה מה שהוא מכיר ורגיל אליו וכל ירידה בנפח המנוע משמע (לדעתו) רכב נחות יותר. תאמין או לא יש אנשים עדיין חיים בסרט שמנוע קטן מ-1.6 סטנדרטי זה חלש, רועד, נחות, ומנוע גדול מ-1.6 סטנדרטי הוא בהמת דלק. :roll:

אני מאוד בעד המאזדה 3, אנחנו למעשה במשפחה מחזיקים בכזאת דור 1 ונהנים ממנה מאוד, אני לא רואה אופציה שהייתה יכולה להחליף אותה בהתאם לדרישות בתקציב שעמד ברשות משפחתי. אבל לדעתי זאת טעות שיווקית קשה בישראל לשווק מנוע 1.5 אטמוספרי בעל 100 כ"ס במקום 1.6 עם מעל ל-120 כ"ס שיש אצל המתחרות. נניח אני לדוג' אם אעמוד לקניית רכב חדש, יש סיכוי גדול שאעדיף אותה בזכות אמינות, ביצועים סבירים, צריכת דלק טובה מאוד, הנאה מנהיגה ודינאמיות (חלק מאוד חשוב לי ומאזדה כמעט אף פעם לא מאכזבים בסעיף הזה), אבל לאנשים עם חשיבה ישראלית ממוצעת מדובר באכזבה. אם תכנס לראש המוזר שלהם, אתה תבין למה. מילא (ובאמת לא יהיה מנוע 1.6) אז שישווקו את ה2.0 סמ"ק במחיר סביר ושישחקו קצת עם הרמות אבזור (אבל לא יותר מדי). את ה-1.5 הם יכולים לשדך לתיבה ידנית בלבד, שכרגע גם ככה זאת התיבה היחידה שמשודכת לה וימכרו אותה במחיר מוזל. כן, ישראל זה שוק קשה ואנין טעם, מה לעשות?:lol::wink: .

מה רע ברכב עם מנוע 1.5 ו 100 כ"ס? יש מכוניות שמבלות את רוב חייהן בעיר. תאמין לי שבעיר אפילו הפיאסטה 1.3 שלי מספיקה. בבין עירוני, כל עוד אני לא דורש האצות מהירות היא עושה את העבודה בצורה טובה. לפיכך מנוע 1.5 עם 100 כ"ס דווקא יכול להיות שימושי ביותר. אם המחיר יהיה נכון, צריכת הדלק נורמאלית ולא בהמתית כמו במזדות הקודמות אז אני לא הייתי פוסל כזה מנוע על הסף.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אותו איש הייטק הוא בד"כ חובב מחשבים ופחות חובב רכב, ואם תתן לו רכב מתקדם מצד אחד ותספר לו שבשלוש שנים בהם הוא יעשה 60,000 - 90,000 ק"מ יפרקו לו את הגיר פעמיים שלוש , את הטורבו פעם או פעמיים , יחליפו לו מחשב ,קלאצ' ואולי יום אחד יפול לו החלון אז כבר לו בא לו על הטכנולוגיה המתקדמת כי בכל זאת הנסיעה זה הרע ההכרחי כדי להגיע למכונה האמיתית בעבודה או בבית .

פורסם

מאוד מעניין נושא מנוע הבסיס לשוק הישראלי.

מנוע 2 ליטר עם 120 כ"ס בלבד ומומנט של 21.4 קג"מ נראה כמו ניסיון של היצרן להתמודד עם מנועי הטורבו הקטנים (1.2/1.4 ל')

של המתחרים מאירופה, ולתת עדיפות אל מול מנועי 1.6 של המתחרות מבית.

במידה ויתומחר כמו 1.6 בארץ זהו פתרון שיווקי נכון. במידה ויחברו את הגיר האוטומטי לגרסת 1.5 החדשה, לדעתי הדבר יפגע בפוטנציאל המכירות של הרכב - ייתפס כנחות אל מול המתחרות.

ככלל, כל נושא ה-SKY ACTIVE מתחיל להראות כמו סיסמא שיווקית ללא אחיזה טכנולוגית של ממש. אני מקווה שהיכולת הדינאמית הגבוהה של מאזדה תשמר גם בדגם הזה, אחרת יהיה חבל על עיצוב כל כך מוצלח.

פורסם
אותו איש הייטק הוא בד"כ חובב מחשבים ופחות חובב רכב, ואם תתן לו רכב מתקדם מצד אחד ותספר לו שבשלוש שנים בהם הוא יעשה 60,000 - 90,000 ק"מ יפרקו לו את הגיר פעמיים שלוש , את הטורבו פעם או פעמיים , יחליפו לו מחשב ,קלאצ' ואולי יום אחד יפול לו החלון אז כבר לו בא לו על הטכנולוגיה המתקדמת כי בכל זאת הנסיעה זה הרע ההכרחי כדי להגיע למכונה האמיתית בעבודה או בבית .

הנחתי את עניין התקלות בצד רק בשביל לתאר את החשיבה שיש לאנשים בישראל כלפי נפחים מוקטנים.

נוע 1.5 ו 100 כ"ס? יש מכוניות שמבלות את רוב חייהן בעיר. תאמין לי שבעיר אפילו הפיאסטה 1.3 שלי מספיקה. בבין עירוני, כל עוד אני לא דורש האצות מהירות היא עושה את העבודה בצורה טובה. לפיכך מנוע 1.5 עם 100 כ"ס דווקא יכול להיות שימושי ביותר. אם המחיר יהיה נכון, צריכת הדלק נורמאלית ולא בהמתית כמו במזדות הקודמות אז אני לא הייתי פוסל כזה מנוע על הסף.

אני יודע שזה לא מוצדק ואני יודע שנפח ה-1.5 יהיה עדיף על ה-1.6 הנוכחי. אני לא בא ואומר שהמנוע הזה הוא רע, עוד לא ניסיתי אותו ככה שאני בכלל לא יכול לשפוט. חוץ מזה המשקל של ה-3 החדשה הוא נמוך מאוד יחסית, 1,190 ק"ג לגרסאת ההאצ'בק, אז אני לא מאמין שהמנוע יהיה חלש מידי עליה. כל מה שכתבתי לגבי המנוע זה שמבחינה שיווקית נטו הוא יוכל להיפסל אצל הרבה לקוחות מיושני דעה בארץ שלנו.

חוץ מזה מכתבה שקראתי היום במגזין "אוטו" לארץ לא צפויים להגיע דגמים ידניים בתחילת השיווק וכנראה שכן תוצע לבסוף גרסה עם מנוע 1.6 מסורתי. כנראה שביחד עם הצגת הסדאן יוצגו עוד מנועים בנוסף להיצע שהם מציעים עם ההאצ'בק לבינתיים.

לכתבה:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30164-%D7%A2%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%95-%D7%96%D7%94-%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A4.aspx

פורסם

הלקוח הישראלי קצת החכים בשנים האחרונות ועובדה זאת מתבטאת ביותר גרסאות סטיישן ותיבות ידניות שרואים על הכביש.

הרבה אוקטביות וג'טות נוסעות על הכביש לכן הלקוח גם יצא מהקיבעון של 1.6 אוטומט.

לעומת זאת, 1.5 אטמוספרי 100 כ"ס לא יעבור סלקציה.

או שיתמחרו את את ה 2 ליטר 120 כ"ס כמו 1.6/ 1.2 טורבו של המתחרים, או שיביאו מנוע 1.6 נורמלי.

• תוכן חדש...