Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני שבועיים עברנו מדירת גג לדירה בבית משותף עם מרפסת. בדירת הגג גריל הפחמים שלנו נהג לעבוד פעם בשבוע שבועיים.

thueros_toronto_k4242ef_Edelstahl_2013_neu.jpg

לפני שהספקנו להדליק אותו בפעם הראשונה, השכנה שנמצאת בדירה מעלינו כבר שמה עלינו עין וביקשה לא להדליק את הגריל במרפסת כיוון שזה יעשן לה את כל הדירה.

מה דעתכם? האם מקובל למנגל במרפסת? אולי בעזרת גריל גז שלא פולט עשן ופיח?

או אולי יש למישהו רעיון יצירתי ליצירת ארובה + מסנן מעל המנגל?

פורסם

כל עוד יש מישהו מעליכם שהמרפסות לא בנויות בצורת "מדרגות" או מישהו צמוד אליכם, מאוד לא מקובל למנגל במרפסת. השכנים צודקים.

גריל גז, מצד שני, יעלה למעלה רק ריחות טובים ואדי מים, אין עשן מעורב. אני בספק שמישהו יתלונן על זה.

בנוגע לארובה- לא יהיה אפקטיבי במיוחד, עשן כבד מאוויר, וברגע שלא יהיה לו את חום המנגל לדחוף אותו למעלה- הוא ישקע על הדירות לידכם.

פורסם

את העשן יוצר הבשר שנצלה, לא הפחמים, לכן אתה יכול להסיק מכך שגם בגריל גז תקבל בערך אותה כמות של עשן.

לצערך ולצערי (גם לי יש מרפסת קטנה שהייתי שמח לצלות בה בשרים) אין לכך פתרון, לא משהו שאני מכיר בכל אופן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שים מאוורר תעשייתי שיעיף את זה לרחוב.

(גם אני עם מרפסות, אבל לי יש אחת שאין מעל מרפסת, אז שם אפשר - לשאר השכנים זה לא מפריע והם יוצאים חארות).

משכנתא זה קל

פורסם

עקרונית אין חוק שאוסר על מנגל אבל אתה לא רוצה להיות ישראלי מכוער ולהרוס לאנשים אחרים את החיים. מצד שני, גם היא צריכה להבין אתכם. תנסו לדבר ולהגיע לעמק השווה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אצלי יותר גרוע ממרפסת מעל מרפסת. זה מדורג, והחלון של הסלון מעל המרפסת שלי.

הגחלים כשהם נדלקים עושים הרבה עשן ופיח. אני מניח שבגריל גז אפשר לשים מתקן נירוסטה לקליטת הנוזלים כך שהם לא ישרפו ויעלו עשן.

פורסם

אני משתמש בגריל גז במרפסת (מרפסות לא מדורגות), העשן ממש זניח, ומעולם לא התלוננו בכמה שנים שאני גר פה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
את העשן יוצר הבשר שנצלה, לא הפחמים, לכן אתה יכול להסיק מכך שגם בגריל גז תקבל בערך אותה כמות של עשן.

לצערך ולצערי (גם לי יש מרפסת קטנה שהייתי שמח לצלות בה בשרים) אין לכך פתרון, לא משהו שאני מכיר בכל אופן.

את העשן והפיח יוצרים הפחמים. בשר מעלה אדי מים. ששומן שנמצא בבשר נופל על הפחמים ישירות, או מים נופלים ישירות על הפחמים, פיח עף למעלה, והעשן נהיה סמיך ומגעיל יותר.

בגריל גז אין עשן- רק אדי מים.

פורסם

תקרא לזה איך שאתה רוצה, השורה התחתונה- גם בגריל גז יוצא עשן,מנסיון, אנחנו עושים על האש בגריל גז אחת לשבועים- כשאתה שם בשר ובמיוחד כזה המכיל שומן כבש יוצא עשן, והרבה.

בא לך להתחכם עם שכן ולהסביר לו שכל העשן והסירחון שהוא נושם כבר שעה זה רק אדי מים- אחלה, אבל אל תשלה את עצמך, יוצא שם הרבה עשן, לא אדים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סירחון? חבוב, אני לא יודע מה אתה שם על הגריל- אבל כל פעם שאנחנו עושים על האש בגינה (גריל גז גם כן, וגם כן בערך אחת לשבועיים) כל השכונה מזילים ריר.

ועשן הוא תוצר בעירה שמורכב מחלקיקים קטנים. אפשר לדעת איזה חלקיקים עפים לאוויר בגריל גז? הרי לגז אין תוצרי בעירה, וחוץ מגז- שום דבר לא בוער. הבשר על הרשת מתחמם וחלק מהמים בו מתאדים. יש שומן שעלול להישרף, אבל תוצר הבעירה שלו, הג'יפה השחורה, נשארת לך על הרשת ומטפטפת למטה אל הגריל, לא עפה לאוויר.

פורסם

לפי החוק היבש, אין לה הרבה מה לעשות במידה ותחליטו לעשות על האש.

(אחי, שעובד בעיריית ת"א האיכות הסביבה, סיפר על זוג שהקימו מעשנה בחצר. לא היה לו יותר מדי מה לעשות, מלבד בקש מהם יפה שיתחשבו בשכנים...)

הייתי מציע שתודיע לה מראש שאת מתכוון לעשות על האש ושתסגור את כל החלונות שפונים למרפסת שלה.

ובנוסף, התעלקות.

אני רואה שיש פה הרבה שמשתמשים בגריל גז. אשמח לקבל המלצה על אחד כזה.

פורסם

דווקא לפי החוק היבש יש לה הרבה מה לעשות.

קוראים לזה תקיפה ע"י עשן וזו עבירה פלילית.

לשמחתי אצלי בבנין אין שכנים שהדבר מפריע להם והגריל גז במרפסת עובד שעות נוספות.

פורסם

היה בעבר פסק דין תקדימי בנושא, ונקבע שגריל פחמים אסור בבית משותף, אבל גרילגז או חשמלי מותר.

בעקרון שיש חלונות מעל המרפסת, לא מקובל לעשות על האש. אצלי בבניין אני מבין היחידים ששם גרילגז

במרפסת, וזה בעיקר כיוון שמעליי אין עוד מרפסת, ומיקום החלונות של השכנים מאפשר את זה.

למרות זאת לפני שקניתי את הגריל פניתי אל השכנה ושאלתי אם יפריע לה, והיא אמרה שממש לא,

ורק אז קניתי. בכל זאת אני משתדל לא ״לחגוג״ יותר מידי, ולכל מי שיש לו ספק, יש עשן, וגם לא מעט.

• תוכן חדש...