Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני לעומת אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה באמת משמעותי ההבדל בין 2 סוגי הגיר מבחינת סחירות?

אני מחפש רכב כבר מספר שבועות ומצאתי כמה דגמים ידניים שמצאו חן בעיניי. לצערי הרבה מכרים ציננו את ההתלהבות שלי מאותם דגמים בכך שטענו "גיר ידני הוא לא סחיר ולכן יהיה לך קשה למכור ובסופו של דבר תפסיד כסף"

עד כמה זה נכון?

עד כמה אני צריך להתחשב בעובדה זו כאשר אני בא לקנות רכב?

*

אני נוהג כבר 3 שנים על הרכבים של ההורים- ידני ואוטומטי כאחד כך שאני מורגל ב-2 הסוגים.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

באיזה שנתון אתה מתעניין?

אם רכב בן 10 ומעלה, אז לדעתי איך חשיבות גדולה לגיר בנוגע לסחירות, להפך, כשתרצה למכור אז הידני יהיה יותר מבוקש עקב עלויות תחזוקה נמוכות.

אם מדובר על רכבים בני 2-3 אז קצת קשה להעריך, אבל צריך לזכור שבנתיים אין הצפה של רכבים ידניים בליסינג.

בקיצור, זה לא צריך להיות השיקול הראשי שלך, אלא מחיר, בטיחות, תחזוקה, דלק והנאה מנהיגה...

.We apologise for the inconvenience

פורסם

שנתון 2009 או חדש יותר

מדובר בעיקר על דגמי סופר מיני (פאביה/יאריס/ ג'אז היברידי) או סיוויק/אינסייט.

אלו הדגמים העיקריים אותם אני בודק.

ובהזדמנות זו, האם יש הבדל בביטוח בין גיר ידני לאוטומט?

ומה ההבדל בתחזוקה?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אפשר עוד כמה דעות?

זה עניין מהותי שמשפיע לי מאוד על כל תהליך החיפוש

פורסם

לדעתי ציבור הרוכשים של רכבי סופר מיני, קונה סופר מיני בגלל השיקול המרכזי שהוא רצון לחיסכון בהוצאות.

אי לכך, רוב דגמי הסופר מיני מגיעים בהכרח עם דגם ידני ויש כאלו אף שמוצעות רק בגרסה ידנית.

חשוב לציין שככל שנפח המנוע קטן יותר, חשיבות של גיר ידני על פני אוטומט עולה כיון שהגיר האוטומטי מסרס את ביצועי

המנוע. תמיד יהיו נהגים שירצו שילוב של סופר מיני ונוחות של אוטומט, אבל יש גם הרבה נהגים אחרים שיעדיפו ידני.

יש שאלות יותר חשובות מהסחירות של הגיר, כמו למשל :

האם אתה מעדיף לנהוג בידני או באוטומט ?

האם רוב הנסיעות שלך עירוניות או בין עירוניות ?

עד כמה חשובה לך צריכת הדלק ?

עד כמה חשובה לך זמינות הכוח ?

רכב חדש עם גיר אוטומטי ימכר ביותר מרכב עם גיל רגיל, ההוצאות עליו יכולות להיות יותר גבוהות, יחסוך פחות בדלק

ומכאן שאולי אם יש בכלל תהיה בעיה של סחירות - הכסף בסוף יתאזן.

פורסם

תודה רבה על התגובה

הנסיעות שלי הן בתוך העיר חיפה

וכן גם מחיפה לרחובות פעמיים בשבוע

צריכת הדלק חשובה מאוד, וכן גם אמינות הרכב עקב היותי סטודנט ואין לי זמן וכסף מיותר בשביל לתקן תקלות

עדיין אין לי דגם שעליו אני נעול לחלוטין, עדיין מחפש דגם שיתאים לדרישות שלי בצורה הטובה ביותר במסגרת התקציב (אזור ה70 אלף עם אופציה לחריגה של עד 10 אם יהיה משהו ממש משתלם)

ואין לי שום בעייה עם ידני.

אז אני מבין שתחזוקה של ידני תהיה זולה יותר? בצורה משמעותית?

פורסם

לפי דעתי צריך להתייחס לגופו של כל דגם ודגם

לדוגמה, השוק מוצף בפביות ואיביזות ידניות, כך שככל הנראה המחירון שלהם לא יהיה משהו בעתיד (במיוחד אם מחירם ימשיך להיות הזול ביתר מבין הסופרמיני).

פיאסטה או ריו לעומת זאת מוצפות בליסינג בדגם האוטומט, אבל ישנם מעט (יחסיצ) ידניים, משהו שאולי יסמן על שמירת מחירון בעתיד.

אם זה הדבר הכי חשוב לך, אז לך על הסוויפט, היא כנראה תשמור על ערכה בצורה הטובה ביותר, בין אם בדגם הידני או האוטומט.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

דוקא הרכבים עליהם הסתכלתי בעיקר היו היאריס/פאביה/ג'אז רגילה או היברידית/ סיוויק היברידית

כאשר על כל אחד מהדגמים אני אאלץ לעשות פשרה שונה

על היאריס- אצטרך לנצל את מלוא התקציב בשביל שנתון 2010, בגלל זה היה לי חשוב לדעת אם אני יכול להסתכל גם על הידניים.

פאביה- החלטתי שאני אלך אך ורק על הדגם ספורט, ולכן הפשרה הגדולה היא על צריכה הדלק (השאר באזור ה1:19 והיא באזור ה1:14), וידני היה משפר את הנתון עוד יותר

ג'אז היברידית- ממש מושכת אותי אבל המחיר והזמינות שלה הופכים את הקנייה לקשה מאוד

סיוויק היברידית- הכי מושכת אותי מהחבורה עקב המראה והאבזור וחווית הנהיגה באופן כללי, אך איאלץ להתפשר על השנתון לכיוון 2009, דבר שאמור להשפיע באופן רציני על מידת האמינות/ סיכוי לתקלות בעתיד (לא?)

הרכב ישמש בעיקר לקו חיפה/רחובות פעמיים בשבוע, עם רכב מלא באנשים וציוד ומעט בתוך חיפה עצמה.

זה הפירוט של ההתלבטויות שלי, אם מישהו יוכיל להוסיף את הדיעה שלו בנוגע לרכבים האלה ספציפית (האם כדאי לי להסתכל ע האופציות הידניות בדגמים האלו) זה יעזור לי מאוד להתלבטויות ולתקציב.

תודה!

פורסם

ישנה הסכמה גורפת שגיר ידני אמין יותר, כאשר החשש העיקרי הוא משיפוץ גיר - מה שעולה בערך 4-7 אלפי שקלים. מצד שני, עד שתגיע לשיפוץ גיר ברכב אוטומאטי, כנראה שתצטרך להחליף קלאצ' מספר פעמים ברכב ידני. כך שעל פני עשר שנים כלל לא ברור איזה גיר יהיה זול יותר לתחזוקה.

ברור שבקניית רכב ישן, עדיף גיר ידני. ברכב בן שנתיים שלוש? יתכן שדווקא הידני יהיה יקר יותר לתחזוקה.

כמובן שיש גירים בעייתיים (AL4 למשל) וגירים שמחזיקים מאות אלפי קילומטרים (מכיר כמה קורולות מסוף שנות התשעים עם מנוע+גיר שלא נפתחו מעולם).

זה הצד השני של המטבע, שבד"כ פחות ידוע.

פורסם

אז כל פעם שמדברים על עדיפות הגיר הידני על פני האוטומט זה בגלל האופציה לשיפוץ גיר?

האם עצם העובדה שאני אקנה רכב מסוכנות גדולה שתיתן לי אחריות על הגיר ועל המנוע בשילוב העובדה שאבדוק את הרכב קודם בכל מקרה לא אמורה לטפל בפחד משיפוץ כזה יקר?

בטח שלעומת ידני שצפויות לו מספר החלפות קלאץ במהלך השהות שלו אצלי (מתכנן לקנות רכב בן 3 ולהחזיק אותו כ4 שנים).

ותודה רבה על הפירוט, אני בהחלט מרגיש שאני מתחיל לקבל מושג כלשהו על התחזוקה

פורסם

לא רק, כבר דיברו פה על צריכת דלק עדיפה, ישנו גם עניין ההנאה מהנהיגה\שליטה טובה יותר על הרכב.

לדעתי רכב ישן בעל גיר ידני יהיה סחיר יותר מרכב ישן אוטומטי, לו בגלל הפחד מתקלה שתיקונה יעלה אחוז ניכר ממחיר הרכב.

מצד שני יש אנשים שלא יודעים\רוצים לנהוג על ידני...

כמו שאתה רואה, התמונה קצת מורכבת, במקומך הייתי קונה מה שמתאים\בא לי. תלוי באופי\כמות הנסיעות שלך, ההעדפה שלך וכו'.

לא חושב שיש חשש משיפוץ גיר אוטומטי ברכבים בגיל שאתה מדבר עליהם מצד אחד, ומצד שני - אז פעם אחת תחליף קלאצ', גם לא סוף העולם. קנה מה בא לך ותהנה!

פורסם

תמיד תהיה העדפה לאוטומט, פה בפורום זה פחות יבלוט.

אבל חצי המאוכלוסיה שלנו מעדיפה באופן מובהק אוטומט.

החצי השני נגיד אדיש - חצי אוהבים אוטומט, חצי ידני.

זה אומר שהרוב המוחלט אוהב 75% יותר אוטומט.

זה לדעתי הסבר ממצה לגבי סחירות.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
תמיד תהיה העדפה לאוטומט, פה בפורום זה פחות יבלוט.

אבל חצי המאוכלוסיה שלנו מעדיפה באופן מובהק אוטומט.

החצי השני נגיד אדיש - חצי אוהבים אוטומט, חצי ידני.

זה אומר שהרוב המוחלט אוהב 75% יותר אוטומט.

זה לדעתי הסבר ממצה לגבי סחירות.

זה הסבר גרוע מאוד לגבי סחירות.

ההסבר האמיתי:

1. יש 25% אנשים שמעדיפים ידני (לפי החישוב שלך).

2. יש 75% אנשים שמעדיפים אוטומט.

3. 90% מהרכבים האישיים (לא טנדרים) בארץ הם אוטומטים.

4. 25% מהאנשים מחפשים רכב בקטגוריה שמהווה רק 10% מהשוק.

5. על כל רכב ידני, יש פי 2.5 אנשים שמחפשים אותו.

מסקנה ==== >

רכב ידני, סחיר בהרבה מרכב אוטומטי.

מקווה שהבנת עכשיו.

פורסם
זה הסבר גרוע מאוד לגבי סחירות.

ההסבר האמיתי:

1. יש 25% אנשים שמעדיפים ידני (לפי החישוב שלך).

2. יש 75% אנשים שמעדיפים אוטומט.

3. 90% מהרכבים האישיים (לא טנדרים) בארץ הם אוטומטים.

4. 25% מהאנשים מחפשים רכב בקטגוריה שמהווה רק 10% מהשוק.

5. על כל רכב ידני, יש פי 2.5 אנשים שמחפשים אותו.

מסקנה ==== >

רכב ידני, סחיר בהרבה מרכב אוטומטי.

מקווה שהבנת עכשיו.

אהבתי וזה נכון בעיקר לגבי דגמים / פלחי שוק מסויימים

• תוכן חדש...