Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעודי מזיע מחום, נזכרתי במקלחות הקפואות שעוברות עליי מדי חורף.

כיוון שבאופן מתמיד אני זה שמתקלח אחרון בבית, תמיד אני מגיע שוב לברז המוציא מי-קרח בלבד (דוד 150 ליטר, שאר בני הבית מחסלים אותו בקלות מדי ערב). למרות מימדים הדומים לדב-קוטב, אני לא מת על הסוג הזה של זריקת התעוררות לפני השינה.

לא פעם קראתי על מתקן הפלא הזה שמבעיר אש חמה תחת כל עץ (או צינור) רענן ונותן מים חמים בשפע ובאופן מיידי.

דא-עקא, כל מה שקראתי (מתייחס לשנים עברו, תקופת טרום המלך ביבי) מדבר על יוקר יחסי של חימום בגז לעומת דוד חשמלי (אני מוציא מהמשוואה את השמש, לא רלוונטית בחורף).

בשנה שעברה עברנו סוף סוף לבלונים גדולים, כך שמכשלה אחת (החלפת בלון גז קטן בכל שבועיים) עברנו.

נראה לי שאוכל להתמודד עם ההוצאה החד פעמית של קניית המכשיר.

השאלה היא העלות השוטפת. האם לאחר עליית מחירי החשמל בשנה האחרונה, המצב השתפר לטובת החימום על גז וכעת הוא זול יותר או לפחות שווה?

מישהו מכיר גם עלויות מערכת (לפי מה שקראתי, ממליצים על המכשירים הגרמניים של יונקרס ו-ווליאנט. הם טובים בשימוש בגז, הגרמנים האלה...) והמלצות למכשירים טובים? רוצה אחת שמתחברת למוצא דוד השמש, להבנתי זה מגיע כבר עם ארובה כפולה (אחת לשאיבת אוויר ואחת להוצאת הגזים אחרי הבעירה), אם כי לא קריטי אצלי כי יש חלל מספיק בגג.

מי ייתן והשמש לעולם לא תשקע עליכם, כמו האימפריה הבריטית.

פורסם

אלה מערכות שהולכות ונהיות נפוצות.

בחופשת פסח הייתי בצימר שהיה בו מערכת כזאת, הוא אמר שהחימום בגז משתלם יותר מאשר חימום חשמלי, והמכשול היחיד זה הקנייה של המערכת והרכבה שלה.

שים לב אבל שהמערכת נכנסת לפעולה רק כשהמים זורמים, ככה שאתה פותח את הברז, נותן למים לזרום כ-10 שניות ואז מקבל מים רותחים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני יודע איך היא עובדת. ברגע שמזוהה זרימת מים בחיישן של המערכת, הוא פותח מעבר גז ומצית להבה, שבתורה מחממת את המים באופן מיידי.

כתבתי שאני יכול להתמודד עם עלות המערכת הראשונית (יש גם למכירה ביד 2 לעיתים), השאלה היא אם זה לא מכניס אותי להוצאות שוטפות לאורך שנים.

פורסם

חברים שלנו התקינו כזו מערכת. בקיץ הם פשוט מכבים אותה, ועוברים חזרה לדוד שמש+חימום חשמלי.

לטענתם העליה בחשבון הגז גדולה אבל נסבלת. לא שאלתי בכמה בדיוק, אבל הבנתי שזה סביב 150-200

שקל יותר. זה גם תלוי מה המחיר שאתה משלם לקוב גז.

פורסם

150-200 שקל לחודש? בסיס ההשוואה שלי הוא הקפיצה בחשבון החשמל עקב הדלקת דוד המים החמים (חימום הבית גם כך באמצעות עץ).

אני לא בטוח שבכלל צריך לכבות את המערכת בקיץ, שכן אם יש מים חמים ממילא, לא יתבצע חימום נוסף, אבל בכל מקרה זו פעולה של 4 שניות בערך, אז זה לא ממש משנה.

פורסם

איזה הוצאה שוטפת יש בזה ? זה כמו אטמור רק שפועל על גז.

מנסיון הדבר הזה מחמם מים ביעילות מטורפת, יוצאים לך תוך שניות מספר מים רותחים ובניגוד לאטמור אתה יכול לערבב אותם עם קרים כרצונך ולא לשלוט בטמפרטורה רק על ידי מהירות הזרימה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הוצאה שוטפת = עלות הגז לעומת עלות חשמל לחימום בויילר חשמלי (פעמיים ביום בד"כ). זה מה שמעניין אותי (וכמובן המלצות ועלויות התקנה משוערות).

פורסם
(חימום הבית גם כך באמצעות עץ).

אם זו להבה שמוצתת בתגובה לזרימת מים, למה לא ללכת ולחמם באמצעות הקמין?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

ברגע שאתה מתקין מערכת גז מהספק גז שלך או מודיע להם שיש לך מערכת כזאת המחיר לקוב יורד(מומלץ לבדוק לפני ההתקנה)

אצלי בבית יש מערכת כזאת אנחנו מקבלים 150-200 שקל חשבון(אנחנו זוג) כמובן שהחשבון חשמל יורד בהתאם,

לפי מה שהבנתי שיש מערכת טובות(גרמניות) ושיש מערכות זולות(סניות) אצלי עומדת המערכת הגרמנית ואני מאוד מרוצה.

מערכת מומלצת במיוחד בבתים שלא ניתן להתקין קולטים על הגג...

פורסם

יש מחממים של Rinnai, היו לי שניים כאלו בדירה הקודמת (אחד לכל מקלחת), תוצרת יפן ועובדים כמו טויוטה. לא מרגש, אבל עושה את העבודה.

פזגז משווקים אותם בארץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אם זו להבה שמוצתת בתגובה לזרימת מים, למה לא ללכת ולחמם באמצעות הקמין?

חשבתי על זה, דווקא בכיוון של לשים רדיאטורים בחדרים שאליהם החום מתקשה להגיע (מיקום הקמין + תקרה גבוהה. החדרים למטה סובלים), אבל בשביל זה צריך להעביר צנרת נחושת בתוך הארובה אל רדיאטורים וכו'. לא בטוח שהעסק משתלם מבחינה כלכלית.

פורסם
כן, 150-200 שקל לחודש. זו העליה בחשבון הגז.

הבנתי ממנו שכן צריך לנתק את זה בקיץ, לא זוכר למה.

הגזמה ברוטלית

אצלי יש דוד שמש עם חמם ומערכת חימום בגז

במערכת גז אתה מגדיר טמפרטורת מיים נדרשת

למשל הגדרנו 41 מעלות (מעבר לזה זה ממש חם מידי וגם ככה לא תקבל כוויה)

המים מהדוד עוברים בחימום גז

ברגע שהם קרים מתחת ל41 אז החימום גז נכנס לפעולה

מן הסתם שבחורף הוא (כמעת) תמיד בפעולה כי אף פעם המים מהדוד לא יוצאים חמים

בקיץ הוא נכנס לעבודה רק אם נגמרו המים החמים בדוד, זאת אומרת שהוא דלוק כל השנה

בחורף ממש לא ראינו קפיצה כזו בחשבון הגז , אולי 40-50 שח

אם תדליק את החימום החשמלי של הדוד הקפיצה תהיה גדולה יותר

בקיץ בכלל לא ניתן להבחין בקפיצה בחשבון הגז לעומת אם תדליק את הדוד כל פעם שנגמרו לך המים בטוח תראה קפיצה בחשבון חשמל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אצלי לפחות, יש להבה שדולקת קבוע וברגע שהחיישן מזהה צריכת מים הוא פותח את כל המבערים כדי להגדיל את הלהבה. זאת אומרת שחצי שעה ביום אתה משתמש בגז לחימום המים ובשאר הזמן יש להבה קטנה שדולקת וזוללת את הגז סתם ככה.

מי שרוצה יכול להדליק את המערכת 5 דקות לפני המקלחת ולסגור אותה מיד אחרי וככה לחסוך לא מעט בגז.

היה הולך לי בלון גדול פעם בחודשיים ל-2 אנשים. אם הייתי מדליק את המערכת רק למקלחת ומכבה מיד אחרי זה, הייתי חוסך בחודשיים האלה בערך שליש בלון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כנראה עש לך מערכת ישנה/מיושנת

כי היום אין שום להבה ואין צורך לכבות את המכשיר אף פעם, המכשירים יעילים וחסכוניים מאוד

כל הפיקוד אלקטרוני וכך גם ההצתה

אפשיר לחבר פיקוד לרגש מרוחק כך שתוכל למשל לקבל 55 מעלות בכיור המטבח אך המקלחות יוגבלו ל40

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...