Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעודי מזיע מחום, נזכרתי במקלחות הקפואות שעוברות עליי מדי חורף.

כיוון שבאופן מתמיד אני זה שמתקלח אחרון בבית, תמיד אני מגיע שוב לברז המוציא מי-קרח בלבד (דוד 150 ליטר, שאר בני הבית מחסלים אותו בקלות מדי ערב). למרות מימדים הדומים לדב-קוטב, אני לא מת על הסוג הזה של זריקת התעוררות לפני השינה.

לא פעם קראתי על מתקן הפלא הזה שמבעיר אש חמה תחת כל עץ (או צינור) רענן ונותן מים חמים בשפע ובאופן מיידי.

דא-עקא, כל מה שקראתי (מתייחס לשנים עברו, תקופת טרום המלך ביבי) מדבר על יוקר יחסי של חימום בגז לעומת דוד חשמלי (אני מוציא מהמשוואה את השמש, לא רלוונטית בחורף).

בשנה שעברה עברנו סוף סוף לבלונים גדולים, כך שמכשלה אחת (החלפת בלון גז קטן בכל שבועיים) עברנו.

נראה לי שאוכל להתמודד עם ההוצאה החד פעמית של קניית המכשיר.

השאלה היא העלות השוטפת. האם לאחר עליית מחירי החשמל בשנה האחרונה, המצב השתפר לטובת החימום על גז וכעת הוא זול יותר או לפחות שווה?

מישהו מכיר גם עלויות מערכת (לפי מה שקראתי, ממליצים על המכשירים הגרמניים של יונקרס ו-ווליאנט. הם טובים בשימוש בגז, הגרמנים האלה...) והמלצות למכשירים טובים? רוצה אחת שמתחברת למוצא דוד השמש, להבנתי זה מגיע כבר עם ארובה כפולה (אחת לשאיבת אוויר ואחת להוצאת הגזים אחרי הבעירה), אם כי לא קריטי אצלי כי יש חלל מספיק בגג.

מי ייתן והשמש לעולם לא תשקע עליכם, כמו האימפריה הבריטית.

שמר, לי יש מחמם מתוצרת "יונקרס" משנת 2007 ועד היום.

וזה דבר פשוט מעולה! תמיד יש מים העלויות זולות יותר מחשמל.

אין את התחזוקה המעצבנת של דוד, כגון מאיצים גופי חימום טרמוסטטים וכו'.

חסרונותיו היחידים שלא ניתן (קשה) להתקלח ב 2 מקלחות בו זמנית.

עקב, ספיקת המים הנמוכה יחסית לדוד וכן, שעקב העובדה שהמים לא נגמרים.

יש צורך, במשמעת מים מסוימת על מנת שלא להתקע במקלחת שעה.

כמו כן, מומלץ מאוד להתקין מסנן אבני סילפוס בכניסה למחמם או בכניסה הראשית של הבית.

על מנת להאריך את חיי המכשיר.

פורסם

אתחיל מהסוף: חימום בחשמל זול יותר.

150 שח לחודש הם כ- 238KW לפי חישוב של 63 אג' ל-1KW.

המשמעות היא שעל חלוקה של 30 ימים בחודש, הצריכה מתחלקת באופן שווה ל-7.9KW ל-י-ו-ם.

דוד ממוצע צורך בין 2200W ל 2500W לשעת עבודה רצופה. במילים אחרות, אתה יכול להדליק דוד במשך 3.5-4 שעות כל יום בשביל "לכסות" צריכת חשמל של 150 ש"ח לחודש, רק בחימום מים בדוד. במונחים בסיסיים של הדלקת דוד ליום, זה טירוף - כי למשפחה ממוצעת של 4 נפשות, לא צריך יותר משעתיים עבור מקלחות נורמליות.

עלות התחזוקה של דוד חשמלי, כיום, היא זניחה. אחת לכמה שנים מחליפים גוף חימום וטרמוסטט (ואחד כמוך שעושה דברים כאלה בעצמו, זה נעשה במחיר מגוכח כי אתה משלם רק על החלקים).

לטווח רחוק, שווה להשקיע בדוד שמש עם קולטים טובים - ובחודשיים שלושה הקריטיים של החורף, לחמם מים באמצעות חשמל.

א. זה יוצא הרבה יותר זול.

ב. חימום באמצעות קולטים הוא הרבה יותר "ירוק" (אין פליטת מזהמים וכד').

ג. חימום בחשמל, במבנה הזה ובמחירים החשמל והדודים של היום, יוצא יותר זול למשפחה ממוצעת (יכול להיות שלמשפחה של 7-10 נפשות עדיף חימום בגז).

*** אם יש לך מזגן מיני מרכזי בבית, בדוק את המערכת AQUA AIR של תדיראן (בקיץ, עם הדלקת המזגן על קירור - יהיו לך מים חמים בחינם. בחורף תצטרך להדליק את המזגן אבל ה COP של ה AQUA AIR הוא בערך 5 ולפי מדידות שנעשו זה יעיל יותר מגוף חימום של דוד חשמלי ולכן גם יוצא חסכוני בכמה עשרות אחוזים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

במהלך השימוש הם ירוקים אבל אין יותר מדי מה לעשות איתם כשהם מתבלים. זו גם בעיה שתורגש עוד 15-20 שנה כשיוחלפו כל הקולטי שמש לחשמל "נקי" שצצים עכשו על כל גג.

שמר, הכוונה שלי לחמם מים למקלחת בארובת הקמין, לא לחימום חדרים. אבא שלי ניסה את זה אצלו עם רדיאטורים בחדרים ומשאבת סיחרור עם צנרת נחושת. יש מעט חום מהרדיאטור אבל לא ברמה שמצדיקה את המאמץ, אבל לחימום מים למקלחת נראה לי יותר יעיל.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
אתחיל מהסוף: חימום בחשמל זול יותר.

150 שח לחודש הם כ- 238KW לפי חישוב של 63 אג' ל-1KW.

המשמעות היא שעל חלוקה של 30 ימים בחודש, הצריכה מתחלקת באופן שווה ל-7.9KW ל-י-ו-ם.

דוד ממוצע צורך בין 2200W ל 2500W לשעת עבודה רצופה. במילים אחרות, אתה יכול להדליק דוד במשך 3.5-4 שעות כל יום בשביל "לכסות" צריכת חשמל של 150 ש"ח לחודש, רק בחימום מים בדוד. במונחים בסיסיים של הדלקת דוד ליום, זה טירוף - כי למשפחה ממוצעת של 4 נפשות, לא צריך יותר משעתיים עבור מקלחות נורמליות.

עלות התחזוקה של דוד חשמלי, כיום, היא זניחה. אחת לכמה שנים מחליפים גוף חימום וטרמוסטט (ואחד כמוך שעושה דברים כאלה בעצמו, זה נעשה במחיר מגוכח כי אתה משלם רק על החלקים).

לטווח רחוק, שווה להשקיע בדוד שמש עם קולטים טובים - ובחודשיים שלושה הקריטיים של החורף, לחמם מים באמצעות חשמל.

א. זה יוצא הרבה יותר זול.

ג. חימום בחשמל, במבנה הזה ובמחירים החשמל והדודים של היום, יוצא יותר זול למשפחה ממוצעת (יכול להיות שלמשפחה של 7-10 נפשות עדיף חימום בגז).

*** אם יש לך מזגן מיני מרכזי בבית, בדוק את המערכת AQUA AIR של תדיראן (בקיץ, עם הדלקת המזגן על קירור - יהיו לך מים חמים בחינם. בחורף תצטרך להדליק את המזגן אבל ה COP של ה AQUA AIR הוא בערך 5 ולפי מדידות שנעשו זה יעיל יותר מגוף חימום של דוד חשמלי ולכן גם יוצא חסכוני בכמה עשרות אחוזים).

איציק

זה ממש לא נכון

1.מחיר הגז (בניגוד למחיר החשמל), אינו קבוע ומשתנה בין אזור לאזור ואפילו בין בניינים שונים באותה השכונה.

למשל, אצלנו בבניין עשינו הסכם עם חברת הגז ומי שיש לו מחמם

משלם, 16 שקלים לקוב בערים אחרות כגון ירושלים.

משלמים אפילו פחות .

2.תחזוקה של דוד, אינה זניחה ויעילותו (בניגוד למחמם גז)

פוחתת באופן דרמטי עם הצטברות האבנית וסתימת המאיץ.

אצלנו בבניין, אנשים מחליפים מאיצים פעם בשנתיים ואף פחות

כנראה שיש קשר לאיכות המים.

3.ההשוואה שלי, היא בין חימום חשמלי לבין חימום בגז.

ברור לחלוטין, כי קולטי שמש הם האופצייה הכי טובה

אולם, בבניינים מעל 9 קומות לא ניתן עפ"י חוק להתקינם.

4.התקן החימום בגז, קטן מימדים לאין שיעור מדוד חשמל.

אצלי, במרפסת השירות המצומצמת ממילא זה משמעותי מאוד.

5.והיתרון בהא הידיעה, זה שתמיד יש מים חמים.

חורף/קיץ, לא צריך להדליק דוד לכבות דוד.

לשים שעון לא לשים שעון, לא נגמרים המים באמצע המקלחת.

פשוט תענוג.

פורסם

אתה קשקשן ברמות על, אבל לא משנה (תגובתי האחרונה אליך, אח"כ תתווכח כמו ילד קטן עם ילדים אחרים).

1. העליות בחשמל זולות יותר, סה טו.

2. תחזוקה של דוד היא זניחה, בוודאי עבור שמר. במקומות קיצוניים כמו שלך מחליפים גוף כל שנתיים - יש כאלה מחליפים כל 5 שנים ואף יותר.

3. תתעורר - לא מדובר על רב קומות, אלא על בית פרטי.

4. קטן ויש תמיד מים חמים - זה נכון. אבל עלויות התפעול לא זולות. חשמל זה הכי זול, אבל יש לזה את החסרונות של זה. מפונק ואוהב מים חמים ללא הגבלה: אין בעיה, תשלם - אבל אל תגיד שזה הכי זול.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק זה ממש לא 150₪ לחימום גז בחודש אז כל מה שרשמת אחרי ה150 לא רלוונטי

אתמול בערב אחרי שכתבתי את ההודעה הראשונה שלי באשכול, פתחתי את המייל וראיתי חשבוניות גז

אפילו לא הצלחתי למצא הבדל בין החשבוניות של חורף וקיץ

היו כאלו שכן היה הבדל של 30₪ בין קיץ לחורף, אז גם שרשמתי קודם 50₪ הגזמתי

וחצמזה אין כמו מים חמים שלא נגמרים לך באמצע המקלחת, לא קורה ששוכחים להדליק דוד, ותמיד כמעת תמיד מתקלחים ב2 המקלחות יחדיו ואין בעיה שהגז לא מצליח לחמם את המים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בלי מכות...

אז קודם כל, בית פרטי עם דוד שמש כרומגן. חשבתי לשים את המחמם ביציאה שלו, יש חיה כזו, אבל היא יקרה יותר.

היום ביררתי עוד קצת, מסתבר שצריך גם צינור גז עבה יותר מאשר ה-8 מ"מ שרץ מהבלונים לכיריים תחת האדמה (20 מטר).

זה אומר תוספת עלות להתקנה של בערך אלפייה (יחד כ2500) וגם (מה שיותר מטריד) חפירה בגינה ועלייה חיצונית ומכוערת על הקיר לכיוון הגג.

בנוסף לכך, מחמם כזה (מחובר אחרי הסולארי) יעלה לא מעט (מעריך שבאיזור החמישיה).

בקיצור, בעלות כזו - אני צריך להתקלח לפחות 14 פעם ביום בחורף בכדי לכסות את עלות ההתקנה עד שאגיע לפנסיה.

14 פעם ביום מקלחת = חשבון מים עצבני.

בקיצור - מילכוד 22 באמבטיה... לא שווה.

לגבי חימום באמצעות הארובה של הקמין - שוב, אחלה רעיון, אבל צריך להזמין ארובה עם סליל נחושת שעובר דרכה ( או לקמבן סליל לארובה הקיימת) ואז לרוץ חזרה לאיזור כניסת המים לדוד. 15 מ' צינור נחושת, רוב הסיכויים שגם עם בידוד, יהיו מספיק הפסדי חום בדרך כדי שהעסק לא יהיה מספיק אפקטיבי...

מערכת על מיני מרכזי לא רלוונטית, המזגן עובד אולי 3 שעות כל החורף, אם לא מתחשק להדליק את הקמין...

חוזרים לבויילר?

פורסם

יש את הדבר הזה: http://atmor-israel.com/z/merkt-himvm-mim-bgz-12-litr-dqh-1.html

מזכיר לי את מה שהיה לי בהונג קונג בכל מקלחת בנפרד, מחמם מים רק עבור אותה מקלחת. אחד מהם ישב גם על הקו למטבח, אבל בכל מקרה, זה לא נועד לחמם את המים בכל הבית. יכול להיות שגם לא ידרוש קו גז חדש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

את החימום בגז ניתן (ורצוי) להתקין אחרי היציאה של הדוד

טרם הרכישה (אם תהיה) רצוי לוודא שלא צויין שיש הגבלה על טמפרטורת כניסת מיים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אתה קשקשן ברמות על, אבל לא משנה (תגובתי האחרונה אליך, אח"כ תתווכח כמו ילד קטן עם ילדים אחרים).

1. העליות בחשמל זולות יותר, סה טו.

2. תחזוקה של דוד היא זניחה, בוודאי עבור שמר. במקומות קיצוניים כמו שלך מחליפים גוף כל שנתיים - יש כאלה מחליפים כל 5 שנים ואף יותר.

3. תתעורר - לא מדובר על רב קומות, אלא על בית פרטי.

4. קטן ויש תמיד מים חמים - זה נכון. אבל עלויות התפעול לא זולות. חשמל זה הכי זול, אבל יש לזה את החסרונות של זה. מפונק ואוהב מים חמים ללא הגבלה: אין בעיה, תשלם - אבל אל תגיד שזה הכי זול.

איציק

אל תרתח אדון עזריאל...

הקשקשן היחיד כאן זה אתה.

• תוכן חדש...