Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום

נתחיל מכמה פרטים יבשים: בן 21, מבת ים, לאחר שירות לאומי (כפקיד בעיריית ת"א/בי"ח וולפסון), עבדתי בעברי כמנהל סניף מק'קפה, אחמ"ש בבורגרנץ' ופקיד בחברת רואי חשבון. קיים גם ניסיון דל עם תאורה ומכירות.

יש לי רישיון נהיגה B, למדתי בתיכון במגמת מחשבים וחקרתי לעומק בנוסף את תחום האקסל, אקסס (בפרט SQL) וVB. אני מקליד כ90 מילים בדקה בהקלדה עיוורת (עברית ואנגלית כאחד). כחלק מתעודה טכנולוגית שברשותי בניתי מספר פרויקטים (בניית מערכת מנהלתית). אני גם בקיא בתוכנת הSAP מצד משתמש (במיינפריים גם אבל זה פחות רלוונטי כיום אני משער).

תקשיבו, אני לא יודע מה קורה היום אבל שלחתי קו"ח בערימות לשלל משרות וכל פעם אותם עבודות: מוקדים (לרוב עם התחייבות), מוכר בחנות בגדים או סבל מסוג כזה או אחר. זה כבר נהיה מצחיק, אני כל יום שולח קו"ח אפילו למשרות שברור לי שאני לא אתקבל אליהם ועדיין מתקשרים אליי בנוגע לפקיד במוקד טלפוני של הבנק :|

עבודות קצת יותר רציניות משלמים גם שכר קרוב למינימום ולרוב במרחק שעה נסיעה מביתי. הציעו לי גם משרות פקידותיות, אבל גם הם עבור שכר מינימום ו6 ימי עבודה בשבוע. גאולת הכותרת היא התפצלות בשני ימי עבודה בשבוע :?

עבודה בעלת שכר גבוה היא עבודה במפעל אך איני בנוי לעבודה כזו. אני יודע שאני אתייאש לאחר כמה שבועות וחבל לי סתם להיכנס לזה. אני גם חולה סכרת נעורים כך שאני מפחד שאני אכנס להיפו-גלוקמיה כל היום מהעבודה הקשה והלא פוסקת.

אני כבר אובד עצות, נמאס לי מעבודות זמניות וביזיוניות. יש למישהו עצות קצת מהניסיון שלו במה בחור צעיר יכול לעבוד ?

תודה רבה לעוזרים.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

בוא נשים את הדברים בפרופורציות - אתה בחור צעיר, סוג של חייל משוחרר, בלי תואר אקדמאי או ניסיון משמעותי בשוק העבודה וללא ידע מקצועי נדיר (השכלה תיכונית באקסל זה לא נחשב ידע מקצועי).

כמה אתה מצפה להרוויח? במה בא לך לעסוק? מה מעניין אותך?

צא מנקודת הנחה שבמצבך הנוכחי בכל מקרה תתחיל בתחתית הסולם ואם תהיה טוב ומקצועי תתחיל לטפס לאט לאט במדרגות הקידום.

אני לא מציע לך לעבוד במוקדים הטלפונים האלו. עבדתי בזה שנה והשחיקה בתחום הזה מאוד גדולה. כל היום מתקשרים אליך ישראלים שבטוחים שהשמש זורחת להם מה***, השכר בקנטים והתחושה היא של עבדות ולא של עבודה.

אני במקומך הייתי הולך לעבוד במקום שבו אפשר לקרוא את התחת בהרבה שעות נוספות מתוך מטרה ברורה להרוויח כמה שיותר כסף, לחסוך כמה שיותר ומשם להתכוונן הלאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בחור צעיר צריך לחשוב מה הוא עושה הלאה וללמוד לנושא (לאו דווקא אקדמיה כן?) ולעבוד בינתיים בעבודות סטודנט/בסיסיות כמו שצביקה פיק רתב

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בוא נשים את הדברים בפרופורציות - אתה בחור צעיר, סוג של חייל משוחרר, בלי תואר אקדמאי או ניסיון משמעותי בשוק העבודה וללא ידע מקצועי נדיר (השכלה תיכונית באקסל זה לא נחשב ידע מקצועי).

כמה אתה מצפה להרוויח? במה בא לך לעסוק? מה מעניין אותך?

צא מנקודת הנחה שבמצבך הנוכחי בכל מקרה תתחיל בתחתית הסולם ואם תהיה טוב ומקצועי תתחיל לטפס לאט לאט במדרגות הקידום.

אני לא מציע לך לעבוד במוקדים הטלפונים האלו. עבדתי בזה שנה והשחיקה בתחום הזה מאוד גדולה. כל היום מתקשרים אליך ישראלים שבטוחים שהשמש זורחת להם מה***, השכר בקנטים והתחושה היא של עבדות ולא של עבודה.

אני במקומך הייתי הולך לעבוד במקום שבו אפשר לקרוא את התחת בהרבה שעות נוספות מתוך מטרה ברורה להרוויח כמה שיותר כסף, לחסוך כמה שיותר ומשם להתכוונן הלאה.

קצת אפרט מה מסתתר מאחורי הדגשת האקסל והאקסס. במהלך שירותי בעירייה ממצאים ודו"חות שהנפקתי הוצגו כמסמכים רשמיים של העירייה, היוו חלק מתיקי מכרזים והופיעו באתר הפנימי של עיריית ת"א. לא הייתי "מתרברב" (זאת לא הייתה כוונתי כלל אך שאני קורא בשנית את מה שכתבתי זה קצת נשמע ככה) בכך אם לא הייתי יודע שאני טוב בזה.

לגבי היחידת לימוד התיכוניות, ברור לי שערכן בשוק העבודה הוא כקליפת השום. כוונת המשורר באזכור המגמה התיכונית היא ציון רקע במחשבים ותוכנות האופיס.

במוקדים הללו אני לא אעבוד בחיים. חבר שלי עובד ב012 ואני מקווה מאוד שהוא לא יתאבד בזמן הקרוב. הוא קורע את התחת, עושה כפולות, לילות, משקיע מאוד עבור הבונוסים ועובר את ה6 בשן ועין.

ברור לי שלא אהיה תכניתן, מנהל מוצר או סמנכ"ל כספים. אני לא משלה את עצמי לרגע. אבל קצת מוזר לי שכל העבודות שהציעו לי הם מוקדים או מוכר או סבל.

למען האמת אני לא יודע לשים את האצבע על איזה עבודה אני רוצה, אך יש לי שמץ של מושג. עבודה עם הכי פחות אחריות, הכי פחות על הראש ולמען האמת אם היה אפשר כל היום להיות בטלפון זה היה מעולה. או עבודה באמת מועילה (כלכלית/ניסיון) ששם לא אכפת לי לקרוע את התחת לעבוד לילות, שישי, שבת הכל למען השכר/ניסיון. זה יכול להיות בתחום המכרזים, לוגיסטיקה, חברות שילוח, היי טק, פרסום, שיווק.. נראה לי שהבנתם. (שוב אני מציין שאני לא אהיה חי בסרט שאהיה מנכ"ל, אבל עבודה בתחתית הסולם תתקבל בברכה יתרה)

אני יודע שזה קצת דו קוטבי, אבל אני לא רוצה להיתקע בעבודות "האמצע" שבהם אתה אולי מרוויח קצת מעל המינ' אבל אתה קורע את עצמך (מלצר/מפעל/מוקדים/נהג שינוע/חנויות בגדים/אחמ"ש ברשתות מזון).

בחור צעיר צריך לחשוב מה הוא עושה הלאה וללמוד לנושא (לאו דווקא אקדמיה כן?) ולעבוד בינתיים בעבודות סטודנט/בסיסיות כמו שצביקה פיק רתב

כיוון ללימודים יש. פשוט קצת קשה לי לקבל את זה שאני היום עובד כסדרן בקולנוע. עבודה משעממת להחריד.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
אם שירתת בעיריה, ניסית להתקבל לשם בתור עובד קבוע?

המקום היחידי שהייתי מבצע עבודה מעניינת הוא האגף שלי - מקום בלי תקנים פנויים דאז וכיום :-(

בשאר המחלקות הייתי פקיד, ועבודה כזו יש בשפע (+ -)

פורסם

אני מסתכל כל הדברים כמו ליביו - עדיין לא הגעת לתחילת הדרך. מחשבתך צריכה להתמקד בלימודים, ומתוך הפוסט אני מבין שהיכולת קיימת. לכן - אם מציעים לך לעבוד כפקיד - קח את זה בשתי ידים והתחל לעבוד, ובמקביל נצל את הזמן להכנות ללימודים. בסופו של דבר העבודה בה תבחר הינה לתקופה מוגבלת, כאשר תגיע ללימודים ממילא יהיה עליך לצמצם את היקף העבודה וסביר שם לעבור למשמרות ערב ולילה, ואת הקריירה תתחיל לפתח רק בעוד 4-5 שנים, לאחר סיום התואר הראשון (לפחות).

גם את נושא העבודה במוקד לא הייתי פוסל, בתנאי שמתאפשרת ירידה למשרה חלקית וגמישות במשמרות כאשר תתחיל ללמוד. כמובן במסגרת מה שמחלתך מאפשרת לעשות בבטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מגיע לשלב הלימודים עם יתרון אדיר - ניסיון בעבודות מגוונות.

אני בטוח שזה יקל עליך להפריד בין העיקר והתפל בלימודים, לא משנה באילו לימודים.

21 זה צעיר. תתחיל לשלב בין לימודים לעבודה. לאור הניסיון שלך במחשבים,

אין לי מושג למה עוד לא התחלת לעבוד כמתכנת. או במשהו שקשור למערכות מידע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין לי מושג למה עוד לא התחלת לעבוד כמתכנת. או במשהו שקשור למערכות מידע.

כי 95% מהחברות דורשות תואר ו\או התחייבויות ארוכות טווח :? וזה מנסיון של שליחת עשרות קורות חיים למגוון משרות בתחום התכנות כשיש לי כבר 3 שנים נסיון בתחום.

פורסם

קודם כל אני באמת מודה לכולם על ההתייחסות. חן חן על המחמאות ספיריאל והאנס :-D

האנס, Blaz00r פשוט גנב לי את המילים מהפה. אני חיפשתי בנרות משרה "שחורה" בתחום מערכות מידע ולצערי הרב עד היום לא מצאתי.

ספיריאל, הכיוון ללימודים כבר מאוד ברור ועברתי הרבה משוכות בדרך לתחילת לימודים. כעת עומד בפני האתגר האחרון - פסיכומטרי.

פורסם

עדכון:

אני בטוח שהרוב פה מכיר את המערכון עם סיגי ממרכז הערכה. אז יש גם עוד טייפקסט בעולם הכוח אדם.

אתה יושב מול אתרי הדרושים, מפציץ קורות חיים על ימין ועל שמאל. שולח למאות משרות מגוונות. יום לאחר מכן נכנסו אליי כ41 שיחות (!!)

עשיתי רשימה: 11 מתוכם היו במרחק שעה ומעלה מביתי. 10 הצעות עבודה היו עבודות כלליות (מלצר, טבח, שומר) ו20 הצעות עבודה במוקדים.

מכל חברת כוח אדם מתקשרת בחורה צוהלת ונחמדה שעונה בקול עליז:

"שלום, אני מדברת עם X? היי ! מה העניינים ?! צהריים טובים שיהיה לך. זמן נוח לדבר ?"

-"כן זה אני, צהריים טובים גם לך אפשר לדבר"

"אז ככה, קיבלתי את הקו"חות חיים שלך מאתר Y והתקשרתי להציע לך עבודה"

-"מעולה! זה בקשר למשגיח בבחינות בגרות ?"

"לא, זה לא. המשרה הזאת לא רלוונטית מסיבה Z"

-"אבל לא היה רשום באתר שצריך להיות Z"

"כן, אבל זאת דרישה חדשה של הלקוח, סורי. אבל יש לי אחלה עבודה בשבילך!"

-"תני לי לנחש, מוקד של חברה גדולה במשק כלשהי עם התחייבות לשנה בפן שירותי אבל גם מכירתי"

"כן."

-"אתם לא רוצים לחדש קצת ?"

"אבל בוא תקשיב, עבודה ממש שווה!"

-"יאללה, תפתיעי אותי."

"אני רואה שאתה מבת ים, נכון ?"

-"כן"

"יש לי עבודה מעולה ! אתה עושה חודש קורס בבני ברק במשרה מלאה ומקבל עבורו שכר מינימום. לאחר מכן אתה מתחיל לעבוד במוקד בראשון לציון ! אתה מרוויח שם שכר בסיס של 23-24 ויש לך בונוסים מעולים על עמידה ביעדים/מכירות זה יוצא ממש שווה !"

-"אז אין התחייבות, יופי"

"כמובן שיש! התחייבות לשנה עם קנס יציאה בגובה משכורת. אבל, אתה נכנס למקום מעולה אווירה צעירה מלא הטבות!!"

-"כמו מה ?"

"יש לך חדר אוכל במקום, אתה מקבל נסיעות ואת כל התנאים שמגיע לך!"

-"אז, חדר אוכל שאני משלם עליו ונסיעות שכל מקום נותן ?"

שקט לדקה

"כן בערך"

שקט לדקה

"אבל תקשיב, זה המצב שיש היום! זאת העבודה הכי טובה שתמצא!! אתה רוצה ללכת להיות סבל ?! זה מה שיש היום זה הכי טוב שתמצא!! אחרי חצי שנה המשכורת עולה לך בשקל!!!"

20 שיחות אותו דבר :?

אחרי סינון של כל השיחות מצאתי את העבודות הבאות: מוכר בחנות (התחייבות לטווח ארוך :| ), לחלק עלונים בתחבורה ציבורית (עבודה נחמדה אבל כל היום להיות עם המדים שלהם בסביבת ביתי זה סיוט ! אתה נראה כמו פאקינג מחלק ישראל היום), ומוקד של תל אופן (האופניים הירוקות של ת"א).

אם לא יהיו הצעות יותר טובות, כנראה אלך על השלישי. סה לה ויי..

פורסם

אני בערך במצב שלך, בן 23, עבדתי שנתיים בHP היה לי אחלה משכורת ואחלה עבודה, הגענו למצב של משמרת בשבוע והייתי חייב להתפטר, אחרי זה עבדתי 12 שעות משמרת במפעל יציקה כמו חמור, לאחר כחודש כבר נשבר לי הגב אז התפטרתי, כבר חודשיים שאני מחפש עבודה, שולח קורות חיים נכנס למקומות סביבי, מה לא עושה לא מוצא עבודה בשיט, החלטתי להקים עסק קטן ולנסות להרים אותו, עד עכשיו לא הולך כול כך מוצלח, ללמוד אני עדיין לא רוצה, אני מבין המון במחשבים-רכבים-צמחים ואני לא יודע במה אני רוצה להתמקד בנתיים, מצב קקה.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם
אני בערך במצב שלך, בן 23, עבדתי שנתיים בHP היה לי אחלה משכורת ואחלה עבודה, הגענו למצב של משמרת בשבוע והייתי חייב להתפטר, אחרי זה עבדתי 12 שעות משמרת במפעל יציקה כמו חמור, לאחר כחודש כבר נשבר לי הגב אז התפטרתי, כבר חודשיים שאני מחפש עבודה, שולח קורות חיים נכנס למקומות סביבי, מה לא עושה לא מוצא עבודה בשיט, החלטתי להקים עסק קטן ולנסות להרים אותו, עד עכשיו לא הולך כול כך מוצלח, ללמוד אני עדיין לא רוצה, אני מבין המון במחשבים-רכבים-צמחים ואני לא יודע במה אני רוצה להתמקד בנתיים, מצב קקה.

37249722.jpg

פורסם

אזור בני ברק רחוק לך לעבוד?

בדוד לובינסקי צריכים עובדים.

ראיתי שיש שם משרות כגון,קלדן (מזין נתונים) ופקיד שירות לקוחות.

http://www.jobmaster.co.il/code/check/checkhevra.asp?cs=SPSUVPSUVMSKTMVVTJDMBDGDI

לחברת נספרסו אני יודע שצריכים נציגי שירות לקוחות טלפוני או נציגי מכירות לבוטיקים שלהם בת"א.

השכר שם אם לא טועה סביב ה30 לשעה או טיפה יותר.

תרד למטה בדף ותמצא את אחת המשרות שמפרסמות חברות הכח אדם וההשמה.

http://www.jobmaster.co.il/code/check/search.asp?key=%F7%F4%E4

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

כמו שאמרת - סה לה וי. אתה בחור צעיר מאוד, חסר ניסיון ספציפי בניסיון תעסוקתי וחסר השכלה גבוהה. כל מה שאתה יודע לעשות במחשב זה נחמד, אך זה בערך יספיק לך להיות פקיד.

אתה מחפש עבודה שהיא טיפה יותר רצינית ומכובדת משאר העבודות שזמינות לחבר'ה בגיל שלך, וגם כזו שתשלם לפחות טיפה יותר.

גילוי נאות - גם אני באותו מצב כמוך: בן 22, אחרי צבא, כרגע לומד לפסיכומטרי.

אני גם חיפשתי עבודה, שתהיה מעבר למה שחבריי מסוגלים למצוא, שהשכר יהיה טוב ושאוכל להתפתח. לשמחתי - מצאתי. אבל אפשרי לומר שזה היה תודות להרבה מזל. במצבנו, קשה למצוא עבודה שתתאים לשאיפות.

כל חבריי בגיל שלי, יוצאי צבא, כולם עובדים בתחנת דלק/שמירה, מלבד אחד שיש לו ניסיון ממשי בתחום הטכנולוגי והוא כעת עובד בהיי טק, אבל בפרויקט אשר יימשך חצי שנה ולאחר מכן הוא גם יצטרך לחפש את עצמו. הוא בעמדת יתרון, יש לו ניסיון רב בתחום שבו הוא רוצה לעסוק.

מה עושים? אם אתה זקוק לכסף, כרגע לך לעבוד בעבודה שתהיה הכי פחות גרועה. השכר בכולן יהיה פלוס מינוס זהה, לך על עבודה שתהיה קלה יותר ושעות נוחות יותר. במקביל, חפש לך עבודה אחרת, שתתאים למה שאתה רוצה להשיג.

אם אינך זקוק לכסף במיידית - המשך לחפש והשקע מאמצים. שום דבר לא מחייב אותך ואין סיבה להתפשר.

בכל אופן, לעבוד בעבודה עם אפשרות להתפתח, ללמוד ממנה, להרגיש שאתה באמת עושה משהו מכובד וגם להשתכר בהתאם, לרוב לא תוכל בגילך.

לשמחתי יצרתי לעצמי חוג מכרים שיכולים לעזור לי גם כעת וגם בעתיד. אנשים שלרוב לבחור בגילי אין שום קשר אליהם ואין שום דבר שמקשר ביניהם.

נסה להשיג משהו טוב. למה הכוונה? אם תמצא עבודה במקום מכובד יחסית, אפילו פקיד בחברה מכובדת, זה גם יכול לעזור לך בהמשך. אולי בהתחלה תעבוד בתחתית, אך בהמשך תוכל להתקדם.

לפי מה שאתה כותב - אתה בחור רהוט, אשר יודע להתבטא ואולי אף חכם (לא מכיר אותך, לא יכול לקבוע).

במצב כזה, אנשים ישימו אליך לב בעצמם, אתה רק צריך לדאוג שיבחינו בך.

אישית כבר קיבלתי כ-4 הצעות עבודה ממקומות מכובדים אשר נמצאים בקצוות שונים בתחומים שמעניינים אותי.

בקיצור - אם אתה שונה מהשאר, יבחינו בך.

• תוכן חדש...