Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .

 

אשמח לשמוע מהמומחים לגבי וויכוח שהיה לי עם אבי (אבא שלי)

 

הוא התלבט בין ספלאש לפאביה. (הסיבה שהפוסט הזה לא בפורום רכב חדש - כי השאלה היא טכנית כללית)

 

לספלאש יש מנוע 1300 שמפיק 94 כ"ס ולפאביה מנוע 1400 שמפיק 83 כ"ס.

 

אבי טוען שיותר כוח ממנוע קטן יותר נובע בהכרח מסיבובים מהירים יותר. בנסיעת מבחן הסוזוקי ללא ספק מאיץ טוב יותר מהסקודה.

אבל לא שמתי לב ששעון הטורים שלו מצביע על מהירות סיבובי מנוע חריגה.

 

האם ישנם עוד פרמטרים בתכנון של מנוע שיכולים להסביר כיצד מנוע אחד מפיק יותר כוחות סוס ממנוע אחר?

 

תודה וחג שמח

פורסם

כן,יחסי העברה מתיבת ההילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, יכול להיות שהמנוע של הסוזוקי מפיק את המקסימום כח שלו בסל"ד גבוה יותר.

בגלל זה נהוג בדף הנתונים הטכניים של המנוע לציין באיזה סל"ד מגיע המקסים כח/מומנט.

מעבר למה שנרשם פה ממליץ לך גם לקרוא קצת על "רצועת כח" של מנוע.

 

בנוסף יכול להיות שאתה לא הרגשת הבדל מבחינת ביצועים בגלל הפרשי משקל בין הרכבים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ניתן לומר כי באופן כללי, לגבי מנועים אטמוספריים (ללא מגדש טורבו ו/או מגדש על) אבא שלך צדק לגבי המצב בעבר לפני שנים רבות, שאז הדרך להעלות את הספק ומומנט המנוע, היתה על ידי הגדלת קוטר הצילינדרים במנוע והקטנת האורך שלהם, דבר שהביא ליותר מחזורי פעולת מנוע לדקה אבל זמינות ההספק והמומנט נפגעת ככל שנוקטים בגישה זאת, דהיינו הם מושגים בסל״ד גבוה יותר ולהיפך כאשר מהלך הבוכנה ארוך יותר וקוטר הבוכנה קטן יותר, שאז ההספק והסל״ד נמוכים יותר אבל הזמינות שלהם טובה יותר, דהיינו מושגים בסל״ד נמוך יותר.

 

מאז חלו תמורות רבות, ראשית דבר כדי להגדיל את המומנט וההספק הגדילו את מספר השסתומים לכל צילינדר וכיום נהוגים 4 שסתומים לצילנדר. הגדלת מספר השסתומים לא הביא אבל לשיפור בזמינות הכוח וכדי להתגבר על נושא זה, החלו יצרנים להשתמש בתזמון שסתומים משתנה וכיום במנועים מודרנים הוא קיים גם בשסתומי הפליטה וגם ביניקה.

 

אם תשווה רכבים בעלי מנועים זהים, כאשר באחד תזמון שסתומים משתנה והשני לא, תגלה שלראשון הספק ומומנט גבוהים יותר אבל עדיין מושגים בסל״ד נמוך יותר מהמנוע השני.

 

דרך נוספת היא הוספת הזרקה ישירה שמגדילה גם את ההספק והמומנט מאותו נפח תוך כדי חסכון רב יותר בדלק. חל גם שיפור מסוים בזמינות הכוח.

 

דרך נוספת היא הגדשת טורבו, כאשר מדובר במנוע ספורטיבי הן ההספק והן המומנט מוגדלים משמעותית יחסית למנוע אטמוספרי וזמינות הכוח משופרת בהרבה, כלומר הם מושגים בסל״ד נמוך יותר. במנועים מוגדשי טורבו שאינם מיועדים לשימוש ספורטיבי, שמים דגש רב יותר על שיפור המומנט וזמינותו. ההספק גם עולה ביחס לנפח אולם בשיעור מתון יותר מהמנוע הספורטיבי.

 

אם תשווה למשל את מנוע ה-tsi של פולקסוואגן, מנועי הזרקה ישירה מוגדשי טורבו, למנועים אטמוספריים תיווכח שהביצועים שהם מעניקים שקולים למנועים אטמוספריים בעלי נפח גדול בהרבה ותוך כדי זמינות גבוהה משמעותית, זאת למרות שההספק שלהם יחסית נמוך (ההספק= כ״ס). אם ניקח למשל את מנוע ה- tsi 1.2 הרי שהוא מייצר כ- 105 כ״ס בלבד אבל מומנט של כ- 18 קג״מ, כלומר הספק של רכב בעל מנוע 1.4 אטמוספרי ומומנט של מנוע 1.8 אטמוספרי ואולם הביצועים שהוא מייצר בפועל בתנאי אמת טובים יותר גם משל מנוע 1.8 אטמוספרי בשל זמינות גבוהה בהרבה, דהיינו ההספק ובעיקר המומנט המושגים בכל טווח סל״ד הנהוג בשימוש יומיומי גבוהים יותר משל מנוע ה-1.8 האטמוספרי.

 

כמובן שלביצועים בפועל יש השפעה רבה גם של תיבת ההילוכים ושל משקל הרכב ובמהירויות גבוהות גם למבנה האוירודינמי שלו, כך שמה שאתה מרגיש בנסיעה לא קשור דווקא למנוע.

 

לגבי הספלאש והסקודה צריך לבדוק את נתוני ההספק והמומנט ובאיזה טווח הם מושגים בכל רכב והכל תלוי בטכנולוגיית המנוע.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם

לקנות מיני ולהסתכל על המנוע?

 

תקנה כבר לאון או אוקטביה, מנוע 1.8TSI וסלאמת לא?

 

מבחינת מרווח הפאביה מנצחת גם את הסוויפט.

יש לי את ה1.4 ואני מרוצה ממנו, ציפיתי למנוע יותר חלש (עברתי אליו מנפחים של 1.8 ו2.2 ליטר).

פורסם

אמנון. קודם כל תודה על התשובה המפורטת!

 

אכן, לסוזוקי מנוע VVT עם 4 שסתומים לכל צילינדר.

הוא מפיק 12 קגמ ב4800 סלד

 

מנוע הפאביה בגרסה הידנית מפיק 13 קגמ ב3800 סלד.

לא הצלחתי לאתר מידע אודות הטכנולוגיות שבהן עושה המנוע שימוש פרט לעובדה שיש גם בו 4 שסתומים לצילינדר

פורסם

ביואיק לקרוס 3.6 v6 ככה שלא יחסר כוח.

 

ושוב, חרם לקנות רכב מיני לפי מנוע, בקטגוריה הזאת קונים לפי צרכים.

 

המנוע של הפאביה נותן מומנט גבוה יותר בסלד נמוך יותר מהסוזוקי, סימן שלט תצטרך לסחוט אותו בעליות והאצות.

יש לו רצועת כוח ארוכה יותר.

 

מהרגשה אישית אחרי שעברתי ממנועים בגודל 2l ככה, אני מרוצה מהכוח של ה1.4, ויותר מרוצה מהצריכת דלק

פורסם

האמת שנראה שנלך על הסוזוקי כי הוא יותר מתאים במקרה שלי. ואני חייב להודות שהוא מאד הפתיע אותי מבחינת הנהיגה.

 

אבל פתחתי את השרשור הזה מסיבה לימודית תיאורטית לחלוטין. עניין אותי לדעת כיצד סוזוקי הוציאו יותר כוח סוס ממנוע קטן יותר. את אבא שלי זה הדאיג. כי כמו שאמרתי מבחינתו המנוע מסתובב מהר יותר והוא ישחק מהר יותר. אבל אבא זה אבא. כשהוא היה צעיר היתה לו פורד גלקסי משנות ה60 בתקופה שהיו ראש המנוע עוד לא הכיל את מערכת השסתומים והיווה רק מכסה.

פורסם

זה שטויות.

 

סוזוקי זה סוזוקי, וסקודה זה סקודה.

 

שתיהם חברות גדולות מאוד, תטפל בלי להתקמצן, יחזיק לך עד שהרכב יגיע לגיל ברזל.

 

מהר יותר חזק יותר הכל שטויות במיץ.

כל היפניות שראיתי מוציאות לך את ההספק המירבי בסלד עצום, אז הם מתקלקלות מהר יותר? להפך!

פורסם
בפאביה הטכנולוגיה נראלי MPI

 

זה רק Multu point injection, טכנולוגיה שקיימת בכל רכב עוד משנות ה 90. לא היה משהו אחר לכתוב :o

 

 

לגופו של עניין:

 

נתון הספק מקסימלי כמעט חסר משמעות, כי הוא מתקבל בסל"ד, אליו נהג ממוצע לא מגיע כמעט אף פעם.

 

למשל בדור הקודם של דייהטסו סיריון 1.3 הספק מקסימלי היה 103 כ"ס, ב 7000 ומשהו סל"ד.

 

103 כ"ס ממנוע 1.3 ללא טורבו!

מספר יפה, נכון? בפועל, 99.999% מהזמן המנוע פועל בסל"ד שבין 2000 ל 4500, ובסל"ד זה יתכן והמנוע של סיריון חלש יותר ממנוע של פיז'ו 206 (לדוגמא), למרות שלפיז'ו הספק מקסימלי של 75 כ"ס בלבד.

 

 

 

באופן תיאורתי אפשר להניח שבין שני המנועים המדוברים כאן הבלאי הנמוך יותר יהיה ברכב עם יחס העברה ארוך יותר בהילוך אחרון - מנוע יסתובב בסל"ד נמוך יותר בשיוט וגם ברכב עם מנוע בעל מומנט גדול יותר בסל"ד נמוך (2500-3500 סל"ד) שיאפשר החלפת הילוכים מוקדמת יותר.

 

 

סל"ד יותר נמוך = פחות בלאי. את שאר הפרמטרים קשה מאוד להאריך.

 

 

פורסם

שלום.

בסופו של דבר עושים את החשבון במוסך.

חברת פולקסווגן הגרמנית בעלת סקודה היא מתקדמת טכנולוגית.

יש לה מנועים מתקדמים TSI וגירים מיוחדים DSG.

סוזוקי מנסיון מייצרים מכוניות פשוטות יחסית, ובעיקר אמינות מאוד מאוד.

רמת ההשקעה הנדרשת בטיפולים בסוזוקי ,היא מתחת לחצי מבסקודה.

אז אם אמינות מושלמת ועלויות אחזקה נמוכות מעניינות אותך לא הייתי מהסס.

הצרות עם הגירים המורכבים טכנולוגית ,ומחירי מוסך לא הגיוניים של יבואנית פולקסווגן

עושים את הבחירה לקלה ביותר.(יש כמה פוסטים כאן בסביבה על מחירי שחיטה במוסכי פולקווגן)

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

מה הקשר?

 

במקרה של סקודה מדובר במנוע 1.4 רגיל לחלוטין, בלי טורבו, בלי הזרקה ישירה, ובלי שום דבר.

מנוע שקיים כבר הרבה שנים ואין איתו בעיות.

 

וכנראה גם גיר ידני, אני לא חושב שפאביה 1.4 מגיעה עם DSG.

 

נכון שיש בעיות כאלו ואחרות עם טכנולוגיות מתקדמות אבל זה לא קשור לדיון כאן.

 

 

×
×
  • תוכן חדש...