Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפינה הצמחונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד חומר בעברית

"ויטמין B12

יש הקובעים שבשר חיוני לבריאות ומהווה מזון טבעי, כי ויטמין B12 אינו נמצא במזון צמחי אלא רק בבשר ובמזונות אחרים מן החי (אם כי ישנה מחלוקת האם הוא נמצא באצות מסוימות), וגוף האדם אינו יכול לסנתז אותו בעצמו, ואף לא לחיות בלעדיו.

אך אילו בשר היה מזון טבעי לאדם היה גוף האדם מותאם לציד ולעיכול בשר: לאדם היו ניבים כמו לחיות טרף, הוא היה מהיר יותר מרוב החיות, ריח בשר באטליז היה נחשב כנעים ולא כמגעיל, כל אדם היה חובב ציד מלידה, לא היה כלל צורך בבישול בשר, הכולסטרול והשומנים בבשר לא היו גורמים נזק, בשר לא היה מעלה את הסיכון לסרטנים שונים ולפודגרה וכן הלאה. להבדיל, לפירות ולאגוזים יש ריח וטעם נעימים, גוף האדם מותאם לעכל אותם והם אינם גורמים לנזקים בריאותיים כבשר אלא להפך. אף אחד אינו טוען שהם אינם מזון טבעי לבני אדם.

ויטמין B12 מהמזון נספג בבני אדם במעי הדק. משערים שמקורו הטבעי של ויטמין B12 אצל האדם היה חיידק או חיידקים במעי הדק שייצרו אותו (ישנן עוד השערות פרט לזו), וחיידקים אלה היו רגישים לרכיבים שונים בתרבות המערבית ונכחדו או שפעילותם דוכאה (הכוונה היא לרכיבים שלא היו קיימים עד המאה העשרים כאנטיביוטיקה, חומרי שימור סינתטיים וחומרי הדברה חקלאיים).

ניתן היה להניח שמעבר לתזונה אורגנית ללא מזונות מן החי וללא תוספי מזון וחומרים משמרים יביא לייצור עצמי בגוף של ויטמין B12, אך מחקר בטבעונים אוכלי "raw food" הראה שזה לא קרה.[13] יש לציין שויטמין B12 מיוצר במעי הגס אצל בני אדם, אך אינו נספג משם לתוך הגוף. המסקנה היא שטבעונים חייבים לספק את הויטמין לגופם לא באמצעות מזונם הרגיל. ישנן עדויות מספר על טבעונים בני זמננו שלא נטלו תוספי ויטמין B12 עשרות שנים ולא היה להם מחסור בו. אינני ממליץ לעשות כמותם, כי המנגנון שהודות לו התאפשר הדבר אינו ידוע, ברוב המקרים זה לא יקרה לטבעונים שינסו זאת, ועדיף לא לקחת סיכון של היווצרות מחסור בויטמין זה, בפרט שאספקתו כתוסף קלה, זולה ויעילה.

שר, ביצים או חלב אינם כדאיים ואינם אמינים כמקור לויטמין B12, כי חוסר בו שכיח גם אצל אוכלי בשר והנזקים הבריאותיים ממוצרים מן החי גדולים. תפריט המכיל אותם בכמות גבוהה אינו מבטיח כלל וכלל היעדר מחסור בויטמין B12. בארה"ב, שצריכת הבשר והמזונות מן החי בה לנפש היא הגבוהה בעולם, קיימות רמות נמוכות מדי של B12 בדם בקרב כ-39% מהאוכלוסייה. ממצא זה התגלה במסגרת מחקר שנערך במימון משרד החקלאות האמריקני בקרב 3,000 גברים ונשים במסצ'וסטס וממצאים ממנו פורסמו באוגוסט 2000 באתר משרד החקלאות האמריקני. [14] לחוסרים אלה לא אחראי שיעור גבוה של צמחונים בארה"ב, כי כמותם שם נאמדת ב-2.5% מכלל האוכלוסייה (נתון זה נלקח מחוות הדעת של איגוד הדיאטנים האמריקני לעיל). באופן מפתיע לא נמצא קשר בין צריכת בשר אדום, עופות ודגים לבין רמת ויטמין B12 בדם. עורכת המחקר, קתרין טאקר (Katherine Tucker), תזונאית אפידמיולוגית מאוניברסיטת Tufts בבוסטון, נימקה זאת בכך שהויטמין אינו נספג היטב ממקורות אלה. דווקא אכילת דגני בוקר מתוספים ב-B12 הייתה מקור אמין לקבלתו. כמו כן רמות הויטמין בקרב גילאי 49-26 היו דומות לאלה שבגילאי 65 ומעלה. לאלה שנטלו תוספי מזון היו 40% חוסרים פחות ב-B12 ביחס לאלה שלא נטלו. גם חלב מתוסף ב-B12 (בארה"ב החלב מתוסף ב-B12) התברר באותו מחקר כמקור טוב לויטמין, בשל ספיגה טובה של הויטמין ממנו, אך לקבלת הכמות היומית המומלצת צריך לשתות 666 גרם חלב בלתי מתוסף ביום - כמות בלתי סבירה - מה גם שלחלב ישנו שלל גדול של נזקים בריאותיים משמעותיים, כפי שאראה בסעיף על הסידן.

בישראל נערך בראשות ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, ראש שירותי המזון והתזונה במשרד הבריאות, סקר בשם "מב"ט - מצב בריאות ותזונה לאומי", שבדק בין השאר את רמת ה-B12 בדם אצל ישראלים. התברר שבישראל הרמה הממוצעת של ויטמין זה בדם נמוכה מארה"ב.[15] ניצן-קלוסקי התראיינה בתוכנית "פוליטיקה" ביום ג', 10.11.03, ואמרה ש"בכלל האוכלוסייה בארץ קיים מחסור חמור בויטמין B12".

כאמור לעיל, הפתרון הטוב ביותר לאספקת הויטמין (גם לאוכלי בשר) הוא ליטול פעם בשבוע טבלית מציצה של B12. בצורה זו הויטמין זמין גם לאלה שיש להם בעיה בספיגתו במעיים, כי בעת מציצתו הוא נספג היטב ישירות למחזור הדם מתחת ללשון. ספיגתו של הויטמין מטבלית מציצה יעילה מאוד, ושווה אפילו ליעילות של קבלת הויטמין באמצעות זריקה. יעילות ספיגת ויטמין B12 באמצעות כמוסות ויטמינים, שנבלעות בשלמותן ומתפרקות בקיבה היא פחותה בהרבה מזו של גלולת מציצה (אותו כלל נכון גם למזונות מתוספים בויטמין B12). אין תופעות לוואי לטבליות B12 ועודף של הויטמין מופרש בקלות ואינו גורם נזק. יש מצדדים באכילת בשר הטוענים כי בשר הוא מקורו הטבעי של B12 וטבלית מציצה היא מלאכותית, אך אין הם נמנעים באותה אדיקות משתיית חלב פרה - מזונם הטבעי של עגלים ולא של בני אנוש בוגרים, ומנטילת גלולות ויטמינים מלאכותיות אחרות ואף מתרופות סינתטיות, בעודם אוכלים את הבשר מבושל, מומלח ומתובל, בשונה מאוד מצורתו הטבעית."

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית אציין שאני לא צמחונית וסביר שלעולם לא אהפוך לכזו.

אחרי שנתתי את הגילוי הנאות שלי אמשיך לשאר העניינים:

1. האדם אינו יונק טורף אלא אוכל כל - יש לנו שיניים חותכות, טוחנות וניבים, אבל קחו בחשבון שמתוך 32 שיניים שאמורות להיות לאדם בוגר יש לנו רק 4 ניבים.

2. ניתן לאזן תזונה צמחונית בצורה שלא יהיו חוסרים ויטמיניים ומינרליים לגוף - פשוט כדאי להשתמש בשירותם של תזונאים שיעזרו לכם לאזן את התפריט.

3. גארי יורופסקי משתמש באפקט ההפחדה שמבחינתי נורא דומה למצב שבו אדם רחוק מהבית משוכנע על ידי חרדים להתחיל "להתחזק", אי אישית לא אוהבת מניפולציות רגשיות - יש מספיק סיבות הגיוניות לעבור לצמחונות ואפקט ההפחדה הרגשית מאוד מגעיל אותי.

4. פעם הייתי קרניבורית מיליטנטית כתגובה לצמחונים מיליטנטיים שהיו כל הזמן מסתכלים לי בצלחת, היום אני בשלב של "חיה ותן לחיות": מי שרוצה להיות צמחוני \ טבעוני, בבקשה - מי שינסה לומר משהו רע על מה שיש לי בצלחת אני אכנס בו בכל פיסת ביצ'יות שיש בי. המטרה של המשפט הזה היא כזו - אם אתם רוצים למשוך מישהו לכיוון שלכם, דברו על מה שאתם אוכלים ולמה זה טוב ולא על מה שיש בצלחת של מישהו אחר ולמה זה רע או לא מוסרי.

פורסם

בלי קשר לB12 ישנה הסוגיה של החלבונים המלאים וחומצות האמינו החיוניות

טבעוניים נוהגים לחשוב שאם יאכלו "מזה ומזה" או ישלבו דגנים וקטניות כלשהם בתפריט אז החלבון החסר של האחד ישלים עם החלבון החסר של השני ויהיה להם חלבון מלא

רוב רובם לא ממש יודעים אילו שילובים הם נכוניםכדי לפצות על החסר הזה

חייבים לצרוך באופן דיי קבוע - בוטנים, סויה, תפוא, תירס, אגוז ברזיל, עדשים, בננות

מי שלא צורך סויה בוטנים\שומשום\עדשים חייב לפצות עם אצות, שקדים, שיבולת שועל , חומוס

ולא כל הצמחונים אוכלים זאת, רובם מסתפקים בארוחות כגון מנת פחמימות (פסטה\אורז\תפוא\קינואה) עם ירקות ולפעמים מוסיפים אבוקדו\אגוזי מלך\שמן זית ופירות בין הארוחות וזה לא מספיק!, לא טוב.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

"טבעי" זה מושג בסיסי, שמשמש בעיקר אנשי שיווק. קשה מאוד למצוא היום משהו שהוא טבעי.

אני חושב שזה לא סוד מה עוברים בעלי החיים שמגודלים למאכל. מדובר באמת בזוועות, ולכן אני בהחלט מצליח להבין אנשים צמחונים/טבעוניים. אני חושב שאם פרות היו מגודלות מראש לשחיטה, ואז אולי עוברות מוות מהיר, איך שהוא זה היה מקובל על חלק מהאנשים. אולם במצב הנוכחי, בכדי להקטין הוצאות ולמקסם רווחים, הרבה מאוד חוות גידול נוקטות בשיטות אכזריות כלפי בעלי החיים.

אני לא מרגיש רע על זה שאני אוכל בעל חיים, אני מרגיש רע כשאני אוכל בעל חיים שעבר התעללות.

זו בעצם מילת המפתח.

גילוי - קרניבור, שלאחרונה גם חושב על צמחונות.

מישהו פה דיבר על האדם הקדמון, אז האדם מראשיתו הוא אוכל כל.

עובדה מעניינת - החיה היחידה בטבע שמשתמשת בכלים כדי לצוד, ולהילחם היא הקוף. קופי שימפנזה מסוימים נצפו כאשר הם יוצרים לעצמם חניתות, בכדי לאסוף נמלים, ולהדוף זכרים אחרים. מישהו אמר ששימוש בכלים זה לא טבעי? זה המצאת אדם? THINK AGAIN

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בלי קשר לB12 ישנה הסוגיה של החלבונים המלאים וחומצות האמינו החיוניות

טבעוניים נוהגים לחשוב שאם יאכלו "מזה ומזה" או ישלבו דגנים וקטניות כלשהם בתפריט אז החלבון החסר של האחד ישלים עם החלבון החסר של השני ויהיה להם חלבון מלא

רוב רובם לא ממש יודעים אילו שילובים הם נכוניםכדי לפצות על החסר הזה

חייבים לצרוך באופן דיי קבוע - בוטנים, סויה, תפוא, תירס, אגוז ברזיל, עדשים, בננות

מי שלא צורך סויה בוטנים\שומשום\עדשים חייב לפצות עם אצות, שקדים, שיבולת שועל , חומוס

ולא כל הצמחונים אוכלים זאת, רובם מסתפקים בארוחות כגון מנת פחמימות (פסטה\אורז\תפוא\קינואה) עם ירקות ולפעמים מוסיפים אבוקדו\אגוזי מלך\שמן זית ופירות בין הארוחות וזה לא מספיק!, לא טוב.

קינואה זה פחמימות ?

מה טוב בדיוק בתפו"א ? עדיף בטטה.

גם בננות לא ממש מדורגות גבוה באספקת ערכים תזונתיים.

פורסם
ערן - גם בישול ירקות מקל את אכילתם, בדיוק כשם שמקל את אכילת הבשר. אז תפסיק לבשל ירקות?

הפקת אנטיביוטיקה בהחלט אינה תהליך "טבעי" - אז אם אתה, או אחד מילדיך יחלה בדלקת ריאות לא תיקח או תתן אנטיביוטיקה ותתן לו למות "באופן טבעי"?

אאל"ט חיות ציד מופיעות בציורי מערותבני עשרות אלפי שנים. בחלט מעיד משהו על "טבעו" של האדם. גם האנטומיה האנושית מתאימה לכך.

תפסיק להיות מגוחך. "טבעי" הוא מונח חשוב מתחום הפרסום והשיווק. אין לו כל משמעות מעשית

טעות בידך .

אינני שואף להתקרב לטבע ולאבותיי (באשר הם יהיו) ,טוב לי איפה שאני אך מרגיש צורך בכמה שינויים מבחינה מוסרית -אי אכילת בשר ותודעת מחזור הם המינימום שאני יכול לבצע עבורי ואיכות חיי .

-----------------------------------

הלך חייו של האחר אינו מעניין אותי כלל ואני האחרון שיטיף לאחרים - לא זו המטרה כאן .

תודה מראש עבור כל מי שתורם כאן מידע - אני נהנה מאוד לקרוא .

Gn'f'R

פורסם
בטטה לעומת תפ"א גם מלאה בסוכרים אז זה לדעתי אמנם ממש טעים אבל פחות טוב

טוב למי? לשומרי משקל דווקא עדיף לאכול בטטה.

פחמימות הם סוכרים. זה לא באמת משנה כשמדובר בתפו"א או בטטה. למרות שבבטטה יש מעט יותר קלוריות, האינדקס הגליקמי שלה נמוך יותר. כמו כן, בבטטה יש יותר בטא-קארוטן. בתפו"א יש יותר מגנזיום.

בקשר לבננות שנאמרו פה, מדובר בפצצת מינרלים וויטמינים (וגם אנרגיה). אחלה של ערכים תזונתיים יש לה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
קינואה זה פחמימות ?

מה טוב בדיוק בתפו"א ? עדיף בטטה.

גם בננות לא ממש מדורגות גבוה באספקת ערכים תזונתיים.

כוס קינואה מבושלת

מה חשבת שזה אם לא בעיקר פחמימה?

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
קראתי , תודה .

לפחות היית מזהיר שזה ארוך ..

המאמר שתוקף את המרצה בטענה שהוא דמגוג טומנת בתוכה כמה אימרות חסרות בסיס וטענות לא רלוונטיות כשלעצמם .

ואת זה אני אומר לך כאחד שאינו טבעוני ואינו שוקל אפילו טבעונות .

ערן גם אני שמתי למעט אי דיוקים אבל רב ההוכחות שם הן די חותכות, והאמת היא שדי השקעתי בזה זמן, גם כדי לקרוא מהמקורות. יש מקורות שלא קשורים בכלל לנאמר (אולי סוג של "טוב ממילא הם לא יכנסו אז נזרוק קישור"), אבל בכל מקרה רב הדברים שם מבוססים וזה הצליח לשכנע אותי שמדובר בדמגוג.

פורסם

גם אני צמחוני, כבר 25 שנה, מגיל 10.

מה שחשוב לזכור שאי אפשר פשוט להפסיק לאכול בשר, ללא איזון בתזונה.

יש לי חבר שעשה ככה, ואצלו זה נגמר במחסור חמור של B12 וזריקות.

צריך להתכונן לזה.

בן אדם לא חייב לאכול בשר, הוא רק צריך לקבל את כל מה שהוא צריך ממקורות אחרים, שכבר צויינו פה.

מעבר לזה sperial, למה אתה קושר אכילת בשר להתקדמות טכנולוגית או מודרניזצייה?

הרי ברור שתעשיית הבשר עברה שיכלולים, אבל זה לא מעיד על התקדמות כלשהי של האנושות, רק של התיעוש.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

הרי ברור שתעשיית הבשר עברה שיכלולים, אבל זה לא מעיד על התקדמות כלשהי של האנושות, רק של התיעוש.

אני נורא מתנצלת אבל המשפט הזה לא ממש נכון - זה כמו לומר שהרכב שיש לך בבית נוסע בעצמו מבלי שאדם נוהג בו.

התקדמות הטכנולוגיה מעידה על התקדמות האדם (לטוב ולרע)

פורסם
אני נורא מתנצלת אבל המשפט הזה לא ממש נכון - זה כמו לומר שהרכב שיש לך בבית נוסע בעצמו מבלי שאדם נוהג בו.

התקדמות הטכנולוגיה מעידה על התקדמות האדם (לטוב ולרע)

בני האדם לא נהיו מוסריים יותר עם התקדמות הטכנולוגיה, יש יותר רוצחים סדרתיים ופושעי מלחמה במאה ומשהו שנים האחרונות

מאשר אי-פעם, הטלויזיה האינטרנט מטמטמים דורות שלמים, יש רעב, מגיפות ועוני מחריד בחלקים רבים של העולם.

לי נראה שיש דווקא רגרסיה או שתקראי לזה התקדמות לרע, שזה מה ?

• תוכן חדש...