Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום האוטו - מיתוס או אמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קליפת מוח- כמה מכוניות אתה מכיר עם מנוע 2 פעימות, שלדעתך זה דרש התייחסות גם אליהן??

וכן. בחורף הישראלי אין צורך לחכות. גם בחורף אחר, אבל שאלת על ישראלי...

פסאט04- סליחה. שכחתי להניף את שלט הציניות שלי....

לא באמת לדומם לפני העצירה. זה היה ע"מ לחדד את הנקודה שאין צורך לחכות. בכלל.

יותר מובן עכשיו?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה בטוח, אבל בפועל יש איזורים שמוגדרים IDLE FREE AREA, איזורים בהם ועוד איך מקבלים קנסות על הפעלת מנוע מיותרת בסרק.

אני רואה בהם שלטי המלצה.

"בבקשה תכבה את המנוע", "שמור על הילדים שלנו ותכבה את המנוע", "מנוע מונע מעל 10 שניות עולה יותר מאשר התנעה מחדש"

מה גם שרכב זה לא מחשב, אפשר להמציא על כל דבר תירוץ, זה שהתרבות בחו"ל ברוב המקרים שונה מהארץ, שיהיו בריאים להם אין במה להתעסק אז הם ממציאים חוקים שטותיים.

וזה לא בידיוק ככה כמו בסרטים שיש את השריף הקשוח שבא ומחפש מי עובר על החוק.

ואם כבר מדברים על זיהום אוויר, גם ככה בכל רגע נתון יש עשרות ניידות שעומדות גם כמה שעות במקום והנוהל אומר שאסור לכבות בהם מנוע.

מדובר בחוק שלא רק שנאכף, אלא ברמות קנס שעשויות להגיע למאות ואף אלפי דולארים. באזרים כאלה לא תמצא רכב שפועל רק בשביל המזגן או החימום.

יצא לי לטוס להרבה מאוד מדינות בעולם, חוץ מאפריקה ואוסטרליה, הרגל שלי דרכה בכל יבשת.

יצא לי לדבר עם שוטרים, ואף נעצרתי פעם אחת (בגרמניה, איך שנחתתי ונהגתי עם רכב שכור, בטעות עמדתי ממש על הקו של הצומת ולא ראיתי את הרמזור, וכולם חיכו כמו מתורבתים ולא צפרו, אחרי שתי דקות הגיע שוטר ואמר לי שככה זה בגרמניה ושיהיה לי טיול מהנה).

ביוון, היינו כמה חברים עם טרקטורון, עברנו ליד שוטרים וגם נסענו לידם בכביש, בלי קסדה וחברים שלי גם בלי חולצה, לא אמרו כלום.

בקיצור רוב השוטרים שראיתי בחו"ל זה יסמנים, עם חיוך נחמד וככה גם הם מתנהלים.

בקיצור, עם ניסיון עם כמה סוגי מנועי דלק, תמיד אני אתן למנוע שלי להתחמם קצת ולא ישר מניע ונותן גז.

(ואם זה מנועים בגודל שתי אצבעות עד מנוע של טרקטור.)

פורסם

נאמר כאן שגם ליפני 20 שנה לא היה צריך לחמם את המנוע.

זכור לי אונו פייר מודל 92 שהיתה לאחי ליפני 5 שנים -הרכב לא היה סוחב ואפילו היה כבה אם לא נתנו לא לחימום בעמידה (גם עם צוק) לפחות 2 דקות.

ככה גם כל רכב מהשנים האלו שהכרתי.

אז לדעתי חייב בחימום.

בשנים האחרונות כלומר הרכב המודרני עבר פיתוח כזה או אחר שהנהג לא ירגיש את המאמץ של המנוע.

אני אישית תמיד מחכה כ 2 דקות ליפני תחילת הנסיע ולא מאמץ את המנוע עד שמגיע לטמפרטורת עבוד.

כמו שאני קם בבוקר ומיתפנק עוד כמה דקות ככה אני מרגיש כלפי הרכב.

המיתוס האחרון- אני יודע שלכל חומר במיוחד ברזל יש השפעה מהטמפרטורה.

ברזל הנמצא בעומס בטמפורה מסויימת לא יגיב באותו עומס בטמפרטורה אחרת.

בטח שיש הפרש בין 20 מעלות ל 90.

גם אם לי היה רכב ליסינג הייתי מניע ונוסע.

אבא תמיד אמר לי איך שתיתחיס לרכב ככה הוא יתיחס אליך.

רז.

פורסם

היה לי רכב שנת 77, סחב מצויין מרגע ההתנעה.

היה גם רכב שנת 81, מוזנח ולא מטופל, הוא קצת גמגם אבל עם צ'וק נסע בסדר.

גם רכב שנת 86, נסע מצויין וללא שום הבדל מרגע ההתנעה.

וגם רכב מודל 91, גם הוא הניע ונסע כמו שצריך ללא צורך בחימום.

היה גם רכב מודל 94 עם קרבורטור (מסחרי), ומה לעשות, גם הוא היה מניע ונוסע ללא שום תופעות מיוחדות.

נ.ב.

בקרבורטורים, לפחות בחלק מהם יש מנגנן, שמחזיר את פרפר הצ'וק למצב פתוח לחלוטין, כשדוושת גז לחוצה חזק, גם אם הצ'וק עדיין בפעולה. וזה על מנת לא להפריע לסחיבה ולאפשר לכמות האוויר הנדרשת להישאב למנוע.

פורסם
השאלה שתמיד עניינה אותי, כשמתניעים, צריך לחמם את האוטו לפני הנסיעה? או שזה סתם שטויות ואפשר כבר להתחיל בנסיעה כמה שניות אחרי? אני מדבר על התנעות בבקרים, או אפילו אחרי יום יומיים שהאוטו לא זז.

לא מיתוס!

חימום האוטו לאחר מנוחת לילה או לפחות כמה שעות באמצע היום מאוד קריטי לטווח הארוך ושומר על צנרת הרכב ומונע סתימות משמן.

ברגע שאתה מדליק את הרכב ונוסע ישר או מכבה את הרכב מיד לאחד שסיימת את הנהיגה אתה גורם להיווצרות בוצה במערכת הצינורות - מה שגורם לסתימות וגורם נזק בלתי נראה לרכב.

במנועי טורבו הנושא עוד יותר רגיש ויכול לגמור את הטורבו! הוצאה לא קטנה..

אני כל יום מחכה 2-3 דקות בבוקר ולתת לרכב להתחמם ואז נוסע וכשאני מסיים את הנהיגה אני נותן לו 2-3 דקות להתקרר טיפה כדי למנוע בוצה במערכת.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

נ.ב

פעולת חימום המנוע בסיבובי סרק בלחיצה על הגז אינה פעולה תקינה!!!

נהוג לחשוב מחשבה מוטעית שעל מנת לחמם את המנוע בעמידה אפשר ללחוץ על הגז ולתת לרכב קצת טורים שזה דבר טוב, אבל למעשה גורם יותר נזק!

בדיוק כמו שבנאדם לא יכול לקום בבוקר ולרוץ 2 ק"מ מבלי להתחמם - כך גם הרכב

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
נ.ב

בדיוק כמו שבנאדם לא יכול לקום בבוקר ולרוץ 2 ק"מ מבלי להתחמם - כך גם הרכב

1. איך אתה משווה לא הצלחתי להבין

2. כמובן שזו שטות

פורסם

פעולת חימום המנוע בסיבובי סרק בלחיצה על הגז אינה פעולה תקינה!!!

תלוי כמה גז ובאילו תנאים. אם הרכב עובד שתי דקות ואתה מעלה את הסל"ד ל1500~1300 אין בזה שום דבר רע. להיפך, גורם לשמן סירקולצייה טובה יותר לפני שאתה מפעיל מאמץ בנסיעה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברור שהמנוע צריך להתחמם! רגע, בעצם, למה רק המנוע? גם הצמיגים מתחממים, גם השמנים, הממסרה, הבלמים, אפילו הבולמים ("בולמי זעזועים") עוברים תהליך של חימום בדקות הראשונות לנסיעה. אבל, בדומה לכל הרכיבים הללו, תהליך חימום המנוע הוא תוצר טבעי של פעולת המנוע.

לכן, כל שצריך לעשות הוא להתניע, לתת לרכב רק כמה שניות מועטות כדי שהשמן יגיע לכל הנקודות וכדי שסיבובי המנוע יתייצבו, ואחר כך לנהוג בעדינות ומבלי להעמיס על המכלולים בהאצות חזקות, בלימות חדות, פניות פתאומיות, בלימת מנוע חזקה וכיוצ"ב. במידת האפשר גם רצוי שלא להפעיל צרכני כוח גדולים כגון המיזוג. בתוך זמן קצר המנוע יתחמם ויאפשר פעולה חלקה בהרבה.

חימום של המנוע "בכוח" על ידי עמידה במקום והאצה בכוח בסרק, או כמו בשטות אחרת שראיתי - הדלקת מזגן בבוקר קר כדי להעמיס על המנוע ולחמם אותו - מגדילה את העומס על המכלולים כשהם קרים ופוגעת בהם! אבל המתנה של שניות ספורות (או קצת יותר ברכב מוגדש) ואחר כך כ-10 דקות של נהיגה עדינה, יטיבו מאוד עם המכלולים.

אגב, לא רק מכלולי הרכב קרים בתחילת הנסיעה. גם גוף הנהג קר ותפעול המכלולים פחות זורם (רלוונטי יותר לדו"ג) אך בעיקר - המוח של הנהג "קר" - בדקות הראשונות לנסיעה נהגים על פי רוב אינם מרוכזים כראוי בנהיגה, דבר הגורם לתאונות טיפשיות רבות בחניה כגון בלבול בין הדוושות וכדומה. סיבה נוספת להתחיל בעדינות...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני רואה בהם שלטי המלצה.

"בבקשה תכבה את המנוע", "שמור על הילדים שלנו ותכבה את המנוע", "מנוע מונע מעל 10 שניות עולה יותר מאשר התנעה מחדש"

עד שתקבל פעם אחת קנס.

מה גם שרכב זה לא מחשב, אפשר להמציא על כל דבר תירוץ, זה שהתרבות בחו"ל ברוב המקרים שונה מהארץ, שיהיו בריאים להם אין במה להתעסק אז הם ממציאים חוקים שטותיים. החוק אינו שטותי כלל, בשונה ממה שכתבת.

וזה לא בידיוק ככה כמו בסרטים שיש את השריף הקשוח שבא ומחפש מי עובר על החוק.

נכון, וגם בארץ 99.99 אחוז מהזמן לא מקבלים קנסות על חריגה מהמהירות המותרת, למרות שהעבירה מתבצעת בפועל.

ואם כבר מדברים על זיהום אוויר, גם ככה בכל רגע נתון יש עשרות ניידות שעומדות גם כמה שעות במקום והנוהל אומר שאסור לכבות בהם מנוע. אוקיי, להם יש סיבה ולך?

...

בקיצור רוב השוטרים שראיתי בחו"ל זה יסמנים, עם חיוך נחמד וככה גם הם מתנהלים. השוטרים בחו"ל, לפחות במדינות המפותחות יותר, פשוט מנומסים, כככל החברה באותן מדינות, וזה בשונה מארצינו, בה המשטרה מורכבת בעיקר מבבונים שבקושי יודעים קרוא וכתוב (שלא לדבר על נימוס, כבוד בסיסי ודרך ארץ).

בגרמניה נהוג קנס של 10-15 יורו (תקנו אותי אם אני טועה לגבי גובה הקנס) באם אדם עומד עם מנוע מותנע ללא סיבה, ותאמין לי שבגרמניה אוכפים את החוק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בגרמניה נהוג קנס של 10-15 יורו (תקנו אותי אם אני טועה לגבי גובה הקנס) באם אדם עומד עם מנוע מותנע ללא סיבה, ותאמין לי שבגרמניה אוכפים את החוק.

לא הייתי קורא לשוטרים בבונים, זה עבודה קשה ומישהו צריך לעשות אותה.

באותה מידה אתה יכול לקרוא לחיילים שלך רוצחים (מה שמרתיח אותי כל פעם שהשמאל אומר את זה, הבאתי את זה כדוגמא, הדעות שלי ימניות.)

יש עבודה שחורה, ויש אנשים שמבצעים אותה, אין מה לעשות ככה העולם בנוי.

ובקיצור, אנחנו לא יודעים מהי כוונת המשורר, התחושה שלי, שמי שחוקק החוקים הללו הוא מסתכל מנקודה אקולוגיה ולא טכנית. (בטח גם יש לו איזה אודי חדשה שהוא מחליף כל שלוש שנים, ככה שהוא גם לא יודע מזה רכב ישן.)

פורסם

לא הבנתי את "המחממים", מה תרוויחו? המנוע יחזיק מעמד עוד 30K בסוף חייו? כמה מכם החזיקו רכב עד סוף חיי המנוע? רכב מושבת רק בגלל בעיות אי חימום מנוע?. למה לא לנסוע ולהנות, מה שיבוא יבוא. אני נהג וותיק, לא נוסע בליסינג, מעולם "חיממתי" לא לפני ולא אחרי. שום דבר לא קרה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
לא הייתי קורא לשוטרים בבונים, זה עבודה קשה ומישהו צריך לעשות אותה.

אני יכול למנות עוד הרבה עבודות קשות. יחד עם זאת, חצי עבודה גרועה לפחות כמו כלום עבודה, וזה בכל אופן לא מהווה בשום מצב הצדקה להתנהלות של אחוז גבוה מדי של שוטרים במדינת ישראל.

באותה מידה אתה יכול לקרוא לחיילים שלך רוצחים (מה שמרתיח אותי כל פעם שהשמאל אומר את זה, הבאתי את זה כדוגמא, הדעות שלי ימניות.) לקרוא להם רוצחים זאת דמגוגיה זולה (האמת, אפילו נמוך מזה, הרבה יותר נמוך) אבל זה בכל אופן לא ממש קשור כאן.

יש עבודה שחורה, ויש אנשים שמבצעים אותה, אין מה לעשות ככה העולם בנוי.

אז תסביר לי בבקשה כיצד באירופה, באסיה, אוסטרליה ובצפון אמריקה מצליחים השוטרים לבצע את העבודה השחורה הזו בנימוס, דרך ארץ, כבוד בסיסי לאדם העומד מולם (ולעיתים אף יותר מכבוד בסיסי) ובארץ זה בדיוק ההיפך?

ובקיצור, אנחנו לא יודעים מהי כוונת המשורר, התחושה שלי, שמי שחוקק החוקים הללו הוא מסתכל מנקודה אקולוגיה ולא טכנית. (בטח גם יש לו איזה אודי חדשה שהוא מחליף כל שלוש שנים, ככה שהוא גם לא יודע מזה רכב ישן.)

מה זאת אומרת אנחנו לא יודעים מהי כוונת המשורר? הכיצד ניתן להיות ברור יותר? אם יש חוק שאומר שאין לעמוד ולאפשר למנוע הרכב לעבוד בסיבובי סרק כי אתה: מחמם את המנוע, מחכה לחברה שלך בחניה, מחכה לפגישה ויש לך רכב חברה וכו', אז משמעות החוק היא פשוטה - אסור לעשות את הדברים הנ"ל, וזהו.

זה מזהם, מוסיף רעש, מבזבז דלק ואין בכך כל תועלת.

נ.ב. עוד הרבה לפני שהופיעה מערכת ה"עצור וסע", באירופה נהגו לדומם המנוע כאשר מגיעים למפגש כביש עם מסילת ברזל ועוברת רכבת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

למעוניינים, מצ"ב הוראות התנעת והדממת המנוע בגולף 2010 (דור שישי).

יש לציין שלמרות שמנועי ה-TSI קיימים כבר מהדור החמישי, אין איזכור לטורבו ולהתייחסות אליו בכל הספר.

- בניית לחץ שמן בהתנעה, מוזכרת רק בהקשר של רעש יתר למשך מספר שניות.

- האיסור על חימום הרכב בעצירה מוזכר תחת סעיף "למען איכות הסביבה".

- הדממת המנוע לאחר פעילות מאומצת מוזכרת תחת סעיף "זהירות", וללא קשר לקיומו של מגדש ברכב.

golf_off.jpg

golf_on.jpg

פורסם
מה זאת אומרת אנחנו לא יודעים מהי כוונת המשורר? הכיצד ניתן להיות ברור יותר? אם יש חוק שאומר שאין לעמוד ולאפשר למנוע הרכב לעבוד בסיבובי סרק כי אתה: מחמם את המנוע, מחכה לחברה שלך בחניה, מחכה לפגישה ויש לך רכב חברה וכו', אז משמעות החוק היא פשוטה - אסור לעשות את הדברים הנ"ל, וזהו.

זה מזהם, מוסיף רעש, מבזבז דלק ואין בכך כל תועלת.

נ.ב. עוד הרבה לפני שהופיעה מערכת ה"עצור וסע", באירופה נהגו לדומם המנוע כאשר מגיעים למפגש כביש עם מסילת ברזל ועוברת רכבת.

כי בחו"ל התרבות שונה בהרבה מהמקומות, הנהגים (לדוגמא) שעוברים על החוק לדעתי לא מתווכחים ומפעילים קשרים כמו שהישראלים אוהבים לעשות (התרבות שלהם היא שאם עשיתי עבירה, מגיע לי להענש, דרך אגב ככה אני גם חושב רק שאני לא תמים).

עוד סיבה לכך שאתה קורא ככה לשוטרים זה הסיבה שמערכת החוק במדינה שלנו קצת דפוקה, ואני לא מדבר על תנועה אלה על כל מה שקשור לעבירות פליליות (וגם הכבדות ביניהם).

יצא לי ליהיות נוכח (הייתי חייב להתנדב, במחשבה שניה אני לא הייתי עושה את זה, כי לא טוב בתור אזרח לראות איך החוקים עובדים בשטח) במקרה שיש חשד כבד מאוד על בנאדם (רכב מחשיד+התנהגות מאוד מחשידה שכוללת החלפת צבעים, גמגום והזעה, ולבסוף שחררו אותו כאילו היה איזה אזרח תמים וטוב).

הפואנטה, שמה שקורה, עד שהם מקבלים קצת בשר, גם הוא מקולקל עם טעם של נבלה, למה? כי החוק לא מאפשר להם לטפל בזה ולקבל קצת אקשן.

(ועוד עם כל הסכנות שיש היום, שפושע ששוטר נתן לו מכה חשמלית עם שוקר, למחרת השוטר יכול להמצא בחדר החקירות כאילו הוא זה שפשע).

למעוניינים, מצ"ב הוראות התנעת והדממת המנוע בגולף 2010 (דור שישי).

יש לציין שלמרות שמנועי ה-TSI קיימים כבר מהדור החמישי, אין איזכור לטורבו ולהתייחסות אליו בכל הספר.

- בניית לחץ שמן בהתנעה, מוזכרת רק בהקשר של רעש יתר למשך מספר שניות.

- האיסור על חימום הרכב בעצירה מוזכר תחת סעיף "למען איכות הסביבה".

- הדממת המנוע לאחר פעילות מאומצת מוזכרת תחת סעיף "זהירות", וללא קשר לקיומו של מגדש ברכב.

לא נותנים לך עצות, כי כל מה שמדברים בשרשור הזה זה לא משהו שנבדק והוכח.

ליצרן לא אכפת ממך, מצידו שילך לך טורבו אחרי 80KKM וגיר או מנוע יתבלה אחרי 50KKM, העיקר שתקנה ממנו חדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...