Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום האוטו - מיתוס או אמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שתמיד עניינה אותי, כשמתניעים, צריך לחמם את האוטו לפני הנסיעה? או שזה סתם שטויות ואפשר כבר להתחיל בנסיעה כמה שניות אחרי? אני מדבר על התנעות בבקרים, או אפילו אחרי יום יומיים שהאוטו לא זז.

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא צריך לחמם את האוטו, אך עדיף לא לאמץ אותו מיד בתחילת הנסיעה.

כמו כן, נסיעות קצרות שבהן הרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה לא מומלצות במיוחד.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ממ, למשל אני רוצה לנסוע 40 ק"מ לפחות, אני יכול פשוט להתניע ושניות בודדות אחרי להתחיל לנסוע? זה בריא למנוע לטווח הארוך?

מדובר ברכב ישן סה"כ

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

מיתוס מבוסס חלקית.

זה נכון שצריך לחמם את הרכב לפני מאמץ של המנוע, אבל לא בעמידה אלא בנסיעה רגועה. חימום הרכב בעמידה מאריך את זמן החימום ולכן גורם להצטברות מואצת של פיח במנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ממ, למשל אני רוצה לנסוע 40 ק"מ לפחות, אני יכול פשוט להתניע ושניות בודדות אחרי להתחיל לנסוע? זה בריא למנוע לטווח הארוך?

מדובר ברכב ישן סה"כ

אם אתה שואל אם אתה צריך לשבת כמה דקות ברכב ולשתות כוס קפה לפני הנסיעה אז התשובה היא לא.

פורסם

ברכבים הקודמים שלי הייתי מחכה כדקה, לא זוכר בדיוק למה.

ברכב הנוכחי אני מניע, מסתדר בכסא, נועל חגורת בטיחות ונוסע רגוע.

עד שהרכב לא מגיע לטמפ' עבודה אני משתדל לא לעבור 2K סל"ד (דיזל).

בסוף הנסיעה אני דווקא מחכה כ-2 דקות לפני שאני מכבה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני בכל המכוניות שהיו לי הייתי מניע את הרכב מחכה 10 שניות שכל השמן השמן יעבור במערכת ומתחיל נסיעה רגועה ולא עובר את ה-2K סל"ד עד שהמנוע מתחמם

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לא לחמם ולא לאמץ.

ביציאה מביתי (חיפה) יש עליה של כחצי ק"מ, אני לא מדליק מזגן ולא עולה מעל הילוך שני.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

מה עם חצי דקה דקה לפחות שיצטבר קצת לחץ שמן?

בד"כ אני מחכה לפחות דקה שתיים לפני, ם לא יועיל לא יכול להזיק..

פורסם

בפעם המיליון בערך:

לא צריך לחמם מנוע לפני נסיעה. לא ברכב ישן ולא ברכב חדש.

לא צריך להגזים ולהמתין מעל לכמה שניות לפני כיבוי ברכב עם טורבו.

אפשר להפעיל מזגן ברגע שמתניעים.

מומלץ לא לאמץ את המנוע עד שהוא מגיע לטמפרטורות עבודה. לא לאמץ - הכוונה לא להגיע לסל"ד שהוא מעל 70% מהסל"ד המירבי ולא להאיץ בפול גז.

וכן, חימום מנוע בעמידה במקום מזיק:

מנוע מגיע לטמפרטורת עבודה בנסיעה הרבה יותר מהר מאשר בעמידה.

אם מחממים את המנוע במקום, הזמן הכללי שלוקח לו להגיע לטמפרטורת עבודה מתארך.

וכידע, רצוי שהמנוע יעבוד כמה שפחות זמן בטפרטורה נמוכה- ואם מחממים את המנוע במקום, משיגים את התוצאה ההפוכה.

פורסם
השאלה שתמיד עניינה אותי, כשמתניעים, צריך לחמם את האוטו לפני הנסיעה? או שזה סתם שטויות ואפשר כבר להתחיל בנסיעה כמה שניות אחרי? אני מדבר על התנעות בבקרים, או אפילו אחרי יום יומיים שהאוטו לא זז.

פעם זה היה נכון, היום יש הזרקת דלק ואין צורך לעשות את זה יותר

פורסם

למרות שכבר כתבתי את זה - חשוב להבהיר עוד פעם:

גם לפני עידן הזרקות דלק זה לא היה נכון.

בקרבורטורים היה צ'וק ידני או אוטמטי, שאיפשר למנוע לעבוד יציב בסל"ד מעט מוגבר ישר אחרי ההתנעה, כמו כ היו מערכות לחימום סעפת יניקה, מערכות ליניקת אוויר חם מאיזור סעפת פליטה - הכל כדי לאפשר לנהג לצאת לדרך מיידית ללא צורך בשום חימום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...