Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום האוטו - מיתוס או אמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עובדה שבפאביה החדשה שלי, שמו מנורה כחולה בלוח שעונים, וכתוב, לא לאמץ את המנוע, אלה רק אחרי שתיכבה.

הם חסכו ולא שמו מד חום, במקום זה יש נורה כחולה למנוע קר ונורה אדומה לחימום יתר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יהיה מה שיהיה, זוהי עובדה קיימת שלוקח למנוע כמה שניות ואפילו דקות עד אשר השמן מגיע לכל חלקי המנוע. אפילו בזמנו כאשר היה דיון על צמיגות של שמנים הביאו סירטון של חברה ידועה ובו היא עשתה השוואה כמה זמן לוקח לשמן להגיע לכל חלקי המנוע ביחס לצמיגות של השמן. הישוו בין צמיגות 0W-XX, 5W-XX ו 10W-XX. לאחרון לקח כמעט דקה עד אשר כל המנוע קיבל שימון. לפיכך, יהיה מה שיהיה כאשר אני מתניע מנוע קר בבוקר אני ממתין לפחות דקה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מי שאמר שיש מדינות שבהם מקבלים קנס על עמידה במקום לשם חימום מנוע.

אני בטוח שזה לא חוק שאוכפים אותו!

אתה בטוח, אבל בפועל יש איזורים שמוגדרים IDLE FREE AREA, איזורים בהם ועוד איך מקבלים קנסות על הפעלת מנוע מיותרת בסרק.

22.JPG

33.jpg

44.jpg

55.jpg

פורסם

מדובר בחוק שלא רק שנאכף, אלא ברמות קנס שעשויות להגיע למאות ואף אלפי דולארים. באזרים כאלה לא תמצא רכב שפועל רק בשביל המזגן או החימום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב, אני רואה שאי אפשר לשכנע אף אחד.

אני אסכם את דעתי - בחורף קר, בטמפרטורות מתחת ל 0 מעלות יש הגיון בלתת למנוע לעבוד 30-60 שניות בסרק לפני תחלית נסעה.

בטמפרטורות של הארץ שהן ברוב השנה מעל 20 מעלות אני רואה את זה כמיותר לחלויטין, מבזבז זמן, דלק, מזהם את האוויר.

כמובן כל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון, מקווה שבעתיד גם כאן יחקקו חוק שאוסר הפעלת מנוע בסרק ללא צורך.

פורסם

מה יש לכם אנשים? כמה פעמים צריך להסביר?

לא רק שאין צורך בהמתנה שהמנוע יתחמם, זה מזיק למנוע. מזיק. מבינים מה זה אומר? זה אומר לא טוב.

אני אחזור שוב, כי יש לאנשים פה בעיות קליטה קשות: לא לחכות, אפילו לא שניה, בסל"ד סרק בהנעה.

יותר מובן?

לא היום, לא מחרתיים, ולא לפני 25 שנה, לא היה צורך בזה, ואף פעם לא יהיה צורך בזה. זה רק מזיק למנוע. לוקח לו יותר זמן להתחמם, בינתיים השימון שלו לא אופטימלי כמו בזמן נסיעה, הוא יוצר יותר משקעי פיח בתוך המעברים, והוא מבזבז יותר דלק. איפה אתם רואים פה ייתרון כלשהו?!

נכנס לרכב, שם חגורה, בודק מראות, מניע ונוסע.

ועוד דבר חשוב: ב10 דקות הראשונות לנסיעה, לא "לוחצים", ומשתדלים לא לעבור את ה2000-2500 סל"ד, עד שהמנוע (המים והשמן) יגיע לטמ'פ עבודה. ואין שום בעיה להדליק מזגן.

בכיבוי- רכב בלי טורבו- אפשר לדומם מנוע רחוב לפני הבית. אין שום סיבה לחכות עם רכב מונע בסרק לפני כיבוי. עוד מיתוס מפגר שאנשים חושבים שזה תורם להם איכשהו- בפועל הם רק מבזבזים יותר דלק. בלי שום פואנטה.

רכב עם טורבו- לפני העצירה, חצי דקה-דקה נסיעה רגועה, בלי לאמץ את הטורבו, ואז אפשר לחכות 5-10 שניות בסרק לפני כיבוי, זה רק ע"מ שהסל"ד של הטורבו ירד לתחום שבו השמן שנותר במערכת אחרי הכיבוי יספיק לשמן אותו עד לעצירה המלאה של הטורבינות.

מה למדנו היום ילדים?

- לא לחכות אפילו שניה בהנעה קרה. להניע ולנסוע

- ב10 דקות הראשונות לנסיעה לא לוחצים, ולא עוברים את ה2000-2500 סל"ד

- מותר להדליק מזגן באיזה שלב של הנסיעה שרוצים

- לא לחכות בכיבוי רכב אטמוספירי

- ברכב טורבו- דקה אחרונה לנסיעה- רגועה, והמתנה של 10 שניות לפני כיבוי. לא יותר. זה לא תורם שום דבר.

ומה עוד למדנו?

- לא לכל מיתוס צריך להאמין.

- גם לפני 20 שנים לא היה צורך בהמתנה לפני נסיעה

- כשמנהל הפורום הטכני כותב משהו לגבי עבודת המנוע- אפשר לסמוך עליו

לסיכום- מי שמחכה לפני תחילת נסיעה- אידיוט.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אצלי ברכב, כל עוד הוא לא חם, העברת הילוכים קשה מאוד, אחרי חימום ההילוכים עוברים חלק, מה זה אומר?:roll:

לא שאני מזלזל בדעות המומחים, פשוט רוצה לדעת למה.

פורסם

זה כבר קשור לחום של השמן בתיבת ההילוכים.

הצמיגות של השמן שלך כנראה לא מתאימה לך- אז עד שהטמפ' של השמן עולה והצמיגות שלו יורדת, הוא לא מסכך כראוי וקשה יותר להעביר הילוכים.

אם השמן ישן- זה הזמן להחליף.

אם לא- חכה למבינים יותר שיגידו אם בכל זאת צריך להחליף אותו לשמן אחר

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

גם בגיר נמצא שמן וכמו כל נוזל גם הוא סמיך יותר כשקר וסמיך פחות כשהעסק מתחמם.

גיר הוא מכלול שלוקח לו הרבה זמן להגיע לטמפ' עבודה, משהו באיזור החצי שעה.

ככל שהוא מתחמם הנוזל הופך לדליל יותר והתחושה בידית משתפרת.

בכל מקרה, אם אתה חש כי קיים פער משמעותי באופן העברת ההילוכים בין מנוע קר לחם אני מציע שתחליף לשמן גיר מקורי ובצמיגות אותה קבע יצרן הרכב. נהג ממוצע לא אמור לחוש הבדל באופן העברת ההילוכים בין מנוע קר לחם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שמן גיר הוחלף לשמן מקורי לפני 10 אלף ק"מ, אבל גם מאז שהוחלף זה אותה תופעה.

מה שאיתמר ציין זה מה שקורה, כמה שהנסיעה יותר ארוכה ככה הגיר מרגיש יותר קל.

אני מרגיש הבדל בהעברת הילוכים בעיקר בין ראשון לשני במנוע קר.

פורסם

בכיבוי- רכב בלי טורבו- אפשר לדומם מנוע רחוב לפני הבית. אין שום סיבה לחכות עם רכב מונע בסרק לפני כיבוי. עוד מיתוס מפגר שאנשים חושבים שזה תורם להם איכשהו- בפועל הם רק מבזבזים יותר דלק.

...

ומה עוד למדנו?

ואז מה? לדרדר את הרכב עם מנוע מדומם עד הבית?

פורסם

לא צריך לדרדר את הרכב. יש פיתרון.

צריך לקחת איתך סוס לדרך:

horse_car02.jpg

ואחרי זה ליד הבית אתה מחבר סוס לרכב והוא מושך אותו:

Horse_Car_Cart.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שמן גיר הוחלף לשמן מקורי לפני 10 אלף ק"מ, אבל גם מאז שהוחלף זה אותה תופעה.

מה שאיתמר ציין זה מה שקורה, כמה שהנסיעה יותר ארוכה ככה הגיר מרגיש יותר קל.

אני מרגיש הבדל בהעברת הילוכים בעיקר בין ראשון לשני במנוע קר.

גם לי היה את זה בפונטו בזמנו, החלפתי לשמן גיר מקורי וזה שיפר את זה במעט, אבל לא לחלוטין, בסוף פשוט נהגתי ככה וזהו, התרגלתי

פורסם
מה יש לכם אנשים? כמה פעמים צריך להסביר?

לא רק שאין צורך בהמתנה שהמנוע יתחמם, זה מזיק למנוע. מזיק. מבינים מה זה אומר? זה אומר לא טוב.

אני אחזור שוב, כי יש לאנשים פה בעיות קליטה קשות: לא לחכות, אפילו לא שניה, בסל"ד סרק בהנעה.

יותר מובן?

לא היום, לא מחרתיים, ולא לפני 25 שנה, לא היה צורך בזה, ואף פעם לא יהיה צורך בזה. זה רק מזיק למנוע. לוקח לו יותר זמן להתחמם, בינתיים השימון שלו לא אופטימלי כמו בזמן נסיעה, הוא יוצר יותר משקעי פיח בתוך המעברים, והוא מבזבז יותר דלק. איפה אתם רואים פה ייתרון כלשהו?!

נכנס לרכב, שם חגורה, בודק מראות, מניע ונוסע.

ועוד דבר חשוב: ב10 דקות הראשונות לנסיעה, לא "לוחצים", ומשתדלים לא לעבור את ה2000-2500 סל"ד, עד שהמנוע (המים והשמן) יגיע לטמ'פ עבודה. ואין שום בעיה להדליק מזגן.

בכיבוי- רכב בלי טורבו- אפשר לדומם מנוע רחוב לפני הבית. אין שום סיבה לחכות עם רכב מונע בסרק לפני כיבוי. עוד מיתוס מפגר שאנשים חושבים שזה תורם להם איכשהו- בפועל הם רק מבזבזים יותר דלק. בלי שום פואנטה.

רכב עם טורבו- לפני העצירה, חצי דקה-דקה נסיעה רגועה, בלי לאמץ את הטורבו, ואז אפשר לחכות 5-10 שניות בסרק לפני כיבוי, זה רק ע"מ שהסל"ד של הטורבו ירד לתחום שבו השמן שנותר במערכת אחרי הכיבוי יספיק לשמן אותו עד לעצירה המלאה של הטורבינות.

מה למדנו היום ילדים?

- לא לחכות אפילו שניה בהנעה קרה. להניע ולנסוע

- ב10 דקות הראשונות לנסיעה לא לוחצים, ולא עוברים את ה2000-2500 סל"ד

- מותר להדליק מזגן באיזה שלב של הנסיעה שרוצים

- לא לחכות בכיבוי רכב אטמוספירי

- ברכב טורבו- דקה אחרונה לנסיעה- רגועה, והמתנה של 10 שניות לפני כיבוי. לא יותר. זה לא תורם שום דבר.

ומה עוד למדנו?

- גם לפני 20 שנים לא היה צורך בהמתנה לפני נסיעה

- כשמנהל הפורום הטכני כותב משהו לגבי עבודת המנוע- אפשר לסמוך עליו

לסיכום- מי שמחכה לפני תחילת נסיעה- אידיוט.

לידעתך, מנוע שתי פעימות מחייב חימום מקדים לפני הפעלת לחץ. מומלץ לחמם במקום כמה שניות עד דקה ואז נסיעה רגועה עד אשר המנוע התחמם.

אז אתה אומר, איך שמתניעים את המנוע בבוקר (במזג אויר ישראלי) אין צורך לחכות שהמשאבה תבנה לחץ והשמן יגיע לכל המקומות שעובדים בלי שמן כמו קמאשאפט, ראש מנוע, שסתומים וכיוצא בזה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...