Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום האוטו - מיתוס או אמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אישית אני מחכה שטורים הגבוהים ירדו לסלד רגיל(10-20 שניות +-) בהנעה קרה ואז נוסע רגוע עד הגעה לטמפ' עבודה

זה בדיוק מה שאני עושה.

כאשר אני מניע את הרכב בבוקר הטורים על 1000 אז אני מחכה מספר שניות משהו כמו חצי דקה אני חושב שהם יירדו לאיזור 700 ואז מתחיל בנסיעה רגועה עד שטמפ' המנוע מראה לי כי הוא באמצע הסקאלה, שם אני כבר יכול לאמץ את המנוע.

בסיום הנסיעה גם אני מחכה כדקה וחצי עד לפני כיבוי המנוע, מדובר על רכב סיאט לאון טורבו.

לא טוב? לא מזיק אני מניח, לא?

תודה,

פורסם

מומלץ לא לאמץ את המנוע עד שהוא מגיע לטמפרטורות עבודה. לא לאמץ - הכוונה לא להגיע לסל"ד שהוא מעל 70% מהסל"ד המירבי ולא להאיץ בפול גז.

לא יודע לגבי ה 70%...

בכל אופן, למהדרין - מד חום מנוע נותן אינדקציה לטמפרטורת נוזל הקירור. לא השמן. מקובל להניח שעד שהשמן נמצא בטמפרטורת העבודה לוקח קצת יותר זמן (~10 דקות...)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

היצרן של הרכב שלי (בלנו) כתב בפירוש :

"כשמחממים מנוע קר,יש להפעילו בסיבובי סרק עד שהמחוג במד החום מצביע על "C". במצב זה המנוע מספיק חם לתחילת הנסיעה"

ציטוט מתוך ספר הרכב עמוד 5-9

שימו לב שעל מנת שהמחוג יגיע ל "C" נדרשות מספר דקות של פעולה.

פורסם

בספר הנהג של גולף דור 2, סוף שנות ה80 תחילת ה90, מנוע 1.3, קרבורטור, צוק אוטו׳, כתוב במפורש להתחיל בנסיעה מייד לאחר התנעה ולא לחמם מנוע בעמידה.

הדוגמה הזו תןמכת בהסבר החד משמעי של בוקי.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

לא צריך להגזים ולהמתין מעל לכמה שניות לפני כיבוי ברכב עם טורבו.

לא נכון !

כיבוי מיידי של רכב עם טורבו יכול להסב נזק לטורבו. ההמתנה היא הכרחית על מנת שהוא יתקרר.

אם אתה ממש לא מעוניין להמתין הרבה זמן לפני כיבוי, סע רגוע יותר ללא מאמץ של המנוע .

פורסם

לפני שאתה קופץ כדאי שתדע מה הסיבה האמיתית בגינה ממליצים להמתין לפני דימום רכב עם טורבו.

הטורבו ושאר המכלולים לוקח להם הרבה יותר מדקה כדי להתקרר. הסיבה בגללה ממליצים להמתין עם דימום רכב מודגש קשורה בעובדה שמדגש טורבו עובד בסל"ד גבוה מאוד - עד עשרות אלפי סל"ד - ודימום של הרכב משמעותו הפסקת הזרמת שמן על ציר הטורבו בעוד הטורבו ממשיך להסתובב.

המתנה של מספר שניות בסל"ד סרק תוביל להאטה בסל"ד המדגש ודימום הרכב לא יגרום כל נזק.

כמו שכתבו בוקי ועוד רבים בשרשור - היום אין שום צורך בחימום הרכב לפני נסיעה. שמני המנוע המודרניים והרב-צמיגותיים בונים לחץ שמן אפקטיבי שניות מועטות לאחר ההנעה וחימום בסרק פשוט לא אפקטיבי ומביא יותר נזק מתועלת. תחילת נסיעה צריכה להעשות בעדינות וללא אימוץ של המנוע ויתר המכלולים. רכב ממוצע מגיע לטמפ' העבודה שלו לאחר מספר דקות נסיעה.

בשרשור רווי מיתוסים זה מוזר שאף אחד לא רשם שמומלץ לתת מכת גז בסיום הנסיעה :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לפני שאתה קופץ כדאי שתדע מה הסיבה האמיתית בגינה ממליצים להמתין לפני דימום רכב עם טורבו.

הטורבו ושאר המכלולים לוקח להם הרבה יותר מדקה כדי להתקרר. הסיבה בגללה ממליצים להמתין עם דימום רכב מודגש קשורה בעובדה שמדגש טורבו עובד בסל"ד גבוה מאוד - עד עשרות אלפי סל"ד - ודימום של הרכב משמעותו הפסקת הזרמת שמן על ציר הטורבו בעוד הטורבו ממשיך להסתובב.

המתנה של מספר שניות בסל"ד סרק תוביל להאטה בסל"ד המדגש ודימום הרכב לא יגרום כל נזק.

כמו שכתבו בוקי ועוד רבים בשרשור - היום אין שום צורך בחימום הרכב לפני נסיעה. שמני המנוע המודרניים והרב-צמיגותיים בונים לחץ שמן אפקטיבי שניות מועטות לאחר ההנעה וחימום בסרק פשוט לא אפקטיבי ומביא יותר נזק מתועלת. תחילת נסיעה צריכה להעשות בעדינות וללא אימוץ של המנוע ויתר המכלולים. רכב ממוצע מגיע לטמפ' העבודה שלו לאחר מספר דקות נסיעה.

בשרשור רווי מיתוסים זה מוזר שאף אחד לא רשם שמומלץ לתת מכת גז בסיום הנסיעה :roll:

איתמר.

אין שום שמן על טורבו

פורסם

לא חידשת לי כלום.

פורסם

אז כנראה שיש כאן אחד משניים, או שלי יש בעיות בהבנת הנקרא או לכם.

קראו שוב את תגובתי, ביסודיות, ואז אם יהיה לכם משהו חכם להגיב אתם מוזמנים לעשות כן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
חימום הרכב לפני נסיעה אולי היה רלוונטי לרכבים ישנים, ברכבים חדשים אין צורך.

זה בהחלט רלוונטי גם היום. אין צורך 10 דקות לחמם את הרכב, אבל דקה-שתיים בהחלט כן. לאחר מכן נסיעה רגועה בלי לאמץ את המנוע במשך לפחות 15 דקות (כאשר חום נוזל קירור מגיע לטמפרטורת עבודה, עדיין לחץ שמן גבוה וצמיגות שמן לא אופטימלית כל עוד השמן לא התחמם ולוקח לו הרבה יותר זמן מנוזל קירור - אם היה לך מד לחץ זמן היית רואה את זה בבירור).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצרף שאלה על רכב דיזל בן 10

אני כול בוקר מחמם אותו כמו שאומרים 3~4 דקות

השאלה מתי באמת אפשר להתחיל נסיעה רגועה ברכב דיזל ?

הטורים ברכב יורדים רק אחרי דקה וחצי , אני יכול להתחיל את הנסיעה שלי אחרי שהטורים ירדו?

פורסם

כן, אתה יכול להתחיל בנסיעה איטית בלי לאמץ את המנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אין צורך לחמם את המנוע תסבירו לי למה המנוע עובד בסל"ד קצת יותר גבוה בדקה-שתיים הראשונות לאחר התנעה קרה. בפיקנטו המנוע עובד ב-1,200 סל"ד בדקה הראשונה ואחר כך מתייצב על 900 סל"ד. מדובר ברכב חדש עם מנוע מודרני לחלוטין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...