Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום האוטו - מיתוס או אמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמניעים רכב, במיוחד אחרי שהוא עמד הרבה זמן, הסל"ד טיפה גבוה יותר. אני מחכה שהוא ירד לסל"ד סרק רגיל ואז מתחיל בנסיעה. כמובן עד שהטמפ' היא טמפ' עבודה ועד שהטמפ' של השמן מגיעה ל-80 מעלות.

לפני שאני מדומם את המנוע במידה ונסעתי בצורה חזקה יחסית, אני מחכה בערך דקה-2 עד שאני מכבה, במידה ונסעתי רגוע, כ-30 שניות.

לדעתי זה הכרחי ולא מוגזם ובהחלט לא יגרום נזק למנוע. כל אלו שעומדים 10 דק' וכו' זה מיותר לחלוטין.

(רכב עם מגדש)

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפיקנטו "מנוע מודרני לחלוטין"? ממש לא, אבל בכל זאת גם מנוע חדש ומודרני צריך לחמם ולא לאמץ על שמגיע לטמפרטורת עבודה, כלומר 15 דקות בקיץ וחצי שעה בחורף. בכל אופן לחמם 10 דקות בעמידה זה מיותר, אצלינו לא מינוס 30.

תרבות ליסינג ורכבי חברה אומרת שלא צריך לחמם מנוע - ככה זה כאשר הבלאי והתיקונים לא על חשבון הנהג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, בוא נקח דוגמא עם מספרים.

אני יוצא בבוקר. בחוץ 15 מעלות.

מניע את המנוע. ממתין 2 דקות בסרק. לאחר 2 דקות טמפרטורת מנוע הגיעה ל 40 מעלות. מתחיל לנוע, לאחר עוד 5 דקות טמפטורת מנוע מגיעה ל 90 מעלות.

סה"כ 7 דקות עד לנגעה לטמפרטורת עבודה, בדקות אלו מרווחי עבודה במנוע לא מייטביים והשחיקה מוגברת.

הדוגמא השניה - אני יוצא בבוקר, מניע ומייד מתחיל בנסיעה רגועה. בנסיעה, אפילו בעומס קליל הטמפרטורה תעלה יותר מהר ואני כבר אחרי 5.5 דקות ב 90 מעלות.

סה"כ 5.5 דקות של עבודה במרווחים לא מייטביים ובשחיקה מוגברת.

פורסם
אם אין צורך לחמם את המנוע תסבירו לי למה המנוע עובד בסל"ד קצת יותר גבוה בדקה-שתיים הראשונות לאחר התנעה קרה. בפיקנטו המנוע עובד ב-1,200 סל"ד בדקה הראשונה ואחר כך מתייצב על 900 סל"ד. מדובר ברכב חדש עם מנוע מודרני לחלוטין.

על מנת להבטיח פעולה יציבה ללא גמגומים ועל מנת להאיץ את תהליך ההגעה לטמפ' עבודה.

פורסם

בוקי, העינין שמיד לאחר ההנעה לחץ שמן גבוה מאוד מאוד, אם לאמץ את הרכב לחץ שמן יעלה עוד יותר וברכב מאט שחוק זה יכול לגרום לנזילות במחזירי שמן - השמן פשוט ידחוף אותם החוצה. גם בגלל צמיגות שימון לא מיטבי.

לכן לדעתי למרות שיש יותר זמן ב1.5 דקה שהמנוע עובד בתנאים לא מיטביים, באקסטרא זמן הזה המנוע סובל פחות ולכן מתבלה פחות.

יותר מזה, אני מקווה שאחרי 5 דקות אתה לא מתחיל לאמץ את המנוע כי השמן עדיין קר ולחץ שמן עדיין גבוה מאוד. לחץ שמן מגיע לנורמה אחרי לכל הפחות 15 דקות. טמפרטורת נוזל קירור לא ממש אינדיקצייה לזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה אתה חושב שכשלחץ שמן גבוה, המנוע סובל מחוסר שימון?

לדעתי צמצום זמן ההגעה לטמפ' עבודה חשוב יותר מכל דבר אחר.

אגב, מנוע דיזל במזג אוויר קר לא מעלה טמפרטורה כמעט בכלל בעבודה בסרק. נסה בחורף הבא בלילה קר במיוחד להניע ולראות מה קורה. גם אחרי 20 דקות פעולה בסרק טמפרטורת נוזל קירור תישאר נמוכה מאוד.

נ.ב. לא כתבתי בשום מקום שצריך מייד לאמץ את הרכב. כתבתי שיש להתחיל מייד וללא המתמה בתנועה, תוך הקפדה על נהיגה רגועה ולא לאמץ את המנוע בדקות הראשונות.

פורסם
לפיקנטו "מנוע מודרני לחלוטין"? ממש לא, אבל בכל זאת גם מנוע חדש ומודרני צריך לחמם ולא לאמץ על שמגיע לטמפרטורת עבודה, כלומר 15 דקות בקיץ וחצי שעה בחורף. בכל אופן לחמם 10 דקות בעמידה זה מיותר, אצלינו לא מינוס 30.

תרבות ליסינג ורכבי חברה אומרת שלא צריך לחמם מנוע - ככה זה כאשר הבלאי והתיקונים לא על חשבון הנהג.

ממש כן. מדובר במנוע "Kappa" שלושה צילנדרים עם תזמון שסתומים כפול. המנוע פותח ע"י קונצרן קיה-יונדאי בעלות 450 מיליון דולר. גרסת 1.0 נמכרה לראשונה בפיקנטו החדשה ואחר כך ביונדאי i10.

פורסם
למה אתה חושב שכשלחץ שמן גבוה, המנוע סובל מחוסר שימון?

כי בכל מנוע קר לחץ שמן גבוה ואת זה אפשר ליראות על שעון לחץ שמן. לי היו 3 רכבים עם שעון לחץ שמן (כולל דיזל ובנזין) והיה אפשר ליראות את זה בבירור תמיד.

ChemGuy85, אני יודע שזה מנוע נחמד מאוד יחסית לנפח. תזמון שסתומים כפול זה לא שיא השכלול ומאוד רחוק מזה, זאת דרך זולה לקבל ביצועים וצריכת דלק נמוכה.

פורסם

לחץ שמן גבוה כי שמן קר סמיך יותר.

רוצה שהמצב הזה יעבור כמה שיתר מהר - תתחיל לנוע במתינות.

באמת, מבחינת עומס על המנוע נסיעה מתונה בסל"ד נמוך לא יוצרת שום בלאי מיחד.

אחרת, אתה מאריך את תהליך ההגעה לטמפ' עבודה, והמנוע פועל יותר זמן עם שמן סמיך.

פורסם

בלבלתם אותי. אני מניע, ממתין 15-20 שניות, ואז נוסע, זה סתם מיותר? זה מזיק? זה מועיל?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לחץ שמן גבוה כי שמן קר סמיך יותר.

רוצה שהמצב הזה יעבור כמה שיתר מהר - תתחיל לנוע במתינות.

באמת, מבחינת עומס על המנוע נסיעה מתונה בסל"ד נמוך לא יוצרת שום בלאי מיחד.

אחרת, אתה מאריך את תהליך ההגעה לטמפ' עבודה, והמנוע פועל יותר זמן עם שמן סמיך.

מה שאני כתבתי לא סותר את מה שאתה כתבת :)

אני ממתין שתי דקות, בזמן הזה סל"ד מתייצב וטמפרטורה של נוזל קירור מגיעה ל40 מעלות. לאחר מכן נסיעה מתונה מאוד (20~40קמ"ש) במשך 5 דקות עד שחום נוזל קירור מגיע לחום עבודה. אז בהדרגה אני מעלה את העומס ולאחר כ15 דקות נוסע רגיל.

פורסם
אין שום שמן על טורבו

אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר עדיף שתשתוק.

כדאי להתחיל נסיעה ישר לאחר הנעה,אין סיבה לעמוד.

בהנעה הסלד בהתחלה גבוהה כדי לזרז את חימום השמן,ואם תתחילו נסיעה,יהיה אותו אפקט,השמן יתחמם יותר מהר וזו בעצם המטרה.

tzvipper עוד לא יצא לי לראות שמן ונוזל קירור שאחרי 10 דקות גג כבר לא בטמפרטורת עבודה,זה משתנה מרכב לרכב אבל 15 דקות זה המון!

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אריק, נוזל קירור מגיע מהר מאוד לטמפרטורת עבודה, משהו כמו 5 דקות. אבל לשמן לוקח הרבה יותר זמן - משהו כמו 15 דקות בימים לא הכי לוהטים של הקיץ. לשמן הרי אין טרמוסטט. מבחינתי שמן חם זה כאשר לחץ שמן ירד למצב של עבודה.

לצערי ברכב הנוכחי אין מד לחץ שמן או מד חום שמן שאני יכול לקבל נתונים, לכן אני ממתין 15 דקות (הזמן שלקח לרכבים הקודמים שהיה להם מד לחץ שמן).

פורסם

בהתנעת בוקר\קרה\אחרי הרבה זמן, צריך לתת למנוע להסתובב כמה שניות ארוכות (הכוונה לבערך דקה).

ויותר חשוב מכל, לא לאמץ אותו עד שמגיע לטמפ' עבודה.

ומי שיגיד לך אחרת טועה.

עובדה שבפאביה החדשה שלי, שמו מנורה כחולה בלוח שעונים, וכתוב, לא לאמץ את המנוע, אלה רק אחרי שתיכבה.

אני אישית בבקרים קרים, נותן למנוע (בשברולט שלי) לרדת סלד לבד (בהתנעה קרה הוא מעלה סלד), ורק אז משלב לD ונוסע לאט עד שעולה קצת המחוג חום.

אם אני ממש ממהר, מניע ואחרי כמה שניות משלב לD, ונוסע ממש לאט (בלי גז הוא מגיע ל20-30 קמש ככה בקלות במישור) ונדיר שאני ממהר ומגיע למצב כזה.

מי שאמר שיש מדינות שבהם מקבלים קנס על עמידה במקום לשם חימום מנוע.

אני בטוח שזה לא חוק שאוכפים אותו! (כמו שבארץ לא שמעתי על אופנוען שקיבל דוח על זה שברמזור אדום זגזג בין רכבים כדי להגיע קרוב לקו צומת.)

חוץ מזה לא יכולים להגיד לך מה לעשות, יש לך רכב, תעשה איתו מה שבא לך, כל עוד אתה לא מסכן את הסביבה ונהגים אחרים.

(בטח המציאו חוק שאוסר לתת קיק-דאון אם זה לא לשם עקיפה או נתיב האצה, כי זה שורף יותר דלק ומזהם האוויר. ואני בטוח שזה חוק במדינה אירופאית כלשהי, אבל הם לא רואים את זה שבאוטוסטרדות מרביצים ומחזיקים פול גז הרבה זמן, כדי להאיץ ל200 או יותר).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...