Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

במצב מנוחה שהמנוע קר המיכל של נוזל הקירור עובר את קו המינ' בשליש הדרך...כלומר כסנטימ' אחד מעל המינ'.

יותר קרוב למיני' מהמקסימום. האם ממליצים לי למלא ?

אם כן, האם לשפוך לאותו המיכל את הנוזל? מאיפה אני יודע איזה נוזל קירור שמו לי לפני? (אני יודע בוודאות איזה אני

צריך לפי היצרן)

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

אם כבר, הייתי מוסיף מי ברז \ מי ברז מסוננים ולא מי קירור מהסיבה הפשוטה שלא טוב לערבב סוגים שונים של נוזלי קירור. הוספה של כוס \ שתי כוסות מים כדי להביא את המפלס למקסימום לא יגרמו לנזק למערכת הקירור או יפגעו באיכות הנוזל. האם שמת לב שאין תקלה או נזילה במערכת? מפלס מי הקירור לא אמור להשתנות יותר מדי.

לחילופין, החלפת נוזל קירור היא פעולה פשוטה ולא יקרה. הייתי ממליץ על החלפה יזומה לפי הוראות היצרן למען אריכות ימים והפחתת הסיכוי לתקלות עתידיות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מחזק את דבריו הנכונים של איתמר, במצב כזה אין שום בעיה להוסיף מי ברז רגילים לעיתים רחוקות, כאשר נוזל הקירור מוחלף בתדירות שהיצרן קבע, ללא שום חשש.

פורסם
ההמלצה שלי היא להשאיר את המצב AS IS.

איציק

1+ במידה והטיפול התקופתי קרוב.

במידה ולא, לברר איזה סוג נוזל קיים במע' לרכוש ולהשלים (תמיד טוב שיש ברכב גלון נוזל קירור ושמן מנוע).

אם בכול זאת מתעקש להשלים מים, אז רק מים רכים.

מים רכים = מים ממתקן סינון בריטה או מים מהאקווריום.

רענן

פורסם
מים זה נבלה ונוזל קירור אחר זה טרפה

והתגובה הזו חסרת בסיס.

נוזל קירור מורכב בכ 50% מים ואף יותר.

וכאשר מדובר בכמות הוספה קטנה (כוס מים- שני כוסות) לא לא יזיק בכלל, עדיף להוסיף מים מאשר לערבב סוג נוזל קירור אחר שאינו ידוע לפותח האשכול.

פורסם

אני לא מדבר באויר והניסיון שלי שלי הוא אחר ממה שאתה כותב ונוגע במיוחד למנועי אלומיניום מודרנים

היו לי לקוחות רק מלאו קצת מים אז יוצא לך לפתוח מערכת קירור ומתגלה לך קורוזיה ואבנית בלתי מוסברים

במקרים של ערבוב נוזלי קירור זה פשוט גורם לסתימת רדיאטורים

לכן אם יש חוסר עדיף לגשת למוסך שיוסיפו לך כוס שתיים של נוזל קירור מאותו סוג שיש במערכת ואם מדובר בלקוח קבוע גם לא יגבו ממך שקל

פורסם

מסכים ומחזק את תגובתך האחרונה, ויש לי הסבר לזה.

אותו לקוח שאתה אומר לו מותר להוסיף קצת מים, אז פעם ראשונה הוא מוסיף מים, וגם פעם השניה הוא אומר לעצמו "עוד קצת מים לא יזיקו" וכן האלאה עד שאחוז המים במערכת הקירור גבוה מאוד ויוצר בעיות.

במערכת הקירור לא צריך להיות חוסרים חריגים, וכאשר הלקוח מבלי להרגיש מוסיף עוד ועוד ועוד מים אז ברור שתיראה קורוזיה ורדיאטורים סתומים, הנוזל קירור כמעט ולא משנה את צבעו וניראה טוב אך אחוז המים גבוה כי הלקוח הוסיף עם הזמן הרבה מים כתוצאה מאיבוד נוזל קירור בקצב ממהיר במקום לטפל בבעיה או לפחות להתלונן עליה במוסך.

בכל טיפול ברכבים אני בודק בעזרת הידרומטר את ריכוז הנוזל קירור במערכת, למרות שנוזל הקירור מוחלף ע"פ הוראות היצרן.

פורסם

לא יודע לא חקרתי כמה מים הוסיפו בסופו של דבר אבל כדי להמנע מבלבול אני פשוט מדגיש לא להוסיף מים אלא רק נוזל קירור מתאים/מקורי בלבד

אם יש קצת חוסר אבל לא הגיע למינימום לא להוסיף כלום אלא רק לעקוב

פורסם

כמובן שהכי טוב יהיה להוסיף את אותו סוג הנוזל שכבר קיים במערכת, אבל כשחסרה כמות קטנה של נוזל קירור ונוזל הקירור במערכת אינו ידוע או שלא ניתן להשיג אותו - הכי טוב זה להוסיף מי ברז.

אם החוסר במערכת הוא לא קריטי (ושליש מעל המינימום זה לא קריטי) הייתי מציע להשאיר את המצב כמו שהוא עד לטיפול הבא ובטיפול הבאר לבצע החלפה של נוזל הקירור למקורי או לפחות לכזה שעומד במפרט הנדרש על ידי יצרן הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...