Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כתבות בכלכליסט, התעניינתי, ועדיין לא הבנתי איך האמריקאים הגיעו למצב כזה, ואיך בדיוק הוא משפיע, על ארה"ב ועל העולם כולו.

באתר הזה אפשר לראות אונליין את החוב הלאומי* של ארה"ב טופח מרגע לרגע בנוסף לעוד פרמטרים כמו ילודה, משלמי מיסים, סוגי חובות וכו: http://www.usdebtclock.org/

מישהו מתנדב להסביר לי מה הסיפור?

*החוב עד רגע זה הוא 59,219,857,699,950 דולר או במילים: חמישים ותשעה טריליון מאתיים ותשעה עשרה ביליון שמונה מאות חמישים ושבעה מליון שש מאות תשעים ותשעה אלפים תשע מאות וחמישים דולרים.

:shock:

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

התשובה פשוטה-האמריקנים חיים בלי חשבון, הכל אצלם בגדול. הרכבים והמנועים, מוצרי הצריכה, ובכלל-תרבות של שפע שלא אכפת לה מאיפה ישולמו כל הדברים. אנשים לוקחים משכנתאות על בתים מפוארים שלא מוחזרות (משבר הסאב פריים) והרשימה עוד ארוכה.

פורסם

קודם כל, אני מודה ומתוודה כאחד שחיי שם שהחברה האמריקאית ברובה היא בזבזנית. מצד שני, הביזבוז שלהם והתאווה שלהם לקניות מן הסתם מספקת עבודה להרבה מדינות בעולם. לעומת זאת, אני לא ממש בטוח שלאופי הבזבזני של האמריקאי הטיפוסי יש השפעה כזו על החוב הלאומי. מאז שאובמה נכנס לתפקידו החוב הלאומי הכפיל את עצמו. אבל זה לא רק אשמתו. בוש שנגרר למלחמות בעירק ובאפגניסטן תרם לכך לא פחות. אבל אני גם לא מאשים את בוש. בין לאדן (ימח שמו וזכרו) פגע בצורה כואבת באומה האמריקאית. פעם אחרונה שהיה פיגוע בכזה סדר גודל עם הרוגים והשפעה כזו על העם האמריקאי זה היה בפרל הארבור. זה היה המהלך שגרם לארה"ב להיכנס למלחמת העולם השנייה. אני לא מאשים את בוש כאמור, זה היה או ללכת לתפוס את בן החלאה בין לאדן (והם אכן תפסו אותו) או לוותר לו ולהמשיך לתת לו לאיים על כל העולם.

לגבי המלחמה בעירק, לפני מספר ימים, התפרסמו התוצאות לסקר שערכו בארה"ב שבו נשאלו האזרחים האם לפי דעתם המלחמה בעירק הייתה שווה? מסתבר שרוב הציבור האמריקאי סבור שלא היה שווה לצאת למלחמה הזו בכלל.

רק בכדי להסביר לאנשים כמה כסף ארה"ב שפכה על המלחמה בעירק, קחו את הנתון הבא. אם עירק תרצה לשלם לארה"ב על המלחמה היא תצטרך לשלם את כל הכסף שהיא (עירק) מרוויחה בשנה ממכירת כל הנפט שלה כפול 35 שנים. רק תבינו איזה סכום עצום ארה"ב שפכה על המלחמה בעירק. מה שהכי עצוב, שלמרות שעירק זכתה לחופש ועצמאות מהרודן שלה רוב רובו של הציבור העירקי ובכלל הציבור המוסלמי בעולם שונא את ארה"ב בגלל הפלישה לעירק. אפשר לומר שהם כפויי טובה.

זוהי הסיבה שאני חושב שארה"ב לא צריכה להתערב בסורייה. יש לתת לסורים לסיים את החשבון בינם לבין עצמם כמו שבדיוק קורה בלבנון כבר מעל 20 שנים.

עוד נתון קטן, סכום כל הכספים והקיצבאות שארה"ב צריכה לשלם להרוגי המלחמות וגם הפצועים יכבול אותה עד לשנת 2053.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה מכמה סיבות:

1. ארה"ב לקחה על עצמה את החובות של החברות והבנקים האמריקאיים עם פרוץ משבר הסאב פריים

2. מלחמות כידוע עולות כסף

3. הקלה במיסים על עשירים שחקקו בזמן כהונת בוש

4. האטה כללית במשק - ירידת בגבייה ממיסים

5. עידוד הציבור, והכוונה היא לכל הציבור לקחת כל הלוואה אפשרית. יש סממנים של זה גם בישראל כרגע עם דחיפת הלוואות לקראת פסח, קניית נעלי נייק בדיוטי פרי ב-10 תשלומים, וכו'.

ואני בטוח ששכחתי כמה דברים ;)

אבל אתם שוכחים שיש לארה"ב דרך פשוטה לסגור את החוב הזה, במחיר של אינפלציה הם יכולים להדפיס דולרים. השמועה אומרת שזה מה שהם עושים בכל מקרה כרגע.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני לא מאשים את בוש כאמור, זה היה או ללכת לתפוס את בן החלאה בין לאדן (והם אכן תפסו אותו) או לוותר לו ולהמשיך לתת לו לאיים על כל העולם.

למרות שעירק זכתה לחופש ועצמאות מהרודן שלה רוב רובו של הציבור העירקי ובכלל הציבור המוסלמי בעולם שונא את ארה"ב בגלל הפלישה לעירק. אפשר לומר שהם כפויי טובה.

.

שתי הערות על מה שכתבת:

1. אל-קעידה הוא ארגון טרור עולמי שמתקיים וימשיך להתקיים גם אם אחד מראשיו יחוסל, לחיסול עצמו משמעות שהיא סמלית בעיקר, האם בשביל הסמליות הזו היה שווה להשקיע את כל המשאבים שהושקעו? אני בספק.

2. לו היית עירקי, אין ספק שהיית סובל מנחת זרועו של סדאם חוסיין, אבל האם האמריקאים שיפרו שם את המצב האישי? תחשוב איך היית מרגיש עם פיגועי טרור ומכוניות תופת שמתפוצצות בעיר שלך כמעשה יומיומי, תחשוב על צבא כובש שעושה בארצך כבתוך שלו ואז חזור לדווח כמה אהדה היית לך לאמריקאים בנסיבות האלה.

דבר אחרון - המנצח הוא זה שכותב את ההסטוריה לטובת הדורות הבאים, לכן פושעי המלחמה הם תמיד מהצד המפסיד, במלחמת העולם השניה אלו היו הגרמנים ולא חלילה הג'נטלמנים הבריטים שהפציצו והחריבו את דרזדן - על אוכלוסייתה האזרחית - עד היסוד.

פורסם

3. הקלה במיסים על עשירים שחקקו בזמן כהונת בוש

4. האטה כללית במשק - ירידת בגבייה ממיסים

5. עידוד הציבור, והכוונה היא לכל הציבור לקחת כל הלוואה אפשרית. יש סממנים של זה גם בישראל כרגע עם דחיפת הלוואות לקראת פסח, קניית נעלי נייק בדיוטי פרי ב-10 תשלומים, וכו'.

מישהו מזהה את אותם מהלכים אצלנו במשק ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...