Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לכולם, אבל האמת שקצת גרמתם לי להתלבט.

נכון שבספרים למיניהם באנגלית רשום שאולי עדיף 5W30 אבל הבנתי שזה תלוי טמפרטורה ואני מאמין שאצלנו כן חם יותר מאשר באזורים אחרים.

ישראל היא לא מדינה חמה, תישאל כל מטארולוג או קלימטולוג. ישראל משתייכת ל 2% בעולם שיש להם מה שנקרא אקלים ים תיכוני.

לא נגרם בארץ שום נזק למנוע משימוש בשמן 30 ואפילו 20, זאת בתנאי שאין הגבלה מצד היצרן.

לגבי הטענה של עניין המחיר - מוסכים מטפלים גם ברכבים ישנים עם מנועיים בלויים ושם ההעדפה היא לשים שמן מעט צמיגי יותר. אני משער שמלבד הפער בידע בנושא השמנים מוסכים מעדיפים להיות ב safe side ולשים שמני 40 בכל הרכבים כדי להימנע מנזק שעלול לצוץ ברכב עם מנוע במצב רע לאחר הטיפול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ישראל היא לא מדינה חמה, תישאל כל מטארולוג או קלימטולוג. ישראל משתייכת ל 2% בעולם שיש להם מה שנקרא אקלים ים תיכוני.

לא נגרם בארץ שום נזק למנוע משימוש בשמן 30 ואפילו 20, זאת בתנאי שאין הגבלה מצד היצרן.

לגבי הטענה של עניין המחיר - מוסכים מטפלים גם ברכבים ישנים עם מנועיים בלויים ושם ההעדפה היא לשים שמן מעט צמיגי יותר. אני משער שמלבד הפער בידע בנושא השמנים מוסכים מעדיפים להיות ב safe side ולשים שמני 40 בכל הרכבים כדי להימנע מנזק שעלול לצוץ ברכב עם מנוע במצב רע לאחר הטיפול.

איתמר.

האם מבין השיטין של דבריך אני יכול להסיק ש-40 הוא תמיד בטוח יותר ?

פורסם
תודה לכולם, אבל האמת שקצת גרמתם לי להתלבט.

נכון שבספרים למיניהם באנגלית רשום שאולי עדיף 5W30 אבל הבנתי שזה תלוי טמפרטורה ואני מאמין שאצלנו כן חם יותר מאשר באזורים אחרים.

בנוסף, הגרסאות שיש בחו"ל ואצלנו לא בהכרח זהות - אצלנו ההונדה מגיעה מטורקיה ואני לא בטוח שזה נכון לגבי מדינות אחרות.

גם במוסך המורשה וגם במוסך המתמחה שאני מקבל את שירותיו לעתים אמרו לי 5W40.

אני פשוט לא יודע מה לעשות.

חם יותר מאיפה?

לדוגמה: בארה"ב מרבים להשתמש בשמני 30 וברוב האזורים שם מזג האויר קיצוני מאשר פה.

בקיץ הטמפרטורות שם יכולות לנוע בין 30-35 מעלות ועד 50 מעלות צלסיוס.

פורסם
חם יותר מאיפה?

לדוגמה: בארה"ב מרבים להשתמש בשמני 30 וברוב האזורים שם מזג האויר קיצוני מאשר פה.

בקיץ הטמפרטורות שם יכולות לנוע בין 30-35 מעלות ועד 50 מעלות צלסיוס.

לא יודע. באמת שאני לא יודע.

קשה לי עם זה שאני לא יודע לבחור חד משמעית.

ברור אבל שההונדה סיוויק בארה"ב וההונדה סיוויק שלנו שונות בכמה פרמטרים. גם הגרסאות המשווקות שונות.

פורסם
האם מבין השיטין של דבריך אני יכול להסיק ש-40 הוא תמיד בטוח יותר ?

לא. בניגוד למה שמקובל לחשוב לצמיגות אין קשר להגנה על המנוע בשעת מאמץ. צריך להפריד בין שני הפרמטרים הללו.

צמיגות גבוהה יותר תתרום לשמירה על לחץ שמן אידאלי בטמפטורות גבוהות מאוד אבל אין לה קשר ישיר להגנה על המנוע ועל הבלאי המוגבר. תכונות שמן הבסיס והתוספים הם אלו הקובעים את עובי שכבת השמן וניתן לומר שזה מה שקובע עד כמה השמן מגן טוב על החלקים ומייצר את ההפרדה הדרושה.

ישנם שמני 30 שמגינים טוב יותר על המנוע בשעת מאמץ משמני 40, לפחות זה מה שאפשר למדוד במעבדה ולהשוות לפיו.

אבל זו באמת כבר תיאורייה מתקדמת, בתכל'ס ולשימוש יומיומי ברכב מספיק כל שמן מחברה מוכרת, רצוי מבסיס סינטטי מלא ועמוד בתקן המינימלי שדורש היצרן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא. בניגוד למה שמקובל לחשוב לצמיגות אין קשר להגנה על המנוע בשעת מאמץ. צריך להפריד בין שני הפרמטרים הללו.

צמיגות גבוהה יותר תתרום לשמירה על לחץ שמן אידאלי בטמפטורות גבוהות מאוד אבל אין לה קשר ישיר להגנה על המנוע ועל הבלאי המוגבר. תכונות שמן הבסיס והתוספים הם אלו הקובעים את עובי שכבת השמן וניתן לומר שזה מה שקובע עד כמה השמן מגן טוב על החלקים ומייצר את ההפרדה הדרושה.

ישנם שמני 30 שמגינים טוב יותר על המנוע בשעת מאמץ משמני 40, לפחות זה מה שאפשר למדוד במעבדה ולהשוות לפיו.

אבל זו באמת כבר תיאורייה מתקדמת, בתכל'ס ולשימוש יומיומי ברכב מספיק כל שמן מחברה מוכרת, רצוי מבסיס סינטטי מלא ועמוד בתקן המינימלי שדורש היצרן.

איתמר.

תודה לך.

ברשותך ארצה שתרחיב אם תוכל לגבי הנקודה האחרונה.

תקן - אצלי דרוש לפי הסדר A3/B3.

האם כל מה שגבוה מזה עדיף?

האם יש טבלה שמפרטת ?

או שחייבים להיצמד ל-A3/B3 ?

פורסם
המסמך המצורף עונה על כל השאלות. אני הייתי נשאר עם A3/B3/B4.

איתמר.

תודה לך.

אם הבנתי נכון, בהנחה שאני צריך A3/B3 אז A3/B4 בהחלט מתאים כי זה יותר וכולל ?

פורסם

יש שינוי קטן בין ה B3 ל B4, אני לא יודע בדיוק במה זה בא לידי ביטוי אבל נראה ששמן בתקן B4 מספק הגנה מעט טובה יותר על המנוע משמן B3. כנראה שיש רכבים ומנועים שדורשים את זה ובכל מקרה ניתן להשתמש בשמן B4 ברכב הדורש B3. להפך לא הייתי לוקח את הסיכון.

איתמר.

פורסם
יש שינוי קטן בין ה B3 ל B4, אני לא יודע בדיוק במה זה בא לידי ביטוי אבל נראה ששמן בתקן B4 מספק הגנה מעט טובה יותר על המנוע משמן B3. כנראה שיש רכבים ומנועים שדורשים את זה ובכל מקרה ניתן להשתמש בשמן B4 ברכב הדורש B3. להפך לא הייתי לוקח את הסיכון.

איתמר.

תודה רבה !

פורסם

מצאתי!

ועוד תהיה...

על מסנן השמן שהוא מקורי כמובן עם סמל של הונדה כתוב MADE IN FRANCE... דווקא שם ? למה לא יפן ?

ומסנן האוויר שקיבלתי, גם הוא מקורי עם סמל הונדה, יוצר בארה"ב.

אני מניח ומקווה שזה בסדר כי זה מקורי אבל מה נסגר שלא מיוצר ביפן ?!

פורסם
המסנן תוצרת צרפת הינו תוצרת Purflux שהוא יצרן מוכר וטוב.

אתה יכול להיות רגוע

אכן זה מה שרשום עליו.

תודה רבה !

• תוכן חדש...