Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחוריים גם??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

mikmik ואייל היקרים, אוטו הוא אחד המקומות הכי פחות אקוסטיים שניתן למצוא, לשחזר את המוזיקה כמו שהוקלטה, לא תצליחו לעשות אלא עם הרבה התקנות מיוחדות, עיוותים של האוטו ושל הסאונד, הגדרות מתקדמות וכדומה ועדיין לא תגיעו לרמת שחזור סאונד גבוהה.

זה תוכל לעשות בבית עם כורסא, זוג רמקולים טובים, הגברה ומקור.

מה שכן ניתן לעשות באוטו הוא להצליח לשמוע מוזיקה בכיף ובאיכות טובה, זוג קומפוננטים תקועים בדלתות ומכוונים לרגלים בהחלט לא ממלאים את האוטו בסאונד ולכן צריך גם להוסיף רמקולים מאחורה שימלאו את האוטו בסאונד.

כך גם הנהג והנוסע לידו וגם הנוסעים מאחורה יוכלו להנות ממוזיקה בכיף.

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצד אחד אתה אומר שהרכב הוא מקום בעל אקוסטיקה גרועה (ברור ונכון) מצד שני אתה אומר שצריך להוסיף רמקולים אחוריים כדי למלא אותו בסאונד. שני הדברים סותרים אחד את השני. יש מספיק בעיות אקוסטיות ברכב גם כשמשתמשים בזוג רמקולים, למה לבוא ולהוסיף לבעיות האלו בזה שנחבר רמקולים אחוריים?

בקשר להתקנות המיוחדות, נכון, בגלל זה חלקנו עושים אותן :)

פורסם

bmwforever וואלה גבר, עם כל הכבוד

כשהתווכחתי עם איל, באמת לא ראיתי בנושא הזה סיבה לויכוח

אבל בלי להעליב, כשאתה הגבת את הקטע של האקוסטיקה לעומת כמות רמקולים , באמת לא מצאתי סיבה להגיב

:(

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אתה לא צודק במה שאתה אומר BMW, האוטו הוא מקום שאיך שאתה רוצה אתה יכול לעשות אותו (הכל תלוי בכיסך את האמת) וקומפוננטים לא תקועים לך ברגליים אלא מכוונים לך לאוזניים (הכל תלוי בכיסך שוב פעם).

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אני יכול להגיד לך mikmik שרוב האנשים שמתקינים רמקולים אחוריים לרכב כנראה פשוט לא מבינים והולכים אחרי העדר ... בגלל זה תראה הרבה אנשים עם רמקולים אחוריים , שאולי יספקו להם באס (ה 6x9) , אבל יש גם מספיק רמקולים טובים , אומנם יקרים שיפיקו בס מטורף מ 6x9 .. אז במקום לקנות 4 רמקולים קונים רק זוג ... ובקשר לבאס הם יכולים להוסיף סאב,,, אבל האמת היא שזאת הוצאה כבר גדולה מידי....

פורסם

quart, שוב, אתה עונה שוב ושוב על הנקודה שלי.

תמורה שתפיק מ6 על 9 מאחורה שעלותם לכל היותר 400-500 שקל. תהייה חזקה מכל קומפוננט אחר שתוסיף לו את התקציב הזה, ולא יעזור כלום.

1. קומפ טוב, שרוצים לנצל כמו שצריך, צורך איטום כמו שצריך.

2. קומפ טוב שיספק לך את הסאונד בלבד, יצטרך להיות בעל קיבולת הספק גבוהה, משמע, הגברה בהתאם.

3. רוב הרכבים מוגבלים מבחינת מיקום בדלתות, מיקום אופטימלי עולה כסף, לעומת 6 על 9 שזה אפשרי בכל רכב שדרכתי בו, (חוץ מדאפ)

4. אי אפשר להשוות באס של קומפוננט בעל ממברנה קטנה, לעומת שני 6 על 9 אחוריים.. עם תיבת תהודה תואמת, באגז.

5. אי אפשר להשוות את התמורה שתקבל מ6 על 9 בעל הגברה דלה, לעומת מה שתקבל עם מקומפ טוב, עם הגברה בהתאם.

בקיצור, בכל סעיף הקומפ נופל מבחינת התקציב, אם לבן אדם אין תקציב כל כך משמעותי והוא מעוניין בתמורה אופטימלית, הוא יקח 6 על9, (גם אם זה יהיה בנוסף לקומפ בינוני שהוא ירכוש)

quart, בוא נהייה ראלים, אין פה עיניין של עדר, ואין פה עיניין של להבין או לא להבין

מה שאנשים מבינים, מה ירד להם מהכיס, ובוא נהייה עוד יותר ראלים, כבר כמה אנשים פה בתוך הפורום הזה , משקיעים כל כך הרבה בשביל "פרונט" שיהיה כל כך מספק ?

כמה פה כבר אטמו את הדלתות שלהם ? כמה השקיעו הוצאה מטורפת על מגבר שיספק את הקידמיים שלהם ?

(עכשיו הרבה יקפצו, אז אני עונה מראש)

50 אנשים ? 100 אנשים ?

סבבה, אתם מסכימים איתי שאתם העשירון העליון של רוכשי הסטראו לרכב בארץ ?(מבחינת בורות,ותקציב) עכשיו תעשו חשבון מהזה 100 אנשים לעומת עשירון עליון של כלל חובבי הרכב בארץ, ואז נדבר על סטטיסטיקה לעומת כלל הרכבים.

אני בעצמי במערכת ברכב הקודם, השקעתי בקומפ קידמי, עם הגברה סבירה, התמורה היתה מזעזעת, למרות שהיה סאב, כשהבאתי את האחוריים, אמרתי לעצמי אני באמת לא מבין מה שווה ההשקעה של הקומפ עם ההגברה, ולא היתי צריך לחשוב פעמיים והעברתי את ההגברה לאחוריים שלי, עם הסאב.

העלות של האובליים, היתה נמוכה מהקומפ, הן בהתקנה, והן בעלות המוצר עצמו.

ואי אפשר היה להשוות מבחינת התמורה שקיבלתי מכל אחד מהם, (ופה אפילו אין אינדקציה של באס, משום שהיה סאב, וזה אחד הדברים ה-עיקריים שמדובר עליהם.)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

כנראה שקנית קומפוננט של חברה לא מספיק טובה ואכותית, כי אם היית קונה אז אני מאמין שהיית מרגיש את ההבדל ... חוץ מזה, כמו שאמרת אם מישהו הוא חובב רכב ומוזיקה ולא סתם מישהו שבא לו לשמוע ולא מעניין אותו איך שומעים (וכנראה שכולם כאן שנכנסים לפורום הם לא הסוג השני , כי מדברים פה על מגברים וסאבים ומיקום רמקולים ועוד, ומי שלא כזה פשוט שם רמקולים זולים ושומע ככה) , אז לפי דעתי שווה לו להשקיע את הכסף - שדרך אגב אני חסכתי כל אגורה כי אני חולה על מוזיקה , גם בבית וגם ברכב , והשקעתי את הסכומים שזה מצריך .... אז זה נכון לכל מי שלא חולה על מוזיקה ולא ממש מזיז לו איך ישמעו ומה ישמעו , אבל זה לא נכון לגבי הסוג השני .....

פורסם
כנראה שקנית קומפוננט של חברה לא מספיק טובה ואכותית.

תגיד לי, הכל טוב איתך ?

אתה לא לקחת משהו אתמול בלילה, נכון ?

אתה שומע מה אתה אומר, ואתה קורא מה אני כותב ?

אתה מוכן להזכיר לי,מה צריך בשביל קומפוננט "יותר טוב ויותר איכותי" ?

או שאני צריך לחזור על עצמי עוד פעם ?!

צריך, יותר כסף, הרבה יותר כסף, מתמורה שתקבל מ6 על 9, בפחות תקציב.

אז לבוא ולהגיד שלא קניתי קומפוננט מספיק טוב, זה כימעט כמו להיכנס לתרד הזה ולקרוא רק את השורה האחרונה, ולא להתיחס לנושא המדובר בכלל. - תקציב לעומת תמורה!!!

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

השאלה היא מה אתה מגדיר כתמורה. כל אחד מגדיר תמורה בצורה שונה. מיקמיק יש לי הרגשה שאתה לא מכיר את התחום מספיק, אנשים מאז ומתמיד היו שמים רמקולים אחוריים, חברות רכב מספקות רכבים עם 8 רמקולים וכו' וכו'. למה? כי אנשים חושבים שזה יותר טוב.

הוויכוח עקר, אתה לא רוצה להסכים, אל תסכים.

כמו כן בקשר לעשירון העליון, הגזמת. סה"כ אחוז המשתמשים בפורום שיש לו מערכת יקרה הוא קטן. מבחינת ידע לשמחתי הרמה היא מעל הממוצע. עצם החברות בפורום חושפת אותך למידע שאולי לא היית נחשף אליו אם לא היית חבר.

פורסם

אייל יש לי רעיון בואו ננסה לעשות סקר או משהו למי יש מערכת בעל ערך כזה או אחר אתה מבין אותי?

נגיד איזה מערכת יש לך באיזה סכום?

2500-1000

3500-2500

5000-3500

8000-5000

10000 +

אתה מבין???

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

מה זאת אומרת אני לא מסכים ? מסכים עם עובדה ? כמובן שאני מסכים עם עובדה, רמקול 6 על ע9, בעל אותו תקציב, ובעל אותה סביבת עבודה, א-ח-ו-ר-י-ת נשמע יותר טוב, מכל קומפוננט אחר, שתשים בדלת שלך, באותו התקציב.

זאת הדיעה שלי, וכניראה של רוב האנשים משום שזאת הבחירה שלהם.

מתן, שוב, שוב , שוב , זה לא משנה כמה כסף זרקת על המערכת, השאלה פה מה העדפת כשלא היה לך תקציב.

באק- איכותי וחזק יותר, ונשמע טוב יחסית עם הגברה דלה.

פרונט- ברמה אחת מתחת לאחורה שלך, בלי באס, ונשמע רע עם הגברה דלה.

ושניהם באותו התקציב.

לא צריך "להכיר" את התחום בשביל לדעת מה אנשים בוחרים, ומה הם מגדרים "תמורה" טובה יותר..

אולי הבעיה פה, שאתה מעדיף תמורה נחותה, אבל "במה" לפי הספר, אין זה אומר שאנשים מגדירים "במה" כתמורה חזקה יותר. כמובן שלא אלו שאינם מקציבים למערכת תקציב גבוה במיוחד..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

פה זה בדיוק הבעיה mikmik, שאם אתה באמת רוצה לקבל תמורה יותר טובה - זאת אומרת איכות צליל ובמה מעולה , אז אתה חייב להשקיע סכומי כסף גדולים , ובגלל זה אני אומר שאם מישהו באמת איכפת לו ממוזיקה ואיך היא נשמעת אצלו ברכב , הוא חייב להשקיע נקודה.

רמקול מאחורה בחיים לא יכול להשמע טוב אם הוא מאחורה.... וזה לא יעזור מה תעשה, הצליל יגיע מאחורה וישמע על הפנים לנהג (מה שבעצם הכי חשוב), אולי לנוסעים זה ישמע סביר ... באס בכל מקרה ישמע כי זה לא משנה איפה שמים את הרמקולים...

אז שוב פעם - תקציב זה באמת דבר עיקרי ושווה להשקיע בו ולא לשים רמקולים אחורים זולים שלא יתנו לך איכות סאונד , זאת דעתי.

פורסם

לא מאמין, הגענו לעמק השווה ! :)

התקציב גבוה, איכות צליל ובמה מעולה.

תקציב נמוך, התפשרות על איכות ועוצמה, ומיקום אחורי של רמקולים.

חג שמח שנה טובה !

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

להיפך, אני מקבל את דעתם של אחרים בזה שאני מכבד את עצם בחירתם בנוסח זה.

בכל אופן, זה באמת לא נושא ששווה ויכוח, כל אחד יפעל לפי התקציב שלו, והעדפה אישית שלו,

לא חידשנו פה שום דבר , וכל אחד בסופו של יום יקנה את מה שהוא חפץ בו..

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...