Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל בכך שבספטמבר רכשתי 4 צמיגי גודייר אסימטריק לB4 שלי כי ידעתי שברכב 4*4 צריך להחליף את כל ה4.

לפני חודש נקרע צמיג אחורי ימני כתוצאה מבור, והחלפתי רק אותו בצמיג זהה לאחרים.

שלשום שוב נקרע צמיג מבור הפעם קדמי ימני, ושוב החלפתי בצמיג זהה חדש (1800 שקל בחודש קנס, אבל זה סיפור אחר).

כרגע המצב הוא שבצד ימין יש לי 2 צמיגים קצת יותר חדשים מבצד שמאל. כששאלתי את הפאנצ'רמכר אם לא עדיף לפחות ש2 החדשים יהיו בסרן האחורי, הוא אמר שכל הצמיגים חדשים ואין הבדל בכמה חודשי נסיעה, ואז סטר את עצמו ואמר שעדיף לא להעביר צמיג שמאלי אחורי לימני קדמי כי הוא במשך כמה חודשים נסע לכיוון אחד ולהחליף לו כיוון זה לא מומלץ.

מה אתם אומרים?

תודה מראש

יקי

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

הכול עניין של שחיקה שדיי מושפעת מהנסועה שביצעת מרגע החלפת הצמיגים (ספטמבר) .

אם נסעת 50 אלף קמ', אז יש בעיה.

אם נסעת 5 אלף קמ', אז אתה יכול להיות רגוע.

בעקרון אם הצמיג כיווני, אז חייבים לוודא גלגול קדימה בהתאם לחץ שמופיע על הדופן.

אם הצמיג לא כיווני, אין בעיה להחליף צד. למרות שרצוי (שוב פעם בהתאם לנסועה) לשמור על אותו

כיוון גילגול במידה והצמיג עבר נסועה של 10 אלף קמ' ויותר.

רענן

פורסם

נסעתי בסביבות ה5 אלף קילומטר, אולי פחות. הצמיג אכן כיווני. במקרה שבכל זאת אחליף בינהם, פירוק והרכבה מחדש על הג'אנט בהתאם לכיוון יכולה לפתור את הבעיה, לא? כדאי להתעסק עם זה בכלל?

תודה רבה

יקי

BMW E92 8)

פורסם

צמיג כיווני, הדרך היחידה להעבירו צד היא אכן להפוך את הכיוון על החישוק. בגלל שמדובר על פחות מחצי שנה ואלפים בודדים הייתי רגוע במצב הקיים. עוד 5 אלפים אפשר לחשוב על סבב בהתאם להוראות יצרן רכב וצמיג.

עריכה: ההערה שלי מתייחסת לצמיגים כיווניים, אתה רשמת אסימטריים...

פורסם

לדעתי אתה יכול להיות רגוע מבחינת הצמיגים. אבל,

אני לא הייתי רגוע ומחליף תוואי נסיעה. בקצב הזה עוד תיפול לבולען ...

רענן

פורסם

אסימטריים הם כיווניים. האמת שחשבתי להחליף רק בשביל התחושה שלי (כרגע פסיכולוגית זה מרגיש לי מוזר שימין חדשים יותר), השאלה אם זה יכול לעשות נזק יותר מתועלת?

BMW E92 8)

פורסם

אם אתה אומר שנסעתה עליהם רק 5 KM אז אין לך מה לדאוג בכלל, ותמיד עדיף בכל צמיג לא משנה אם הוא כיווני או לא עדיף לא להחליף מ שמאל לימין או להפך אם הוא כבר נסע, כי בכל זאת הוא כבר קיבל את הכיוון נסיעה שלו,

בקיצור אם אתה רוצה לשמור על שחיקה אחידה ברכב שלך אז כל 2000 או 3000 ק"מ תחליף בין הצמיגים האחוריים לקדמיים, לא להחליף כיוון, רק להעביר כל צד בנפרד מקדימה לאחור וההפך.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

צמיג אסימטרי הוא כזה שיש לו כיוון הרכבה פנים/חוץ על הג'נט עצמו בזמן ההחלפה בפנצ'ריה,והוא ניתן להעברה בין צידי הרכב.צמיג חד כיווני הוא כזה שמתאים רק לצד אחד של הרכב אחרי שהותקן בפנצ'ריה,במרבית המקרים זה יהיה צמיג חורף שהבלאי שלו גבוה מאוד ומייצר הרבה רעש אבל משום מה הוא מאוד נפוץ במידות הנ"ל בארצנו השחונה.

באופן כללי אני תמיד ממליץ לבעלי B4 לבחור צמיגים בעלי סוליה סטנדרטית דומה לברידיסטון המקורי ולדרוש לבצע הצלבה בכול טיפול תקופתי ברכב.

• תוכן חדש...