Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרכיז מים כחול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיפול שעשיתי הוא החליף לי את המים, ושם לי במקום תרכיז של מים כחולים כאלה (כמו הירוקים), עכשיו הוא אמר לי שאין צורך להשיג עוד מים כאלה, ושאם פתאום חסר לי קצת מים לפי המדיד, אז להוסיף מים רגילים. לטענתו זה עדיף מהוספת מים ירוקים או כחולים, כי כעט צריך לדלל את התמיסה שסמיכה כמו שמן, ובנוסף הוא טוען כי רבים אינם יודעים, אך למים ברכב יש גם תפקיד בהולכת חשמל או משהו כזה... לכן הסקתי שעדיף להוסיף מים מינרלים, אשר נקיים מזיהומים מחד, ועשירים ביונים מאידך ויתרמו לתפקיד.

מישהו יכול להוסיף/לתקן/לחזק את דברי? כי תמיד אמרו לי "רק מים ירוקים",

לפי הבנתי היתרון של מים ירוקים הוא בנוסף בנקודת הקפאון היותר נמוכה שלהם ובטמפ' עבודה אופטימלית מתאימה לרכב, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה כזו ע"י הוספת המים הרגילים כי הם רק מדללים את התרכיז החזק הכחול ולא משנים כ"כ את תכונותיו. מצטער אין לי את שם החומר, אז תצטרכו לנחש :)

פורסם

תמיד,נו טוב,בדר"כ מדללים עם מים. אין לי מושג על איזו הולכת חשמל הוא דיבר ומה הקשר...

אני חושב שאתה צריך לשים מים מזוקקים(בלי מינראלים) כי זה יכול לגרום לחלודה אני חושב

מוכרים בתחנות דלק מים מזוקקים במיוחד בשביל דברים כאלו(אסור לשתות אותם!!! מכיוון שאלו מים "טהורים" ללא מינראלים, שתייה מהם יכולה לגרום למוות, המים גורמים לתאים בגוף להתפוצץ)

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

ישנו מעבר פוטנציאליים חשמליים בין המתכת של גוף המנוע למתכת של הרדיאטור ע"י המים , ולכן עדיף שהמתכת של הרדיאטור תהיה פחות אצילה , אם לא מה שיתבלה יהיה גוף המנוע , כמובן שעדיף להחליף פעם ב.. רדיאטור ,ולא מנוע.

פורסם
(אסור לשתות אותם!!! מכיוון שאלו מים "טהורים" ללא מינראלים, שתייה מהם יכולה לגרום למוות, המים גורמים לתאים בגוף להתפוצץ)

למה לדבר שטויות? מים מזוקקים ניתן לשתות ללא בעיה, אבל לא מומלץ בגלל שהם "שוטפים" את המינרלים מהגוף(אם שותים אותם קבוע).

פורסם

דבר ראשון ברור שאפשר לשתות מים מזוקקים, רק שזה לא ממש כלכלי לאור המחירים שמפוצצים עליהם בתחנות דלק, וזה גם לא הכי טעים.

דבר שני ל"מים ירוקים" יש כל מיני צבעים, תלוי באיזה רכב מדובר. הכי בריא לאוטו זה נוזל קירור של יצרן הרכב.

פורסם
למה לדבר שטויות? מים מזוקקים ניתן לשתות ללא בעיה, אבל לא מומלץ בגלל שהם "שוטפים" את המינרלים מהגוף(אם שותים אותם קבוע).
וזה אתה אומר כי..? אתה מנחש או שאתה יודע?

מים מזוקקים ללא מינראלים גורמים להתפוצצות תאים

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

Opel Astra GSI כתב:

(אסור לשתות אותם!!! מכיוון שאלו מים "טהורים" ללא מינראלים, שתייה מהם יכולה לגרום למוות, המים גורמים לתאים בגוף להתפוצץ)

ממש לא!!!

היות ומים מזוקקים הם (אמורים להיות H2O) ללא מלחים, והתאים בגוף הם מלאים בנוזל + מלחים שונים, אם יכנסו מים נקיים אל הגוף יווצר "פעפוע" של המים שבתוך גרעין התא אל מחוצה לו (בגלל ריכוז מלחים, מישקלים סגוליים וכו').

אמנם לא יווצר אפטק של "הנוסע ה8" עקב שתיית מים מזוקקים, אבל בכמויות גדולות זה יכול להזיק...

רוצה לנסות? אין בעיה (ולא צריך לנדב אחים קטנים לצורך הניסוי)...

קח ביצה (של תרנגולת טמבלים!!!) תוציא ממנה את הצהוב ותשמור אותו שלם. תכניס אותו לתוך כוס עם מים מזוקקים אמיתיים, ותראה שאחרי כמה זמן (בין 5 דקות לשעתיים) החלמון יתפוצץ (לא פיצוץ גרעיני, הוא יתבקע, אין גיצים וכו' :wink: לכל מי שממש דואג...)

אז לפני שאתה מציע לאנשים לעשות משהו שעלול לסכן את בריאותם, תבדוק את רמת הטי#$@ם שיוצאת לך מהגרון, OK???

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לויכוח המים המזוקקים- זה לא שמים מזוקקים באמת גורמים למוות ומסוכנים, אבל מצד שני הם לא מועילים לשתיה ודי מזיקים. הסיבה לכך היא שהגוף לא ישתמש לצרכיו במים המזוקקים משום שחסרי מינרלים ומרכיבים תזונתיים שהגוף צורך בשימוש במים. שתיית מים מזוקקים לא תזיק לך, היא פשוט לא תועיל, אבל בכמות גדוולה היא תזיק משום שאינה מהווה תחליף לשתיית מים רגילים. הנחה שלי בעניין זה (למרות שזו סתם הנחה)- תשתה מים מזוקקים- תעשה יותר פיפי :)

בקשר להנחה שלכם לפיצוץ התאים- אתם אולי רק שמעתם את זה משמועות, אבל בוא נראה רגע למה מתבצע התרחיש- הוא מתקיים במערכות בו התאים שכביכול נידונים להתפוצצות נמצאים בסביבת המים המזוקקים, ולמה זה?- קיים מושג בשם לחץ אוסמוטי, משום שריכוז המומסים בתאים גבוה בהרבה משבמים מזוקקים (0%) קיים מעבר של מים שמבחוץ דרך קליפת התא אל תוכו ע"מ להשוות לחצים, והדבר מן הסתם קורה להתפוצצותו בקרומים חדירים. בכל מקרה זה לא המצב, משום שמים אלו ששותים עוברים רק במערכת העיכול ולא במערכת הדם ולא הגרמו לתוצאה המפחידה.

פורסם

בקיצור אם אתה מוהל מים ירוקים עם מיים רגילים אז תשתמש רק במים מזוקקים ואין צורך לקנות , אם יש לך מזגן בבית אז שים בקבוק מאיפה שנוזל(צינור שיורד מהמזגן), תוך חצי שעה יש לך כמות שממלאת רדיאטור שלם.

פורסם
בטיפול שעשיתי הוא החליף לי את המים, ושם לי במקום תרכיז של מים כחולים כאלה (כמו הירוקים), עכשיו הוא אמר לי שאין צורך להשיג עוד מים כאלה, ושאם פתאום חסר לי קצת מים לפי המדיד, אז להוסיף מים רגילים. לטענתו זה עדיף מהוספת מים ירוקים או כחולים, כי כעט צריך לדלל את התמיסה שסמיכה כמו שמן, ובנוסף הוא טוען כי רבים אינם יודעים, אך למים ברכב יש גם תפקיד בהולכת חשמל או משהו כזה... לכן הסקתי שעדיף להוסיף מים מינרלים, אשר נקיים מזיהומים מחד, ועשירים ביונים מאידך ויתרמו לתפקיד.

מישהו יכול להוסיף/לתקן/לחזק את דברי? כי תמיד אמרו לי "רק מים ירוקים",

לפי הבנתי היתרון של מים ירוקים הוא בנוסף בנקודת הקפאון היותר נמוכה שלהם ובטמפ' עבודה אופטימלית מתאימה לרכב, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה כזו ע"י הוספת המים הרגילים כי הם רק מדללים את התרכיז החזק הכחול ולא משנים כ"כ את תכונותיו. מצטער אין לי את שם החומר, אז תצטרכו לנחש :)

תראה ,מה שהוא שם לך זה נוזל קירור שתפקידו באמת למנוע קורוזיה וחלודה שיוצרת מטען חשמלי שהוא למעשה אוכל את הראש מנוע .

נוזל קירור הוא באמת שומני ובאמת הוספת מים תדלל אותו ,אבל לא מומלץ לדלל !! היחס צריך להיות

50/50 של תרכיז קירור ומים מזוקקים או נוזל מוכן לשימוש .

בקיצור - הכי מומלץ כדי שלא תסתבך ,תרכיז של נוזל קירור מוכן לשימוש ולעולם !! אבל לעולם אל תכניס מים לרדיאטור למרות שבאמת זה נכון שהתרכיז הוא שומני ממש ממש לא מומלץ !

JDM :twisted:

• תוכן חדש...