Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בוקר טוב לכולם.

ברכבי קיימים צמיגים של חברת טויו, מקדימה T1R ומאחורה R1R.

ידוע לכולנו שלצמיגים האלו יש דופן רכה, עכשיו השאלה שלי איך יכול לקרות מצב שהדופן הפנימית בצמיג קורסת באמצע נסיעה?

חשוב לציין ששני הצמיגים נקנו כזוג, עברו את אותו מספר קילומטרים ונמצאים במצב בריא מאוד כשיש עליהם עוד המון "בשר".

למזלי זה היה בתחילת נסיעה. אני לא מקנא במי שחס וחלילה זה יקרה לו במהירות גבוהה או בסיבוב.

אשמח לחוות דעת

404861_10152570867940174_1049352232_n.jpg

166762_10152569513815174_1962505386_n.jpg

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

זו לא ה"קריסה של הדופן" המוכרת, שם מדובר על כך שהצמיג "נמרח" על הכביש בסיבובים.

כאן זה נראה כמו צמיג שטחן עצמו למוות עד שהוא נקרע \ נפל מהג'אנט. למה? כשל בייצור, נסיעה לחץ אוויר נמוך מאוד או פנצ'ר לזמן ממושך, לא רואה דרך אחרת להגיע למצב קיצון כזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מקפיד על בדיקת לחץ אוויר כל שבוע.

בכל ארבעת הגלגלים היה לחץ אוויר זהה, ומשום מה רק צד שמאל כשל.

אני אישית מחפש צמיגים אוחזים. ומפחיד אותי לרכוש רביעית R1R חדשה ושזה יקרה לי שוב.

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

נראה כמו נסיעה בלחץ אוויר נמוך מדי, כל פי שיירי הגומי שיצאו מהצמיג.

מנסיון עם R1R, וגם עם T1R, הלחץ הנכון עבורם גבוה מהלחץ המפורט בדבקית המוצמדת לעמוד הדלת במכונית.

לגבי הR1R, תעלה את הלחץ ב 6psi לפחות ביחס להמלצת יצרן המכונית.

הסאאב 900 שלי נעול ב- 4 צמיגי R1R, ואין יותר כיף מהם. אני מחזיק אותם קבוע בלחץ של 2.6Bar (שוה ערך ל- 38psi), בעוד שהמלצת היצרו היא ל- 2.2Bar.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

החתך לא קשור כאן.

מה שאורן ואיתמר אמרו זה נכון. נראה כאילו הוא נפרד בדיוק איפה שנאכל (כתוצאה מפאנצ'ר או לחץ נמוך משמעותית).

אם אתה אומר שזה לא קרה, אז אולי פאק בייצור.

משכנתא זה קל

פורסם

ניראה כמו שנסעת עם לחץ אוויר נמוך, יתכן והיה לך פנצ'ר והאוויר החל לצאת לאט לאט מבלי שתרגיש עד שהגיע למצב שבסיבוב הצמיג נפרד מהג'אנט.

פורסם

לדעתי רק כשל בייצור, לא רואה שום מצב שצמיג יגיע למצב כזה באופן טבעי, כשהסוליה שלו נראית במצב מצויין.

מה גם שזה החלק הפנימי שדווקא לא נושא בעומס הגדול בסיבוב.

גם לא בנסיעה בלחץ נמוך, זה פשוט לא צריך לקרות. הייתי פונה ליבואן ומבקש תשובות ובמינימום צמיג חדש. זה אמור להיות מכוסה באחריות (של הצמיגאי או של היבואן, אבל מישהו צריך לקחת אחריות).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

גם לדעתי מדובר בכשל בצמיג, קרי צמיג פגום.

קשה לי להאמין שמצב כזה יכול לקרות מפאנצ'ר/לחץ אוויר לא תקין.

פנה ליבואן, בקש בדיקת מעבדה למהות הכשל.

בהצלחה!

פורסם

גש בדחיפות לצמיגאי, פרק את כל הצמיגים ובדוק את מצבם.

ייתכן שהייתה דליפת אוויר בצמיג זה בלבד, ייתכן גם שהצמיג המקביל ניזוק.

אתה יכול לפנות ליבואן ולבקש בדיקה מקצועית.

פורסם

שלום,

שלח את הצמיגים ליבואן דרך הפנצרייה שבה רכשת והרכבת את הצמיגים. הם עושים בדיקה מקיפה להבין מהיכן הכשל בייצור ומה הבעיה אם לא פגם בייצור. יש לך אחריות ארבע שנים על הצמיגים האלה.

• תוכן חדש...