Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא. אני עושה ידני.

מודע לחסרון.

אבל יש לי כושר, סבלנות וקפדנות...

עכשיו חזרתי מפוליש יסודי ברכב עם ULTIMATE COMPOUND

עבודה באמת מתישה-4 שעות כולל צביעת נקודות של פגיעות אבנים.

ראשית כול הלך הרבה חומר, חושב שכמעט חצי בקבוק

דבר שני, יד אחת לא מספיק (נשארים מריחות) רק לאחר יד שנייה קיבלתי ברק חלבי יפה.(מכסה מנוע עברתי 3 פעמים)

קשה לי להצביע כרגע מה האיכות של מגוויר'ס. 1 היישום היה על רכב מאוד שמור. 2 רק לאחר אוטם צבע של מנזרנה

אדע מה התוצאה הסופית. (כמובן שהיה לי קשה להצביע מי "אשם" בתוצאה-מגוויר'ס או מנזרנה)

עוד כמה ימים לאחר שאני מסיים את הרכב שלי אתפנה לרכב של הבן שהוא לא במצב שמור כל כך

(הרבה ליכלוך על הצבע,פלסטלינה לא מורידה) זה ייתן לי אינדיקציה טובה יותר לגבי UC

אני מתלבט אם לאחר יישום של אוטם צבע של מנזרנה (פעמיים בהפרש של יום ביניהם) ליישם ווקס (יש לי מהם הרבה בבית)

ולאחר מכן למרוח ציפוי מגן ננומרי של קארפלן? Seal and Shine. זה החומר דיטליינג היחידי משלל הרכישות שלי שאין לי ממש מושג

מה התרומה שלו לצבע. (לא מרגיש שינויים או ברק כלשהו)

פורסם

עם מה מרחת ועם מה הסרת?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

א. מה ניסית להשיג עם הפוליש? האם ניסית להוריד סווירלים/שריטות/מפגעים אחרים?

אם רק רצית לשפר את הברק אז ה Ultimate Polish מתאים יותר.

ב. בכל מקום ברשת ממליצים לעבוד עם ה-UC לפחות שלוש פעמים, אתה גילית זאת תוך כדי העבודה. כמו כן מומלץ להתחיל את העבודה עם לחץ גבוה ולאט לאט להוריד לחץ עד שהחומר "נעלם", לאחר מכן יש לנגב עם מטלית ולחזור שוב.

ג. 4 שעות לכל הרכב?! בכל מקום רשום שעבודה כזאת לוקחת לפחות יומיים של עבודה מאומצת, 4 שעות זה אולי זמן עבודה סביר לעבודה עם מכונה..

על פניו נראה שלא עשית עבודה יסודית ולכן לא קיבלת תוצאות מספקות.

ד. מדוע אתה רוצה לעשות שתי שכבות של אוטם, שכבה של וקס (שיכול להיות שעל הדרך גם תבחר וקס שהוא אוטם) ושוב שכבה של אוטם מסוג אחר?

אישית, נראה לי מוגזם ומיותר ולא בטוח שייתן לך ערך מוסף.

כמובן שיכול להיות שאני טועה/ מפספס משהו, במקרה זה אשמח ללמוד.

פורסם

הULTIMATE POLISH לא שווה כלום בפני עצמו. הוא תורם רק אם לפניו עושים פוליש אמיתי, קרי מוריד סווירלים.

מנסיון, כמובן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
א. מה ניסית להשיג עם הפוליש? האם ניסית להוריד סווירלים/שריטות/מפגעים אחרים?

אם רק רצית לשפר את הברק אז ה Ultimate Polish מתאים יותר.

ב. בכל מקום ברשת ממליצים לעבוד עם ה-UC לפחות שלוש פעמים, אתה גילית זאת תוך כדי העבודה. כמו כן מומלץ להתחיל את העבודה עם לחץ גבוה ולאט לאט להוריד לחץ עד שהחומר "נעלם", לאחר מכן יש לנגב עם מטלית ולחזור שוב.

ג. 4 שעות לכל הרכב?! בכל מקום רשום שעבודה כזאת לוקחת לפחות יומיים של עבודה מאומצת, 4 שעות זה אולי זמן עבודה סביר לעבודה עם מכונה..

על פניו נראה שלא עשית עבודה יסודית ולכן לא קיבלת תוצאות מספקות.

ד. מדוע אתה רוצה לעשות שתי שכבות של אוטם, שכבה של וקס (שיכול להיות שעל הדרך גם תבחר וקס שהוא אוטם) ושוב שכבה של אוטם מסוג אחר?

אישית, נראה לי מוגזם ומיותר ולא בטוח שייתן לך ערך מוסף.

כמובן שיכול להיות שאני טועה/ מפספס משהו, במקרה זה אשמח ללמוד.

א. חיפשתי ברק ולהעלים מעט שריטות.סווירלים לא ניתן להוריד ידני,אלא מעט להחליק אותם.(ניסיתי במקום מסויים ארבע פעמים)

מעבר לזה ציינתי שהרכב שמור ביותר (צבע כמו משי מטופל תדירות)

מה שהקל על העבודה.

ב. נכון לא הייתי מודע לזה-גילתי תוך כדי עבודה.

ג. ראה תשובה א. למה זה לקח לי 4 שעות. ולטעמי קבלתי מראה מעולה.

בכללי אני מעדיף עובי לכה על חשבון מעט סווירלים. אגב היכן ציינתי שלא קיבלתי תוצאה מספקת?

ד. משיחה עם היבואן (ועיין בפורומים)הבנתי ששתי ידיים עדיף ביישום אוטם צבע. שאר הדברים? יכול להיות שמיותר.

מה עדיף או לא? אדע רק מניסיון (כפי שהרגשתי שיד אחת לא מספיק ל UC) לאחר שיישם את זה אצלי

אעבור לרכב השני ( יותר עבודה) שם "אשחק" עם ווקס על אוטם ואולי גם ציפוי מגן ננומרי של קארפלן.

עכשיו לפנות ערב אני רואה את הברק של הרכב, ממש תענוג.

פורסם

Ok, חשבתי שאתה לא מרוצה מהתוצאות, אני שמח שטעיתי.

לגבי השכבות שאתה מנסה לעשות (אוטם-וקס-אוטם) אין הזה שום הגיון.

שתי שכבות של אוטם (מאותו הסוג) אני עוד יכול להבין.

אבל לעשות וקס על אוטם זה פשוט לא הגיוני.

יש להבין כי אחת התכונות החשובות של האוטם היא מורפולוגיה של פני השטח שלו (גבשושיות מיקרונית או במקרים מסויימים אפילו ננומטרית). המפתחים עבדו קשה מאוד להשיג את התוצאה הרצויה.

ברגע שאתה מורח על זה וקס אתה בעצם מבטל את כל המורפולוגיה של האוטם ובעצם בפעולה זאת הפכת אותו למיותר.

לאחר מכן אתה מתכוון למרוח אוטם מסוג אחר על הוקס, פעולה מיותרת לחלוטין ושוב נוגדת את ההגיון.

האוטם מתוכנן להקשר לצבע הרכב ולא לשכבת וקס. מריחה של אוטם על הוקס בעצם תמיס את הוקס (גם באוטם וגם בוקס ישנם אותם ממסים) ותיווצר לך תערובת של וקס+אוטם שכמובן לא תוכננה ע״י המפתחים.

במקרה זה, יש סיכוי סביר שהאוטם לא יצליח ליצור את פני השטח אשר היה אמור ליצור וגם לא להקשר לצבע הרכב כפי שאמור היה להקשר.

בקיצור, מסתבר שבאמת כל המוסיף גורע.

תבחר לך אוטם וב ותשתמש בו.

פורסם

יישמתי הבוקר אוטם מסוג "פאוור לוק" של מנזרנה לאחר ניגוב ממש יסודי עם ONR

המריחה לא הייתה קלה כמו ששערתי/חשבתי -האוטם צבע סמיך וצמיגי מה שגרם להתנגדות מצידו מבמריחה (הייתי צריך לתפוש את הפד בלחיצה חזקה) אבל לאחר המריחה על כל הרכב הלכתי לנוח 20 דקות עם כוס נס קפה ולאחר מכן נגבתי טוב עם 2 מטלית מיקרופייבר.

השנייה הייתה רכה יותר. (הברקה מסוימת)

למראית עין (ויד)אין לי ספק שיד אחת זה רק בסיס טוב ליד שנייה. הצבע לא מספיק חלק זה נובע כנראה מעבודה של UC

שיישם בשני שלבים אפילו שלושה (כל החלק הגלוי) שנתן אני חייב לציין ברק קרמי ממש זוהר.

משום מה הייתה לי הרגשה שאני צריך/חייב לעשות פלסטלינה לאחר הפוליש- וזאת בניגוד למקובל.

למרות זאת וותרתי על השלב הזה (עשיתי לפני הפוליש פלסטלינה) וקשה לדעת מה פספסתי, אם בכלל?

אוכל לראות את זה רק יותר מאוחר לאחר שאוציא את הרכב מהמצל.

מנסה להבין למה לא ליישם ווקס לאחר אוטם צבע? הרי זה יכול ליצור הגנה נוספפת מעל האוטם? פספסתי משהו.

ומה יהיה בעוד כמה חודשים/שבועות שארצה לעשות טיפול שוטף/מונע על ידי ווקס בספריי מהיר -לפי השקפתך גם זה יזיק?

משהו ששמתי לב עליו בכל טיפול דיטיילינג -טמפרטורה נמוכה מידי לא נותנת אפקט טוב.

צריך להגיע ל 30 מעלות ולא לעבוד בשעות הבוקר כפי שאני נוהג. (קר ולח)

פורסם

לפי מה שאני הבנתי ווקס על אוטם יאכל את האוטם ויגרום לו להיעלם, תקנו אותי אם אני טועה.

ויוגב תפנק אותנו עם קצת תמונות.

פורסם

אולי אעלה תמונות (אם המצלמה עוד קיימת) לאחרי יד הנוספת.

אני לא הבנתי מהיבואן של מנזרנה שווקס "יאכל" את אוטם הצבע. (לי אין תשובה וודאית לגבי סוגיה זו)

כמובן שהוא לא אוטוריטה בלעדית בעניין.

מעבר לזה עוד לא החלטתי איך לנהוג.לא מוציא מכלל אפשות שאקח רכב אחר בבית ואעשה עליו את הנסיונות.

• תוכן חדש...