Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, borsood כתב:

יאמר לי כבוד הרב למה צריך הכשר בד״ץ לאקונומיקה?

לא צריך אבל אם החברה המייצרת מבקשת כנראה זה משתלם להם כלכלית

נ.ב. לא ראיתי אף רב נורמלי שאומר שצריך כשרות לחומרי ניקוי. גם אם זה לפסח. למה הם עושים? תשאל את החברה המייצרת

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, עדי-אל כתב:

. למה הם עושים? תשאל את החברה המייצרת

כי זה מותג שמביא לקוחות.

ועל תבניות אלומיניום וחמגשיות צריך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

זה לא מדוייק, חסיד שוטה (אצל הדתיים לפחות) זה מי שמנסה להדר במצווה אבל בעצם עובר על איסור (הלכתי). למשל מישהו שרואה תאונה עם נפגעים אבל לא הולך לעזור או מזמין אמבולנס כי הוא באמצע התפילה.

האם בהקפדה שמסעדן יקנה רק סחורה של גוש קטיף כי רב מעדה אחרת פסק שזה כשר ומהודר יש איסור הלכתי? תלוי את מי שואלים...

בוודאי שכן, למשל פגיעה כלכלית במתחרים שהם לא גוש קטיף, ועד גזל ממש (אם מנת סלט עולה 20 שקל עם גוש קטיף והייתה עולה 15 שקל בלי, אינוס בעל המסעדה לעבוד עם גוש קטיף ולייקר את המנה שווה ערך לגזל של הלקוח).

אני משער שרוב הדתיים יעדיפו את המהודר יותר, במיוחד שרוצים לשבת ולהנות ללא חשש בבילוי במסעדה.

תשמע, עובדים ועבדו איתי הרבה דתיים, וגם לא מעט חרדים (שכחרדים הם כמובן לא מייצגים כי הם עובדים, ועוד בהייטק). הדתיים מייצגים סופר מייצגים.

ותמיד, תמיד שרצינו ללכת לצהריים באיזשהו מקום התשובה של הדתיים הייתה כשרות רבנות, של החרדים משתנה, יש כאלה שכשרות רבנות מספיקה (כאמור לא מייצגים) וכאלה שצריכים הכשר כזה או הכשר אחר.

בכל אופן, הטענה שבידיים של הדתיים הלאומיים הרבנות תהפוך פתאום לגוף שאכפת לו מהלקוחות לא ברורה לי. זה מונופול. כדי להתמודד עם תחרות סביר להניח שינסו להשתמש בחקיקה נגד האלטרנטיבות ואולי גם הפחדה ללקוחות שיעזו להשתמש בהן. חוץ מזה, למה שחרדי ישתמש בכח של הרבנות כדי לספק פרנסה וקומבינות לקרובי משפחה שלו ודתי לאומי לא? זה הטבע של מונופולים ותכנון ריכוזי ולא משנה איזה כיפה תשים על זה. 

לא אמרתי שיהיה אכפת לרבנות מהלקוחות, יהיה אכפת להם כמה מסעדות הם יצליחו לקחת מהאלטרנטיבים (זה סימן מובהק להצלחה), וזה כמובן יחזק את כוחם כי יהיו פחות אלטרנטיביים שפחות אטרקטיביים גם.

הדתי לאומי לא ישתמש בכוח של הרבנות בשביל קומבינות כי כמה בד"צים אתה מכיר של הסרוגים?! אפילו אחד אני לא מכיר כזה.

אז איך הוא יתנה כשרות בפרודוקטים כשרים לפי הבד"צ הלא קיים של הסרוגים?!

לעומת זאת אצל החרדים יש אולי 20 בד"צים (ואולי יותר), והוא משתמש בתפקידו מטעם הרבנות כדי להכריח אותך לקנות מוצרים בהכשר של בד"צ מסוים, תופתע או לא, הבד"צ הזה מקושר נניח לאגף הכשרות באותה רבנות. והם מזינים אחד את השני, לוקחים מאותו בד"צ משגיחי כשרות לעבודה ברבנות, ואלה בתמורה מוודאים שהמסעדות קונות פרודוקטים בהשגחת אותו בד"צ.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בד"ץ ושאר מותגי כשרות זו שיטה אחת, אני בטוח שאפשר להמציא שיטות אחרות כדי לקמבן מקורבים לרבנות.

המסעדן מקבל רשימת ספקים, מה זה משנה אם כתוב בה בד"צ גוש קטיף או שמרג"צ ששון לוגסי מוצרי בצק ורביכה בע"מ?

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

בד"ץ ושאר מותגי כשרות זו שיטה אחת, אני בטוח שאפשר להמציא שיטות אחרות כדי לקמבן מקורבים לרבנות.

לא בצורה כזו גורפת, עם מעגל קצר מאוד והמון ג'ובים.

והסיפור הוא לא קימבון מקורבים לרבנות, אלא הרבה הכנסות לבד"צ מצד אחד, והרבה ג'ובים לאנ"ש של אותו בד"צ.

זה בד"כ גם כולל תפקידים בכירים במחלקת הכשרות של הרבנות (כדי לקבוע את הספקים והתנאים).

זה מכרה זהב.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

המסעדן מקבל רשימת ספקים, מה זה משנה אם כתוב בה בד"צ גוש קטיף או שמרג"צ ששון לוגסי מוצרי בצק ורביכה בע"מ?

יש הבדל מאוד גדול, כי הקריטריונים לא יכולים להכיל את ששון לוגסי, אלא צריכים לעמוד בתנאי כשרות מסוימים.

וכאן נכנס לעניין אותו בד"צ, בתנאים הם קובעים שהפרודוקטים צריכים להיות X, Y, Z (שהם בד"כ לא ריאליים בעליל), או לחילופין (יענו קיצור דרך) בהשגחת אותו בד"צ (כי זה יענו תופס אצלם ככשר).

ואז מכיוון שתנאי X, Y, Z לא ריאליים, אין ספקים שעומדים בהם, אבל הפלא ופלא, יש איזה ספק בהשגחת אותו בד"צ, ואז אתה מקבל ספק יחיד (או אפילו 2) מאותו בד"צ, והמסעדה משלמת פעמיים (ואנחנו בתור לקוחותיה גם), גם פעם אחת אגרת כשרות (שהולך למשגיח הכשרות ששייך לזרם של אותו בד"צ), ופעם שנייה לספקים, שמהכסף הזה חלקו הולך לאותו בד"צ כדי שהם ייכנסו לרשימת הספקים.

בשביל שהשיטה הזו תעבוד גם אצל הסרוגים, הם יצטרכו בד"צ כלשהו שלהם כדי ליצור את הקריטריון המתאים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, בגדול זו קומבינה למקורבים איך שלא תסתכל על זה. 

הטענה שחרדים יכולים להרים כזה מערך קומבינה מאורגן שכזה ולעשות בוכטות מכח המונופול שיש להם על שירותי דת אבל דתיים לאומיים לא היא מצחיקה. תתן את המונופול לאתאיסטים, גם הם ימציאו שיטה לקמבן את החברים שלהם על חשבון הציבור.

פורסם

אצל החרדים זו קומבינה כפולה ומכופלת (אל תשכח שהספקים צריכים להעסיק בעצמם משגיחי כשרות של אותו בד"צ).

אצל הסרוגים זו קומבינה אחת (תפקידי משגיחים לסרוגים אחרים).

לכן חזרה למטאפורה, אתה מעדיף את הקומבינה הכפולה ומוותר על הקומבינה הבודדת, רק בשביל הפוטנציאל שמתישהו בעתיד שתי הקומבינות יבוטלו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין סיבה שדתיים לאומיים לא ימציאו מותגי כשרות מטעמם בדיוק כמו החרדים או שימציאו קומבינה אחרת בנוסף כדי לסדר עוד עבודות לחבר'ה. 

מי שיש לו אפשרות להרוויח מנצל אותה.

פורסם

עובדתית זה לא קרה עד היום, למרות שהרבנות הייתה בידיהם פעם.

לא רק זה, שים לב שאצל החרדים הבד"צים היו לפני השליטה ברבנות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רק בדץ עד״ח וחח״ס הם ממש ותיקים.

כמעט כל הבדצ״ים שאתה מכיר הוקמו בזמן הקמת ש״ס ומידלו את עצמם לפי העד״ח גם האשכנזים) וההשתלטות של החרדים על הרבנויות.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה אם גם אז זה היה על תקן קומבינה או פשוט מענה לדרישת הציבור שלהם לכשרות מהודרת.

וגם כמה סוגי בד"צים היו לפני לעומת עכשיו.

פורסם
לפני 10 דקות, borsood כתב:

רק בדץ עד״ח וחח״ס הם ממש ותיקים.

כמעט כל הבדצ״ים שאתה מכיר הוקמו בזמן הקמת ש״ס ומידלו את עצמם לפי העד״ח גם האשכנזים) וההשתלטות של החרדים על הרבנויות.

כבד"צים אתה צודק, אבל הבד"צים אצל רובם זה גילגול של "בהשגחת הרב X" ולאחר מכן הפך להיות "בד"צ X".

לדוגמא לנדא, או חתם סופר

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

השאלה אם גם אז זה היה על תקן קומבינה או פשוט מענה לדרישת הציבור שלהם לכשרות מהודרת.

וגם כמה סוגי בד"צים היו לפני לעומת עכשיו.

דרישת הציבור לכשרות מהודרת, את המעבר לבד"צ ואופרציה משומנת (ויחד איתה הקומבינות) זה אחרי ההשתלטות על הרבנות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ומה זה אומר שלפני ההשתלטות על הרבנות לא היו כל הקומבינות לחרדים? שאם תחליף למונופול את הכיפה תקבל קומבינות חדשות, במקום או בנוסף על הקיימות. לפני זה ראינו שאולי החרדי לא סובל את הדתי לאומי אבל לשני אין שום בעיה עם החרדי, בטח לא בביזנס.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

מי שלט על הרבנות לפני החרדים? הסרוגים!

אתה פשוט טוען שאם הם ישלטו היום ברבנות הם יתנהגו שונה מאשר פעם קודמת.

אני טוען שבמקרה הכי גרוע נישאר עם אותן קומבינות, במקרה הטוב והסביר יהיו פחות קומבינות, צעד בכיוון הנכון.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...