Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, David32 כתב:

נראה לי חשוב לשמוע מה שהיא אמרה אם הציטוטים באמת נכונים. אין לי בעיה להקשיב לצד האחר, במיוחד אם יש טיעונים, זה אפילו מעניין.

אבל...

לשמוע שעה את מירי רגב נשמע כמו משימה בסרט של המסור. שום דבר אצלה לא חשוב.

בניגוד לאחרים שהכותרת משקרת לרעתם אצלה אתה יודע שהציטוטים האמיתיים יותר גרועים.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

בלוף הס(ש)קרים נחשף! 

תזכורת: ב12.7 ערוץ 12 פרסם סקר שערך עבורו מכון 'מדגם' של מנו גבע בו הראו נתונים שכביכול 74% בעד עסקה כוללת והפסקת המלחמה. 

image.png.6bca8b7089a01ac87ca60076dfa861c1.png

בימים שלאחר מכן 'אבו עלי אקספרס' בערוץ הטלגרם שלו קרא למכון לערוך סקר אמיתי ומשקף בו יוצגו למשתתפים כל תנאי ה'עסקה כוללת' [השארת חמאס בשלטון וכד']. 

וכן הוא גם ערך סקר בערוץ הטלגרם שלו בו הציג את כל הנתונים להבנתו, והתוצאות הייו כמעט הפוכות.  

פודקאסט 'על המשמעות' נכנס לעניינים, והיום יש לנו תוצאות של סקר אמיתי שנערך ע"י מכון סמית.  (בשקופיות גם סקר שנערך בערוץ של 'אבו עלי' וגם סקר של דירקט פולס עבור ערוץ 24)

image.thumb.png.08ba7e4f32c98828801f882cb472614c.png

image.thumb.png.500e69bbbe9e4bf36f38876c47123b76.png

image.thumb.png.6f438f366a7d7be60b5e9c378d784b70.png

אפשר לקבוע בצורה חד משמעית שאין בישראל רוב לקבלת תנאי העסקה שרוצה חמאס כדי לשחרר את כל החטופים.

ועל מאחורי הקלעים של כל הסיפור...  בפוסט הבא.

אבו עלי: 

אז מה קורה ב"מפעל הנקניקיות" של מכוני סקרים בישראל? 

קודם פרסמתי סקר שהכין מכון סמית', על בסיס בקשה של הפודקסט "על המשמעות".

במקור, ביקשתי מכם, העוקבים, לסייע בגיוס כסף עבור סקר בעלות של 13,600 ש"ח אצל מכון מדגם של מנו גבע, מכון הבית של ערוץ N12 שהוא זה שערך את הסקר בו נקבע כי 74% מהציבור רוצים עסקת חטופים בפעימה אחת ואת סיום המלחמה. 

אז למה אין לנו סקר של מנו גבע שמתייחס לסוגיית עסקה בפעימה אחת עם המחיר שדורשת חמאס כפי שהצגתי בסקר שלי? 

אציג עובדות לפי סדר כרונולוגי ואתם תסיקו מסקנות : 

1. אנשי הפודקסט "על המשמעות" פנו למכון "מדגם" הציגו את השאלות שרצו לבחון וקיבלו הצעת מחיר ממנו גבע לסקר על השאלות הללו. מכון מדגם הסכים לבצע את הסקר בתמורה ל 13,600 ש"ח כולל מע"מ. 

2. אני פניתי אליכם העוקבים כדי לגייס 13,600 ש"ח לטובת הסקר. הסכום גויס תוך זמן קצר. העניין זכה להדים בעקבות הפרסום בערוץ. 

3. אנשי הפודקסט פנו למכון מדגם מצוידים בכסף הדרוש כדי להתקדם עם הסקר על בסיס הצעת המחיר ועדכנו את מכון מדגם כי במקביל אליהם יבצעו סקר נוסף על אותן השאלות בדיוק אצל מכון סקרים ישראלי נוסף. 

4. צוות מכון מדגם החל להערים קשיים על ניסוח השאלות לסקר וביקשו מאנשי הפודקסט להעביר אליהם הוכחות שדרישות חמאס אכן תואמות למופיע בסקר. אנשי הפודקסט, העבירו את החומר הדרוש, על בסיס כתבות של ynet. מכון מדגם לא התרצה, לא הסכים לשאול את השאלות שהוצגו לו מראש לפני הצעת המחיר ולמעשה פוצץ את כל האירוע. 

5. סמנכ"לית מכון מדגם, עדי גבע, כתבה כך: 
"בהתחלה הסכמתי, מתוך רצון כן לתרום לדיון הציבורי, אבל ככל שהעמקתי בפרטי הסקר שביקשת – הבנתי שמדובר בסקר שיכול להשפיע באופן ממשי על נושאים שנמצאים ברגעים אלו במשא ומתן, מבלי שאנחנו יודעים הרבה מהפרטים וכמה הם מדויקים." 

מצורף מטה תיעוד תגובתה הכתובה המלאה של עדי גבע. 

## 
סמנכ"לית המכון מודה למעשה שהסכימה והתחרטה (כרונולוגית אחרי שאמרו לה שיש סוקר נוסף שבודק את אותן השאלות) וזאת מחשש ש"הסקר יכול להשפיע". 

איני יודע מה המומחיות של מכון מדגם בבירור דרישות חמאס כפי שהוצגו להם. התחום הפלסטיני אינו תחום ההתמחות שלהם. 

אם היא מודה ש"הסקר יכול להשפיע" אז מה יש לה לומר על ההשפעה של הסקר שעשה המכון שלה עם נתונים חסרים והגיע לתוצאה הפוכה משלושה סקרים שהציגו מחיר לעסקה? 

האם יוצא מכאן שהמכון מודע לכך שהוא גוף שסקריו יוצרים השפעה ופועל במכוון בצורה מוטה בסוגיות ציבוריות מרכזיות? האם אין המכון יודע שתוצאות סקריו משודרות בפריים טיים על ידי הערוץ המוביל בישראל? זה לא משפיע? 
איני יודע. את זה אשאיר לכם לקבוע. 

##

מכאן נבחר כי הסקר ייעשה אצל מכון סמית' שנתן הצעת מחיר זולה יותר בכ 3000 ש"ח מזו של מכון מדגם של מנו גבע. 

ההפרש בין הסכום שגויס מכם לבין עלות הסקר אצל סמית הועבר בשמכם ל"עמותת אחים לחיים" המסייעת לחיילים בשיקום. 

אציין עוד שגם אצל מכון סמית נדרשו שינויים קלים בשאלות וסירבו לשאול את השאלות בניסוח המקורי. אלה השינויים שהם דרשו כתנאי לקיום הסקר:

1. בשאלה הראשונה הושמט הסעיף שמשאיר את הנשק בידי חמאס.

2. בשאלה השלישית הופרד נושא סיכון החטופים לשאלה נוספת. 

## 

אציין כי נעשתה פניה גם למכון קנטאר של דודי חסיד שביקש מחיר כפול מזה של מכון סמית וזמן עבודה של שבועיים. 

שימו לב שבשאלות 1 ו 3 יש פער של אחוז אחד (הסך הכולל מתכנס ל 99%) הפער נובע מעיגול של חצי אחוז שתוקן בשקפים שהוצגו מוקדם יותר. 

תגובת מכון מדגם.jpg

על_המשמעות_מצגת_ממצאי_סקר_עסקת_חטופים_22_יולי_2025.pdf

פורסם

לדעתי בקרב הישראלים היהודים כמעט כולם רוצים שהחטופים יוחזרו  וכמעט כולם רוצים שחמאס ייעלם מעזה.

אם במקרה אי אפשר גם וגם... אז ניסוח השאלות מאוד חשוב כדי לקבל את התוצאות הרצויות של הסקר.

וזה נכון גם לעוד נושאים עליהם עורכים סקרים כמובן

• רעיון טוב! 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הסקרים האלה שווים לתחת כי כל אחד שואל את השאלות באופן שהתוצאה תתאים למסר שמשלמים לו להפיץ.

בסוף מה שיקרה לא תלוי בסקרים כאלה. לא תהיה עסקה כוללת כי בלי חטופים אין חמאס והם יודעים את זה. ברגע שחמאס מחזיר את כל החטופים, חוץ מהבטחות של פוליטיקאים אין לו כלום. חמאס אולי יחזיר בעסקה חלק, ימשיך להתקיים בעזה וחיסול חמאס תהיה הבטחת הבחירות הכי פולולרית בבחירות הקרובות. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 שעות, ELI001 כתב:

בלוף הס(ש)קרים נחשף! 

1) סקר שנערך בערוץ טלגרם כלשהו, לא הדבר הכי מהימן. מאיפה אתה יודע מי קהל היעד שם? אין שם את הבדיקה הזו בכלל, בעוד שסקרים "רשמיים" יותר מבקשים ממך את המידע הזה (שאלות כמו "למי היית מצביע אם הבחירות היו נערכות היום") לפני שאתה יכול לענות. 

עם שם כמו "אבו עלי אקספרס" אפשר לצאת מנקודת הנחה שקהל היעד של הערוץ הוא על בסיס ימני עד ימני מאד. 

אני מכיר את הערוץ- מעולם לא חשבתי לעשות אליו הרשמה\מנוי\איך שלא קוראים לזה. לא הכוס תה שלי. 

2) I24 זה מבית היוצר של 14. בגדול. האמינות שלו מבחינתי בסקרים זהה למה שיוצא לביבי מהפה. 

3) מה זה מכון סמית לכל הרוחות? מעולם לא שמעתי על זה. 

4) בכל מקרה ובכל אופן התשובות תלויות ישירות בשאלות עצמן. 

אם תשאל מישהו, אם הוא מוכן לקבל סטירה, התשובה שלו תהיה מה פתאום. אם תשאל את השאלה: אם הוא מוכן לקבל סטירה אם הוא יקבל על זה סכום כספי, התשובה תשתנה. או דוגמא אחרת. אם תשאל: "אתה מוכן לעשות עסקה שתחזיר את כל החטופים אבל תשאיר סיכוי טוב לחזרה על ה-7/10", תקבל תשובות שונות מאשר לגבי השאלה "האם אתה רוצה להחזיר את כל החטופים". 

כל (כל!!!!!) הסקרים הם סוג של שורשיט. לכל  היותר מראים כיוון כללי של לאן נושבת הרוח (ביום טוב). 

דיברתי על זה כבר בפורום בעבר, לא זוכר איפה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מכון סמית הוא מוסד ותיק ומוכר - מכון סקרים שנוסד לפני למעלה מ-50 שנה על ידי חנוך סמית, ראשון סוקרי הבחירות בטלוויזיה בישראל. איני יודע מה מעמדו של המכון כיום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, ברווז כתב:

2) I24 זה מבית היוצר של 14. בגדול. האמינות שלו מבחינתי בסקרים זהה למה שיוצא לביבי מהפה.

הוא לא. אני לא יודע איך האמינות שלו, אבל מדובר במיליארדר שונה (פטריק דרהי).

פורסם
לפני 32 דקות, ברווז כתב:

1) סקר שנערך בערוץ טלגרם כלשהו, לא הדבר הכי מהימן. מאיפה אתה יודע מי קהל היעד שם? אין שם את הבדיקה הזו בכלל, בעוד שסקרים "רשמיים" יותר מבקשים ממך את המידע הזה (שאלות כמו "למי היית מצביע אם הבחירות היו נערכות היום") לפני שאתה יכול לענות. 

עם שם כמו "אבו עלי אקספרס" אפשר לצאת מנקודת הנחה שקהל היעד של הערוץ הוא על בסיס ימני עד ימני מאד. 

אני מכיר את הערוץ- מעולם לא חשבתי לעשות אליו הרשמה\מנוי\איך שלא קוראים לזה. לא הכוס תה שלי. 

אם תשאל מישהו, אם הוא מוכן לקבל סטירה, התשובה שלו תהיה מה פתאום. אם תשאל את השאלה: אם הוא מוכן לקבל סטירה אם הוא יקבל על זה סכום כספי, התשובה תשתנה. או דוגמא אחרת. אם תשאל: "אתה מוכן לעשות עסקה שתחזיר את כל החטופים אבל תשאיר סיכוי טוב לחזרה על ה-7/10", תקבל תשובות שונות מאשר לגבי השאלה "האם אתה רוצה להחזיר את כל החטופים". 

כל (כל!!!!!) הסקרים הם סוג של שורשיט. לכל  היותר מראים כיוון כללי של לאן נושבת הרוח (ביום טוב). 

תקרא את מה שאבו עלי רשם. 

הם שילמו למכון חיצוני שיעשה סקר מפורט, המכון שכולם מסתמכים עליו בחדשות סירב כי הוא ראה בזה "השפעה חיצונית על אזרחים", אבל כשהחדשות מבקשים ממנו זה בסדר.

לפני 19 דקות, sperial כתב:

מכון סמית הוא מוסד ותיק ומוכר - מכון סקרים שנוסד לפני למעלה מ-50 שנה על ידי חנוך סמית, ראשון סוקרי הבחירות בטלוויזיה בישראל. איני יודע מה מעמדו של המכון כיום.

אז מה אם הוא מוכר?

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

כל הסקרים האלה שווים לתחת כי כל אחד שואל את השאלות באופן שהתוצאה תתאים למסר שמשלמים לו להפיץ.

בסוף מה שיקרה לא תלוי בסקרים כאלה. לא תהיה עסקה כוללת כי בלי חטופים אין חמאס והם יודעים את זה. ברגע שחמאס מחזיר את כל החטופים, חוץ מהבטחות של פוליטיקאים אין לו כלום. חמאס אולי יחזיר בעסקה חלק, ימשיך להתקיים בעזה וחיסול חמאס תהיה הבטחת הבחירות הכי פולולרית בבחירות הקרובות. 

בול. 

הכל הנדסת תודעה.

פורסם

קראתי את מה שאבו עלי רשם. 

מעניין מה היה קורה, אם היו ניגשים לסקר ומציגים למדגם שאלות מהצד ה0מIלני של המפה. 0מIלני מוחלט וגמור, שאין עוררין שהוא כזה. 

כמו שאלות בסגנון של "האם כמות החפים מפשע שנהרגים בעזה מצדיקה עסקה" או משהו. 

האם מדגם היה עונה באותה צורה? שאלו שאלות שיכולות להשפיע על דעת הקהל המתעצבת?

בכל מקרה זה עדיין היה סקר שורשיט. כולם שורשיט. אינדיקטור לכיוון הרוח ולא יותר. 

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסקרים האלה לא אינדיקטור לרוח, הם מנסים להכתיב מה כיוון הרוח.

אחד שואל האם אתה בעד עסקה שתחזיר את כל החטופים אבל לא אם אתה בעד התחייבות לשיקום שלטון חמאס ברצועה בתמורה להחזרת כל החטופים.

אחד שואל אם אתה בעד תפיסת שטחים מהאויב אבל לא אם אתה בעד הקמת התיישבות ישראלית בשטח הזה.

כל אחד רוצה להראות שהציבור תומך בעמדה שלו, ובתכלס הציבור לא יודע כלום מהחיים שלו.

סקרים /חוכמת ההמונים עובדים כשמדובר בדברים פשוטים כמו למי אתה מצביע, או מה יותר טוב פיצה או המבורגר.

פורסם
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

הסקרים האלה לא אינדיקטור לרוח, הם מנסים להכתיב מה כיוון הרוח.

שלילי. כיוון. 

אחד שואל האם אתה בעד עסקה שתחזיר את כל החטופים

כיוון אחד.

אבל לא אם אתה בעד התחייבות לשיקום שלטון חמאס ברצועה בתמורה להחזרת כל החטופים.

כיוון שני.

אחד שואל אם אתה בעד תפיסת שטחים מהאויב

כיוון אחד.

אבל לא אם אתה בעד הקמת התיישבות ישראלית בשטח הזה.

כיוון שני.

ובתכלס הציבור לא יודע כלום מהחיים שלו.

לכן יש לנו ראש ממשלה שנבחר ע"י הציבור.

מה יותר טוב פיצה או המבורגר.

אני מתנגד לניסוח של השאלה שלך. זה קלוקל, ומראה על תרבות רעה. 

לא חשבת על התמונה עד הסוף. 

A BURGER INSIDE A PIZZA - Imgflip

Pin by Tonto O'Reilly on yuk it up | Funny food memes, Food memes, Food  jokes

• מצחיק 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, ברווז כתב:

A BURGER INSIDE A PIZZA - Imgflip

!Oh Madone

IMG_20200802_075045.png

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

מי שעשה את הסקר הזה זה לא מישהו אלמוני כמו אבו עלי אקספרס. 

פורסם

פרסום של הקול היהודי, שותף על ידי עמית סגל:

מחבל מעניק תעודת הוקרה לשופט עליון מוסלמי, אותו שופט עליון מוסלמי מעכב ביצוע הריסת ביתו של אותו מחבל שמתפקד כמופתי.

אחרי זה אנשים פה יבלבלו לי את השכל שבית המשפט, פרקליטות או כל אדם אחר זה שומרי סף. כולם אותו זבל רק מצדדים שונים. מושחתים.

• תוכן חדש...