Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

אני מנסה להציג אופציה תיאורטית מהסגנון של ״ביבי היה מתפטר ב-8.10 ומישהו אחר היה מנהל את המצב מאותה שנייה״.

הטענה פשוטה - לדעתי שום הבדל ברמה הבינלאומית, אותו בידוד ואותה אנטישמיות - כי היינו בכל מקרה תוקפים בעזה. העצימות לא משנה בכלל.

לזמן יש משמעות. אנחנו לא פעם ראשונה מתמרנים בעזה. לא פעם ראשונה מפציצים את בירות. החרבנו גם ג'נין. בהתחלת מלחמת לבנון הראשונה ואפילו עוד לפניה אנשים באו לקראתנו עם קפה ועוגיות. אם היה מישהו אחר שלא חושב על וועדת החקירה, שלמות הקואליציה, משפטו ובחירות, לא היה מורח את הזמן בכוונה אני מניח שהיינו במצב שונה. סיפורים שכולם אנטישמים זה תירוץ ובולשיט אחד גדול.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 6 דקות, asix כתב:

בהיבט הביטחוני- הממשלה הזאת הגיבה פי 10 יותר מהר מה " ימין על מלא"

ממש לא

חיסלו כמה בכירים ועשו מזה הצגה כאילו מאז הפלישה לנורמנדי לא היה מבצע כזה 

לפני 32 דקות, David32 כתב:

אני לא זוכר איפה שמעתי, אבל מישהו שמבין הסביר שצריך איקס ימים של מצור מצור על עזה כדי באמת להשפיע ולנצח.

האם כרגע יש הגבלות קשות אמיתיות? כנראה שלא. אבל לעולם מוצג כאילו הם גוועים ברעב.

אז אולי היה עדיף כבר לעשות ולנצח במקום שבמשך שנה יגידו שמרעיבים ואסון הומניטרי, אבל בפועל לא תגיע למטרות.

זה כמו להגיד שאתה בדיאטה, אבל לטחון מלא ג'אנק..

זה בדיוק מה שעשו

פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

באיחור קל - אני לא חושב שהימצאותו של מישהו אחר מלבד ביבי בשלטון היה משנה משהו בתהליך הזה, ואסביר למה:

כל מועמד אחר (לפיד? גנץ?) היה תוקף בעזה בעקבות ה-7. תקיפה מלאה / חלקית / עם מצור / בלי מצור - כל אלה היו יוצרים

את תמונות התעמולה בכל מקרה (ובנוסף עד היום יש פלסטינופוטושופ).

בקיצור, לא משנה בשלטון - היית מקבל הפגנות פרו פלסטיניות, לחץ בינלאומי, סנקציות וכו׳,

אפילו אם תיאורטית הייתה מתבצעת עסקת חטופים מלאה כלשהי שמשחררת את כל המחבלים בארץ.

למה? כי פלסטינאצים.

עד כמה השפיעה הבחירה בפועל - גרירת הרגליים - לטווח הבינוני/ארוך - נו, אפשר לשער ולספקלץ עד מחר.

בטווח המיידי התוצאה התיאורטית הייתה זהה לגמרי.

תראה, אני לא חשבתי שישראל יכולה למוטט את החמאס באמת גם לפני שנה וחצי ודי בטוח שכתבתי את זה כאן. הימין כמעט על כל גווניו הגיע פה לאותו dead end אידיאולוגי בדיוק כמו השמאל לפניו. סביר להניח שלא משנה מי היה ראש הממשלה - התוצאה היתה די דומה.

יחד עם זאת, כן יש אחריות על לביבי (ולשותפיו מהימין הדתי) על מה שקרה בתכלס מכמה סיבות:

1. המציאות שאנחנו חיים בה היא שהם זו ההנהגה שלו. כל השאר יכולים להנות מהספק שאולי היו מצליחים לסחוט משהו אחר.

2. הבחירה של נתניהו לשתוק רוב זמן על היום שאחרי, והסירוב הישראלי לדון ביום שאחרי שכולל גם עצמאות כלשהי לפלסטינאים פגעו בתדמיתה של ישראל גם בקרב החברים שלנו במערב. העדר סיפור שמציג אותנו כמישהו שמתישהו ינסה לעשות את מה שארה״ב עשתה בגרמניה ויפן - כלומר בניה של הכלכלה וכו׳ - אנחנו ממשיכים להצטייר כמי שיגרור את המלחמה לעד בין אם מסיבות פוליטיות (בביביסי מספרים שביבי מנסה לברוח מהמשפט שלו) לבין אם מסיבות דתיות (ע״ע ראיונות עם דניאלה וייס ושותפים בקואליציה כמו סמוטריץ׳)

3. 7.10 זו לא ההתחלה של ההיסטוריה. כמו שכתבתי גם בפוסט המקורי, ביבי הימר על זה שהעולם שכח מהפלסטינאים ושיווק לנו את זה. בהצלחה. אני גם חשבתי ככה כבר לפני שנתיים - שלוש. זה נראה מאוד אמיתי אחרי הסכמי אברהם. רק שאני חשבתי שזה עתיד להתפוצץ לנו במה שיהפוך למדינת אפרטהיד אחרי סיפוח של הגדה. ובפועל המצב אפילו יותר גרוע ויותר קרוב לכאן ועכשיו. הם הביסו אותנו בזירה הבינלאומיות, וזה שהניצחון הכי גדול שלהם עלינו מגיע דרך טבח, ואפילו זה לא מצליח לייצר אמפתיה אמיתית לסיפור שלנו במערב מראה לך עד כמה.

4. כמובן, לא הכל בשליטתנו. מהגרים מוסלמים. אירופאים אנטישמים. ידה ידה ידה. ובכל זאת. גם איפה שכן אפשר - לא עשינו כלום. ואנחנו משלמים את המחיר עכשיו. ואני באמת חושב שלא מדברים על זה מספיק, בדיוק כי אנחנו מניחים שכולם אנטישמים גם ככה: זה ה-כישלון האסטרטגי הגדול ביותר של הביביזם, אבל גם של הציונות הדתית, שפשוט התרגלו לספר לעצמם וגם לנו שלשום דבר אין משמעות כי לאף אחד לא איכפת.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

1. המציאות שאנחנו חיים בה היא שהם זו ההנהגה שלו.

גם. גם ההנהגה שלו. לא רק.

הוא לא המציא את בת היענה, אנחנו כיחידים תירגלנו את זה בדיוק כמוהו (איך אמר פעם מישהו? ביבי זה המנהיג שמגיע לנו...)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הדג מסריח מהראש. זה קרה במשמרת שלו והוא עמד בראש המערכת. הוא האשם. אנחנו? אני ועוד חצי המדינה לא הצביעו לו.

פורסם

לפני שעה, hans כתב:

גם שבועיים מספיקים כדי ליצור איזה-תמונה-שתרצה של אסון/רעב הומניטרי.

מגניב. אם צריך חודשיים של אסון הומניטרי. ואתה מחזיק 'לא ממש אסון' לאורך חודש. כולם רשמו בפנקס שגרמת לאסון אבל בפועל לא חיכית מספיק ויצאת קירח משני הצדדים. זאת הטענה כפי שאני הבנתי אותה

לפני כשעה, עדי-אל כתב:

זה בדיוק מה שעשו

רחוק מאוד ממה שעשו, אחרת היו פותרים את הבעיה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מה שאמרו לנו שעושים, כשבפועל מכניסים להם דלק וסיוע ובמקביל יוצאים סרטונים של שפים מהרצועה...

מצור אמיתי היה אולי כמה ימים בתחילת המלחמה כשסגרו מים וחשמל, אבל מהר מאד החזירו ופתחו מעברי סיוע + הוצנח להם מזון מכל העולם.

אני לא חושב שקיימת היום ממשלה מערבית שמסוגלת להטיל מצור אמיתי על אוכלוסיית אויב כדי להכריע אותו.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

הכרטיס הפתוח נסגר כשסיימנו עם ההלוויות.

משם התחילו לדבר על העזתים המסכנים.

לפני 3 שעות, hans כתב:

פשוט לא נכון. האיומים והלחצים התחילו כמעט מיד. שילוב של זיכרון קצר ו-wishful thinking.

להפך - אילו התקיפה הייתה בעצימות גבוהה יותר זה רק היה מאיץ מהר יותר.

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

לא מדוייק.

קודם כל הלוויות נמשכו יותר מחודשיים ושנית גם אחריהם עוד היה לנו אשראי נדיב.

היתה לנו בערך חצי שנה לפעול כמעט באופן חופשי ועוד מספר חודשים לפעול תחת החוק הבינלאומי.

יכול להיות חצי שנה חודשיים או שבועיים 

לא צריך יותר מימים ספורים להשמיד את עזה עם המחבלים שם

פורסם

אני חושב שזאת המלחמה הראשונה בה אנחנו "כובשים" מחדש אותם שטחים שוב ושוב. זה קשור לכך שאין כל תכנית ל-"יום שאחרי" ולכך שהממשלה לא רוצה לסיים את המלחמה.  זאת המלחמה הארוכה ביותר בתולדות ישראל ולא רואים את הסוף...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין מה להשוות לוחמה מול צבא של מדינה ללוחמה אסימטרית נגד טרוריסטים שמתחבאים בבתי חולים וגני ילדים. כמה זמן לקח לאמריקאים לכבוש את מוסול? שנה. וזאת רק עיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, עדי-אל כתב:

ב 67 אם ב 6 ימים הבסנו את כל מדינות ערב כמה זמן לקח לנו לכבוש את עזה? חצי שעה?

67 התרחש לפני יותר מ-50 שנה, במבצע שהוכן מראש, בשטחים דלילים מאוד באוכלוסייה. אני יכול להמשיך עוד אבל פשוט אין מה להשוות.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

אין מה להשוות לוחמה מול צבא של מדינה ללוחמה אסימטרית נגד טרוריסטים שמתחבאים

עמוק באדמה מתחת לבתי חולים וגני ילדים. 

הוספתי לך קצת.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...