Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אתה לא יכול להפסיק לממן אותם, אלא אם תוותר על עיקרון מדינת הרווחה. 

המדינה נותנת להם כי הם עניים, לא כי הם צדיקים.

חביבי, יש הקצבות ייעודיות לתלמידי חכמים. תוריד גם את התנאים לקבלת הלוואות לדירה או לדירה בהנחה, שבהם אתה מקבל יותר ניקוד אם יש לך הרבה אחים מאשר אם שירתת בצבא.

כפו עכשיו על התנית תשלומים לגנים במיצוי כושר ההשתכרות של ההורים והחרדים בסרטים בגלל זה.

יש עוד הרבה הטבות שהן ממש לא רק לעניים.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 74.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

6171

• יבגניפ

5531

• פינדר

5005

• Night Driver

3993

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

אתה יודע למה קשיו, שווארמה וכל דבר מטוגן משמינים? בניגוד למה שאמא שלי חושבת, זה לא בגלל שאלוהים רצה להקשות עליה לאכול דברים טעימים כדי לבדוק אם היא מסוגלת לעמוד בפיתוי.

קודם הם היו משמינים - ובגלל זה הגוף שלך סיווג אותם בתור ׳משהו טעים׳ - כי הוא רצה שתאכל אותם, לא ההיפך. זכר לתקופה שהיה קשה להשיג בשר ושומן כי ציד זה קשה.

לעניינו, זה לא שהמדינה נותנת להם כי אין להם הכנסה והם עניים - אין להם הכנסה בגלל שהמדינה נותנת להם.

תפסיק לתת להם - ילכו לעבוד. כמוני וכמוך.

בלי מעון יום מסובסד לעשרה ילדים, איך האישה יכולה לצאת לעבוד כשהגבר לומד?

אם הילדים שלהם ירעבו ללחם, אני אשמח שהמדינה תדאג לארוחה חמה ומזינה בבית הספר הממלכתי, שתוגש אחרי שהילד למד חשבון, אנגלית, היסטוריה וגם תנ״ך.

כשאתה אומר ׳אתה לא יכול להפסיק לממן אותם׳, אתה מתעלם ממה שייקרה פה אם לא תפסיק לממן אותם וזה שהסוף של כל הילדים האלה וגם שלך יהיה רע ומר.

מאוד.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכל טוב ויפה, הבעיה היא שהמנהיגים שלהם מסרבים ללמד את הדור הצעיר לימודים מועילים. התוצאה - מגדלים דור _נקבשל לא יוצלחים מבחירה של ההורים שלהם ושל הרבנים שלהם.

צריך לפתוח את עיני האנשים האלה. כל עוד עיניהם מכוסותֶלא תשיג דבר. בשביל זה צריך פיקוח יעיל ונושך, בדיוק כפי שצריך צוותי לכידת עריקים אפקטיביים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה (ואני וכולם פה) לא מצליחים לפתוח עיניים לאנשים עם יותר ידע ופתיחות מחרדי ממוצע לאורך 5,000 עמודים ועשר שנים בשרשור הזה, אז איך בדיוק תעשה את זה?

לחרדים אין שום כח חוץ מכח פוליטי.

אתה צריך שהאנשים שהצביעו לליכוד, בן גביר, סמוטריץ יחליטו לשים לזה סוף.

הייתי די משוכנע שאנשים יתפכחו עוד לפני שקורים להם דברים כמו שקרו למשפחת צנגאוקר, אבל כנראה שגם תפיסת המציאות שלי היא לא עשר מעשר.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, stx כתב:

אם הילדים שלהם ירעבו ללחם, אני אשמח שהמדינה תדאג לארוחה חמה ומזינה בבית הספר הממלכתי, שתוגש אחרי שהילד למד חשבון, אנגלית, היסטוריה וגם תנ״ך

אני פחות אשמח על כך. המדינה לא אחראית להאכיל ילדים. וגם לא לתמוך בהם כלכלית עם תלושי מזון. 

לפני כשעה, stx כתב:

הייתי די משוכנע שאנשים יתפכחו עוד לפני שקורים להם דברים כמו שקרו למשפחת צנגאוקר, אבל כנראה שגם תפיסת המציאות שלי היא לא עשר מעשר.

יגיע אליהם וזה לא ממש יפריע לי שהם יתבכיינו. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה לי אתמול הזדמנות לדבר באופן פתוח כמה שעות בדרך למילואים עם מצביע סמוטריץ שבטוח שהוא צדיק, בלי אחריות, שמאמין שהחרדים מסכנים ושבית המשפט לא חוקי והכל צריך להיות לפי התורה.

כמובן שכשמדברים עם עובדות ומקרים שקרו הוא הולך לתיאוריות. חוץ מזה בחור טוב סה"כ.

זה עוד יותר מחזק את מה שאמרתי - הוא לא יעבור צד, צריך להילחם על האחרים שאפשר.

דוגמא לפעולה מטומטמת שלא תעזור - עיתונאים שמרימים מחאה נגד טורנדו על כך שבחרו את יוסיאן לפרסומת הומוריסטית ועכשיו הפייסבוק במלחמה.

מדינה של מטומטמים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 12 שעות, stx כתב:

כשאתה אומר ׳אתה לא יכול להפסיק לממן אותם׳, אתה מתעלם ממה שייקרה פה אם לא תפסיק לממן אותם וזה שהסוף של כל הילדים האלה וגם שלך יהיה רע ומר.

הכוונה שלי שאין יכולת לבצע את זה.

אתה לא יכול לבטל את מערכת הרווחה שהם התאימו את עצמם אליה ואתה לא יכול לבטל את התקציבים המיוחדים שלהם. למה? כי זאת הדמוקרטיה שלנו. זה ציבור שיש לו כח פוליטי והוא משתמש בו בדיוק בשביל זה.

אפילו אם תהיה ממשלה בלי חרדים, אתה חושב שפתאום יגייסו את כולם ויבטלו להם את התקציבים? אתה חושב שהפוליטיקאים מהצד ה"נכון" לא ינסו לרתום אותם להצטרף לממשלה?

הדרך היחידה לעצור את הדבר הזה הוא שלילת זכות הצבעה למי שלא משתתף בנטל. כל דבר אחר יהיה אותה גברת בשינוי אדרת. יסכימו על כמה מתגייסים בתמורה לעוד תקציבים או פגיעה בחילוניות של המדינה ממקום אחר. לא יסכימו לכלום? ישבשו את החיים ברמה שהממשלה תיפול, ותקום ממשלה חדשה עם חרדים.

אבל אסור כי זה פשיסטי, אז הסוף הרע ומר שלנו לפחות יהיה דמוקרטי...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

עניים מבחירה. יש הבדל. 

זה לא שהם לא יכולים לעבוד. הם לא רוצים. 

בואו ונפסיק עם הפצת השקר הגס והמטומטם הזה של "אין ליבה לא יכולים לעבוד", טוב? 

הנה רשימה קטנה מאד של עבודות שלא צריך ליבה עבורן:

1) מחסנאי

2) סבל

3) מתדלק

4) הובלות

5) פועל ייצור

6) הנדימן\התקנות\שיפוצים

איפה בדיוק צריך אנגלית כדי להזיז חבילות ממקום למקום? או לדעת לספור ליותר מעשר? 

מה בדיוק אתה צריך לדעת לגבי תדלוק, חוץ מלהתנהל עם כסף שזה משהו שכל בן אדם יודע מגיל קטן- עודף, שטרות, מטבעות וכולי, במיוחד כשיש מחשבונים בעולם גם אם אין לך בטלפון הכשר שלך?

פועלי ייצור מקבלים הוראות ברורות לגבי העבודה שהם אמורים לעשות, אין שום קשר לליבה. התקנות, שיפוצים וכדומה, לומדים תוך כדי עשייה או לוקחים קורס, שזה משהו שבהחלט הייתי רוצה לראות שהמדינה נותנת לאזרחים שלה, ללא קשר להבדלי דת, מין, גזע, לאום, צבע עיניים, גודל האיבר או WHATEVER.

מספיק להפיץ את השקר הגס של לא יכולים לעבוד. יכולים וחצי. גם בלי לדעת כלום מהחיים שלהם חוץ מפסוקים באיזה ספר ספציפי. יכולים אך לא רוצים. כי המדינה משלמת להם כרגע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אפילו אם תהיה ממשלה בלי חרדים, אתה חושב שפתאום יגייסו את כולם ויבטלו להם את התקציבים?

חד משמעי כן. הממשלה הקודמת כבר התחילה.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

מספיק להפיץ את השקר הגס של לא יכולים לעבוד. יכולים וחצי. גם בלי לדעת כלום מהחיים שלהם חוץ מפסוקים באיזה ספר ספציפי. יכולים אך לא רוצים. כי המדינה משלמת להם כרגע.

המדינה משלמת אבטלה לכל מי שלא רוצה לעבוד, לא רק לחרדים.

לא צריך להיות גאון גדול ולרמות את המערכת שיחשבו שאתה לא מסוגל לעבוד בשביל לקבל דמי אבטלה. אנשים כמוך לא רוצים לחיות מהגרושים האלה, אנשים כמוהם מעדיפים את זה על יציאה לעבודה.

מעבר לזה, עזוב דמי אבטלה. נניח אתה עובד בשכר מינימום, יש לך 6 ילדים, מי משלם על כל זה? 

לפני 5 דקות, mikyl כתב:

חד משמעי כן. ממשלה קודמת כבר התחילה

עד שהם והשותפים הטבעיים שלהם הפילו אותה מהר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

כל מנגנון שלא יהיה יעבור אינוס ברמה מסויימת. 

גם מנגנון האבטלה עובר לא מעט אינוס. 

זה לא הופך את זה לתקין וטוב, אבל מנגנון האבטלה נחוץ לכל אזרח לעיתים. 

מנגנון שפוטר אנשים לחלוטין מהצורך לעבוד, כשאין מגבלה רפואית אמיתית לכך, לא תקין בעליל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אבל האינוס הזה הוא דרך חיים אצל קבוצות מסויימות. זה בדיוק המשמעות של להיות עניים מבחירה.

להיות עני מבחירה זה לא סתם להיות בטלן אלא לתכנן את החיים שלך ככה שתתאים לכמה שיותר קריטריונים במערכת הרווחה. אני אעבוד אבל לא ארוויח יותר מ x כדי להיות זכאי לכל מיני הטבות , אגור באזור ספציפי כדי לקבל הנחות בארנונה ותח"צ, אביא מספר ילדים כדי לקבל הטבות למשפחה מרובת ילדים ועוד. אני לא רוצה חיי יוקרה אבל את רוב מה שאני כן צריך, מישהו אחר יממן. תחשוב שיש לך קהילות שחיות ככה ותומכות אחד בשני באורח חיים הזה, תוסיף על זה את הכח הפוליטי שיש להם לאקסטרה תקציבים ועניינים, ותבין שזה הרבה יותר מורכב מסתם "לא רוצים לעבוד". 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

בשביל לקבל דמי אבטלה אתה קודם חייב לעבוד לפחות שנה. וגם אחר כך תקבל דמי אבטלה לזמן מוגבל. אם היית עצמאי בכלל לא תקבל כלום. 

לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

עד שהם והשותפים הטבעיים שלהם הפילו אותה מהר.

מ-1952 עד שימין עלה לשלטון ב-1977 הסתדרו בלעדיהם. בדיוק 25 שנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

בתקופה הזו הם היו אחוז קטן יותר מהאוכלוסייה.

האחוז הזה עולה כל הזמן.

ואתה לא צריך דמי אבטלה כדי לשבת על העטינים של המדינה, יש הרבה דרכים אחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...