Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, פינדר כתב:

איזה טיעונים מקוריים שלא שמעתי אף פעם (למעשה היתה תקופה בחיי שהייתי מדקלם את זה בעצמי)...

הרבה מילים נשפכו פה על זה, בעיקר בויכוחים עם ליאור.

מוזמנים לדפדף אחורה כי אין לי כח לשידור חוזר.

זה אינו טיעון , זו עובדה אשר משמיטה את נושא הכיבוש מהדיון.

הפלסטינים פועלים כנגד ישראל הרבה לפני הכיבוש , אבל שוב חבל לבלבל עם עובדות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

במקום להתפלסף על מתי היה טרור ומתי לא ואילו פרעות היו לפני 1929 בוא תגיד לנו מה התשובות שלך לשאלות הללו.

אני כבר כתבתי את כל התשובות לשאלות הללו. מוזמן לחזור אחורה להודעה שציטטתי למעלה ולהתרשם.

השורה התחתונה - ההתנחלויות בחלקן הן  מעמסה יותר מאשר הן "נכס", אבל זה לא סותר את דעתי על כך שאסור לוותר על שליטה בטחונית באיו"ש.

זה גם לא סותר את העובדה שההתנחלויות הן לא הגורם לטרור הפלשתיני, אלא רק תירוץ או "הזדמנות", מה שאומר שגם אם תפנה 100% מההתנחלויות, עדיין יהיה טרור.

לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

מה שקורה זה שהם באים לכאן להיות המשרתנים שלנו, ולעבוד בעבודות שאיש מאיתנו לא ירצה לעבוד בהן בחיים. נחמדות קיצונית שכזו שלנו.

נ.ב. אני לא משפטן אבל לא בטוח שלהיות במלחמה זה גם אומר לבצע טרנספר "מרצון" לאוכלוסיה אזרחית של האויב. לא יודע.

הם אולי באים להיות משרתנים שלך, ואם אתה רואה אותם ככאלו אז זה כבר אומר יותר עליך מאשר זה אומר עליהם.

גם עולים שהגיעו בשנות ה-90 מבריה"מ לשעבר, עבדו בניקיון ועוד כל מיני עבודות שאיש לא רצה לעבוד בהן, למרות שחלקם היו בעלי השכלה גבוהה וניסיון רב (וחלקם גם עם עברית בסיסית פלוס). ככה זה עובד, עם כל הצער שבדבר, ולא רק פה בישראל.

מי ישמע אין "ישראלים" לא ערבים שעובדים בניקוי רחובות, בשמירה, בניקיון ובעוד עבודות שלא נאות בעיני אדון יבגני. 

פורסם
לפני 7 דקות, CX25GTI כתב:

הפלסטינים פועלים נגד היהודים קצת אחרי שהיהודים התחילו לפעול נגד הערבים בסוף המאה ה 19 עם תחילתה של התנועה הציונית ש[והעליות המאסיביות שנועדו ליהד את הארץ ולהקים בה מדינה יהודית.

שים לב שעד היום במדינות ערב ומדינות מוסלמיות מאוד קיצוניות יש בתי כנסת ויהודים ואף אחד לא רודף אותם. אפילו באירן, גדולת אויבותינו, יש שריון לחבר פרלמנט יהודי וליהודים מותר אפילו לשתות אלכוהול.

• רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, gadik6 כתב:

ה גם לא סותר את העובדה שההתנחלויות הן לא הגורם לטרור הפלשתיני, אלא רק תירוץ או "הזדמנות", מה שאומר שגם אם תפנה 100% מההתנחלויות, עדיין יהיה טרור.

אבל העובדה הזו לא מעניינת.
אם מישהו היה מאמין כבר היית חותם איתם על הסכם שלום. בשורה התחתונה אף אחד ממשתתפי הדיון הזה או מחברי הכנסת כולל ממר"צ לא מאמין שזה יפסיק את הטרור.
גם בעזה זה לא הפסיק את הטרור אבל אם אנחנו שופטים את הסכסוך עם עזה לפי חיי אדם אז טוב שעזבת וזאת למרות שאתה מנהל את הסכסוך עם עזה בצורה הכי גרועה שיכולה להיות פחות או יותר.

במקום לדון ולבזבז אנרגיה על מה שלא מעניין כדי להוכיח איזה עקרון מטופש של "אנחנו טובים והם רעים" אולי נדון על מה שכן מעניין שהוא החלק הראשון של הדברים שכתבת? החלק שנוגע לעתיד שלנו כאן. החלק שנוגע ליכולות הצבא שלך. החלק שנוגע ללגיטימציה שאתה מקבל.
לבנות עוד ועוד התנחלויות מוביל לנזק למדינת ישראל בכל תחום כולל ביטחוני.
להפסיק לבנות עוד ועוד התנחלויות שכוחות אל לא אומר הפסקת שליטה של ישראל על יו"ש.
אפשר לבנות בגושי ההתנחלויות, אפשר גם לספח אותם. אפשר לעשות הרבה דברים ביו"ש שהם לא מהלכים של משיחיים שמאמינים שנעשה פוף ו2 מיליון ערבים יעלמו.

ועכשיו לקצת סמנטיקה שעושה טוב טוב לנפש היהודית כדי שנרגיש יותר טוב על הבוקר:
"צה"ל ירה הלילה (בין שבת לראשון) במתנחל שהיה רעול פנים והשליך אבנים על כלי רכב פלסטיניים בכביש 60, באזור צומת מעלה לבונה שבבנימין. המתנחל שנורה פונה לבית החולים שערי צדק בירושלים במצב בינוני."
עד כאן הכל טוב ויפה, הלאה נמשיך:
"החיילים התמקמו ורעולי הפנים הסתתרו בתוך תחנת אוטובוס ונחשדו כמחבלים. אחד מרעולי הפנים השליך אבן נוספת ולאחר מכן החשודים החלו לברוח, אז החיילים ביצעו נוהל מעצר חשוד שכלל ירי לפלג גוף תחתון.
אחרי הירי התקרבו החיילים לעבר הפצוע, אז התגלה שהוא מתנחל."

"נחשדו כמחבלים"... מממ רגע למה הם "נחשדו"? מה הם לא? נגיד שהיה מדובר בפלסטינים רעולי פנים שזורקים אבנים על רכבים איך היינו קוראים להם? מה התקשורת שלנו מנסה להנדס פה? שיהודים לא יכולים להיות מחבלים?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

הם אולי באים להיות משרתנים שלך, ואם אתה רואה אותם ככאלו אז זה כבר אומר יותר עליך מאשר זה אומר עליהם.

גם עולים שהגיעו בשנות ה-90 מבריה"מ לשעבר, עבדו בניקיון ועוד כל מיני עבודות שאיש לא רצה לעבוד בהן, למרות שחלקם היו בעלי השכלה גבוהה וניסיון רב (וחלקם גם עם עברית בסיסית פלוס). ככה זה עובד, עם כל הצער שבדבר, ולא רק פה בישראל.

מי ישמע אין "ישראלים" לא ערבים שעובדים בניקוי רחובות, בשמירה, בניקיון ובעוד עבודות שלא נאות בעיני אדון יבגני. 

איזה שטויות, אלוהים אדירים. כאילו, באמת, השמיניות שתעשו באוויר כדי להמציא איזה משהו שאין לו אחיזה במציאות.

אתה מכיר הרבה תושבי יו"ש שבאים לישראל להיות רופאים או עורכי דין או מהנדסים בהייטק או בעלים של מסעדות? אני 0. אבל בקורונה, למשל, ענף הבניה הישראלי נתקע וקבלנים ביקשו לדחות מסירה של דירות, כי לא נכנסו פועלים ערבים מהשטחים. אבל כן. זה בראש שלי. במציאות, ההורים שלך בטח חלמו על זה שאתה תהיה שיפוצניק במדינה ששולטת בגורלך, מבלי שלך יש אזרחות שלה ואתה יכול להשפיע על גורלך בה. וזה בטח מה שאתה רוצה לילדיך. ולמעשה, אתה לא עובד כפועל בשכם רק כי אתה מפחד מהטרור. בדוק.

לעולים משנות ה90 יש אזרחות ישראלית. אני עבדתי בניקיון כשהייתי בן 15-16. במקביל לזה שלמדתי בתיכון די טוב, שאיפשר לי לעשות בגרות במחשבים ולרכוש מקצוע. כמה שנים לפני זה, הייתי באולפן, ליוו אותי כשהייתי קטן כדי שאלמד עברית ועוד כל מיני. יש את זה גם לילדים בחאוורה כן?

בחייאת. אני מבין שחלק מהאג'נדה של הימנית זה לשקר תמיד בכל מצב כאילו לכולם בכל העולם תמיד יש שוויון הזדמנויות. אלא אם כמובן מדובר בישראל השניה שמצביעים ליכוד. הם תמיד נדפקים לא משנה מה. אבל גם לזה אמור להיות גבול, לא? אתה אשכרה משווה ברצינות את מעמדם של פועלים סוג ז' ושבחים ללא זכויות למעמדם של *אזרחים*?

ואתה יודע מה הכי עצוב? שמינוס הפנטזיה שלך על טרנספר, שאין לה שום סיכוי מימלא, זה לא שאתה איזה ימני קיצוני או משהו כזה. וזה לא שתפיסת העולם שלך לא פרגמטית. אבל ללכת את האקסטרא מייל הזה, ולהודות במשהו שהוא האובייסט? אין סיכוי.

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Night Driver כתב:

שים לב שעד היום במדינות ערב ומדינות מוסלמיות מאוד קיצוניות יש בתי כנסת ויהודים ואף אחד לא רודף אותם. אפילו באירן, גדולת אויבותינו, יש שריון לחבר פרלמנט יהודי וליהודים מותר אפילו לשתות אלכוהול.

סיפור יפה. את רדיפת יהודי ארצות האיסלאם, כולל אירועי טבח המוניים, החל מימי הביניים ועד המאה ה-20, שכחת?

הרי מאות אלפי היהודים שעלו משם (שלא לומר ברחו), לא עשו את זה כי החומוס לא היה טעים.

באמת תודה שהם מאפשרים לכמה אלפים בודדים להישאר שם.

ועל איזה חבר פרלמט יהודי אתה מדבר, זה שמשתתף במצעדים נגד ישראל או טוען שישראל רוצחת פלשתינים?

לפני 19 דקות, farkash7 כתב:

בשורה התחתונה אף אחד ממשתתפי הדיון הזה או מחברי הכנסת כולל ממר"צ לא מאמין שזה יפסיק את הטרור.

להפסיק לבנות עוד ועוד התנחלויות שכוחות אל לא אומר הפסקת שליטה של ישראל על יו"ש.
אפשר לבנות בגושי ההתנחלויות, אפשר גם לספח אותם. אפשר לעשות הרבה דברים ביו"ש שהם לא מהלכים של משיחיים שמאמינים שנעשה פוף ו2 מיליון ערבים יעלמו.

אני לא יודע איפה אתה חי, אבל מה שאתה כותב מנותק מהמציאות. חלק לא קטן (שלא לומר גדול) מהשמאל מאמין שפתרון הקסם זה חזרה לקווי 67 (במקרה הטוב), ושעל ישראל לצאת מהשטחים, באופן מוחלט.

כל התנועות בסגנון שלום עכשיו עובדות על שטיפת המח של "שטחים תמורת שלום".

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

איזה שטויות, אלוהים אדירים. כאילו, באמת, השמיניות שתעשו באוויר כדי להמציא איזה משהו שאין לו אחיזה במציאות.

אתה מכיר הרבה תושבי יו"ש שבאים לישראל להיות רופאים או עורכי דין או מהנדסים בהייטק או בעלים של מסעדות? אני 0. אבל בקורונה, למשל, ענף הבניה הישראלי נתקע וקבלנים ביקשו לדחות מסירה של דירות, כי לא נכנסו פועלים ערבים מהשטחים. אבל כן. זה בראש שלי. במציאות, ההורים שלך בטח חלמו על זה שאתה תהיה שיפוצניק במדינה ששולטת בגורלך, מבלי שלך יש אזרחות שלה ואתה יכול להשפיע על גורלך בה. וזה בטח מה שאתה רוצה לילדיך. ולמעשה, אתה לא עובד כפועל בשכם רק כי אתה מפחד מהטרור. בדוק.

לעולים משנות ה90 יש אזרחות ישראלית. אני עבדתי בניקיון כשהייתי בן 15-16. במקביל לזה שלמדתי בתיכון די טוב, שאיפשר לי לעשות בגרות במחשבים ולרכוש מקצוע. כמה שנים לפני זה, הייתי באולפן, ליוו אותי כשהייתי קטן כדי שאלמד עברית ועוד כל מיני. יש את זה גם לילדים בחאוורה כן?

אני מכיר 2 פלשתינים שעשו (או אולי עדיין עושים) התמחות ברמב"ם. מה הנקודה שלך?

למה שפלשתינים יכנסו לפה להיות עורכי דין או מהנדסים?   כמה סינים אתה מכיר שבאים לפה להיות רופאים או מהנדסים בהייטק או לפתוח מסעדה?

יש ביקוש למקצועות מסוימים. אם לא טוב להם, אף אחד לא מכריח אותם להגיע למדינה הגזענית שלנו ולהרוויח. בינתיים, יש שיירות (ואני לא מגזים) של פלשתינים שמגיעים כל בוקר, בין אם זה לשטחי ישראל ובין אם זה להתנחלויות כדי לעבוד בבניין. אף אחד לא מצמיד להם אקדח לרקה.

כנ"ל לגבי הילדים בחווארה - עכשיו אנחנו גם צריכים לדאוג לשעות תגבור ברשות הפלשתינית?   אולי גם נשלח סטודנטים לסוריה שיעזרו לילדים שם?

העיקר אני מדבר שטויות. אם אתה כל כך הומני אז תתפטר ותבקש שיעסיקו 5 מתכנתים פלשתינים בשכר שלך.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

בחייאת. אני מבין שחלק מהאג'נדה של הימנית זה לשקר תמיד בכל מצב כאילו לכולם בכל העולם תמיד יש שוויון הזדמנויות. אלא אם כמובן מדובר בישראל השניה שמצביעים ליכוד. הם תמיד נדפקים לא משנה מה. אבל גם לזה אמור להיות גבול, לא? אתה אשכרה משווה ברצינות את מעמדם של פועלים סוג ז' ושבחים ללא זכויות למעמדם של *אזרחים*?

ואתה יודע מה הכי עצוב? שמינוס הפנטזיה שלך על טרנספר, שאין לה שום סיכוי מימלא, זה לא שאתה איזה ימני קיצוני או משהו כזה. וזה לא שתפיסת העולם שלך לא פרגמטית. אבל ללכת את האקסטרא מייל הזה, ולהודות במשהו שהוא האובייסט? אין סיכוי.

הם פועלים סוג ז' רק בדמיון שלך. הם באים לפה לעבוד ולהביא כסף הביתה, בדיוק כמו שפועלים סינים באים לפה להרוויח כסף. איזה זכויות בדיוק חסרות להם?

והפנטזיה שלי יותר הגיונית מהחלומות על שטחים תמורת שלום. לא צריך להיות ימני קיצוני כדי "לפנטז" על טרנספר, צריך רק הגיון בריא ולצאת ממדינת תל אביב לפעמים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

חלק לא קטן (שלא לומר גדול) מהשמאל מאמין שפתרון הקסם זה חזרה לקווי 67 (במקרה הטוב), ושעל ישראל לצאת מהשטחים, באופן מוחלט.

השמאל! על כל ה-4 מנדטים שלו בכנסת. ואו. זה כזה חשוב מה שהם מאמינים בו או לא.

הנה, בתור שמאלן: אני לא מאמין שנסיגה לקווי 67 היא פתרון קסם. אני חושב שעברנו את הנקודה הזה, כשמסמסנו יחד עם הצד השני את אוסלו, והמשכנו לבנות התנחלויות בקצב. אבל מה שנסיגה כלשהי כן תעשה, זה עצירה של הדהירה לכיוון אפרטהיד במדינה דו לאומית מהים עד לירדן, בחסות האחים היהודים מהסוג של רוטמן, ו"סתם" ימניים כמוך, שמספרים שאין הבדל בין שב"ח שמתנגב לפה בלילה לעבוד באתר בניה, לבין עולה חדש עם אזרחות ישראלית.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

אני לא יודע איפה אתה חי, אבל מה שאתה כותב מנותק מהמציאות. חלק לא קטן (שלא לומר גדול) מהשמאל מאמין שפתרון הקסם זה חזרה לקווי 67 (במקרה הטוב), ושעל ישראל לצאת מהשטחים, באופן מוחלט.

איזה שמאל? איזה? מי שקצת מנותק פה זה אתה. גם אם אתה צודק השמאל זה בקושי 4 מנדטים אז על מה אתה מדבר?
לא ראיתי סטיקרים של "שלום עכשיו" כבר 10 שנים אז שוב על מה אתה מדבר?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

סיפור יפה. את רדיפת יהודי ארצות האיסלאם, כולל אירועי טבח המוניים, החל מימי הביניים ועד המאה ה-20, שכחת?

הרי מאות אלפי היהודים שעלו משם (שלא לומר ברחו), לא עשו את זה כי החומוס לא היה טעים.

הרבה פחות ממעשי הטבח של הנוצרים.
למוסלמים לא היתה בעיה עם היהדות ויהודים חיו כמו כל אזרח אחר שם. אבא שלי נולד וגדל שם.

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

באמת תודה שהם מאפשרים לכמה אלפים בודדים להישאר שם.

ועל איזה חבר פרלמט יהודי אתה מדבר, זה שמשתתף במצעדים נגד ישראל או טוען שישראל רוצחת פלשתינים?

זה שוהא יהודי לא אומר שהוא חייב להיות ציוני נלהב. מזכיר לך שגם בממשלה הנוכחית יש לא מעט יהודים אנטי ציוניים.

פורסם
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

מה הנקודה שלך?

שאם אתה משווה את מעמדם של אזרחים במדינה ריבונית, למעמד של אנשים שצריכים להכנס לפה לפעמים באופן לא חוקי, כדי לעבוד בעבודות שאתה ואני לא נעבוד בהן ולהרוויח שכר שאני ואתה לא נצא בשבילו מהבית - אתה, סלח לי, חי בסרט כל כך מנותק מהמציאות, שזה עצוב. 

לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

למה שפלשתינים יכנסו לפה להיות עורכי דין או מהנדסים?

לא הצעתי שיכנסו לפה בכלל. כשאתה מחרטט פה כאילו לך ולשבח פלסטינאי יש את אותו המעמד, ובעצם כל אחד מכם פשוט בוחר במה לעבוד, אני רק מסביר שזה טיפל'ה רחוק מהמציאות. 

לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

אם לא טוב להם, אף אחד לא מכריח אותם להגיע למדינה הגזענית שלנו ולהרוויח.

ברור, יש להם המון אלטרנטיבות כאנשים שחיים באזור כבוש, עם שלטון מפורק וללא זכות הגדרה עצמית. אבל גם לא על זה הדיון. הדיון הוא שכשאתה משווה אותם לאזרחים ישראלים, אתה מחרטט. אה בעצם כבר אמרתי את זה.

לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

הם פועלים סוג ז' רק בדמיון שלך.

ברור. סוג ז' זה רק ישראל השניה. כל המקצועות שווים בעולם. כאמור, הוריך חלמו שתהייה שיפוצניק. אבל משום מה לא הלכת לכיוון הזה. הורים שלי חלמו שאהיה מנקה רחובות ברמאללה, אבל התמרדתי בהם, כי כזה אני.

די נו. עברנו רשמית לתפיסת עולם סוציאליסטים? 

לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

והפנטזיה שלי יותר הגיונית מהחלומות על שטחים תמורת שלום. לא צריך להיות ימני קיצוני כדי "לפנטז" על טרנספר, צריך רק הגיון בריא ולצאת ממדינת תל אביב לפעמים.

ארבע תגובות כבר לא הזכרת את מדינת תל אביב. שכחת את הגלולה נגד רגשי נחיתות הבוקר? מה כל כך כואב לך עם תל אביב? חשבתי שכולם שווים בכל מקום בעולם.

הפנטזיה שלך הגיונית כמו מחנות השמדה מרצון. יש לה בערך את אותו הערך המוסרי וגם את הסיכוי לצאת לפעול.

• מצחיק 2
פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

השמאל! על כל ה-4 מנדטים שלו בכנסת. ואו. זה כזה חשוב מה שהם מאמינים בו או לא.

הנה, בתור שמאלן: אני לא מאמין שנסיגה לקווי 67 היא פתרון קסם. אני חושב שעברנו את הנקודה הזה, כשמסמסנו יחד עם הצד השני את אוסלו, והמשכנו לבנות התנחלויות בקצב. אבל מה שנסיגה כלשהי כן תעשה, זה עצירה של הדהירה לכיוון אפרטהיד במדינה דו לאומית מהים עד לירדן, בחסות האחים היהודים מהסוג של רוטמן, ו"סתם" ימניים כמוך, שמספרים שאין הבדל בין שב"ח שמתנגב לפה בלילה לעבוד באתר בניה, לבין עולה חדש עם אזרחות ישראלית.

אז בוא נשמע את הפתרון שלך לסכסוך. תן לנו את תכנית יבגני ל"שלום".

אם אין לך פתרון חוץ מ"נסיגה" (נסיגה מאיפה, מי שולט בשטח, מה עם חופש הפעולה של צה"ל), אז רצוי לא לקרוא לפתרונות של אחרים פנטזיות.

לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

הרבה פחות ממעשי הטבח של הנוצרים.
למוסלמים לא היתה בעיה עם היהדות ויהודים חיו כמו כל אזרח אחר שם. אבא שלי נולד וגדל שם.

עכשיו זה תחרות?   כיום לפחות יהודים יכולים לחיות במדינות נוצריות ללא חשש (יחסית). 

ואני לא יודע איפה הוא נולד, אבל מקרי התנכלות, אלימות ואף רצח של יהודים לא היה מחזה נדיר בארצות ערב, עד לאמצע המאה ה-20 כשהם ברחו לישראל בהמוניהם.

לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

שאם אתה משווה את מעמדם של אזרחים במדינה ריבונית, למעמד של אנשים שצריכים להכנס לפה לפעמים באופן לא חוקי, כדי לעבוד בעבודות שאתה ואני לא נעבוד בהן ולהרוויח שכר שאני ואתה לא נצא בשבילו מהבית - אתה, סלח לי, חי בסרט כל כך מנותק מהמציאות, שזה עצוב. 

לא הצעתי שיכנסו לפה בכלל. כשאתה מחרטט פה כאילו לך ולשבח פלסטינאי יש את אותו המעמד, ובעצם כל אחד מכם פשוט בוחר במה לעבוד, אני רק מסביר שזה טיפל'ה רחוק מהמציאות. 

אני לא השוותי או טענתי שיש לנו אותו מעמד. אם אתה לא יודע לקרוא אז תקרא לאט (או תפסיק להכניס לי מילים לפה).

אתה טענת שהם באים להיות "משרתנים" או לעבוד בעבודות שאף אחד לא רוצה. אני טענתי שלעבוד בבניין או בניקיון זה לא להיות משרתנים, ואלה משרות שתמיד נתפסות על ידי ה"חלשים" בחברה, מה לעשות.

הדוגמה עם עולים חדשים הייתה פשוט כדי להראות שגם ישראלים בעלי זכויות נאלצים לפעמים לעבוד בהן. אתה חושב שאלו שבורחים עכשיו מאוקראינה או מרוסיה לא עובדים בניקיון, או בבניין או בעבודות אחרות שמר יבגני לא ירצה לעבוד בהן?

וגם למה אתה מניח שהם כולם שבחים?   כמו שאמרתי, יש מאות (אם לא אלפים) של פועלים, אפילו מעזה, שנכנסים לפה בצורה חוקית כדי לעבוד.

לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

ארבע תגובות כבר לא הזכרת את מדינת תל אביב. שכחת את הגלולה נגד רגשי נחיתות הבוקר? מה כל כך כואב לך עם תל אביב? חשבתי שכולם שווים בכל מקום בעולם.

הפנטזיה שלך הגיונית כמו מחנות השמדה מרצון. יש לה בערך את אותו הערך המוסרי וגם את הסיכוי לצאת לפעול.

הפנטזיה שלי יותר הגיונית מהפנטזיה שיהיה שלום אם רק נוותר על כמה שטחים. אני לא רוצה להיות מוסרי, אני רוצה לחיות בבטחון.

אתה ביקרת בשטחים לאחרונה?   כמה פועלים פלשתינים ומתנחלים הארדקור פגשת ב5 שנים האחרונות?

כל הנקודה שלי עם מדינת תל אביב היא שרצוי להכיר מקרוב דברים שאתה מגיב עליהם, ולא על סמך כתבות שאתה קורא בעיתון הארץ (או ישראל היום לצורך העניין).

ולי אין שום בעיה בתל אביב. אני אישית חושב שזאת עיר לא נעימה (שלא לומר מסריחה בחלקה), ונמנע מלבקר בה בשנים האחרונות. מי שרוצה לגור בה, בין אם זה מנוחות ובין אם זה בכלל פנטזיה שזאת "העיר" היחידה בישראל, שיבושם לו. אין לזה קשר לרגשי נחיתות, כמו שלתגובות הנעלבות שלך בכל פעם שמדברים על רכבים קטנים או על תל אביב אין כנראה קשר לכך.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 34 דקות, gadik6 כתב:

אני מכיר 2 פלשתינים שעשו (או אולי עדיין עושים) התמחות ברמב"ם. מה הנקודה שלך?

@יבגניפ עצור הכל. הוא הביא לך דוגמא נגדית, אז כל הטענות שלך לא נכונות. מ.ש.ל

זה אשכרה שידור חוזר לדיונים עם ליאור, רק בלי המימד המשעשע.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

ובלי 75782 ציטוטים בכל תגובה.

פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

אה.. אתה רוצה עובדות..

יהודים עלו לארץ כבר בסוף המאה ה19. עובדה.

הצהרת בלפור, שהבטיחה את מה שהערבים תפסו כארץ שלהם, ליהודים, ניתנה ב1917. עובדה.

הסכסוך היהודי-ערבי על ישוב שיטחי פלסטין א״י, החל לפני 1948.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

איזה טיעונים מקוריים שלא שמעתי אף פעם (למעשה היתה תקופה בחיי שהייתי מדקלם את זה בעצמי)...

הרבה מילים נשפכו פה על זה, בעיקר בויכוחים עם ליאור.

מוזמנים לדפדף אחורה כי אין לי כח לשידור חוזר.

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

@יבגניפ עצור הכל. הוא הביא לך דוגמא נגדית, אז כל הטענות שלך לא נכונות. מ.ש.ל

מילא זה שהתגובות שלך משעממות עם הפאנצ'ים של השורה והאזכורים של ליאור (אם אתה מתגעגע אז תרים טלפון), אבל כל פעם אתה לוקח שורה אחת מתוך עשרות שורות ומנסה להגחיך את ההודעה כולה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...