Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, yd b-4 כתב:

בקיצור משנתי היא כזו.

שלב א'- הציבור החרדי בקום המדינה היה קטן, חלש, פגיע. עם חילוניות אקטיבית שהצליחה נהדר בציבור המזרחי של הכיר את דרכי פעולתה מקדם.

שלב ב'- תגובת הנהגת הציבור החרדי היתה הבדלות מוחלטת מהציבור הכללי רעיונית ערכית ואפילו חוויתית. בניגוד למה שחושבים זה לקח די הרבה זמן. אבל בסוף זה התקבע וזו אגב אחת הסיבות העיקריות לכך שחרדים לא מתגייסים לצבא.

שלב ג'- לביצור עולם התורה נותר מודל חדש של כל ישראל אברכים זה לא ממש היה ככה קודם. ובאירופה או ארה"ב זה עדיין לא ככה.

חייב להבהין שהשלבים האלו היה פעולות חירום . בלעדיהן לא נראה לי היה נשאר חרדי אחד בישראל. כמו שאומרים בשם בן גוריון שתפילין יהיו מוצג מוזיאוני ליהודי הגלותי.

מכאן הכל כבר כדור שלג רפש ובוץ.

קח לדוגמא את כלכלת החלטורה והשחור. זו תוצאה ישירה של איסור על עבודה שהיה נהוג ממש עד לא מזמן למי שעדיין בגיל גיוס. אנשים היו צריכים אוכל ולא יכלו לעבוד בלבן אז עבדו בשחור. שנוצרה נורמה כזו אז זה כבר סמטרייליר שצריך לעשות פרסה.

זו רק דוגמא כמובן על כל קונפליקט כמעט שתשים אצבע תמצא שהוא חלק מאותב תגובת שרשת אינסופית.

ועכשיו לשאלתך איך באמת נוכל להסתדר שתהיו אחוז משמעותי יותר ממה שאתם עכשיו. נניח 30 -40 אחוזים מהאוכלוסיה.

נתמקד ברשותך בבעיה הכלכלית, שהיא הבוערת ביותר בשיח. 

(כי בשאר הדברים זה פחות עניין של נתונים אלא יותר אג'נדה. וסדר עדיפויות

אתה כמשל יכול לטעון במרץ שאתה רוצה מדינה יותר דמוקרטית מיהודית. כמו שאני יכול לרצות יותר יהודית מדמוקרטית אין כאן צוק או לא . יש כאן רוצה או לא. וכאן החזק מנצח). 

לדעתי התשובה פשוטה וגם הנתונים מראים את זה.

כשהציבור החרדי יתבסס יותר הוא גם יהיה באופן טבעי מסוגר פחות. אני מניח שעדיין תישמר מסגרת בכדי לא להיטמע בעולם החילוני. אבל כמויות גדולות יותר יצאו לעבודה (וזה תהליך שקורה ממש עכשיו מול עינינו). היציאה לעבודה תהיה בתחומים נחשבים יותר ובמשרות בכירות יותר.

תהליך.... כמובן שכמו בכל דבר יש מקלות בגלגלים. דוגמאות?

-בחברות ותחומים מסויימים יש טייפקאסט מאוד מובחן של עובדים ואג'נדות פרוגרסיביות. שמקשות מאוד  על יהודי שמר תורה ומצוות לעבוד בהם.  

-במגזר הציבורי לא ששים לפנות תפקידים לחרדים.

-באקדמיה לא נותנים לפתוח לימודים אקדמאים בהפרדה למרות הדרישה.

- סתם שנאה מושרשת ופחד מפני האחר. גם ליוזמה של התנדבות למשטרה יצאו כאן בשצף קצף ללא סיבה הגיונית חוץ מכעס על דברים אחרים.

אבל כל החסמים האלו יתמוססו הגודל והכח הפוליטי יכריע את הכף.

כבר היום יש תחומים שאחוזים ניכרים מאוד מהם הם חרדים ראיית חשבון למשל. לא יודע כמה רו"ח חרדים היו לפני 30 שנה מנחש שמספר מועט מאוד. היום יש בלי סוף. 

זה יתפשט לכל התחומים בסופו של דבר. 

קיצור הכלכלה לא תקרוס לפחות לא בגללנו. לגבי השאר כל אחד יחיה את חייו בנחת. כמובן שהציבוריות תהיה יהודית יותר ככל שזה תלוי בנו. אבל אף אחד לא יקבע לך אם לעשן בשבת.

איך כמה מתי ובאיזה קצב  אני לא יודע. אבל הכיוון ברור בדרך לשם.

את כל המלל הזה אפשר לתמצת - הרבה חרדים ראו שזה לא גליק גדול, אז החליטו לצאת בשאלה או להיות חזקים וחרדים פחות. לכן ההנהגה שלהם החליטה למדר אותם, שלא יראו שיש טוב בחוץ. קצת כמו ברה"מ, הייתי אומר. מה האושר הגדול אז?

לפני 21 שעות, yd b-4 כתב:

באמת בשיא הרגישות, אני מנסה להבין מעבר לכעס האימפולסיבי. אין חצי יהודי. זה או כן או לא. במידה ואתה כן, אנחנו אחים במידה ולא אין לי שום בעיה איתך אבל אחים אנחנו לא.

לא כל כך מבין איך זה קשור להוכחת יהדות.

ישנם לא מעט עולים בעיקר מבריה"מ שעלו עקב חוק השבות. שמתיר לאינם יהודים שהם צאצאי יהודים לקבל אזרחות. 

בגלל שכולם דומים וכולם בני אדם היה לא מעט בלבול ולכן נדרשת הוכחת יהדות. מה פסול בזה?

אין בלבול, הכל רשום והכל כבר נבדק לפני העליה. אבל בגלל שיש מונופול נישואין לדת, אז לקחתם לעצמכם סמכות ועזות מצח לבצע, נוסף על ההתעללות שעוברים לפני העליה, בדיקות משפילות נוספות. אין לך מושג קלוש איך מרגיש בן אדם שעובר את זה, ואני למזלי לא עברתי את זה. הדיפולט שלך (וזה עובר כחוט השני בין השורות שכתבת, כמה שלא תייפה את זה במילים יפות לכאורה) זה שכולנו לא יהודים, וכשסבי נפטר לפני כחודש וחצי, הרב זרק בדרך אגב "הוא לא יהודי הרי, נכון"? בחיים לא צעקתי ככה, וצעקתי הרבה. בחיים אחי לא צעק ככה. עד שהגענו אליו הוא כבר הספיק לדבר עם הרב השני של העיירה, שהעיד שסבי התפלל עם חמיו כל עוד היה במצב ללכת לבית הכנסת, והוא פגש אותנו בהתנצלות. אבל זה הראש שלך ושלכם. אז אנחנו לא אחים, ואני לא צריך כאלה אחים.

לפני 21 שעות, yd b-4 כתב:

אני יודע שזו נקודה רגישה אבל הייתי חייב-

אסור לי לחשוב שלהט"ב זו מחלה שמוטב אם היה לה טיפול הולם ושמשפחה נורמלית מורכבת מאבא ואמא?

כל האנושות חשבה ככה עד ששינו לנו את המחשבות בכח.

אין לי שמץ של שנאה להומו/לסבית וליבי נכמר על הקשיים שהוא עובר. ואני לא מתכוון להתערב לאף פרט מה לעשות בחיים שלו. אבל אני גם מרחם על חולי סרטן ולא רוצה שישכנעו אותי שכולם צריכים להיות חולי סרטן.

הטרללת הזו הגיעה למחזות ההזיה ראיתי חרשים שמתנגדים לכך שילדיהם יעברו השתלות שבלול בשביל שלא יאבדו את היחודיות שלהם. 

בוא נלך על דיל - אתה תחשוב ככה, ותתבטא ככה, ותאמין ככה (ממילא הרי אתה תאמין ככה), ואנחנו נחשוב, נאמין, נחליט ונפעל כך שדת היא סטיה פסיכיאטרית של אמונה באישיות דמיונית שמעולם לא הוכח קיומה, ונאשפז אותך ושכמותך במחלקה פסיכיאטרית (שזה דווקא סבבה, כי זה חיים על חשבון המדינה גם כן). זורם על הקונספט?

• אהבתי 7

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, DareDevil כתב:

אני חושב שמדובר על הדדיות מסוימת שהם מאוהבים וחולקים רגע משותף. מניח שאותה רואים רואים בלי חולצה או משהו בסגנון, הרי איילה הייתה כבר מציינת יותר בבירור שהיא לבושה וכדומה. המתלוננת לכאורה לא מעוניינת בכלל להיכנס לכל הדבר הזה אז כנראה שיש שם שהיה בהסכמה 

נגיד את זה ככה, אני מאמין לאיראנים שהם לא רוצים גרעין יותר ממה שאני מאמין לכל דיווח/סיפור של איילה חסון, חד משמעית.
יחד עם זאת אם הוא עשה את מה שהוא עשה במשרד, וזה לא משנה אם זו מישהי שהוא יוצא איתה ואין ביניהם שום עניין מקצועי הוא צריך ללכת כי מישהו בתפקיד ובמעמד שלו צריך להיות אמת מידה, אסור שאפילו התלחששו "שאולי". יאמר לזכותו שזה גם מה שהוא עשה, התפטר, בניגוד לכל מני אנשים אחרים בתפקידי מפתח שמשמשים אחלה אמת מידה...
פעם לאנשים בעמדות מפתח הייתה בושה, זה אבד לצערי הרב וזו חלק מהסיבות שאנחנו הולכים לאבדון.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

פה כנראה באמת לא הייתי מובן ואסביר שוב.

אם לא תהיה פה איזה פצצה שתרים את המערכת לשמיים, אף אחד לא ירצה להתפשר על האמצע (שזה מה שביבי רוצה לפי דעתי). ביבי יכול לבוא ולהגיד "שמעו בואו נעשה דיונים מסודרים", אבל כנראה שינפנפו ויגידו "שמע לך הביתה תפסיק לדבר שטויות" כמו שהיה כל פעם.

ברגע שאתה בא על 200, הצד השני ייבהל וייכנס למשא ומתן.

קצת כמו עם עזה - תתחנן להפסקת אש יזרקו עליך קסאמים, תמחק להם בניינים רבי קומות הם לבד ירוצו לשולחן משא ומתן.

אני בא למשא ומתן בגידה שונה.

,א עם דרישות הוגנות עם טיפה חריגה לצורך ההרגשה הטובה (לא יותר מ 10%) ועומד עליהן.

ובקשר לחימי ושחיתות, שים לב לאחוז המסובכים בשחיתויות הן פליליות והן מוסריות מקרב נבחרי הציבור מול עורכי הדין ודווקא את עורכי הדין אתה רוצה לנטרל בגלל שחיתות? 

לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

לא משנה אם זו מישהי שהוא יוצא איתה ואין ביניהם שום עניין מקצועי הוא צריך ללכת כי מישהו בתפקיד ובמעמד שלו צריך להיות אמת מידה, אסור שאפילו התלחששו "שאולי". יאמר לזכותו שזה גם מה שהוא עשה, התפטר.
פעם לאנשים בעמדות מפתח הייתה בושה, זה אבד לצערי הרב וזו חלק מהסיבה שאנחנו הולכים לאבדון

ויותר מזה, מעורך דין במעמדו ליפול בדבר הכי אידיוטי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ויותר מזה, מעורך דין במעמדו ליפול בדבר הכי אידיוטי?

כמו שקלינטון הוכיח בדחיפת סיגר למתמחה, אנשים יכולים להיות מאוד מוכשרים וחכמים באספקטים מסויימים בחיים, וטיפשים מוחלטים באחרים.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך חימי לא למד מדרעי וביבי ופשוט קם והתפטר? לא שלף את ה-M קארד? ממש לא כמצוות ימינו אנו...

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 2 דקות, RK כתב:

איך חימי לא למד מדרעי וביבי ופשוט קם והתפטר? לא שלף את ה-M קארד? ממש לא כמצוות ימינו אנו...

הוא שלף את הבילבל,הם דחפו מעטפות.

מסתבר שיש לכך פחות סובלנות בכלל המגזרים 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, oryo כתב:

אצל רבים בימין כשמוצאים לכלוך על מישהו אז זו קונספירציה של השמאל, מערכת המשפט מחסלת חשבונות, וואטאבר הצדקות שאפשר להמציא בשביל להכשיר את השרץ.

אבל מה שיפה זה שגם כשמוצאים לכלוך על מישהו מהמתרס השני - גם אז זה קונספירציות אבל מהצד השני: לא מעלילים על האדם, אלא במשך זמן רב הסתירו את זה, הגנו עליו וכו׳.

דיבורים מפוזיציה - קווים לדמותה.

מתי בדיוק הגנתי על דרעי וביבי?

אחד מושחת מורשע, השני מושחת בפוטנציה. שישבו שניהם בבית.

הסברתי כמה פעמים למה הצבעתי לגוש שלהם, אם אני לא חסום אצלך מוזמן לחפש.

לפני כשעה, פינדר כתב:

שאלות לא עולות כסף והן יופי של אמצעי לבלבל במח.

גם אפשר לשאול מי הגורם שישב על המידע הזה והחליט להדליף אותו לאילה חסון דווקא עכשיו ומה האינטרס שלו?

זה משנה משהו? לא. אבל הנה שאלתי שאלה.

זאת גם שאלה טובה.

מה שמחזיר אותי לנקודה קודמת - הם כולם מניאקים ורוצים אזרחים מסוכסכים. ו"הם" זה לא רק חברי כנסת מימין ומשמאל, אלא גם אנשים בעמדות הכוח האמיתיות (מה שנקרא "דיפ סטייט" אצל המשקיעים בעניין) - אנשי הפרקליטות, יועצים למיניהם, תעשיינים, ראשי ההסתדרות, חברי מערכת המשפט, בכירי מערכת הביטחון.

כולם מבלבלים את השכל בזמן שהם גורפים שטרות לכיס.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

העיקר את השאלה החשובה הוא לא שואל, "ואם מחר בבוקר לא תהיה פה דומקרטיה"...

נוציא לפידים ונחזיר אותה.

עריכה:

מחר - התשובה לבג"ץ: פינוי חאן אל אחמר יידחה? | זה המכתב של נתניהו לליברמן ב-2018 (ynet.co.il)

נראה מחר אם ביבי מגדל ביצים או נשאר לוזר.

עריכה 2:

אם ביבי לא יחליט על פינוי, זה לא אומר מבחינתי ש"טעיתי ובחרתי לא נכון", אלא יותר ש"כוס אומו אין יותר למי להצביע".

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

אם ביבי לא יחליט על פינוי, זה לא אומר מבחינתי ש"טעיתי ובחרתי לא נכון", אלא יותר ש"כוס אומו אין יותר למי להצביע".

תמצית הביביזם.

• אהבתי 2

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 2 דקות, RK כתב:

תמצית הביביזם.

ממש לא.

ביבי מבחינתי פח אשפה, לא הצבעתי לו מאז 2015.

ניסיתי בנט - קיבלתי ממשלת שמאל-ערבים (וקצת ימין, אבל עלה תאנה בעיקר).

ניסיתי בן גביר - קיבלתי ממשלת "ימין מלא-חרדים" בלי שום הגבלה.

אם עכשיו לא יממשו, מבחינתי כמצביע ימין ליברלי לא יהיה יותר למי להצביע.

ביבי - מובן למה, בן גביר סמוטריץ - לא הצליחו להשפיע, חרדים - ראה סיבה ביבי, כל שאר - ראה "ניסיון בנט".

לפחות כל עוד ביבי בפוליטיקה זה המצב, אם יילך ואנשי המרכז יסכימו לשבת עם הליכוד יהיה אפשר לפתוח דיון חדש.

• מצחיק 1
פורסם

הערבים בממשלת בנט היו בדיוק תחת ההגדרה של עלה תאנה. קיבלו קצת כסף (ממש לא מה שהליכוד דואג לפמפם) ולא היו שותפים לקבלת החלטות מהותית.

ובטחונית זאת הייתה הממשלה שפעלה הכי הרבה.

לכן, בגדול, עם כל ההסתייגויות - היה אחלה. 

עריכה:

יש למישהו ספק שהפינוי יידחה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יפנו אותם, לישוב לא חוקי אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, RK כתב:

הערבים בממשלת בנט היו בדיוק תחת ההגדרה של עלה תאנה. קיבלו קצת כסף (ממש לא מה שהליכוד דואג לפמפם)

קודם כל - עדיין לא מוכן שרע"מ יישבו בממשלה כל עוד לא אומרים שחמאס הוא ארגון טרור ושאבו מאזן תומך במחבלים בעזרת משכורות. שיעשו את זה ונדבר שוב. אם יש להם יותר דאגה איך הם נתפסים ברחוב הפלשתיני הם לא אמורים לשבת בכנסת ישראל.

דבר שני - גם אנשי ימין (ראה ערך "אל תדאגו לגבי אלקין נשתיק אותו").

לפני 4 דקות, RK כתב:

ולא היו שותפים לקבלת החלטות מהותית.

לפתוח שוב את הדיון לגבי זמן היציאה למבצע עלות השחר?

לפני 5 דקות, RK כתב:

ובטחונית זאת הייתה הממשלה שפעלה הכי הרבה.

לפי הכעס בג'נין אפשר להבין שהממשלה הזאת דיי ממשיכה..

גם בן גביר עושה כמה פעולות יפות למרות שלא מדברים עליו (חגיגות מחבלים משוחררים ובכלא, אטימה מהירות ודחיפה לפינוי, התחיל גם להפעיל לחץ על האגף לרישוי כלי ירייה).

לפני 6 דקות, RK כתב:

לכן, בגדול, עם כל ההסתייגויות - היה אחלה. 

לדעתך. יש המון אנשים שלא מסכימים עם זה (עדיין דמוקרטיה לא?).

פורסם

חגיגות בכלא ואטימת בתים זה בולשיט. שואו לצמאי דם. אין בזה שום תועלת.

חוק שלילת האזרחות/תושבות שרוצים להעביר נראה כמו התחלה טובה, למרות שממה שהיה בתקשורת הוא לא ממצה בעיניי. גם הרחבת קריטריונים לרישוי כלי יריה לכיוון הרובאי 03 טוב לדעתי.

אבל שיצעק פחות, חכמים מאיתנו אמרו speak easy and carry a big stick. הוא עוד לא הפנים שהוא לא צעקן מהאופוזיציה.

ושוב בעניין ח'אן אל אח'מאר - כל התומכים ברפורמה המשפטית מרוצים מזה שבג"ץ פסק לפנות (שימו לב - המדינה שמה בילבל על פסק הדין, לא בג"ץ הוא זה שמונע את הפינוי)? מרוצים מזה שעמותה לא קשורה עתרה לפנות (הרי אחד הדברים שמדברים עליו בכל רפורמה הוא הגבלת זכות העמידה לנפגע ספציפי)? כאן פתאום שותקים?

• אהבתי 2

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 9 דקות, RK כתב:

חגיגות בכלא ואטימת בתים זה בולשיט. שואו לצמאי דם. אין בזה שום תועלת.

אמירה של "לא ניתן לכם לחגוג עלינו" זאת אמירה משמעותית.

לפני 10 דקות, RK כתב:

חוק שלילת האזרחות/תושבות שרוצים להעביר נראה כמו התחלה טובה, למרות שממה שהיה בתקשורת הוא לא ממצה בעיניי. גם הרחבת קריטריונים לרישוי כלי יריה לכיוון הרובאי 03 טוב לדעתי.

יותר טוב ממה שהיה עד עכשיו זה בטוח.

לפני 10 דקות, RK כתב:

אבל שיצעק פחות, חכמים מאיתנו אמרו speak easy and carry a big stick. הוא עוד לא הפנים שהוא לא צעקן מהאופוזיציה.

מסכים.

לפני 10 דקות, RK כתב:

ושוב בעניין ח'אן אל אח'מאר - כל התומכים ברפורמה המשפטית מרוצים מזה שבג"ץ פסק לפנות (שימו לב - המדינה שמה בילבל על פסק הדין, לא בג"ץ הוא זה שמונע את הפינוי)? מרוצים מזה שעמותה לא קשורה עתרה לפנות (הרי אחד הדברים שמדברים עליו בכל רפורמה הוא הגבלת זכות העמידה לנפגע ספציפי)? כאן פתאום שותקים?

תקן אותי אם אני טועה, אבל בג"ץ פסק שהיישוב לא חוקי, לא שהיישוב "לא סביר".

המדינה יוצאת חלשה פעם אחר פעם, השאיפה שלי זה שבן גביר וסמוטריץ היו מספיק חזקים להגיד לביבי עד כאן.

נגלה מחר.

פורסם
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

אמירה של "לא ניתן לכם לחגוג עלינו" זאת אמירה משמעותית.

לא באמת מעניין, ובטח ובטח לא עושה עליהם רושם.

תקן אותי אם אני טועה, אבל בג"ץ פסק שהיישוב לא חוקי, לא שהיישוב "לא סביר".

מה זה משנה? פסק הרי.

השאיפה שלי זה שבן גביר וסמוטריץ היו מספיק חזקים להגיד לביבי עד כאן

אתה צריך לשאוף חומרים המנויים בפקודה כדי להאמין בזה.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...