Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

אני לא אלוהים אבל לוקחים ממני.

לוקחים כסף שהיה אמור לעבור לקרן לנזקי מלחמה שהחליפה לי את הגג שהתנקב בסבב האחרון בעלות של כמעט 400,000 שקל.

אאל"ט רוב תושבי האיזורים שנמצאים תחת האיום של הרקטות הם מצביעי ביבי ושות' לא? תקנו אותי אם אני טועה.

סתם מעניין אם זה ישנה להם משהו בבחירות הבאות.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 12 דקות, hwgeek כתב:

אאל"ט רוב תושבי האיזורים שנמצאים תחת האיום של הרקטות הם מצביעי ביבי ושות' לא? תקנו אותי אם אני טועה.

לא ישנה כלום

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, hwgeek כתב:

לא בטוח.

שדרות, נתיבות ואשקלון כן אבל המושבים והקיבוצים ממש לא.

חוץ מזה מה אני אשם?

לא הצבעתי לו ואפילו אף פעם לא הצבעתי ליכוד או בכלל לימין.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, פינדר כתב:

למה אני צריך לשלוח את הבן שלי להיות בובה בצבא של ממשלה שהטירוף אוחז בה?

אתה לא צריך לשלוח אותו לצבא אלא לפסיכולוג שיוציא לך אישור קצת יקר ויבקש לחרטט מפגשים שהיו עם הבן שלך. ברגע שיגיע לצבא שיטען לאי שפיות ויצא על 21.

כשאני התגייסתי זה כבר היה 50 אחוז שלא מתגייסים אז למה הייתי צריך לעבור את הסבל הזה. מאז נדדתי בין כל אחד צריך להתגייס לבין עכשיו שמי שיכול להרשות לעצמו להשתחרר על נפשי או כל דרך אחרת, שיצא. לא משתלם להתגייס. גם ככה רוב הימין לא מתגייס לצבא. אז למה שהשמאל יתגייס לשמור עליהם?

לפני 47 דקות, hwgeek כתב:

אם הראיס ימות, אחרי שמצילים אותו פעם אחר פעם בגרמניה על ידי רופאים. אז רוב המרכז אם לא כל המרכז, יהיה תחת איום רקטות.

כולי תקווה שהבועה הזו תתנפץ מתישהו.

ביבי אוהב לדחות הכל לדקה ה90 וזה מאוד מקשה על תכנון לטווח ארוך. התרגלנו לשיט הזה.

לשאלתך, לא.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

כול שנה עולים לרכב מאות אלפי רכבים. הם גם דופקים אותך ומאריכים לך את זמן הנסיעה.

מה לעשות ...

לפני שעה, David32 כתב:

אז שום דבר שקשור לטענה המקורית אני מבין. יפה.

לא אמרתי ששום דבר, לא יודעה. אבל בחור עם אג'נדה ומטרת הסרטון לקדם אותה. בשביל לדעת מה נכון ומה לא אתה חייב להכיר את הנושא. לספר סיפורים לאנשים שלא שייכים לתחום זה בקלי קלות. אני מכיר את זה אצלי, בטוח שאתה מכיר גם אצלך. 

לפני שעה, David32 כתב:

מה הקשר אבל? 

כבר כתבתי, קודם פתרון סביר אחר כך נדבר על הרכב שלי.

לפני שעה, David32 כתב:

אפילו עזוב את זה. אתה בתור מי שגם אם התחצ יהיה 10/10 עדיין תשתמש ברכב, ועדיין תעמוד בפקק, מה זה משנה לך מה איכות התחצ?

אתה חושב שאני משתמש ברכב רק לעבודה?🙂

לפני שעה, SlowRide כתב:

אתה בוחר לראות את זה כנגדך, אז אתה תתעצבן מזה.

זה מה שיוצא, עם סטופר ביד.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@mikylיש לך בעיה מרכזית בתפיסה: אתה מסתכל מנקודת המבט של מיקי (או ספריאל, או כל אחד אחר שמתנייד בעיקר ברכב פרטי). המדינה מסתכלת באופן שונה לגמרי

בטח אני מסתכל מנקודת המבט של מיקי 🙂 גם על עליות מחיר של דלק, חשמל, מים וארנונה. כאשר אהיה ראש הממשלה אסתכל מנקודת המבט של המדינה. הוא נוסע ברכב פרטי ויכול להרשות לעצמו.

דרך אגב, לגבי מיסוי, המבנה משתנה מאוד ממדינה למדינה. אם תסתכל על מחירי הדלק באירופה תראה שבמרבית המדינות מחירו דומה לזה שבישראל, מה שמעיד על מיסוי דומה. בחלק ניכר מהן גם מיסי הרכב עצמם דומים. אם אתה רוצה להבין את המיסוי על הרכב בישראל אתה צריך לחפור וללמוד את המצב הכלכלי בשנות ה-50, שבהן לא היה לישראל מטבע זר לצורך ייבוא כלי רכב, ולכן יבוא זה הוגבל מאוד.

אני זוכר גם מיסים על מכשירי חשמל ושער הדברים. מאז עברו כמה שנים וכמה שינוים אבל רכב נשאר פרה חולבת.

לנסות לשנות את זה היום עלול לגרום זעזועים קשים לכלכלה. אם תעלה את המע"מ ל-25% (ערך לא נדיר באירופה), או אפילו 20% לצורך הקלת המיסוי על הרכב אתה תפגע קשות בשכהות החלשות, אלה שלא מחזיקות רכב ולכן אינן משלמות עליו מיסים, אהל ייאלצו לשלם מס יותר גבוה על הלחם, החמאה או ספרי הלימוד של ילדיהן.

עזוב את הסיפורים על העניים שלא מחזיקים רכב. על 9.5 מיליון תושבים בארץ יש קרוב ל3.5 מיליון רכבים. תנסה בלילה לחנות ביפה ד, בת ים, חולון ותראה כמה סיבובים תצטרך לעשות.

ועניין אחרון, אני חוסר: מה שמוקם כעת בגוש דן אינו מטרו, אלא רשת תחבורה מעורבת של רכבות קלות ו-BRT, שנוסעת במרכז גוש דן במנהרות ומחוץ למרכז הן קרקעיות.

אני יודעה, עליתי ממוסקבה 🙂 אבל בהתחלה קראו לזה מטרו, אני עדיין זוכר.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

או שעושים טיפול ביום שישי או שקובעים עם מישהו איסוף מהמוסך. 

אם אני צריך לשרוף עוד חצי שעה ואין אופציה לאיסוף אז מונית.

זה מה שהייתי עושה, אלא פעם אחד ניסיתי לחסוך 🙂
אבל נושא הוא רכב פרטי/תח"צ. אם הייתה לי אפשרות לנסוע אח ורק במוניות אז אני מוכן.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, mikyl כתב:

בטח אני מסתכל מנקודת המבט של מיקי 🙂 גם על עליות מחיר של דלק, חשמל, מים וארנונה. כאשר אהיה ראש הממשלה אסתכל מנקודת המבט של המדינה. הוא נוסע ברכב פרטי ויכול להרשות לעצמו.

טוב. מראש הממשלה הנוכחי אני לא מצפה שיסתכל מנקודת המבט של המדינה כולה. מאנשי המקצוע במשרד התחבורה - כן. וכיוון שמי שקובע זו הממשלה, שאמורה לייצג את כלל האזרחים, מיקי לא יקבל ננ"חמ (נתיב נסיעה וחניה למיקי) אלא את חלקו (הקטן) בסך השטח שהוקצה לתחבורה, שמוקצה מכלל השטח הזעיר שיש למדינה הזו להציע, בודאי באזורים העירוניים הצפופים.

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

אני זוכר גם מיסים על מכשירי חשמל ושער הדברים. מאז עברו כמה שנים וכמה שינוים אבל רכב נשאר פרה חולבת.

לא כל כך רלוונטי, כי חלק ניכר מהשינוי במחיר נובע מהשינוי בייצור - למשל  שהמזגנים והמקררים לא מגיעים מעפולה אלא מטורקיה וסין.

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

עזוב את הסיפורים על העניים שלא מחזיקים רכב. על 9.5 מיליון תושבים בארץ יש קרוב ל3.5 מיליון רכבים. תנסה בלילה לחנות ביפה ד, בת ים, חולון ותראה כמה סיבובים תצטרך לעשות.

כך זה בכל עיר גדולה ואפילו בינונית בעולם. תנסה לחנות במנהטן, שבה כל רחוב הוא חצי איילון והשדרות ברוחב של האיילון קומפלט. מתניידים שם בתח"צ ובמוניות. תנסה לחנות בפירנצה שהיא די עיירה, תגלה שגם אם יש לך פטור מהקנס של 100 אירו החניה היא בשיטת עד הבום. יש רגליים ויש אוטובוס. נקודה.

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

אני יודעה, עליתי ממוסקבה 🙂 אבל בהתחלה קראו לזה מטרו, אני עדיין זוכר.

אין ספק שהיתה כאן בעיה, המתכננים רצו מטרו "על מלא", האוצר טען שהתקציב לא מספק. כל הסיפור הזה נגרר הרב יותר מדי שנים, אבל, סוף סוף מתבצע משהו.

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

זה מה שהייתי עושה, אלא פעם אחד ניסיתי לחסוך 🙂
אבל נושא הוא רכב פרטי/תח"צ. אם הייתה לי אפשרות לנסוע אח ורק במוניות אז אני מוכן.

שוב, ההסתכלות הקצת צרה שלך. הנושא הוא איך כלל הישראלים מגיעים ממקום למקום ביעילות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

לספר סיפורים לאנשים שלא שייכים לתחום זה בקלי קלות. אני מכיר את זה אצלי, בטוח שאתה מכיר גם אצלך. 

אציין שוב שהבחור שמפיק את הסרטונים מהערוץ שפינדר קישר אליו הוא לא מתכנן ערים ולא מהנדס תחבורה. הוא בסך הכל עוד הייטקיסט שהתחיל להתעניין במה שקשור לעירוניות ולהפיק תוכן על זה. הוא לא מקבל על זה כסף. הוא לא מ"מטעם". והוא לא מפיק סרטונים על מה שמישהו סודי מבקש ממנו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הקטע המבאס באמת שגם בפריפרייה התחילו לתכנן צפיפות מראש. וכאן לא תהיה רכבת קלה במאה הבאה כנראה.

אני גר למשל בקרית גת כל השכונות החדשות תוכננו בצפיפות מובנית גם בכבישים וגם בחניות שיוצרת עומסים שלא נראו כאן קודם. לא ברור לי ההיגיון הרי תחב"צ יעיל לא הולך להיות כאן אז למה מראש לחנוק עיר?

פורסם

גם הערים בפריפריה גדלות. אשקלון תעבור מהר מאוד את ה 200,000 תושבים וגם קרית גת כבר לא עיירה קטנה.

מה שאנחנו מכנים צפיפות זה כמו תל אביב ביום כיפור. צריך להשלים עם זה שערים גדולות סובלות מתנועה מרובה ואין הרבה מה לעשות חוץ מלחפש בית בשכונות הפחות עמוסות (אני עוד מעט עובר דירה ואחד השיקולים ריפה לקנות היה נגישות וחניות מעבר לחניה הפרטית).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

צריך להשלים עם זה שערים גדולות סובלות מתנועה מרובה ואין הרבה מה לעשות חוץ מלחפש בית בשכונות הפחות עמוסות

כמו לגור טיפה יותר רחוק מעזה כי בינתיים הטילים מגיעים רק ל X. 

אם בתור מהנדס זה הפתרון שהייתי מביא לך לבעיה שנתת לי לפתור, היית מתחיל לחפש לי מחליף.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 20 דקות, yd b-4 כתב:

אני גר למשל בקרית גת כל השכונות החדשות תוכננו בצפיפות מובנית גם בכבישים וגם בחניות שיוצרת עומסים שלא נראו כאן קודם. לא ברור לי ההיגיון הרי תחב"צ יעיל לא הולך להיות כאן אז למה מראש לחנוק עיר?

אתה צוחק? מה אתה רוצה שיעשו, יגבילו ילודה?

אין מה לעשות, ככל שיש יותר אנשים ככה צפוף יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, David32 כתב:

כמו לגור טיפה יותר רחוק מעזה כי בינתיים הטילים מגיעים רק ל X. 

אם בתור מהנדס זה הפתרון שהייתי מביא לך לבעיה שנתת לי לפתור, היית מתחיל לחפש לי מחליף.

רק אם תצטרך חופשה

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • מצחיק 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מוכנים למלחמת אחים?

IMG-20230112-WA0000.thumb.jpg.f9d8b8f3f6f5c5e28da4530956de979e.jpg

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...